Şimdi Ara

DÜZEN VE MÜKEMMELİYET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
5.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Deep Impact;
    yeryüzünde bir düzen var ı yok mu onan bakalım ...

    hadi red bak iyi bir yazışma konusu çıktı


    http://forum.donanimhaber.com/m_5271661/tm.htm

    "Doğa Yasaları Üzerine..." adlı topic te başlayan bu konunun ayrı bir başlık altında tartışılabileceğini düşündüm.

    Düzen ve mükemmeliyet; Kime ve neye göre? Sakın bunlar bize öğretilmiş şeyler olmasın!?

    Düzen, mevcut (bilinen ve bilinmeyen) varlıkların oluşturduğu bu evren ve "bize göre" herşeyin yerli yerinde ve aksamadan, geçmişten geleceğe doğru akan hareketler silsilesi midir?
    "Düzen" diye adlandırdığımız bu "durum" kimin ve neyin standardıdır?
    Evrende olup biten herşeyin bir düzen içinde ve mükemmel bir şekilde cereyan ettiğini söylerken, yaşadığımız hayatın ve karşılaştığımız olayların mükemmel olasılıklar olduğundan nasıl emin olabiliyoruz? Belki de mükemmel kavramının başka da olasılıkları olabilir...Belki mükemmel diye bir kavramın hiç olmaması gerekiyordur...Doğanın hareketlerine "düzen" ve "mükemmel" diye yaftalar yapıştırmaya neden bu kadar ihtiyaç duyuyoruz?
    Soruları sordu da kaçtı demeyin... Benim bütün bunlara genel olarak cevabım; Ben, düzen dediğimiz şeyin, doğanın kendi kör deviniminden ibaret olduğunu ve bunun bir mükemmeliyet olmadığını, aksine evrendeki olayların, doğanın kendi sürecindeki olasılıklardan sadece birisi olduğunu düşünüyorum.







  • quote:

    Ben, düzen dediğimiz şeyin, doğanın kendi kör deviniminden ibaret olduğunu ve bunun bir mükemmeliyet olmadığını, aksine evrendeki olayların, doğanın kendi sürecindeki olasılıklardan sadece birisi olduğunu düşünüyorum.


    bu noktada yeryüzündeki düzenlerden tesadüfen oluşanlara örnekler verebilir misin ?
  • Aslında bu sorulara nasıl farklı bir açıdan yaklaşılır diye düşünüyorum. (ille de farklı ve özgün olacam ya)

    Anlatmaya çalıştıklarını kavrayabiliyorum. Doğanın ta kendisine bir uzanalım. Örneğin karıncalara. Bu yaratıklar gerek iç güdüleri gerekse akıl ve zekaları yönünden ele alındığında insanlara üstün taraflarının olduğu gözlemlenebilir. Bu küçük canlıların yer altındaki çalışmalarından bazıları bizim mühendislerimizce bile gerçekleştirilmesi zor bir yapıdadır. Bu karıncaların bir "düzeni" vardır. Otomatik de olsa bunun adına düzen diyebiliriz. Bunu tüm canlılar aleminde görmek de mümkün. Örneğin kimi çiçeklerin yüzlerini hiç aksatmadan güneşe dönmeleri, kimi kuşların hiç aksatmaksızın bazı timsahların dişlerini temizlemeleri için onun ağzına girmeleri ve timsahın bu kuşlara hiç bir şekilde zarar vermemesi, atmosferin kendisini temizlemesi, hücrelerimizin kendilerini yenilemeleri, kakbimizin habire kan pompalaması bunlara örnek verilebilir. İnsan dışındaki tüm canlılar da bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar.

    Onların bir farkı var. İsimlendirme yapmıyorlar. Müthiş, harikulade, harika, mükemmel gibi sözcüklerle süslemiyorlar yaptıkları faaliyetleri. Sadece otomatik olarak işlerini yapıyorlar. İnsan ise tüm yaptıklarına yorumlar ekliyor. Aslında insan da doğasına en uygun olanı yapıyor ve topluluklar halinde yaşıyor. İnsanların genel özellikleri vardır. Bunlar inkar edilemez. Örneğin; sevgi, nefret, öfke, mutluluk, kıskançlık, kibir, merhamet gibi. Tüm bunlar insanın doğasında var. İnsan ise bu duyguları neticesinde ve bir de konuşma ve yorumlama yeteneğine sahip olunca yapmış olduğu işlere çeşitli sıfatlar yakıştırıyor. Halbuki hayvanlar aleminde daha hızlı koşanlar var ve "Ben bir çitayım beni geçen tek bir insanoğlu var ise kendimi asarım" diyen bir çitaya rastlamak imkansızdır. Ya da "yahu şu insanlara bak kendileriyle övünüyorlar ama benim kadar da güçlü değiller" diyen ayı bir var mıdır?

    Aslında insanı farklı kılan şey olaylara ve faaliyetlere yönelik akıl yürütmesinde, yorum yapmasında ve anlam yüklemesinde gizlidir. Aslında şu an biz insanlar doğamız gereği bu şekli aldık diye düşünüyorum. Bize nasıl öğretilirse öğretilsin doğamız gereği bazı şeyler yaşanacaktır. Bu kaçınılmazdır. Mükemmel, harika, müthiş gibi sıfatlar insanın hep daha iyiye ulaşma çabasının bir yansımasıdır. Genel anlamda hiçbir insan olumsuzluklardan hoşlanmaz. Bu nedenle hep daha hoş, daha iyi ve daha yaşanılır bir dünya ister. Zevklerine uygun bir yaşantı ister. Kimileri, içinde bulunduğumuz sistemleri bu nedenle eleştirebilirler. Daha özgür bir ortam istiyoruz diyenler olabilir. Daha uysal ve savaşsız bir dünya istiyoruz diyenler olabilir. Ancak belli sistemler oturduğunda ise artık her insanın istediği olamıyor ve insanlar sistemlerin mahkumu haline geliveriyorlar. Çünkü toplum halinde yaşamak bunu gerektiriyor. Özgürlüklerin bile sınırları oluyor. Çünkü her insan aynı şeyleri düşünüp aynı şeylerden zevk alamayabiliyor.

    Özetle şu anki sistemleri de farkında olsak da olmasak da doğamız gereği oluşturduk diyorum ben. Genlerimizin de yardımıyla kelimelere döküldü her davranış. Ancak tüm bunların doğamızın bir parçası olması bütün sistemleri gereksiz ve anlamsız kılar mı? Bence kılmaz. Bir köprüyü insan da yapsa karınca da yapsa köprü köprüdür ve aynı amaca hizmet eder "Ulaşım". Her şeyin düşüncelerle, akıl yürütmelerle, iç güdülerle veya güdülerle yönlenmesi bu dünyanın tasarlanmadığı ve yaratılmadığı anlamına da gelmez. Yaratıldığı anlamına gelir mi bu da tartışılır ancak ben şu doğa üzerinde hiç bir şeyin "kör bir şekilde" hareket ederek bu düzenleri ve sistemleri oluşturabileceğine inanmıyorum. Nitekim körler de görürler. Niye? Çünkü en azından "siyah" nedir biliyorlar.




  • düzen :Belli yöntem, ilke veya yasalara göre kurulmuş olan durum, uyum, nizam, sistem: (TDK)

    mükemmel: Eksiksiz, kusursuz, tam, yetkin, şahane:

    buna yeryüzünde ve kainatta örnekler bulalım

    düzen ve mükemmellik var mı diye ...
  • olasılık ve kör devinim tanımlarını bir türlü kavrayabilmiş değilim. olasılıklar ve kör devinimler nasıl işlerler? bunların işleyiş mekanizmaları nedir? neye göre işlerlerde sonucunda bir düzen oluştururlar?

    bence doğanın hareketlerine düzen ve mükemmellik yaftaları asmıyoruz. olanı dile getiriyoruz. doğa mükemmel bir düzendir. şaşırtıcı bir ahenkle işler. denizler ve karalardaki yaşamlar, bitkiler alemi birer mükemmellik abidesi değilse nedir?

    insanın kendisi bir mükemmellik değilmidir? eğer bunlar mükemmellik değilse, mükemmellik başka ne olabilir? dünyaya baktığımızda, içerisindeki herşeyin insanın hizmetine sunulduğunu görüyoruz. mükemmel bir varlık olan insan için donatılmış mükemmel bir dünyada yaşamıyormuyuz?

    yoksa size göre, bir rulet masasında mı yaşamaktayız




  • Aslinda bu duruma su sekilde bakılmasıda mümkün eger bir devinim olmasaydı canlıların bir kısmı yok olacaktı ,

    genişleyen bir evrende mukemmeliyet aramak yanlış olur, cunku surekli olarak değişen bir ortam var ve
    bazıları için yaşam sona ererken bazıları için devam edebiliyor.

    Ama şu anda dünyadaki pek çok benze canlı için uygun ortam var ve yaşayabiliyoruz ve sanki bize herşey bizim için mukemmelmiş gibi geliyor ,
    ama türü yok olan canlılar için aynı şeyi soylemek mumkun değil onlar için mukemmellik bozulmuş ve turleri yok olmuştur ,

    birde bazı arkadaşların tesadüf kelimesini sıklıkla kullandıgını goruyorum tesadüf dogru ifade değildir ,
    dogru kavram burada olasılık olarak gösterilebilir.

    @c4 , her nekadar insancıl görünmese de , bizim yaptıklarımız nedeniyle insan daha gelişkin ve saglıklı yapıya ulaşabilecekken bunu kaybediyor ,

    ornek verirsek bir şeker ,tansiyon , kalp rahatsızlıgı veya kalıtımla bir sonraki nesle geçen insan zaafiyetini düşünelim eğer
    bu insanı yaşatmaya çalışmazsak kısa zamanda ölecektir geriye kalanları düşünürsen onlar sağlıklı olanlardır,

    bu şekilde devam eden 10-15 nesil sonra bu tür bir rahatsızlıgın ortaya çıkma olasılıgı gittikçe düşecektir ,
    zaten diğer canlılarda hala devam eden , insanda ise tıkanmış olan sağlık konusundaki gelişmenin nedeni budur .




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deep Impact

    düzen :Belli yöntem, ilke veya yasalara göre kurulmuş olan durum, uyum, nizam, sistem: (TDK)

    mükemmel: Eksiksiz, kusursuz, tam, yetkin, şahane:

    buna yeryüzünde ve kainatta örnekler bulalım

    düzen ve mükemmellik var mı diye ...


    Deep İmpact abi iki galaksi birbiri arasından çarpışmadan geçiyor!(her galakside trilyonlarca yıldız olduğunu düşünelim>bu bilimsel bir gerçektir...)

    Ve bu galaksiler içinde hiçbir çarpışma olmuyor bu sence mucizevi bir olaymı?komiksin tamamen tesadüf

    Ama aslında olay şöle o galaksilerde ki yıldızlar öle bir hal aldı ki kütlelerin çekimleri kendini öle bir düzene soktuki hiç bir çarpışma olmadı...arkadaşlar bu olaylarda tamamen bir bilimsel gerçeklere dayanır sonuçta ama sizce tesadüf mü?

    eğer tesadüf ise ben şöle dicem halamın......




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuda herşey tamamen yaklaşım meselesidir. Yaklaşımlar farklı olursa fikirler de farklı olacaktır. Benim fikirlerim şöyle:
    Düzensizlik, kör devinim, tesadüf.... Yani kısaca rastlantı (incidence)...
    Rastlantı kavramı fizik yasaları kadar somut gerçeklere dayanır ve evrenin tanımında yer alan bir kavram. Gördüğümüz ve düzen diye nitelendirdiğimiz her şey, rastlantının zorunluluklar aracılığı ile dışavurumu...

    Evren neden böyle sorusuna "insancıl ilke (antrophic principle)" ile açıklayabilirim.
    (Stephen Hawking - Zamanın kısa tarihi s:163)
    "Her biri kendi ilk durumuna ve belki de kendi bilim yasaları takımına sahip çok sayıda değişik evrenler ya da tek bir evrenin çok sayıda değişik bölgeleri vardır. Bu evrenlerin çoğunda koşular karmaşık organizmaların gelişimine uygun olmayacaktır. Yalnızca bizimki gibi bazı evrenlerde zeki yaratıklar gelişip şu soruyu sorabileceklerdir: "Evren niçin gördüğümüz gibi?" O zaman yanıt basittir:
    "Başka türlü olsa idi, biz burada olmazdık"

    quote:

    Yoksa size göre, bir rulet masasında mı yaşamaktayız

    Bu söz bana Einstein'ın "Tanrı zar atmaz" diyerek kuantum fiziğini reddetmesini hatırlattı.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Bu konuda herşey tamamen yaklaşım meselesidir. Yaklaşımlar farklı olursa fikirler de farklı olacaktır. Benim fikirlerim şöyle:
    Düzensizlik, kör devinim, tesadüf.... Yani kısaca rastlantı (incidence)...
    Rastlantı kavramı fizik yasaları kadar somut gerçeklere dayanır ve evrenin tanımında yer alan bir kavram. Gördüğümüz ve düzen diye nitelendirdiğimiz her şey, rastlantının zorunluluklar aracılığı ile dışavurumu...

    Evren neden böyle sorusuna "insancıl ilke (antrophic principle)" ile açıklayabilirim.
    (Stephen Hawking - Zamanın kısa tarihi s:163)
    "Her biri kendi ilk durumuna ve belki de kendi bilim yasaları takımına sahip çok sayıda değişik evrenler ya da tek bir evrenin çok sayıda değişik bölgeleri vardır. Bu evrenlerin çoğunda koşular karmaşık organizmaların gelişimine uygun olmayacaktır. Yalnızca bizimki gibi bazı evrenlerde zeki yaratıklar gelişip şu soruyu sorabileceklerdir: "Evren niçin gördüğümüz gibi?" O zaman yanıt basittir:
    "Başka türlü olsa idi, biz burada olmazdık"

    quote:

    Yoksa size göre, bir rulet masasında mı yaşamaktayız

    Bu söz bana Einstein'ın "Tanrı zar atmaz" diyerek kuantum fiziğini reddetmesini hatırlattı.





    Abi çok çok çok detaylı konulardan çok sıradan olaylarmış gibi bahsettiğinin farkındamısın?Sen bilimle ilgili bir adamsın hatta senle yazın bu konular hakkında konuşuyorduk tmm bazı olaylar tesadüfen hayatımızda olabilir gerçekleşiebilir ma bunlar sadece olaydır..biz burda maddenin varlığından söz ediyoruz oluşmuş bir sistemden!!!ama dersin ki bu sistemler içinde somut maddeler hiç mi arasında bi ilişkiye girmedi karambole?Buna hayır demekte mümkün değil...(maddeler var olduktan sonra ama maddeler var olduktan sonra!)

    Kaotika abi sen zeki bir adamsın bu kadar olayların(sayılarla ifade edilemiyecek kadar olan olayların(hatta bizim daha varlığından haberimiz olmayan doğa olaylarının)tesadüfen oluşmuş olabileceğini savunmak mantıklı geliyor mu?

    Ben bu tartışmaları izlesem ve bana sorsalar ama ben tarafsız olcam!Bana diceklerki sence evrimin doğanın var etmesimi daha mantıklı yoksa herşeye gücü yeten bir yaratıcının mı bu kadar mükemmel bir şekilde doğayı yaratması daha ihtimallidir?yemin ederim 2.seçeneği sölerdim çünkü evrim kesinlik bildiremiyor evrimi savunan bilim adamlarının bile daha sonra savundukları şeyleri kendilerinin çürüttüğünü biliyoruz...

    Haksızmıyım sence?




  • aslında mr.lonely tabiki benim içinde aynı şey geçerli yani bir yaratıcının olması daha kolay anlaşılabilir ve bizde bunu seçiyoruz ,

    ama bu bilimsel araştırmaları engellememeli taki gerçek keşfedilinceye kadar ,
    bu yüzden bundan sonraki konuşmalar bilimsel olarak devam ederse daha sağlıklı olacaktır diye dusunuyorum

    bir de einstein kuantum fiziğini reddetmemiştir , bir parçacığın momentumu ve konumu aynı anda kesin olark soylenemez ,
    Einstein ozaman bu konudaki gerçeği bilmediği için böyle söylemiştir fakat daha sonra yapılan çalışmalar da parçacığın
    belirli bir dalga fonksiyonu içerisinde tam olarak bulundugu bilinmektedir .
  • Parçacıkların dalga fonksiyonu şeklinde tanımlanmaları, belirsizliğin önüne geçemiyor. Mesela bir parçacığın bir yarıktan fırlatıldığını düşünelim. Dalga modelindeki gibi "sanki diğer yatıktan da geçiyormuş gibi" perdede girişim yapar. Oysa parçacık tek bir yarıktan geçmiştir. Buna rağmen yine de dalga modeli oldukça geçerli bir modeldir.
  • quantum fızıgı ve kapıtalızmın belırsızlık teorısı...uzun konu.
  • red in dediği gibi bir şey sözkonusu

    quote:

    Düzen ve mükemmeliyet; Kime ve neye göre? Sakın bunlar bize öğretilmiş şeyler olmasın!?


    biz3e öğretilmişden ziyade biizm yorulayabildiğimiz bir olgu olarak kabul etmede fayda var ...

    kainatta bir düzen var mı

    kainatta bir denge var mı

    kainatta makro ve mikro düzeyde mükemmellik varmı

    sorularının cevabını beraberce irdeleyelim

    bu konuşmada birinci yardımcımız aklımız olssun

    1- kainatta bir düzen var mı ?

    düzen :Belli yöntem, ilke veya yasalara göre kurulmuş olan durum, uyum, nizam, sistem: (TDK)

    bu konuyu anlayabilmek için basit bir örnek ile irdeleyelim ...

    bir fabrikayı düşünelim ... fabrikanın imlata yapabilmesi için bir düzenin olması şarttır ... bun düzen ve düzenin parçaları olarak idareciden işçisinden mühendisine kadar pek çok çalışan vardır.
    fabrikada öyle güzel bir düzen olmalı ki iişçi işveren mühendis hallerinden memnun olsun ... ne grev ve ne de lokavt olsun
    ...

    görüldüğü gibi düzen sağlanan fabrikada üretim olur ve bütün çalışanlar mutlu olur

    düzen olmayan fabrikada ise grev olur huzursuzluk olur ...

    evet dostlar

    aklımız üretim yapan bir fabrikada bir düzen olduğunu kabul etmektedir ki kimse itiraz edemez

    bir tane ağaca bakalım ...

    ağacın amacı meyve üretmektir ki nesilleri devam etsin ...

    ağaçta ortalama 100 trilyon tane hücre vardır ... bu hücrelerin herbiri bir amaç uğruna çalışrılar vakitlleri geldiğinde ise ölürler ve yerlerine yenisi devam eder ...

    bir ağaçta düzen var mıdır ?

    aklımıza danışalım ...

    1000 çalışanı olan bir fabrika ancak bir düzen içerisinde üretim yaparken 100 trilyon çalışanı olan bir ağaç düzen içerisnde olmazsa üreteim yapabilir mi?

    cevap : hayır asla üstüne üstlük ağaçta daha da mükemmel bir düzen vardır ki 100 trilyon akılsız hücreyi idare etmek bir fabrikadan daha zordur ...

    o zaman ağaçtaki düzeni günlük hayatımızdaki örnekler ile iredelediğimizde kabul etmemiz gerekir ...


    2- kainatta bir denge var mı?

    kainatta bir denge söz konusu mudur ?

    kainatta bir denge tabii ki vardır ... ve her canlı ve cansız bir şekilde denge halindedir ...

    hayatımızda da denge var mıdır ... tabii ki hayatımızda da denge olmak zorundadır ... davranışlarımızda denge, bütçemizde denge, zamanımızda denge her da,im mevzu bahistir ki birisinde denge kaybolduğunda mesela bütçeyi denkleştiremediğimizde olumsuzluklar ortaya çıkar ...

    kainatta ise daha muhteşem bir denge vardır ...

    yeryüzünde ise daha da muhteşemdir denge ...

    bütün canlılar birbirleri içerisnde denge ile hareket ederler ki kimse sınırlarını aşamaz ... dengenin bozulduğu ekosistemlerde kargaşa hakim olur ... suni yollarla dengelerin bozulmaması durumunda doğal denge muhteşem bir durum arz eder bize ...

    3- kainatta makro ve mikro düzeyde mükemmellik var mı ?

    mükemmellik yapmması gerekn işi yapma konusunda muhteşem kaabiliyet içinde olma hali diyebiriz

    bu açıdan baktığımızda bir bilgisayar bir uçak bir araba kullanım amaçlarına göre mükemmel sıfatlarına layık birer araçtırlar ...

    peki biz insan olarak bilgisaayara mükemmel derken varoluş gayesine göre muhteşem hareket eden cansız ve canlılar mükemmel midir ?

    aslan muhteşem avlanma yeteneği ile, arı muhteşem bal yapma yeteneği ile, çiçekler muhteşem görüntüleri ile, inek muhteşem sütü ile vs. hem varoluş gayelerine göre mükemmeldirler hem de ürettikleri malzemeyi insanın taklit edemeyeceği şekilde mükemmel üretirler ...

    şimdi biz aklımız ile bu yoruma varabilirz

    dolayısı ile kainattaki dengeyi, düzeni ve mükemmelliği inkar edemeyiz ...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: enemy1980

    aslında mr.lonely tabiki benim içinde aynı şey geçerli yani bir yaratıcının olması daha kolay anlaşılabilir ve bizde bunu seçiyoruz ,

    ama bu bilimsel araştırmaları engellememeli taki gerçek keşfedilinceye kadar ,
    bu yüzden bundan sonraki konuşmalar bilimsel olarak devam ederse daha sağlıklı olacaktır diye dusunuyorum

    bir de einstein kuantum fiziğini reddetmemiştir , bir parçacığın momentumu ve konumu aynı anda kesin olark soylenemez ,
    Einstein ozaman bu konudaki gerçeği bilmediği için böyle söylemiştir fakat daha sonra yapılan çalışmalar da parçacığın
    belirli bir dalga fonksiyonu içerisinde tam olarak bulundugu bilinmektedir .



    enemy1980 Allah'ın ilk emri ''Oku''dur bunu sen kitap okumak olarakta anlayabilirsin araştırmak kendini geliştirmekte...

    Beni en çok tanıyanlar alimlerdir diyen bir yaratıcının dinine bilimsel çalışmalara karşı bir engel teşkil eder diyorsanız biraz tutarsızlık yaşanır...

    Ama sonuç;

    Eğer bir yolda ilerliyorsanız sonuca varmak üzere ilerlemelisiniz ama bizim sonucumuz bellidir sadece sonsuz ilimi keşif etmek ve güzelliklerini tanımak kalıyor




  • mr.lonely belki senin de dediğin gibi ,
    istenen araştırmalardır ama goruyorumki bu araştırmaların önünün en çok tıkandığı ülkeler ortadoğu ülkeleri
    bu da yanlış yorumlamalardan kaynaklanıyor mesela deep impact arkadaşımız kendisi bir noktaya odaklanmış
    ve hiçbir araştırmaya gerek yok herşey zaten mukemmel bir düzen içerisinde yani bizim yerimize birisi düşünmüş demeye getiriyor

    işte problemde buradan başlıyor bizim gibi ülkelerde
    ve ilerleme çok yavaş oluyor ve zararı da en çok biz görüyoruz

    bir bilim adamı çalışma yaparken dini düşüncelerini bir kenara koymalı çalışmak ve araştırmak günah değildir ,
    eğer evrenin oluşumunu araştırması gerekiyor ise bunu araştırmaktan çekinmemeli

    yaşanmakta olan herşeyin bir bilimsel açıklaması var bunu bulmak insanoglunun görevi ,
    örneğin içinde bulundugumuz evrenle ilgili daha iyi bir kuram ortaya atılana kadar en iyisi büyük patlamadır

    hayır değildir diyenler daha çok çalışmalı ve daha doğru bir yaklaşımla gerçeği bulmak için uğraşmalı
    bunun yolu ise seninki yanlış demek değil doğrusunu bilimsel olarak kanıtlamaktır.

    umarım aynı guyguları paylaşn insanların sayısı artar yoksa biz ve güneyimizdeki tüm ülkeler yıllar boyu ezlmeye ,
    yoksulluğa, geri kalmışlıga mahkumuz

    avrupada, japonyada , israilde, Abd de insanlar afetlerde hayat kaybetmiyorken
    bizde böyle şeyler yaşanıyorsa bu bizim ayıbımız ve geri kalmışlıgımızdır bunu gidermekte birinci önceliğimiz olmalı
    artık kısır çekişmelerden kurtulup mutlaka bilime ağırlık vermek gerekiyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: enemy1980

    mr.lonely belki senin de dediğin gibi ,
    istenen araştırmalardır ama goruyorumki bu araştırmaların önünün en çok tıkandığı ülkeler ortadoğu ülkeleri
    bu da yanlış yorumlamalardan kaynaklanıyor mesela deep impact arkadaşımız kendisi bir noktaya odaklanmış
    ve hiçbir araştırmaya gerek yok herşey zaten mukemmel bir düzen içerisinde yani bizim yerimize birisi düşünmüş demeye getiriyor



    ben böyle bir şey mi dedim

    alimin uykusu cahilin ibadetinden hayırlıdır diyen bir dinin mensubu hiçbir bilimsel çalışmaya ne engeldir ne de bilimsel çalışmalardan geri durmalıdır

    aksine bilimde en önde olmalıdır bir zamanlar olduğu gibi

    ancak benim itirazım bilimde yapılan yorumlaradır

    mesela evrim bir delil değil bir yorumdur ve buna ben itiraz ederim




  • @Mr.Lonely: Hatırlatma 1: Burası konu dışı yahut gereksizler bölümü değildir. Buradaki mesajlarınızda azami dikkat edeceksiniz. Konu ile ilgili olmasına ve içerik olarak boş olmamasına.

    Aksi halde uyarılırsınız. 3 uyarı almak 10 gün ceza almayı otomatik olarak getirir.

    Kasıtlı olmadığınız düşünülerek hatırlatma yapılmış olup bu bir uyarı değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 6 Mart 2006; 14:16:01 >
  • Evet şımarık anıma denk geldi özür dilerim sizden ve forumdaki üyeler ve konu sahibinden!!!

    Bide benin dün açtığım bi konu vardı kapatılmış...bana bildirilmeden yapıldı bu!bununla ilgili bi açıklamayıda pm yada bu konuya yazarsanız sevinirim...
  • Bu tür yazılarınızı lütfen öneri şikayet bölümüne yazınız. Konulu topiclerin içinde bu tür yazıların olmasını istemiyoruz. Hangi konunun adı ile belirtiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enemy1980

    mr.lonely belki senin de dediğin gibi ,
    istenen araştırmalardır ama goruyorumki bu araştırmaların önünün en çok tıkandığı ülkeler ortadoğu ülkeleri
    bu da yanlış yorumlamalardan kaynaklanıyor mesela deep impact arkadaşımız kendisi bir noktaya odaklanmış
    ve hiçbir araştırmaya gerek yok herşey zaten mukemmel bir düzen içerisinde yani bizim yerimize birisi düşünmüş demeye getiriyor

    işte problemde buradan başlıyor bizim gibi ülkelerde
    ve ilerleme çok yavaş oluyor ve zararı da en çok biz görüyoruz

    bir bilim adamı çalışma yaparken dini düşüncelerini bir kenara koymalı çalışmak ve araştırmak günah değildir ,
    eğer evrenin oluşumunu araştırması gerekiyor ise bunu araştırmaktan çekinmemeli

    yaşanmakta olan herşeyin bir bilimsel açıklaması var bunu bulmak insanoglunun görevi ,
    örneğin içinde bulundugumuz evrenle ilgili daha iyi bir kuram ortaya atılana kadar en iyisi büyük patlamadır

    hayır değildir diyenler daha çok çalışmalı ve daha doğru bir yaklaşımla gerçeği bulmak için uğraşmalı
    bunun yolu ise seninki yanlış demek değil doğrusunu bilimsel olarak kanıtlamaktır.

    umarım aynı guyguları paylaşn insanların sayısı artar yoksa biz ve güneyimizdeki tüm ülkeler yıllar boyu ezlmeye ,
    yoksulluğa, geri kalmışlıga mahkumuz

    avrupada, japonyada , israilde, Abd de insanlar afetlerde hayat kaybetmiyorken
    bizde böyle şeyler yaşanıyorsa bu bizim ayıbımız ve geri kalmışlıgımızdır bunu gidermekte birinci önceliğimiz olmalı
    artık kısır çekişmelerden kurtulup mutlaka bilime ağırlık vermek gerekiyor.




    Bence deep impact o şekilde demiyordur.Gördüğüm kadarıyla inancı sağlam birisine benziyor böle bi hataya düşeceğini hiç sanmıyorum...

    Ama şunu unutmaki kardeşim bizim atalarımız bundan yüzyıllar önce aynı dinle Medeniyete,Bilime,Askeri Güce,Saygınlığa önderlik etmiş olan insanlardır...Eğer biz müslümanlıktan bu kadar uzaklaşmasaydık sanırım bu hallere düşmezdik!!!Ama ''kendi düşende ağlamaz''...

    Ama gelişmek içinde önce bi devletin huzura çıkması gerekir devletin oturması gerekir ortadoğudaki insanlar resmen hayvanlaştırılmış bir şekilde!İnsanlar açlıktan ölüyor zayıf düşmüş!Bide övdüğünüz Amerika medeniyetten bahsediyor bu durumda!!!Bi kere medeniyetler Ortadoğudan çıkmıştır bunu unutmayalım lütfen onlarda medeniyetin beşiğine yerleşmeye çalışıyorlar!!!

    Sonuçta fakirlik ve düzen oturmadıktan sonra sadece bilim değil hiç birşey ilerlemez!(bu konuda hem fikiriz sanırım)Ve insanlar gerçekten manevi bir şekilde bu işe sarılırlar ise gerçektende yemin ederim bu düzen dinle sağlanır en kısa şekilde...isterseniz irdeleyin bir şekilde düşünün kanunlarını dinin!!!

    Bence bir bilim adamı dinden feyz alıp işine dahada sıkı bir şekilde OKU emrini gerçekleştirmek için daha çok çalışmalıdır!!!ve bununda bilincinde olup belkide bu işten Allah'ın rızasını kazanabilir...

    Evet bu konuda sana katılıyorum herşeyin bir bilimsel açıklaması var!!!ama bana kalırsa evrenin var oluşu big bang gibi olamaz(komik ama ben böle düşünüyorum)bence buda değişecek zaten teori kesinlik kazanmadı bu görüş!!!bence kazanamıcakta kesinlik çünkü insanoğlu daha çok geride!!


    Evet ya sen çok güzel birşeyden bahsettin...Herkezin bir görevi var deme vatanına kendine ailesine fln fln bir sürü...

    Alsana bir söz ''Temizlik ve vatan sevgisi imandandır...''

    Askeriyeye ait bir söz ''Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır''

    İnancı oturmuş olan biri görevini iyi bilir ve herşeyin en iyisi için çaba gösterir zaten göstermiyorsada kendi bilir!!!

    Biz öle bir duruma geldik ki geçmişimize küfür edicez artık...hatta edenler var atalarını sevmeyenler!!!

    Bırakın etsinler aslını inkar edenler zaten bizden değildir...

    Sorcaksınız belki sen görevini tam yapıyormusun diye mutlaka yapamıyorumdur hatta çoğu zamanda zor geliyor yapmıyorudur...Ama görüşlerimizin arkasında durursak ikilemde kalmayız!

    En azından safımız belli olur...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.