Estağfurullah. Son durumda önce dış ünite bağlantısı sökülerek evin duvardaki borularına basınçlı gaz vererek borularda kaçak varmı bakıldı. Sonra klimanın soğutucu akışkan gazı tamamlandı, ardından vakum yapıldı. Manometreye bende baktım bir kaçak ibaresi görmedim, vakumdan sonra 10-15 dakika boyunca kıpırdamadı. Ancak yinede klimada problem devam ediyor. Eskiden hiç soğuk hava vermiyordu, şu an bir miktar soğuk hava verebiliyor. Termometre ile ölçtüm. Termometreyi iç ünitedeki hava çıkışının ağzına bantladım. Klima açıldıktan sonra ilk 4-5 dakika 25 derece civarı hava veriyor, sonraki 10 dakika 14-15 derece soğuklukta hava üflüyor, sonrasında ise performansı düşüyor ve tekrar kapatana kadar 25 derece üflemeye devam ediyor. Eğer klimayı kapatıp birkaç dakika bekleyip tekrar çalıştırırsam yine aynı şekilde önce 10 dakika soğuk hava verip sonra performansı düşüyor. Şunu gözlemledim, öğlen hava sıcakken klimayı çalıştırdığımda iç üniteden gaz sesleri geliyor, kaçak gibi değil ama filmlerdeki robotların pistonlarının çıkardığı "pısss fısss" sesleri gibi. Ayrıca öğlen sıcağı geçtikten sonra klimanın performansının biraz daha iyi olduğunuda düşünüyorum. Daikin klimanın kumandasından hata koduna baktığımda "u0" arıza kodunu veriyor. Son gelen klimacıya bunu söylediğimde bakalım dedi ama şu an cevap vermiyor ulaşamıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanity Fair -- 19 Temmuz 2023; 2:57:34 > |