Şimdi Ara

Etiyopya’da bir günde 350 milyon ağaç dikildiği belirtiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Afrika’nın kuraklıklarla mücadele etmeye çalışan ülkelerinden biri olan Etiyopya’da Hükümet destekli yürütülen Yeşil Miras projesi kapsamında bir günde tam 350 milyon ağaç dikildiği ifade edildi.

    Yaz mevsimi sonuna kadar toplam 4 milyar ağaç hedefi konan projede her bir vatandaş, 40 fidan dikmesi yönünde teşvik ediliyor. İnanılması güç olan bu hedefin gerçekleştirilebilmesi adına Hükümet, memurlara da günlük izin vermeye karar vermiş. Süreç esnasında belirli devlet dairleri kapalı tutulacak ve çalışanlar da projeye destek olacak.

    Bugün, Etiyopya’nın sadece yüzde 4’lük bir alanını kaplayan ormanlık araziler bundan 100 yıl önce ülkenin üçte birinde hüküm sürüyormuş. Küresel ısınma neticesinde artan kuraklık ve yapılan ağaç katliamları ülkeyi bugünkü duruma getirmiş.

    Etiyopya’nın giriştiği ağaç dikme seferberliği bazı soruları da beraberinde getirmiyor değil. Bu kadar kısa sürede 350 milyon fidanın nereden tedarik edildiği, insanların bu fidanları nereye dikeceklerini bilip bilmedikleri ve bunların kim tarafından ne şekilde sulanacağı ile zararlılarla mücadelenin nasıl yapılacağı konuları cevap bekleyen sorular arasında yer alıyor.

    Bilinçli bir yöntem izlenmediği takdirde dikilen fidanların da heba olabileceği hususu umarız ki yetkililerin gözünden kaçmaz.








  • 2013 de bir yerde çalışıyorum dagın başı devlet agaçlandırma yapıyor böle minik kepçeler peyzaj çalışması falan dikilen ayaçlar için damla sulama dünyanın masrafını yaptılar dag için sonra işde sulamasını itfaiyeye verdiler biz orda çalışırken itfaiye kamyonu geliyordu tepede su tankeri var onu doldurup yeni dikiilen fidanlar için damla sulama vasıtasıyla sulama yapılaçak her gün itfaiye kamyonu boş geliyor tepede bekleyip bekleyip gidiyordu birgün sorduk niye su getirmiyosun diye su dolu olunca kamyon çıkmıyor dedi dikmiş oldukları dünyanın masrafını yaptıkları TÜM AGAÇLAR KURUDU anlatım bozuklugu için kusura bakmayın.
    O kadar çok fidanı nasıl bir günde dikmeyi başarmışlar acaba? İş makinaları kullanıyorlarsa olabilir ama elle dikiyorlarsa tüm nüfusun 3'er fidan dikmesi anlamına geliyor bu sayı.
    Ayrıca o kadar çok fidanı nasıl sulayacaklar merak konusu.
    Bence yapılan çalışma çok güzel ama bir günde yapılması haber olmaya yarar sadece. Bu operasyonun zamana yayılması ve sürekli olarak yeni fidanlar dikilmesi daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
  • Ağaç dikilmesi çok iyi ancak sayı abartılmış gibi biraz.

  • Abartılmış derken? neye göre yazdınız hangi tespitle bu sonuca vardınız?

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Etiyopya'nın nüfusunu az olarak biliyorum yani 20-30 milyon kadar.
    Ülkenin tamamına fidan mı diktirmişler?Bence zor hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun

    Bizdeki orman orani yuzde 15 kadar bu rakam fransa almanya italya ispanya gibi muasir ulkelerde yuzde 30 civarinda bizde de gerekli calismalar yapilmali oran yukseltilmeli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada yeteri kadar ağaç var zaten gereksiz.
  • 105 milyon nüfusluymuş, bari Google'a "Etiyopya nüfus" kadar basit bir şeyi yazıp baksaydınız şu yorumdan önce.

  • engellediğim insan müsveddelerinin yorumlarını neden anasayfada görüyorum ?

  • Adamlar fakirlikten boğuşurken bi isteyerek zarar vermedikleri dünyayı düşünüyorlar. Bizim abd de iklim anlaşmasından çekiliyor. Daha çok gaz salıyor.

    Tanrı olsam afrikayı vizesiz cennete dünyayı gıdıklayanları ise direk cennete.

    Bakalım nolcak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam kusra bakmayın yanlış yorum yaptım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar çok fidanı nasıl bir günde dikmeyi başarmışlar acaba? İş makinaları kullanıyorlarsa olabilir ama elle dikiyorlarsa tüm nüfusun 3'er fidan dikmesi anlamına geliyor bu sayı.
    Ayrıca o kadar çok fidanı nasıl sulayacaklar merak konusu.
    Bence yapılan çalışma çok güzel ama bir günde yapılması haber olmaya yarar sadece. Bu operasyonun zamana yayılması ve sürekli olarak yeni fidanlar dikilmesi daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ötv imdirimliyi alamadıkkı geçirilmişini alalım.

  • Doğruysa harika bir rakam ağacın getirisinden ziyade bu kadar duyarlı ve istekli olmaları güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 350 milyon mümkün değil

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

    350 milyon mümkün değil
    İnanmiyorsaniz sayin..

    Boyle demisti devlet buyuklerimizden biri gazteciye..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-37A42C87E

    Ağaç dikilmesi çok iyi ancak sayı abartılmış gibi biraz.
    İnanmıyorsan say kardeşim.
    (!)
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    2013 de bir yerde çalışıyorum dagın başı devlet agaçlandırma yapıyor böle minik kepçeler peyzaj çalışması falan dikilen ayaçlar için damla sulama dünyanın masrafını yaptılar dag için sonra işde sulamasını itfaiyeye verdiler biz orda çalışırken itfaiye kamyonu geliyordu tepede su tankeri var onu doldurup yeni dikiilen fidanlar için damla sulama vasıtasıyla sulama yapılaçak her gün itfaiye kamyonu boş geliyor tepede bekleyip bekleyip gidiyordu birgün sorduk niye su getirmiyosun diye su dolu olunca kamyon çıkmıyor dedi dikmiş oldukları dünyanın masrafını yaptıkları TÜM AGAÇLAR KURUDU anlatım bozuklugu için kusura bakmayın.

  • Türkiye’de bu sayı 1000i geçmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne güzel kampanyalar var halk bilinçleniyor. singapurda böyle heryere apartmanlara bile agaç dikiyorlar. avrupa zaten yeşil birde çoğaltıyor adamlar. çinde akıllandı muazzam şekilde ağaçlandırma var ordada. bir tek bizim gibi gericilerin hakim olduğu ülkeler doğayı yok ediyor. bina uğruna maden uğruna. kesileninde yerine yenisi yapılmıyor. sorsan kesilen kadar ağaç dikliyor. sorun sadece ağaç degıl sen doğayı yok ediyosun onun yerine yenisini nası yapcan bu eğitimsiz insanlarla. delircem vala nefret ediyorum siyasilerden artık

  • Umarım gerçekten dikmişlerdir. Dünya için güzel bir gelişme.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.