Şimdi Ara

Mount & Blade II: Bannerlord'un Türkçe olmama nedeni açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Yıllardır merakla beklediğimiz Mount & Blade serisinin yeni oyunu Mount & Blade II: Bannerlord’in çıkış tarihi ve fiyatı geçtiğimiz günlerde duyuruldu. 31 Mart tarihinde erken erişime açılacak oyunda ilk etapta Türkçe dil desteği bulunmayacak. Geliştirici TaleWorlds Entertainment, Türkçe dil seçeneği bulunmaması hakkında açıklama yaptı.



    Açıklamaya göre henüz oyunun çoklu dil seçeneğine imkan veren altyapısı hazır olmadığı için sadece İngilizce olarak erken erişime açılıyor. Mount & Blade II: Bannerlord, 150TL’lik fiyatı ile 31 Mart tarihinden itibaren Steam, Epic Store ve oyunun kendi web sitesinden erken erişime sunulacak.



    Ayrıca Bkz.Friends 'reunion' resmen onaylandı: Ekip bir araya geliyor, ancak kötü bir haber var



    TaleWorlds Entertainment’in açıklaması şöyle:



    “Bir yandan tüm gücümüzle Erken Erişim süreci üzerinde çalışırken, bir yandan da oyuncuların yapılan duyuru ve Steam sayfamızdaki açıklamalarla ilgili yorumlarını da dikkatle takip ediyor ve her bir oyuncunun yorumunu çok değerli buluyoruz. Bu yorumların bir kısmı haklı olarak Türkiye’de geliştirilen bir oyunun Türkçe olmamasıyla ilgili ve bu konuda yanlış anlamalar olmaması için küçük bir açıklama yapmayı gerekli gördük.



    Tamamen Türkiye’de geliştirilen bir oyun olduğu için, ülkemizdeki oyuncuların ve dilimizin bizim için mutlaka özel bir yeri var. Zaten Bannerlord’un Steam sayfasında da belirttiğimiz üzere oyunun Türkçe desteği mutlaka olacak. Fakat Erken Erişim sürecinde teknik kısıtlamalar sebebiyle çoklu dil desteği sunamıyoruz. Bunun sebebi oyuna çoklu dil imkânını veren altyapının henüz oyundaki yerini almamış olması. Ayrıca oyundaki metinlerin halen yazılıyor ve sürekli değişiyor olduğunu unutmamak gerekiyor.



    Bizim için oyuncularımızın Mount & Blade II: Bannerlord’u kendi anadillerinde oynamaları çok önemli. Bu sebeple daha çok oyuncuya oyunu kendi dillerinde sunmak için oyunu 12 ayrı dilde yerelleştireceğiz. Bu süreçte içerikleriyle heyecanımıza ortak olan sizlere ve ilgisini bizden eksik etmeyen tüm oyuncularımıza destekleri için teşekkür ediyoruz.”




    Kaynak:







  • 8-10 senedir gelistirilen oyunun, 10 sene once cikmis oyundan daha az ozellik ile gelmesi inanilmaz derecede sacma. Steam uzerinde cok fazla olumsuz yorum alacagina eminim ve bunlardan ilki ben olacagim. Bu zamana kadar neredeyse hic Turkce oyun oynamadim ve tercihim de olmuyor acikcasi ancak bu oyun Turkce oynanir. Bu kadar. Turkce yoksa cok buyuk bir kayip bu.
    Söylendiğine göre devletten alınan teşvik birşey değil miş.Elektrik masrafına anca yetecek türden.Haksız eleştiri yapmamak lazım, grafikler çağdışı felan değil betasındayım şuan ve yeterli bir grafiğe sahip, buna rağmen performans olarak da 500vs500 hatta iyi bir bilgisayar var ise 1000vs1000 şeklinde aynı anda savaş yapabiliyorsunuz.Bu oyunun yapısı itibari ile çok iyi grafiklerde gelmesi zaten sakıncalı.Mount and blade'e uzak olduğunuz belli.Adamlar hem ortalamanın üstünde grafik sunup hemde yüzlerce veya binlerce ordu ile kasmadan oyun oynatmak için motor üzerinde yıllarca çalıştılar.Warband ile kıyaslandığında hem grafik hem performans olarak oldukça ileride bir teknoloji ile geliyor.Fizik motoru da zaten anlatmama gerek yok bildiğiniz halde yermek için yazmışsınız, şuan için gayet yeterli seviyedeler.Kumaş fiziği, combat fiziği, ragdoll, oyun içinde kullanılan efektler, nesnelere uygulayabildiğiniz efektler hepsi çığır açmış durumda Warband'e göre.Nasıl bu yoruma 10 kişi oy verebilmiş bilemedim şahsen, hiç mi mount and blade diye bir oyun duymadınız, ilk defa mı karşılaştınız?Şu anda Bannerlord betasındayım ve en az Witcher 3 grafikleri kadar iyi grafik ve ışık teknolojisi var, buna rağmen performansı daha iyi.
    Şu yorumlara bak arkadaş. Hayatında hiç kod yazmamış adamlar nasıl da atıp tutuyor.



    Rdr 2 yapılırmış 10 senede. Lan saf rdr 2 maliyeti 500 milyon dolar üzerinde sen neyin kafasındasın.



    Eldeki imkan ve yetişmiş kısıtlı adamla ancak bu kadar oluyor.



    Ben destek olmak adına epicden alacağım çünki oradan daha fazla para geliştiriciye gidiyor.



    Sizin gibilerde her zaman yaptığınız mızmızlanma ve her haltı bilirimci yorumlara devam etsin.
  • Sony türkçe desteği veriyor biz diğer yabancı şirketlerden de beklerken bu desteği yerli firma türkçe değilmi ? :d Haklılar çok haklılar çok mantıklı

  • Bu firma artık benim için bitmiştir tr dil ilk önce konmaması nasıl bir aptallıkdır hayatta almam aldırmamda bu oyunu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu oyunun ana kitlesi zaten yurtdışında, senin ve arkadaşlarının almaması çok da etki etmeyecektir muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence oyun hala ertelemeye ihtiyaç duyuyor. Ancak artık tepkiden çekindikleri için erken erişimdi, şu altyapı eksik, bu eksik göz ardı edilerek çıkartmak zorunda kaldırlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eşkenar E kullanıcısına yanıt
    Ne çekinecek kaç sene oldu

  • 8-10 senedir gelistirilen oyunun, 10 sene once cikmis oyundan daha az ozellik ile gelmesi inanilmaz derecede sacma. Steam uzerinde cok fazla olumsuz yorum alacagina eminim ve bunlardan ilki ben olacagim. Bu zamana kadar neredeyse hic Turkce oyun oynamadim ve tercihim de olmuyor acikcasi ancak bu oyun Turkce oynanir. Bu kadar. Turkce yoksa cok buyuk bir kayip bu.

  • Oyun süreci çok zorladı ve sıkıntılı oldu belli ki Türkiye’de yeterli yetişmiş insan gücü yokken gecikmesi çok normal.

    Biraz anlayış göstermek gerek hemen almam etmem vs kendi insanına hiyanet gibi geliyor bana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu açıklama, oyuncuların kafasındaki hiçbir soruya cevap vermiyor. Mutlaka Türkçe olacağını biliyoruz ama oyun çıktıktan ne kadar süre sonra olacak onu bilmiyoruz. Ayrıca bu oyun, divinity original sin gibi metin ağırlıklı bir oyun değil. Türkçe yapmak o kadar zor olmamalı.. Forumdaki diğer çevirilerden biliyorum. Bende basit birkaç oyun çevirdim, oradan biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee beceriksizler daha neden böyle bi firma var kapatıp gidin o yok bu yok bilmem altyapı yok. Playway gibi bir firma kadar olamıyorsanız zaten ben oyun sektöründeyim demeyin ayıptır. 8 yıla ne yaptiniz diye sorulunca da yine beceremeyip oyunu baştan yaptık diyorsunuz. Siz bu işi madem bilmiyorsunuz deyin ki biz yedik bi halt üstesinden de gelemedik oyun projesini sonlandırın bitsin gitsin. Yabancılar da bu oyuna 50 birim bayılmaz anca kıytı kösedeki fanlarınıza satış yaparsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletten aldığınız teşvikleri nereye yediniz bu 10 yıl boyunca onu da söyleyin de bilelim. Hala çağdışı grafikler ve fizik motoruyla geliyorsunuz insanda biraz utanma arlanma olur diyeceğim bir gülme geliyor
  • Onca zaman bekleyip oyunu eksik şekilde çıkarmak da güzel kafa. O kadar beklemişiz biraz daha beklerdik, 2020 sonunda çıksın full+full sürüm çıksın.

  • Adı üstünde erken erişimde çıkıyor. Oyun her şeyiyle bitmiş olsa niye erken erişimde çıkarsınlar? Saçma sapan eleştiriler. Sanki oyunu EA, UBISOFT, ROCKSTAR falan çıkarıyor. Bu saydığım firmaların da ne halde oyunlar çıkardıklarını biliyoruz ayrıca.

  • gun kullanıcısına yanıt
    Ben sırf destek için almayı düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok beğendiğim bir oyun türü. Ancak Türkiye’de ki teknolojinin sınırı belirli seviyede. Neden Amerika’da ki veya Kore’de ki oyun motorlarını kullanmıyorlar sonuçta maddi durumu güçlü bir şirket.

    Hatta Armağan bir ara Amerika’dan sürekli açıklama yapıyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlar getirene kadar zaten Türkçe yaması çıkar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erken erişimde satış yapmak için oldukça mantıklı bir hareket genel olarak bakmaları gereken dünya genelinde çoğunluk oyuncu sayılarını değerlendirmek zorundalar bu her firma için geçerli,yapımcının dünyanın hangi ülkesinde olduğunun bir önemi yok.ancak belli ki çoklu dil sistemini entegre edememişler bundan dolayıda sorun yaşıyorlar,bu entegrasyon sürecinde ise vakit kaybetmek istemedikleri açık, bir hamle yapmaları gerekliydi oda evrensel dil olan ingilizce seçilmiş gayet mantıklı bir hareket,her oyun firmasının para da kazanmaya ihtiyacı var sürekliliği getirebilmesi adına,sonuçta bu firma bir rockstar,ubisoft değil,hemen yargılamadan önce faktörleride düşünmek gerek,ubisoft büyüklüğünde bir firma olsalardı eğer anında gömerdim burada hatta kapatıp gitmelerini isterdim ama şartlar aynı değil.

  • Özürleri kabahatinden büyük dedikleri bu olsa gerek. 10 senede bir oyun geliştirememeyi bi bizimkiler becerirdi herhalde büyük bir şaşkınlıkla izliyor ve oyunun satmamasını üzülerek diliyorum böylece düzgün bir şirket tarafından satın alınıp düzgün bir hale dönebilir oyun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 9 Ocak 2021; 19:31:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyun yapmanın zorluğunu bildiğiniz halde memleketin imkanlarıyla yapılan işi niye bu kadar acımasız eleştiriyorsunuz. Oyun oynamaya vaktim yok ama destek için oyunu alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelene kadar hamachi kardeşim net. Neyse son olmozson torkco zoton olmozcilar gelmeden gideyim 😒

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.