Şimdi Ara

Smartmedia HDD Media Player?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
43.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Smartmedia HDD Media Player kullanan (eğer varsa) arkadaşların değerlendirmelerini merak ediyorum.

Ürünün özellikleri şu şekilde imiş:

SmartMedia ile TV’de MP3, DIVX, MPEG4 Keyfi!

Tüm dosyalarınızı, filmlerinizi, Mp3’lerinizi ve resimlerinizi hem saklama hem de televizyondan sınırsızca izleme ve dinleme imkânını bir arada bulabileceksiniz.

SmartMedia’nın en büyük özelliği Divx, Mpeg4’ü desteklemesidir. Böylece Divx filmlerinizi alt yazılarında Türkçe karakter sorunu yaşamadan rahatça televizyonunuza bağlayıp izleyebileceksiniz.

SmartMedia sayesinde Mp3’lerinizi televizyonunuz aracılığı ile dinleyebileceksiniz. Bu ürünü kullanarak 5+1 Surroundsistem arayüz desteği ile evinizi bir müzik cennetine çevirebilir, uzaktan kumanda yardımıyla kolayca Türkçe Menüler arasında gezebilirsiniz.

SmartMedia üzerindeki kart okuyucular sayesinde cep telefonu veya herhangi bir kartınızdaki video, Mp3 gibi bilgileri de yedekleme şansına sahip olabilirsiniz.*

Tek tuş ile yedekleme
    3.5” yüksek kapasite 250GB a kadar!
    MP3, JPG ,MPEG4 ve DIVX oynatabilme özelliği
    Hafıza kartından drek bağlantı
    Kolay kullanım-Türkçe destekli altyazı arayüzü
    Uzaktan kumanda
    Tek USB Kablosundan Veri ve Güç Transferi
    USB 2.0
    Machintosh uyumlu
    Kapasite 250GB,300GB,400GB
    7200 RPM

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 4 Mayıs 2007; 14:13:08 >

• Smart media ile ilgili bir konu başlığı olması lazım. Divx içinse çipi ESS olduğunu söyleyebilirim.

Başlık açmadan arattım ama göremedim öyle bir başlık. Linki verebilirseniz memnun olurum.
    Bir de çipin ESS olması avantaj mıdır dezavantaj mıdır? Bizi aydınlatırsanız sevinirim.

CD'ye kayıt işinden sıkıldım açıkçası. 400GB'dan söz ediliyor. Bu da nereden baksanız 550 CD atabilirsiniz içine demek. Divx oynatma performansı da iyi ise düşünülebilir gibi geliyor.

Teşekkürler.
  • Belki burada değil ama cihazın full resmini göstermişlerdi. Orada çip üzerinde ESS' yi görünce almaktan vazgeçmiştim. ESS chip divx te çok kaliteli görüntü vermiyor. Altyazılar arasında geçiş yapamıyorsunuz. 16:9 formatı çok dar ve mediatek gibi genişletemiyorsunuz. Tüplü TV lerde bence sorun Zoom yapıp seyretmeniz gerek oda görüntüyü iyice bozuyor. Bu benim gözlemlerim kişilere göre bu değişir.

quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

@Dr.power,

Başlık açmadan arattım ama göremedim öyle bir başlık. Linki verebilirseniz memnun olurum.
    Bir de çipin ESS olması avantaj mıdır dezavantaj mıdır? Bizi aydınlatırsanız sevinirim.

CD'ye kayıt işinden sıkıldım açıkçası. 400GB'dan söz ediliyor. Bu da nereden baksanız 550 CD atabilirsiniz içine demek. Divx oynatma performansı da iyi ise düşünülebilir gibi geliyor.

Teşekkürler.

• merhaba ben bi kaç gun once bu aletten aldım dosyalarımı da icine aktardım fakat oncelikle ben apple kullanıyorum ve windows sisteminde hard diskim gozukmuyor. ayrıca aleti tvye baglayınca da no media yazıyor. bu konu hakkında bilgisi olan biri bana yardım edebilirse cok sevinirim ya da nerden yardım alabilicegimi soylerse. cok tesekkurler

Kullanan biri değilim ama bir yerlerde bu aletin NTFS olarak değil FAT32 olarak formatlanması gerektiği, aksi halde windows'un görmediği şeklinde birşeyler okumuştum. Yazanın yalancısıyım. Sorun bu olabilir.

Selamlar.
    Daha Fazla Göster
  • Aşağıdaki linkte bir şeyler var merak eden baksın...

http://blog.hardwaremania.com/gokhanaydas/2007/04/07/smartmedia-hdd-media-player-250gb/
    Son doğum günümde kendime yeni bir ben aldım
    Umarım kaderin bitiş çizgisinden uzağım Tanrım! umarım Tanrım...
  • Arkadaşlar cihaz normal harddisk ve depolama birimi olarak kullanılması açısından güzel. Ancak size iki konuda dikkat etmenizi öneririm.

Birincisi ne kadar çok dosya yüklüyorsanız televizyon ile kullanımda ilk açılış o kadar yavaşlıyor. Hemde öyle böyle değil epey bir yavaşlıyor.

İkincisi ise menü kullanımı çok kötü. Aslında iyi ve pratik yönleride yok değil ama daha işlevsel bir menü yapılabilirdi.

Dediğim gibi bende 400gb'lik tipi var ve ürün kapasitesinin büyük olması sizi daha çok dosya depolamaya itse bile hızlı açılmasını istiyorsanız çok dosya yüklemekten kaçınınız derim.
  • Arkadaşlar ben ürünü alalı 2 ay oldu ve çok memnunum. Tüm divx fortmatlarını destekliyor ve türkçe altyazı desteği var. ben 250gb aldım ve 4'e böldüm TV'ye bağladığım zaman hemen her istediğime ulaşabiliyorum veşuan içinde 230 civarı film var ve hiçte yavaş açılmıyor. Bağlantıları mükemmel lcd, vga out, av, kart okuyucusu bile koymuşlar direk cep telefonu ya da fotoğraf makinasından kartını çıkart tek tuşla harddiske kaydet izle, dinle.. hatta 5+1 desteği bile var.. bence müthiş birşey.. Menüsü türkçe ve çok kullanışlı, eğer sizde benim gibi artık indirdiğim filmleri nereye sığdırıcam oturup DVD'ye kim çekecek diyorsanız alın size hem arşiv hemde istediğiniz yerde filmlerinizi, mp3 ve resimlerinizi TV, projeksiyon gibi aletlere bağlayarak izleme imkanı, ben teknosadan 299ytl ye aldım daha uygun bulabileceğiniz yerlerde var şuanda. Kesinlikle tavsiye ederim..

• quote:

Orjinalden alıntı: suattok5210

Arkadaşlar ben ürünü alalı 2 ay oldu ve çok memnunum. Tüm divx fortmatlarını destekliyor ve türkçe altyazı desteği var. ben 250gb aldım ve 4'e böldüm TV'ye bağladığım zaman hemen her istediğime ulaşabiliyorum veşuan içinde 230 civarı film var ve hiçte yavaş açılmıyor. Bağlantıları mükemmel lcd, vga out, av, kart okuyucusu bile koymuşlar direk cep telefonu ya da fotoğraf makinasından kartını çıkart tek tuşla harddiske kaydet izle, dinle.. hatta 5+1 desteği bile var.. bence müthiş birşey.. Menüsü türkçe ve çok kullanışlı, eğer sizde benim gibi artık indirdiğim filmleri nereye sığdırıcam oturup DVD'ye kim çekecek diyorsanız alın size hem arşiv hemde istediğiniz yerde filmlerinizi, mp3 ve resimlerinizi TV, projeksiyon gibi aletlere bağlayarak izleme imkanı, ben teknosadan 299ytl ye aldım daha uygun bulabileceğiniz yerlerde var şuanda. Kesinlikle tavsiye ederim..

Merhaba suattok5210,

Görüntü için hangi televizyonu/projeksiyonu kullandığınızı öğrenebilir miyim? Bir de hakanarin arkadaşımızın dikkat çektiği olumsuzluklar hakkındaki görüşünüz nedir?

Teşekkürler.

• Merhaba Akseaus,

hakanarin arkadaşımızın yavaşlama dediği olaya katılmıyorum çünkü eğere DVD, Divx player gibi oynatıcılar kullandıysanız cd'yi takıp ok'e basınca 4-5 sn beklersiniz orda yukleniyor yazar. Smart Media playerda da aynı durum sözkonusu. Atıyorum bir film klasörünün üzerine gelip tıkladığınızda 4-5 sn gibi bir bekleme oluyor bence bukadar işlevi olan bir alet için bu olayı eksik yön olarak değerlendirmek yanlış.

Menü olayına gelince öncedende bahsettiğim gibi ben harddiski 4'e böldüm TV'ye bağladığınızda harddisk-1.. harddisk-2.. şeklinde altalta görüyorsunuz sonra herangi birine ok dediğinizde karşınıza VİDEO, RESİM, MÜZİK, DOSYALAR diye yanlamasına şık ve renkli bir türkçe menü geliyor. Burda eğer video izleyecekseniz video'ya ok dediğinizde sadece harddiskte bulunan videoları ön izlemeli şekilde gösteriyor. aynı şekil resim, müzik içinde geçerli. Ama burda en kolay erişim bence DOSYA bölümüne ok diyerek aynı bilgisayardaki dosyalar şeklinde FİLM, MÜZİK ve RESİM lerinizi görmektir. Buradan alfabetik olarak dosyaları ve alt dosyalarını seçebiliyorsunuz, Divx filmler için altyazı dosyasını seçip filmi başlatabiliyor, dosyaları silip kopyalama işlemi yapabiliyorsunuz.

Son olarak hangi TV? demişsiniz. Scart girişi, sarı,kırmızı,beyaz kablo girişi olan ( adını bilmiyorum öyle yazdım :) ) lcd için girişi olan (scarta benziyor bununda adını bilmiyorum ) ya da vga girişi olan tüm TV, PROJEKSİYON, LCD gibi cihazlara takabilirsinzi. Ayrıca bunlardan hariç YPbPr çıkışı sayesinde 5+1 ses elde edebilirsiniz..

Ben aldım çok memnunum tüm divx arşivimi attım içine, arkadaşlarım birkaç günlüğüne harddiski alabilmek için sıraya girdiler :) inanın bu yazıyı yazarken bile bir arkadaşım aryıp bu aleti sordu :D

Kesinlikle tavsiye ediyorum...

iyi günler...

• Cevaplar için teşekkürler.

Hangi tv diye sormamın sebebi görüntü kalitesi hakkında bir değerlendirme yapabilmek içindi. Küçük ekranlı bir monitör ya da tvde seyrediyorsanız süper bir kaynakla vasat bir kaynak arasında çok fark göremezsiniz ve ikisi de size kaliteli gelir. Ama daha büyük ekranlı ve kaliteli plazma, LCD ve projeksiyonlarda kaynağın kalitesi ön plana çıkar. Bu yüzden görüntü cihazınızı sordum.

Selamlar.
  • Ben de benzer bir cihaz arayışındayım. Her türlü mediayı (mkvler dahil) oynatabilecek 720p destekleyen, wirelessı olan bir cihaz. Ama sanırım biraz bekleyeceğiz.

Selamlar.

quote:

Orjinalden alıntı: blacklegend

ben bu aletin hdmi cikisli olani cikar diye bekliyorum..
    lcd ve plazma satan bi yerde yayin kaynagi olarak samsung buna benzer bir hdd kullaniyor ve hdmi cikisi var ama ne yazikki satilmiyormus...

Orjinalden alıntı: Akseaus

Ben de benzer bir cihaz arayışındayım. Her türlü mediayı (mkvler dahil) oynatabilecek 720p destekleyen, wirelessı olan bir cihaz. Ama sanırım biraz bekleyeceğiz.

Selamlar.

quote:

Orjinalden alıntı: blacklegend

ben bu aletin hdmi cikisli olani cikar diye bekliyorum..
    lcd ve plazma satan bi yerde yayin kaynagi olarak samsung buna benzer bir hdd kullaniyor ve hdmi cikisi var ama ne yazikki satilmiyormus...

tam aradığınız şey var türkiyede satılmıyor ama teknosalarda hd demo için kullanılıyor.
    http://www.airlinktek.com/english/prod_mg350.htm

• Evet drberk2, aynen böyle birşey istiyorum.

Umarım trde bunu ya da benzerini bulabiliriz.

Link için teşekkürler.

Bir de Kiss DP-1600. Gerçi senin kissten ağzın yandı ama bu model farklı olabilir.

Selamlar.

Orjinalden alıntı: suattok5210

Merhaba Akseaus,

hakanarin arkadaşımızın yavaşlama dediği olaya katılmıyorum çünkü eğere DVD, Divx player gibi oynatıcılar kullandıysanız cd'yi takıp ok'e basınca 4-5 sn beklersiniz orda yukleniyor yazar. Smart Media playerda da aynı durum sözkonusu. Atıyorum bir film klasörünün üzerine gelip tıkladığınızda 4-5 sn gibi bir bekleme oluyor bence bukadar işlevi olan bir alet için bu olayı eksik yön olarak değerlendirmek yanlış.

Menü olayına gelince öncedende bahsettiğim gibi ben harddiski 4'e böldüm TV'ye bağladığınızda harddisk-1.. harddisk-2.. şeklinde altalta görüyorsunuz sonra herangi birine ok dediğinizde karşınıza VİDEO, RESİM, MÜZİK, DOSYALAR diye yanlamasına şık ve renkli bir türkçe menü geliyor. Burda eğer video izleyecekseniz video'ya ok dediğinizde sadece harddiskte bulunan videoları ön izlemeli şekilde gösteriyor. aynı şekil resim, müzik içinde geçerli. Ama burda en kolay erişim bence DOSYA bölümüne ok diyerek aynı bilgisayardaki dosyalar şeklinde FİLM, MÜZİK ve RESİM lerinizi görmektir. Buradan alfabetik olarak dosyaları ve alt dosyalarını seçebiliyorsunuz, Divx filmler için altyazı dosyasını seçip filmi başlatabiliyor, dosyaları silip kopyalama işlemi yapabiliyorsunuz.

Son olarak hangi TV? demişsiniz. Scart girişi, sarı,kırmızı,beyaz kablo girişi olan ( adını bilmiyorum öyle yazdım :) ) lcd için girişi olan (scarta benziyor bununda adını bilmiyorum ) ya da vga girişi olan tüm TV, PROJEKSİYON, LCD gibi cihazlara takabilirsinzi. Ayrıca bunlardan hariç YPbPr çıkışı sayesinde 5+1 ses elde edebilirsiniz..

Ben aldım çok memnunum tüm divx arşivimi attım içine, arkadaşlarım birkaç günlüğüne harddiski alabilmek için sıraya girdiler :) inanın bu yazıyı yazarken bile bir arkadaşım aryıp bu aleti sordu :D

Kesinlikle tavsiye ediyorum...

Arkadaşlar bende de 2.5'' 160gb. smartmedia var. dvd filmlerde alt yazıyı nasıl çağırıyoruz. Bir türlü getiremedim. sub-t tuşu acmıyor.
    Arkadaşın belirttiği ypbpr çıkışı ses cıkışı değildir,sakın denemeyin. lcd tv lerde ypbpr girişi var. Oradan bağlayınca görüntü ayna gibi oluyor,ayrıca titremede 0 oluyor.(sesle alakası yok)
    iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necax -- 15 Haziran 2007; 20:25:17 >

• bu tür ürünlerde ne iyisini microlab yapıyor bana kalırsa
    bir göz atın derim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.