Şimdi Ara

Otomotivden elde edilen ÖTV'de rekor artış sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
5.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), bugün devletin en büyük gelir kalemlerinden biri durumunda. Öyle ki motorlu kara taşıtlarından tahsil edilen ÖTV son dönemde rekor üstüne rekor kırıyor.



    EBS Danışmanlık'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan elde ettiği verilere göre ÖTV'nin toplam vergi geliri içerisindeki payı bu yılın sekiz aylık döneminde (ocak-ağustos) yüzde 24.04'e ulaştı. Otomotivden elde edilen ÖTV'nin oranı ise yüzde 3.9 seviyesine kadar yükseldi. Bir başka deyişle toplam ÖTV gelirlerinin yüzde 16.1'i otomotiv sektöründen geldi.



    Otomotivden elde edilen ÖTV Ağustos'ta yüzde 370 arttı



    Pandemi sürecine rağmen yılık ilk sekiz ayında Türkiye'de otomotiv pazarı yüzde 69.6 büyüdü. Söz konusu dönemde devletin otomotivden elde ettiği ÖTV geliri de yüzde 233 artarak 19.9 milyar TL oldu. Temmuz ayında otomotivden elde edilen ÖTV 2019'a kıyasla yüzde 712 artarak 5 milyar TL'ye ulaşmıştı. ÖTV gelirindeki rekor artış Ağustos'ta da devam etti ve yüzde 370 büyüme ile 3.8 milyar TL'yi aştı.





    ÖTV'de yıl sonu hedefi şimdiden aşıldı



    Söz konusu veriler ışığında, otomotivden elde edilen ÖTV'nin şimdiden 2019 yılının toplamını 6.1 milyar TL aştığı ortaya çıkıyor. Aynı zamanda, devletin yıl sonu için hedeflediği 18.8 milyar TL'lik ÖTV hedefine daha ilk sekiz ayda ulaştığı ve 1.1 milyar TL aştığı görülüyor.



    Otomotivden elde edilen ÖTV'ye Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) de dahil ettiğimizde, 2020'nin ilk sekiz ayında devletin otomotivden 33.7 milyar TL'yi aşan vergi geliri elde etmiş olduğu ortaya çıkıyor.



    ÖTV düzenlemesi fahiş fiyat artışı getirdi



    Otomobillerden alınan ÖTV oranı, aracın vergisiz fiyatına göre değişiklik gösteriyor. Matrah değerleri 2018 yılından beri güncellenmediği için vergisiz fiyatı artan otomobiller daha yüksek vergi dilimine girmeye başlamıştı. Beklenen ÖTV düzenlemesi Ağustos sonunda yürürlüğe girdi fakat beklenenin aksine indirim yerine pek çok modelin fiyatında fahiş fiyat artışı görmemize neden oldu.



    Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/otv-sag-olsun-6039834/







  • Kıtlık var gibi bayilerde araba bırakmayan, 60 ay vadeli krediyle yaşamını ipotek edip sıfır araba alan insanlara bu vergiler müstahak. Bir de bunun cep telefonu tarafı var. Ben olsam %500 vergi koyarım, nasılsa alıyor millet.
    Vergiden mi şikayetçisin? bilinçli tüketici olup almayacaksın kardeşim. Satışlar düşerse seve seve iner o vergiler.
    mokoko_TR sallamis yine gozunden.

    Neymis ithalat ihracat faizine gidiyormus. Demiyorki 1150 odali saray, yazlik saray, kislik saray, bilmem kac tane ucak neyimize? Milyarlarca dolar gomulen suriyelilere verilen parayi soylemiyor, havaalanina, otoyola verilen garanti ucretleri gozu gormuyor. Sehir hastahanelerine 20 yil verilecek garanti ucreti soylemiyor ustelik herhangi bir sorunda londra mahkemelerinin yetkilîoldugunda bilmez.

    Senin dedigin sozu aynen yaziyorum, anlamadigin konunun altina yatmicaksin.

    Benide engellemis duduk makarnasi birisi alintilasinda dediklerimi yapistirsin gozune.
    millet ne yapsın?? araba ihtiyaçtır, ev ihtiyaçtır, telefon ihtiyaçtır.. sigara içmeyiz, alkol içmeyiz, gezmeye çıkmayız.. ama işe hergün nasıl gidelim, geç kalırsan bir iki işten atılırsız, ev yerine çadır mı kuralım(ki çadır kuracak yerde yok, yer olsa çadır fikrini ben değerlendirim), telefon yerine dumanla mı haberleşelim..
  • Devlet kılını kıpırdatmadan 20 25 milyar lira kazanıyor. Tek bir vergi kaleminden hem de. Neden üretim yapsın ki.

  • kominizim ile yönetilen ülkelerde devlet üretim yapar.

  • üretim olsun diye özel tüketim vergisi alıyor kaç sene yalvardı c başkanı babayigit yokmu diye ... en sonuda çıktı üretim olcak devletin aldıgı vergi ithalat ihracat dengesizligi yüzünden ortaya çıkan faize gidiyor devlete kalmıyor yani

  • Şimdi sana göre arabayı, telefonu veya herhangi bir ürünü Devlet üretecek ve halk alacak öyle mi?
    Biraz saçma değil mi. O kadar firma var ve inanın TR de tonla ürün üretebilecek firmalar bunlar. Neden bu firmaların üretmeyişinin faturası Devlet'e kesiliyor.
    Sonuç olarak mecbur Devlet bu yola başvuruyor. İstiyorlarsa üretmesinler.

  • Devletler vatandaşlarının refah seviyesini arttırmak için çalışırlar.

    Bizde ise tam tersi bir durum var, üzülüyorum.

  • Kıtlık var gibi bayilerde araba bırakmayan, 60 ay vadeli krediyle yaşamını ipotek edip sıfır araba alan insanlara bu vergiler müstahak. Bir de bunun cep telefonu tarafı var. Ben olsam %500 vergi koyarım, nasılsa alıyor millet.
    Vergiden mi şikayetçisin? bilinçli tüketici olup almayacaksın kardeşim. Satışlar düşerse seve seve iner o vergiler.

  • allahtan ekonomik kriz var ki piyasada araba bulunmuyor. kriz olmasa demek ki millet 3 er 5 er alacakmış. yersen😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kediterbiyecisi kullanıcısına yanıt

    O dediğin 80milyon ile simule edilmez. Sana bir örnek vereyim. Bir odada kağıtlar var kazanan (BEN) kağıtları topluyor. Başka bir yan oda daha var. BİZ denen kavram 1nci oda birleşince eğer diğer odadan kağıt alabilirse BİZ kavramı kazanmış oluyor. Bunu bir apartmanı bir ülke düşün. Devlet bunun stratejisini planlar. 18yıldır üretim yapılabilmesi için ne yaptı? Parası olan zaten para katlamayı bilir çalışması risk ise eğer ve o yollardan kazanabiliyor ise neden çalışssın? Parayı çalıştırır. Diğer yol parayı dolara çevirir dışarıyı içeri sokar. 1nci yolu tıkadın mı? hayır. 2nci yolu tıkıyor... 2nci yolu tıkarken hangi taşlar oynayacak bindiği dalı kesme riskide var. Zamanı kullanmayı bilmeyenler o dönemler başka işleri vardı. Balyoz kumpas suçsuz insanları içeriye tıkmak intihar ettirmek~ Başka bir ülkenin planında BOP projesine eş başkan olmak... devlete ait kurumları sattırtmak.....özeleştirtmek... Yumurta gelince milli olunca böyle oluyor. Yakın zamanda hayat herkese gösterecek. İster anlayın ister anlamayın hayat herkese anlatır yaşatarak.


    Bende kurtaracak yollar var ama milletin birazcık pişmesi ve kavrulması gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 16 Eylül 2020; 14:55:14 >




  • Bana ne ya araba alacak düşünsün.

  • Çünkü halkı isteyerek kırbacı istiyor, vur diyor vurrrr

  • quote:

    Orijinalden alıntı: C-AyaR

    Kıtlık var gibi bayilerde araba bırakmayan, 60 ay vadeli krediyle yaşamını ipotek edip sıfır araba alan insanlara bu vergiler müstahak. Bir de bunun cep telefonu tarafı var. Ben olsam %500 vergi koyarım, nasılsa alıyor millet.
    Vergiden mi şikayetçisin? bilinçli tüketici olup almayacaksın kardeşim. Satışlar düşerse seve seve iner o vergiler.

    Kimse almayınca vergi indiğinde fiyatların normal kalıcağını mı sanıyorsun? ÖTV indirimi indiğinde fırsat kollayıp fiyatı yükseltenleri görmedin galiba aynı şekilde kredi indirimlerinde dairesinin fiyatını yükseltenleri de görmedin sanırım. Deprem olunca çevresindeki ev sahiplerinin kiralara %50 zam yaptığını da görmemişsindir. Hocam bu ülkede iyi bişeyler olsun diye beklemek çok fazla saflık olur. Ayrıca insanların hayalleri olabilir belki de hayatı boyunca bir arabası olmasını istedi neden bu kadar kıt düşünüyorsun? İmkanı olan peşin gidip alıyor kendisini zorlayıp alabileceğini düşünüyor olabilir. Bu kadar çok görmeyin insanlara bazı şeyleri elin Amerikalısından ya da avrupalısından ne eksiği var bizlerin? Ülkemi seviyorum her coğrafyası bir başka güzel ama insanlarını çoğunu pek sevmiyorum. O yüzden yaşanacak bir ülke değil artık. Zihniyet değişmesi gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 16 Eylül 2020; 16:11:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haram olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigaradan alınan verginin arabadan alınan vergiye göre iki kat fazla olması dikkat çekti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2D4E48676

    Devlet kılını kıpırdatmadan 20 25 milyar lira kazanıyor. Tek bir vergi kaleminden hem de. Neden üretim yapsın ki.

    Devlet üretim yapmaz, teşvik eder.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohhhh kanırttt, yetmezz biraz daha ötv nolurrr

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • B-veritas kullanıcısına yanıt
    üzüldügünü zannetmiyorum timsah gözyaşları

  • formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    Corona olmasaydı geçen yıldan bir tık daha iyi olurdu. Araca talebin bu kadar fazla olmasının sebebi. Şimdiye kadar araba ihtiyacı olmayan kişilerin bile corona dolayısıyla sağlığını korumak için araba almak istemesi. Üretimindeki sıkıntılar. Artar talebi gören al satçıların hücum etmesi. Bu piyasayı yarattı. Bir araç düşün bayiden sıfır alınıyor 5 bin km yapmadan 3-4 kere sahibi değişiyor. Al-satçı başka bir al-satçıya arabayı satıyor. Her alan 5-10bin ekliyor. Ülkede çakal çok olduğundan bu döngü aylardır bitmedi, adeta saadet zincirine döndü.

  • shkoksal kullanıcısına yanıt

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.