Şimdi Ara

Bisiklet tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
8.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir bisiklete alacağım bu hafta bir kaç güne kadar. Yaşım 34, heralde 20 yıldır bisiklet sürmüyorum spor salonundaki kardiyo bisikleti dışında. Ne marka ne model hiç bir fikrim yok, biraz baktım internetten 2 ana tür var gibi ama ben ona bile karar veremedim. Nerede ne amaçla kullanacaksın derseniz aslında yine kardiyo olsun diye haftada bir kaç kez kullanacağım. Brlki 2-3 haftada bir 30+30 km yol yapıp mudanyaya gidip gezerim yazın falan yani ana yolda kullanabilirim geneli mahalle arasında gibi düşünebilirsiniz ve oturduğum her yer yokuş. Ne önerirsiniz bana.



  • uzun yol yapacaksan rahatlık ve kolaylık bakımından tur/yol tipi bisiklet almanı tavsiye ederim, sağlam jantlı olursa bozuk yollarda da sıkıntı olmaz.

    hızlı gitmek ama dayanıksız istiyorum dersen yol/yarış tipi.

    dağ tepe gideceğim sağlam olsun ama yavaş ve yorucu olsun dersen dağ bisikleti.


    şimdi yol/yarış alırsan bi pedal attığın zaman bisiklet kendisi hızlıca gidecek zaten pek kardiyo olmaz.


    tur/yol alırsan pedal çevirirsin rahat rahat.


    alüminyum kadro alabilirsin ama kaza yapsan ezik vs. olur. genelde yarış bisikletleri alüminyum kadro olur, demir kadroya göre daha hızlı ve yorulmadan gidersin ama sağlamlık bakımından pek iş görmez

    demir kadro da adamı yorar, dağ bisikleti ile uzun yol yapmak işkence olur.


    bisikletforum da tecrübeli insanlar var oradaki sabitlenmiş konuları incele

  • gavuroglan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için desiğiniz foruma bir bakacağım.
  • Trekking bisikletler senin işini görecek türden. Marka model olarakta mosso legarda serisini öneririm.

  • Ben de benzer yaşta tekrar başladım bu spora.


    Öncelikle her yerin yokuş olması kötü. Gerçi spor yapan biriyseniz sorun değil ama benim gibi ara verdiyseniz ve o esnada ciddi kilo aldıysanız bayağı zorlar.


    Şehir - tur bisikleti almanız en mantıklısı. Ağırlık bizim için çok önemli, bu sebeple mümkünse amörtisörü olmayan modellere bakılacak. Yıllarca amortisör şöyle iyi böyle iyi hatta iki tane var diye millete ekstra ağırlık kitlediler.


    Frenler v fren olarak pabuçlu tip olması isabetlidir. Disk fren hem daha ağır hem daha maliyetlidir.


    Sele konusu çok önemli. Tayt giymek şart (çekiniyorsanız içinize giyersiniz). Sele değiştirilebilir ya de en azından jelli kılıf takviyesi yapabilirsiniz. Özellikle sele olayı çok önemli.


    Bence asgari bir modelle başlamak lazım. Canınız sıkılıp vazgeçebilirsiniz çünkü. Bu sebeple fazla bütçe ayırmamak iyi olabilir.





  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam bilgiler için ona göre bir model araştıracağım şimdi.
  • Bisiklet tür olarak dağ veya tur al ama şimdiki bisikletler hiç sağlam değil. Ben 1993-2008 yılları arası aynı dağ bisikletini sadece lastik değişimi , bir iki kez patlak tamiri ve aşınan fren pabucunu değiştirerek kullandım. Ama çok sert kullandım hızla çukurlara girip vurdum kaldırımlardan merdivenlerden indim banamısın demedi. Traveller idi markası , Tayvan malıydı..

    Simdi ise Carraro Sportive kullanıyorum tur bisikleti. Yaş 35. Gayet rahat ama dik yokuşta plastik pedallar çat diye kırıldı. Yeni aldıklarım metal göbekli pedallar , rampada abanınca bunlarında reflektörleri düşmüş.

    Dün bakım yapayım şuna dedim , ses geliyor bir acayip. Arka teker oynuyor .. Bir söktüm baktım ki arka göbek mili kırılmış.. Üstelik kaldırım bile inmiyorum desem yeridir yani. Gelde küfretme yani. Alacağın bisikletin kalitesine önem ver yani kısacası. Mesela jant göbeği kaliteli , markalı olsun , mili rulmanlı olsun. Vitesler Shimano Altus ve üstü olsun. Pedallar alüminyum olsun plastik olmasın. 15 yıl kullandığım bisikletimde yaşamadığım sorunları daha 1 seneyi doldurmamış bisikletimde yaşadım. Fiyatlar yüksek ama yinede kalite eskiye göre düşük.





  • Merhaba herkese,

    Bu mecra ile hiç alakam yok maalesef. O bakımdan 10 yaşında kızıma mahallede kullanması için, zaman zaman yokuş, zaman zaman sahil ya da düz alanda kullanması için nasıl bir bisiklet almalıyım konusunda değerli bilgilerinize ihtiyaç duydum. 24" sanırım uygun olacak, hafif olması tercihim ve maalesef bütçe olarak (f/p olarak) en uygununu arıyorum.
  • Arkadaşlar bir önce ki bisikletim kron tx 100 idi. Boyum 185. Bu bisiklet altımda biraz küçük duruyordu açıkcası ancak dayanıklıydı uzun süre bindim . Biraz daha büyükçe bir marka model tavsiyeniz olurmu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.