Şimdi Ara

Dövizdeki hareketlilik otomobil fiyatlarını da arttırdı; işte yapılan yeni zamlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
11.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Döviz kurundaki artış şu sıralar Türkiye’nin gündemini oluşturan konuların başında geliyor. Özellikle dolardaki yükselme ve Türkiye-ABD arasındaki çekişme tüm dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Fakat madalyonun diğer yüzünde dövizdeki hareketliliğin getirdiği önemli bir sonuç daha var. O da otomobil üreticilerinin birbiri ardına yaptığı zamlar.
     

    Volkswagen fiyatları bugün yine güncellendi 

    Dolar ve euro’daki artış sebebiyle otomobil üreticileri neredeyse her gün fiyat listesini günceller hale geldi. Hal böyle olunca sıfır otomobil almak isteyenler “fiyat listeleri güncellenmektedir” yazısını görmekten daha da korkar oldu. Örneğin Volkswagen tarafından bugün yapılan zamla birlikte Polo’nun başlangıç fiyatı 95 bin TL'den 102 bin 600 TL'ye, Golf 129 bin 600 TL'den 139 bin 900 TL'ye, Passat ise 162 bin 300 TL'den 175 bin 200 TL'ye yükseldi.

     
     
     

    Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobil markalarından Renault için de durum pek farklı değil. Yapılan yeni güncellemeyle birlikte Clio’nun başlangıç fiyatı 75 bin 900 TL'den 89 bin 150 TL'ye, Symbol’ün fiyatı 78 bin 900 TL'den 92 bin 650 TL'ye, Megane Sedan ise 91 bin 900 TL'den 109 bin 900 TL'ye kadar geldi. (Hurda teşviksiz fiyatlar belirtilmiştir)

     
     

    Bazı üreticiler fiyatlarını güncellemeye devam ediyor 

    Honda’nın Türkiye’de en çok satan modellerinden Civic Sedan’ın başlangıç fiyatı son zamlarla birlikte 114 bin TL’ye yükselirken, Civic hatchback ise 136 bin 300 TL’den alıcı beklemeye başladı. Yeni Dacia Duster'ın başlangıç fiyatı da 85 bin TL'den 99 bin 900 TL'ye ulaştı.  Zam yapması beklenen üreticilerden biri olan Opel’in de resmi sitesinde ise hala “fiyat listeleri güncellenmektedir” ibaresi yer alıyor.

     
     
     

    Görüldüğü üzere döviz kurundaki artış neredeyse her gün otomobil fiyatlarına yansıtılıyor. Bugün ise son günlerin aksine döviz kurunda düşüş yaşanmaya başladı. Bu düşüşün fiyatlara yansıyıp yansımayacağını hep birlikte göreceğiz.








  • hayatında hiç araba sahibi olamamış ve olamayacak fakirler vardı, hani dolar artarken banane dolardan.. ekmeği, suyu dolarlamı alıyoruz diyorladı un ve su %50 artmış, birde ben hep 50 tl lik alıyorum diyen ağzı kokan fakirler vardı aç karınlarına bakmadan akpnin uşaklığını trollüğünü yapıyorlardı, uzun süredir gözükmüyorlar, hayırdır açlıktan geberdilermi acaba ?
    Valla gene burada kendi kendimize konuşup duruyoruz.Ne olursa olsun o Allahın cezası yönetim orada beton gibi duruyor.Dün A101 de koyu akp li kasiyer arkadaş malzeme alırken bana direk;Yahu ülkemize nasıl saldıryorlar dış güçler nasıl uğraşıyorlar bizimle yahu dedi.Şimdi bu adama dönüp ;Yahu Allahtan korkmaz mısınız ,Dış güçler zaten uğraşıyor bizimle ama 16 senede parayı betona gömen doğru düzgün fabrika yapmayan şeker fabrikalarını satıp savuran,samanı mercimeği dışarıdan ithal eden bu hükümetin hiç mi suçu yok diyeceksin ama adam seni hemen fetocu vatan hainliği ile itham edecek.Bu partiye oy verenlere ne anlatsanız boş.Hayret ediyorum gerçekten ne felaket gelirse gelsin bu partiye oy veren milyonlarca adam sanki bir yerden düğmeyle kontrol ediliyormuş gibi hepsi aynı anda aynı şeyi düşünüyor ve konuşuyor.Ben hayatımda böyle bir düzen böyle bir durum görmedim.
    Ona bakarsan o "koyun" lafları da sizin eseriniz oluyor. Siz devamlı her şeyin en iyisini kendinizin bildiğini düşünürse ve karşıdakine "vatan haini" diyecek kadar ileri giderseniz, çelişkili bile olsa her şeyi ölümüne savunur pozisyona geçerseniz, benzer olaylar, sözler için kendi kesimize farklı diğerlerine farklı davranırsanız o şekilde hitap edilmeniz normal oluyor senin mantığına göre.
    dolar artmasın diyeceksin ithal arabaya bineceksin "yerlisi yapılcak" denince burun kıvıracaksın yol köprü yapma diyeceksin o yolların üstünde ithal arabala cirit atacaksın .. ithal arabanın içinden hayvancılık diyerek sümküreceksin bi işin ucundan tutayım hayvancılık yapim demeyeceksin onca teşvike rağmen üretim diyeceksin kimse bilmiyormuş gibi sürekli ithal tüketeceksin vergi istiyor diye türk markalarına sümküreceksin ya ne çeşit insanlarsınız siz tüketmekden başka ne işe yararsınız kardeşim siz acaba evinizin dışına çıkıyomusunuz ?
  • O kadar kore, japon diye pohpohladık, apple yerine samsung alın dedik ama adamlar zammı sokmuşlar yine. Paranın dini, milleti yoktur diye boşuna dememişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 15 Ağustos 2018; 12:54:4 >
  • 2012 yılında 0 astra aldım 35 bin TL.
    şimdi satışa koysam 60 bin ediyor.

    6 yıldır kullanıp, üstüne 55000 km yaptım.

    dolar artmasın dedikçe, fabrikaları satmayın dedikçe, köprü, havalimanı gerekiz dedikçe, üretim, tarım, hayvancılık, programlama dedikçe bize çomar, vatan haini, koyduk mu vb. şeyler ile cevap verdiniz. şimdi hiç üzülmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gambit666 -- 15 Ağustos 2018; 15:55:33 >
  • Yeni ve Güçlü Türkiye'nin yan etkileri.

  • Bu gidişle Avrupadan hurdaya çıkardıkları arabaları ithal ederiz.
  • Golf 140 bin lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sümbül fiyatına bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geleceğe yönelik ekonomik bir proje olmazsa bekleneni gördük bizlerin araba alması hayaldi artık hayallerimizede giremiyecek.

  • Allah'ım sana şükürler olsun, ülke uçuyehar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2002 model aracımın fiyatına +5bin koydum.....

    ha bide bu araçları önceden alıp kar ettiğini sananlar var onlara tavım he :D 1-2 hafta önceden alıp çektiriyolar zam gelince satışa koyuyolar karaborsacılığın dibi.

  • hahahahahahaha

  • hayatında hiç araba sahibi olamamış ve olamayacak fakirler vardı, hani dolar artarken banane dolardan.. ekmeği, suyu dolarlamı alıyoruz diyorladı un ve su %50 artmış, birde ben hep 50 tl lik alıyorum diyen ağzı kokan fakirler vardı aç karınlarına bakmadan akpnin uşaklığını trollüğünü yapıyorlardı, uzun süredir gözükmüyorlar, hayırdır açlıktan geberdilermi acaba ?
  • 2017 ekim ayında 1.4 benzinli urban egea yı 62.000 TL aldım şuan daha 1 yılı bile dolmadı ama aracın sıfırı 94.000 TL maşallah ekonomimiz uçuyor

  • Olsun ama başımız dik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haydi millet 15 temmuzda olduğu gibi sokaklara dökülelim, sabaha kadar nöbet tutalım. Madem ki bu topraklarda yaşamak için kendimizi tankın altına atıp, uçakların üstüne atlamayı düşündük o zaman insan gibi yaşamak için de artık sesimizi duyuralım. Meydanlarda bir birlerine laf sokup onu bunu tehdit eden siyasetçilerimiz bir araya geldimi bize bi taraflarıyla gülüyorlar.
    Bunun doğru olduğunu herkes biliyor, ama kimse de bişey yapmıyor. Yaptıklarına ses çıkarmadan sineye çekiyoruz sonra en yakın dostumuz, anne babalarımızla konuyu tartışıp birbirimize düşüyoruz. Peki sonuç değişiyor mu Kesinlikle Hayır

    Benim gibi düşünen insanlar seslerini duyuramadıkları için ya evini toprağını yurdunu terkedip gurbete gidiyor, yada hep doğruları söylediği halde kimse tarafından dinlenmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khrmndgn -- 15 Ağustos 2018; 14:47:42 >
  • B8 passatlar ilk geldiği zamanlar en baz paketi 80 bine satılmıyor muydu ben mi yanlış hatırlıyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E tabi böyle berbat bi dış politika ve ekonomi yürüten ve üretim diye bişeyi hayatında duymamış hala ithalat rakamlarını azaltmaya çalışan bi ülkeden ne beklenir ki.acaba hala neden akp ye oy veriyolar. Bazıları dine saygılı diye veriyomuş.biz ona dine saygılı değil dini kullanan diyoruz. Ayrıcada biz laik bi ülkeyiz ne dine saygılısı dine saygı istiyosan git iyi bi diyanet bakanı bul. O adamın görevi kürsüye çıkıp allah allah diye bağırmak değil, ülkeyi yönetmek! Neyse konudan çok saptım kusura bakmayın yaztıkca yazasım geldi. Siz artık sebebini anlamışsınızdır niye fiyatların bu kadar arttığını :)

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.