Şimdi Ara

Intel AHCI Mode SSD/HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
11.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadşalar uzun zamandır bu konuyu açmayı düşünüyordum bugün format atıp win7 sp1 yükleyince AHCI yi aktif edeceğim için bir konu açayım dedim belki sizlerede yardımı dokunur.

bu mod BIOS tan aktif ediliyor ve SATA II nin tüm nimetlerini kullanmanızı sağlıyor özellikle SSD ler için mutlaka ve mutlaka yapılması lazım.

getirdği bazı özellikler NCQ ve TRIM

NCQ bilgi için:http://tr.wikipedia.org/wiki/Native_Command_Queuing
    TRIM nası laktif edilir:http://blog.corsair.com/?p=3468

bu özellikelr için AHCI mod aktif olması lazım BIOS tan. bunun 2 yöntemi var

1) windows kurulumnundan önce (tavsiye ediyorum)
    2) windows kurulduktan sonra (işe yarıyor)

1. YÖNTEM: benim BIOS umda aktif edeceğim yer şurada: Integrated Peripherals - SATA AHCI Mode - Enable. ilk önce bunu enable yapıyorum sonra windows 7yi yüklüyorum ve kurulumdan sonra GIGABYTE mobomun sitesinden özel AHCI driverlını indirip kuruyorum. ve AHCI kod başarıyla olmuşsa diye bakıyorum system panele IDE ATA/ATAPI Controllersda AHCI yazan bi yer varsa eğer tamamdır.

2. YÖNTEM:http://itd.itd.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2009/05/ahci.reg bu dosyayı yükledikten sonra pcmizi restart edip biostan AHCI yı enbale yapıyoruz ve sonra pc açılınca otomatik driverlar yükleniyor siz yine mobo nuzun sitesindeki driverlaı yükleyin. ve sisteme 2 kez restart atılması lazım

isteyenler burdan bakabilriler:http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-7-rc-after-installation/

bu yönetmelrle NCQ aktif oluyor... bilidğim kadarıyla TRIM HDD lerde yok.

umarım iyi anlatabilmişimdir kısa ve öz tutmayı tercih ettim çok kafa karıştırmasın diye.

• ahcı modu tek disk içinmi işe yarıyor _
    adam o diskler ile raid yapsa durum ne olacak ncq ve trimden yoksunmu kalacak.
    raid modu vs ahcı modu olayı biraz kafa karaştırıyor

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

ahcı modu tek disk içinmi işe yarıyor _

RAID modu zaten kendi içinde AHCI modu barındıroyrmuş diye okudum yani problem yok

kasayı açık bi yere aldım görüntü çok hoş değil ama alışacam artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 12 Şubat 2011; 1:40:29 >
  • Bende bir depo hdd var birde ana hdd.ben ahciyi açsam depo hdd de sorun olurmu?formattan sonra yada şuan açsam?
    birde açtıktan sonra driver kurmaya gerek varmı win7 64 bit için
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

Bende bir depo hdd var birde ana hdd.ben ahciyi açsam depo hdd de sorun olurmu?formattan sonra yada şuan açsam?
    birde açtıktan sonra driver kurmaya gerek varmı win7 64 bit için

formattan önce açacaksın windows kurulumu bitirnce ise dediğim gibi mobo sitesidne ahcsı/sata driverı indirp yükleyceksin 2 kez restart istiyor.
    sata ssd önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne işe yarıyor bu MOD? Performans artıyor mu? Sistem kasma olmuyor herhalde öyle biliyorum.

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

RAID modu zaten kendi içinde AHCI modu barındıroyrmuş diye okudum yani problem yok
    Bende sizin dediğiniz şekilde biliyordum olayı ama yeni aldığım Ocz vertex 2 60 gb ssd AHCI modda kurulum yapınca 7.7 win 7 puanı alırken RAID modda kurulum yapılınca ise 7.3 win 7 puanı aldığını gördükten sonra kafam karıştı.

• _____________________________

İkinci kez dönüp baktığım her şey ilgi alanımdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

quote:

quote:

Bende sizin dediğiniz şekilde biliyordum olayı ama yeni aldığım Ocz vertex 2 60 gb ssd AHCI modda kurulum yapınca 7.7 win 7 puanı alırken RAID modda kurulum yapılınca ise 7.3 win 7 puanı aldığını gördükten sonra kafam karıştı.

acayip... :S

• Aman yanlış anlaşılmasın RAID olarak 2 adet ssd bağlamıyorum.Ssd aldıktan sonra elimdeki daha önce işletim sistemi yüklü olan RAID olarak kullandığım 3 adet WD VelociRaptor disklerim boşa çıktı.Bende bu diskleri değerlendirmek için bunlardan 2 veya 3 adetini raid yapar oyun kurulumlarınıda bu disklere yapar,aldığım ssd'ye ise işletim sistemini kurarım diye düşündüm ama yukarıda bahsettiğim puanlamadan dolayıda acaba RAID mod kendi içinde AHCI mode barındırmıyormu diyede düşünmeye başladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

Aman yanlış anlaşılmasın RAID olarak 2 adet ssd bağlamıyorum.Ssd aldıktan sonra elimdeki daha önce işletim sistemi yüklü olan RAID olarak kullandığım 3 adet WD VelociRaptor disklerim boşa çıktı.Bende bu diskleri değerlendirmek için bunlardan 2 veya 3 adetini raid yapar oyun kurulumlarınıda bu disklere yapar,aldığım ssd'ye ise işletim sistemini kurarım diye düşündüm ama yukarıda bahsettiğim puanlamadan dolayıda acaba RAID mod kendi içinde AHCI mode barındırmıyormu diyede düşünmeye başladım.

valla raid mod zaten ahci moddak tüm özellikelr içeriyor diye biliyorum. hd tune yap raid modda isen normalden 1.5 2 kat fazla performsn alırsan problem yok. win7 puanlamsına takılma çok
    i5 4670k@4GHz w/ Noctua nh-u12p/MSI Z87 G45 Gaming /2*2+4*2 (12GB)Kingston HyperXDDR3 1600MHz/ASUS DIRECTCUII GTX760/Corsair Force 3 60gbSSD-WD 640GB 7200rpm 64mb/CorsairC70Vengeance-Military Green/Corsair AX860/Samsung 40D7000 3D LedTv/Logitech Z5500
  • çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insitiable_54 -- 15 Temmuz 2011; 12:53:45 >
    AeroCool Strike-X Devil - 750 W PSU- ASUS M5A99FX PRO R2.0 - AMD FX-8350 4.0 Ghz - AMD SAPHIRE HD 7800 - G-Skill 2X8 GB DDR3 - WD BLUE 1 TB - WD GREEN 2 TB - 2X12cm Strike-X Kırmzı Ledli Fan - 5X12cm Xilience Mavi Kırmızı Ledli Fan - Asus DVD RW X Multi - Zalman ZM-MFC3 Fan Kontorlcü - S-Link Dahili Kart Okuyucu - TT ESPORTS THERMALTAKE CHALLENGER PRO Oyuncu Klavyesi - AeroCool Strike X Combat 2800DPI 9 Tuşlu Oyuncu Faresi - Aerocool Strike X (X-Pad) Oyuncu Mouse Pad - SAMSUNG SyncMaster S22B350 Full HD Led MonitörYoutube Kanalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: insitiable_54

Birader benim BIOS senin bahsettiğin gibi değil Enabled yok..
    On-Chip SATA mode seçeneğine karşılık gelen : Disabled, Auto,Combined,Enhanced,Non-Combined
    seçenkeleri mevcut Ve şu an Autoda çalışıyor ve zaten diğer seçeneklerde PC açılmıyor

belkide AHCI desteğ iyoktur boardun ?

quote:

Orijinalden alıntı: insitiable_54

Birader benim BIOS senin bahsettiğin gibi değil Enabled yok..
    On-Chip SATA mode seçeneğine karşılık gelen : Disabled, Auto,Combined,Enhanced,Non-Combined
    seçenkeleri mevcut Ve şu an Autoda çalışıyor ve zaten diğer seçeneklerde PC açılmıyor

belkide AHCI desteğ iyoktur boardun ?

Sanırım Yok..

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-g31m-es2l_1x
    AeroCool Strike-X Devil - 750 W PSU- ASUS M5A99FX PRO R2.0 - AMD FX-8350 4.0 Ghz - AMD SAPHIRE HD 7800 - G-Skill 2X8 GB DDR3 - WD BLUE 1 TB - WD GREEN 2 TB - 2X12cm Strike-X Kırmzı Ledli Fan - 5X12cm Xilience Mavi Kırmızı Ledli Fan - Asus DVD RW X Multi - Zalman ZM-MFC3 Fan Kontorlcü - S-Link Dahili Kart Okuyucu - TT ESPORTS THERMALTAKE CHALLENGER PRO Oyuncu Klavyesi - AeroCool Strike X Combat 2800DPI 9 Tuşlu Oyuncu Faresi - Aerocool Strike X (X-Pad) Oyuncu Mouse Pad - SAMSUNG SyncMaster S22B350 Full HD Led MonitörYoutube Kanalı

• Slm Arkadaşlar Benim Anakartım Gigabyte 2005 yılında almıştım 4gb ram destekliyor ddr2 sata 2.0 girişi var üstünde core2 duo e8400 işlemci destekliyor.
    bu güne kadarda hiç bir şekilde bios güncellemesi yapmadım. biosun içine baktığım zaman ahci ayarları yok. ben ssd 3.0 alsam taksam çalışırmı acaba?

Anakartımın modeli ssd takabilirmiyim bu anakarta ne ahci var ne raid nede trim desteği
    http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-945g-s3_10/advantage/

Orijinalden alıntı: geecce

Slm Arkadaşlar Benim Anakartım Gigabyte 2005 yılında almıştım 4gb ram destekliyor ddr2 sata 2.0 girişi var üstünde core2 duo e8400 işlemci destekliyor.
    bu güne kadarda hiç bir şekilde bios güncellemesi yapmadım. biosun içine baktığım zaman ahci ayarları yok. ben ssd 3.0 alsam taksam çalışırmı acaba?

Anakartımın modeli ssd takabilirmiyim bu anakarta ne ahci var ne raid nede trim desteği
    http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-945g-s3_10/advantage/

çalışır tabiki. ama alacağın ssd sata 3 se bile sata 2 olarak kullanırsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.