Şimdi Ara

Battlefield3 ile 4-Way GTX680 SLI,PCI-Express 2.0vs3.0, VRAM Limit?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, SLI kurulumlarda, yüksek çözünürlükte ve çoklu monitör kullanımlarında PCI-Express 2.0 vs 3.0 karşılaştırmasını BF3 üzerinde bize gözler önüne seren güzel bir paylaşım vardı bizim forumda da paylaşmak istedim. SLI kullanımlarında BF3 için CPU nun darboğaz yaptığını söyleyenleri yalanlayan bilgiler var. Asıl sorun PCIE veri yolu üzerinde gibi. Birde bunu verimili kullanımını sağlayacak BF3 mühendislerinin vede nvidia driverı na iş düştüğünü düşünüyorum.

Paylaşım ve katkı için CallsignVega ya teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 20 Temmuz 2012; 1:02:13 >

• Paylasim icin tesekkurler 3.0 i direkt kltuleyen arkadaslara cevap niteliginde bir konu olmus normal kurulumlarda pek fark olmasada arada yuksek sistemer icin coklu kart kullaniminda coklu monitor ve dediginiz gibi yuksek cozunurluklerde pcie veriyolunu artmasinin ciddi performans artisi sagladigi gorulebiliyor kolayca.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: marfoglu

Paylasim icin tesekkurler 3.0 i direkt kltuleyen arkadaslara cevap niteliginde bir konu olmus normal kurulumlarda pek fark olmasada arada yuksek sistemer icin coklu kart kullaniminda coklu monitor ve dediginiz gibi yuksek cozunurluklerde pcie veriyolunu artmasinin ciddi performans artisi sagladigi gorulebiliyor kolayca.

PCIE veri yolu hızının artmasının yanında yüksek çözünürlüklerde VRAM miktarı ve hızıda ayrıca önemli. CPU darboğaz yapma olayıda böylece efsane oldu diye düşünüyorum. tabi bu benim fikrim aksini savunan varsa bilgilendirsin lütfen.

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

Paylasim icin tesekkurler 3.0 i direkt kltuleyen arkadaslara cevap niteliginde bir konu olmus normal kurulumlarda pek fark olmasada arada yuksek sistemer icin coklu kart kullaniminda coklu monitor ve dediginiz gibi yuksek cozunurluklerde pcie veriyolunu artmasinin ciddi performans artisi sagladigi gorulebiliyor kolayca.

PCIE veri yolu hızının artmasının yanında yüksek çözünürlüklerde VRAM miktarı ve hızıda ayrıca önemli. CPU darboğaz yapma olayıda böylece efsane oldu diye düşünüyorum. tabi bu benim fikrim aksini savunan varsa bilgilendirsin lütfen.

Bence zaten bu yeni nesilde olan veri yolu arttirilimindan sonra sacma bir tanim olur ve efsane oldu bencede.Zaten vram ve hiz konusunu bende biliyorum ama Anakart islemci ve ekran karti uclusundeki gelismeden bahsediyorum ben yoksa sadece ekran kartina bakarsak vrami fazlad aolsa multi gpu ve yuksek vram miktari gerekli coklu minitorde yuksek ayarlar icin.Zaten testlere baktigimzda ozellile colu kartlarda tek gpunun vtsmi baz alindigindan yetisebilmesi icin o ayarlarda vram onem arzediyor cok zaten bu yuden ilk gtx 680 modelleri 3 way slide 7970e bu yuzden gecilmedimi 4 gb gelene kadar yinede beklenilenden az fark oldu gpu nun daha guclu olmasi sayesinde cunku 3 gb v ram daha yetiyordu tikanma olayi yoktu,

• Güncel grafik kartlarının SLI ve CF performans tablolarını bilgi amaçlı olarak veriyorum. nl.hardware.info sitesinden kendim derlemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 20 Temmuz 2012; 1:15:33 >

• Pci-e 3.0 in bu kadar etkili oldugunu bilmiyordum.faydali bir konu, paylasim icin tesekkurler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Asus P8P67 Deluxe - Core i5 2500k 3.3 ghz @ 4.6 ghz - Noctua NH-D14 cpu soğutucu - Gigabyte GTX 770 OC 2GB 256 Bit GDDR5 - Cooler Master GX 750 750w psu - GSKILL 16 GB(4x4GB) RipjawsX DDR3 1600 MHz CL9 1.5v - Intel X25M 80 gb ssd - Samsung hd103sj 1tb 32mb sata2 - 2x Samsung B2230H + B2230N 21.5 inch Full HD 5ms - Creative MEGAWORKS THX 550 5+1 Home Cinema 500 Watt RMS
  • quote:

Güncel grafik kartlarının SLI ve CF performans tablolarını bilgi amaçlı olarak veriyorum. nl.hardware.info sitesinden kendim derlemiştim.

Ancak kullanilan gtx. 680in 4 gb mi 2 gbmi oldugu cok onemli coklu monitor ve cozunurlukte bellek dolunca feci performans dusuu oluyor cunku ki gtx 680 bunu birazda olsa frenleyebilen bir kart zaten 4 gb lik model oldugunu dusunmuyorum oyle olsa tablodaki bazi testlerde kaybetmemesi germirdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PCI Express X16, 2.0 Farkı nedir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy

Pci-e 3.0 in bu kadar etkili oldugunu bilmiyordum.faydali bir konu, paylasim icin tesekkurler :)

Rica ederim dostum.

PCIE 3.0 2 den daha fazla SLI ve CF kurulumları ile çoklu monitör vede yüksek çözünürlüklerde kendini ortaya koyuyor. 1920x1080 bir çözünürlükte ben bir getirisini göremedim. Belki bu çözünürlükte 3D olarak test edilirse avantajı var mı yok mu öğrenmiş oluruz
  • Zaten bu yuzde. ilk z77 kartlar ciktiginda konusmak icin erken demistim yeni nesil kartlarla ve islemcilerdeki gelen guncellemeden sonra zaten coklu kartlarda fark olmamasi kacinilmazdi cunku cok kartin yuksek veri holu hizina ulasmasinin getirdigi performans elbette cok daha iyi sonuclar doguracaktir ama tekmkartta bunun getirisi yok cunku bu noktada etkisi olmuyor bu ozelligin.

quote:

Güncel grafik kartlarının SLI ve CF performans tablolarını bilgi amaçlı olarak veriyorum. nl.hardware.info sitesinden kendim derlemiştim.

Ancak kullanilan gtx. 680in 4 gb mi 2 gbmi oldugu cok onemli coklu monitor ve cozunurlukte bellek dolunca feci performans dusuu oluyor cunku ki gtx 680 bunu birazda olsa frenleyebilen bir kart zaten 4 gb lik model oldugunu dusunmuyorum oyle olsa tablodaki bazi testlerde kaybetmemesi germirdi.

Yok 4Gb değil dostum. CallsignVega yakında 4GB lık 680 e geçiş yapacağını söylüyor du geçtiğinde bunuda görmüş oluruz. Bu aralar bir 7970 lerle birde 680 lerle iyice kafayı yemek üzere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 20 Temmuz 2012; 1:28:36 >

• quote:

quote:

quote:

Yok 4Gb değil dostum. CallsignVega yakında 4GB lık 680 e geçiş yapacağını söylüyor du geçtiğinde bunuda görmüş oluruz. Bu aralar bir 7970 lerle birde 680 lerle iyice kafayı yemek üzere

4 gb olmadigi tahmin etmisti cunku cogu test iok kodellerle yapildi arti olarak zaten oyun testlerinde gtx 680in bu noktada olmamasi lazimdi ama bellekler dolmus helliki ve zaten hd7970in vram agantaji bu noktada ortwya cikiyor birkac yerdede ayni senaryo olmustu coklu gou da yuksek ayar ve coklu ekranlarda gtx 680 gpusunu limitliyor 4 gb olunca fark baya olabilir ki simdiden cok daha iyi olacsgina eminim.

• ASRock X79 Extreme11

İşte bu anakartla 4 kartıda aynı anda 4-Way SLI/CrossFireX tam olarak x16 PCIe 3.0 hızında kullanmak mümkün olacak. Üzerinde 7 adet PCIe 3.0 x16 slot var. Bunu üzerindeki 2 adet PLX PEX 8747 çipine borçlu. Teknobiyotik i aradım ithalatı daha karar vermemişler

• quote:

ASRock X79 Extreme11

İşte bu anakartla 4 kartıda aynı anda 4-Way SLI/CrossFireX tam olarak x16 PCIe 3.0 hızında kullanmak mümkün olacak. Üzerinde 7 adet PCIe 3.0 x16 slot var. Bunu üzerindeki 2 adet PLX PEX 8747 çipine borçlu. Teknobiyotik i aradım ithalatı daha karar vermemişler

Asrock bence yine bu urunden beklemilden ucuza sunacak malum rakibleriyle cogu kartta ayni ozellikleri ucuza sunuyor yani ucuz olmayacak ama bekledigimiz kadarmpahali olmaz bence ozellikleride cok iyi 4 way sli gtx 680 hemde x16 sekilde dusunemiyorum.Cok satilmaz trde ama getirselermiyi olur her ne kadar trde yasamasamda forumda inceleyen vs olur kesin.

• Fiyatı yurtdışında 360$ Türkiye de 1000TL anca

Fiyatı yurtdışında 360$ Türkiye de 1000TL anca

Bu karti obur firmalardan daha ucuza sunacagindan eminim yani obur firmalar yapsa daha fazla olurdu asrock cidden iyi isler basariyor.1000 lira bu kart baktigimzda ozelliklerine gore bence iyi fiyat.Ki o maksimummus bakar misiniz amerikandan bir tanidign getirdigini dusunun cok cok iyi fiyat.
    http://www.xe.com/ucc/convert/?Amount=360&From=USD&To=TRY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marfoglu -- 20 Temmuz 2012; 2:00:14 >

• Bence asrock demis zaten buna 4 tane 680 alacak adam o kadar para harcayacak acimislar herhalde bari karti ucuz yapalim performansina gore demisler haerhalde.

Bence asrock demis zaten buna 4 tane 680 alacak adam o kadar para harcayacak acimislar herhalde bari karti ucuz yapalim performansina gore demisler haerhalde.

ASUS un pek acıma duygusu yok sanırım.

ASUS tan ayrılmış mühedislerin kurduğu firma ve ASUS tan daha iyim demek için ASROCK performans, kompanent ve fiyatıyla kendini göstermesi lazım tabiki piyasada. Ben şu an kullanmakta olduğum ASROCK X79 Fatal1ty Champion anakartından çok memnunum

• quote:

quote:

Bence asrock demis zaten buna 4 tane 680 alacak adam o kadar para harcayacak acimislar herhalde bari karti ucuz yapalim performansina gore demisler haerhalde.

ASUS tan ayrılmış mühedislerin kurduğu firma ve ASUS tan daha iyim demek için ASROCK performans, kompanent ve fiyatıyla kendini göstermesi lazım tabiki piyasada. Ben şu an kullanmakta olduğum ASROCK X79 Fatal1ty Champion anakartından çok memnunum

Ben asrock daha performansli demedim rakibinin ozelliklerini ucuza koyuyor dedim daha iyi demek dogru olmaz cunku kalite olarak degil ama asusta o ozellikleri cok daha pahaliya saiyor bu bir gercek asrock alt srgment kart ureticisi diye dandik onyargisi olsada ust segmentede iyi isler baariyor ust orta arasi cok iyi kartlari var asustan ayrildlan muhendislerin kurdugunu ve asus tarafindan kurulduklarini bende biliyorum low segment icin daha sonra ikerlemek istemisler.Fp kartlar konusunda birinci komponent vs degil zaten suanda ama asustan daha fp asusun bazi kadtlari gereginden pahali.

• Guzel konu bakalim extradan neler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

Ben asrock daha performansli demedim rakibinin ozelliklerini ucuza koyuyor dedim daha iyi demek dogru olmaz cunku kalite olarak degil ama asusta o ozellikleri cok daha pahaliya saiyor bu bir gercek asrock alt srgment kart ureticisi diye dandik onyargisi olsada ust segmentede iyi isler baariyor ust orta arasi cok iyi kartlari var asustan ayrildlan muhendislerin kurdugunu ve asus tarafindan kurulduklarini bende biliyorum low segment icin daha sonra ikerlemek istemisler.Fp kartlar konusunda birinci komponent vs degil zaten suanda ama asustan daha fp asusun bazi kadtlari gereginden pahali.

Yok! bende senin öyle söylediğini söylemedim zaten Elbette ASUS yılların birikimi ve ismi var ortada, o kadar da olsun değil mi? ASROCk her ne kadar o firmadan dağılan mühendislerle yol alıyorlarsada daha agresif olmaları iyi olmuş. rekabet iyidir

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.