Şimdi Ara

Kablonet devrim yapabilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mevcut bina içine kadar fiber gelen ve evin içine Docsis 3.0 kurulan müşterilere 1 gigabite kadar hızları vermekle ilgili çalışma başlatılmış. Biraz zaman alabileceğini ama gündeme aldıklarını söylediler.


    Bilgiyi Genel Müdürlükte ilgili birimde çalışan bir arkadaşımdan aldım. Hatta ben öncü oldum desem yeridir, önce kendim için talep ettim neden böyle bir şey yok Docsis 3.0 teknolojisi 1.5gbps hızları destekliyor siz niye sınırlandırdınız tarzında, onlarda durumu inceleyip olayı gündeme almışlar eğer yapılırsa tüm ülke genelinde yapılacak.


    Not: Belki mevcut aboneler yada yeni abone olmak isteyenlerde bu şekilde dilekçe veya başvuruda bulunursa birlikten güç doğar misali hızlandırırız bu değişimi.




  • Docsis 3.0 ile Gbps verilmemesinin sebebi sadece Turksat'ın cimriliğinden kaynaklanmıyor olabilir çünkü Docsis de, PON gibi kapasitenin ortak kullanıldığı bir teknoloji. Yani siz bir aboneye 1Gbps verdiğinizde, o abone kendi hattını tam kapasite kullandığı zaman o öbeğe bağlı diğer abonelere neredeyse kapasite kalmıyor olacak.

    Üstüne üstlük bu da yetmezmiş gibi RFoG sahaların uplink'i de GPON. Yani oradan da bir kapasite kısıtı var.
  • Docsis 3.0 ile Gbps verilmemesinin sebebi sadece Turksat'ın cimriliğinden kaynaklanmıyor olabilir çünkü Docsis de, PON gibi kapasitenin ortak kullanıldığı bir teknoloji. Yani siz bir aboneye 1Gbps verdiğinizde, o abone kendi hattını tam kapasite kullandığı zaman o öbeğe bağlı diğer abonelere neredeyse kapasite kalmıyor olacak.

    Üstüne üstlük bu da yetmezmiş gibi RFoG sahaların uplink'i de GPON. Yani oradan da bir kapasite kısıtı var.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Türksat sahaların kapasitesini arttırmak üzere bir atılım içinde son zamanlarda


    Lokal sahalarda 4 kıl fiber çektiklerini gördüm Kadıköy de Fenerbahçe Mah, Zühtüpaşa mah. civarlarında ayrıca 144 kıl fiber çekilmişti 2 yıl önce geçen günlerde bağdat caddesi üzerinde çalışma yapıyorlardı yeniden fiber takviyesi yapılıyor


    Not: Kablonet konusunda 2023 de Kadıköy özelinde pilot sahalarda çalışmalar olacağını paylaşmıştım GPON a dönüşüm vs. gibi



    Kablonet devrim yapabilir.


    Kablonet devrim yapabilir.

    144 kıl fiber:



    Kablonet devrim yapabilir.

    2 yıl önce çekilen kablo:


    Kablonet devrim yapabilir.
    Kablonet devrim yapabilir.
    Kablonet devrim yapabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 9 Ocak 2023; 21:51:40 >




  • İzmir bornova da bir arkadaşımın dairesine kadar fiber geliyor, 1gbit geçmek istediğinde max 100mbit alabileceğini iletmişler :( 100/20 paketini kullanıyor.

  • Belki 200/20 paketini rfog altyapıya getirebilirler. Onun dışında tonla amplifier kullanılan altyapılarda 100ün üzerinde download vereceklerini sanmıyorum amp.lar yüzünden oldukça fazla gürültü oluşuyor. Rfog sistemde download yükselse bile upload aynı şekilde yükselemeyecek 1000/100 paketi rfog altyapıya da kesinlikle gelmeyecektir.
  • Daha Docsis 3.0'da 100/20 paket bile dalgalı geliyor gigabit verseler ne olacak. Rezillikten başka bir şey değil.

  • RunoLegend kullanıcısına yanıt

    Sorunlu br sahadır fiber takviyesi şart BTK dan kafalarına vurun çok Şükür benim fiber node sokağın başında

  • başka bir haber duyulmuş mudur? olacak mı acaba devrim?

  • sc355 S kullanıcısına yanıt

    Olsa da uzun sürecek gibi sanıyorum.


    Geçtiğimiz günlerde taahhüdüm biterken uzattım, o sırada konuşurken bu GPON mevzusunu sordum, önceki görüştüklerime nazaran biraz daha bilgili bir arkadaştı, o yüzden biraz sıkıştırdım. GPON için bölgenizdeki hizmet bilmemnesine başvuru yapabilirsiniz evet ama sonuç pek alabileceğinizi düşünmüyorum dedi mesela, daha öncekilerin "başvurun" dedikleri şeye.


    Peki dedim yalnızca yeni yerlere mi yapılıyor gpon muhabbeti, evet aslında öyleydi ancak bu ara dönüştürülen yerler de var, bazı pilot bölgelerde denemeler yapmak için çeviriyorlar dedi. Siz de Kadıköy bölgesindesiniz, bilinen büyük bir ilçe, pilot olarak oralarda da başlanabilir dedi.


    Bu arada Turknet falan kendi altyapısını kurmaya başlamış, TT altyapısından çıkmış deniliyor, geçende arkadaşlara gelip kutu kurmuşlar 1000 mbit alabilecek durumda. Ancak o da kurulum için bekliyor. Yeterli talep gelmesini bekliyor sanıyorum.


    Türksat ile de taahhüdü bilerek uzattım, apartmanda SOL yok, TT fiber kapıya kadar değil, yönetici çektirmiyor orası burası kırılacak diyeymiş. İşimiz Türksat'a kaldı, keşke onlar mevcut üzerinden yapsa diyeceğim de yine yöneticiye takılma ihtimalimiz de var  





  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    3-4 hafta önceki mesajda benzer bilgiler paylaştım Türknet lokasyonu neresi acaba erenköy divan önünde 2 yıl önce 96 core fiber çekmişlerdi Türksat'ı Allah ıslah etsin bir kaç pilot saha olacakmış selamiçeşme de ışıkların arkasındaki dolaba sağlam bir kablo çektiler simitçi abinin arkasında rulo olarak duruyor arada simit aldığım için sohbet ettiğimde denk geldim kablo çekimine ee tabi SOL ve TT gaza basınca Türksatın paçası tutuştu SOL eksik kalan yerleri tamamlıyor kadıköy de kalamışta otelden iş bankası bloklarına kadar yolun sağı komple yarılmış fiber için ara sokakları da tamamlıyorlar caddebostan da iyice çember daraldı Türksat adına

  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    Bence de eninde sonunda yapmak zorunda kalacaklar, çünkü SOL TT falan Türksat fiyatına 300-500'leri vermeye başladı.


    Geçenlerde babamı aramışlar, 75mbit kullanıyorlardı SOL, atıyorum 140 TL ise 250 TL'ye 300 mbit yapalım dediler, o da otomatik tamam demiş. İlk başta kızdım ama sonra hadi dedim neyse. Birkaç gün önce onlara gittik, anam çatır çatır uçuyor  


    Bir arkadaşım da Zeytinburnu tarafında, Turknet için mi ne başvuru yapmış 2022 yaz aylarında falan. Geçen aramışlar "geldik" diye. TTnet yerine kendi altyapılarını kurmuşlar, şimdi 1000mbit destekliyor. Şu fiyata verelim falan diyorlar. O da uçuyor şu anda, 200-300 mbit mi ne yapmışlar.


    TTnet ve Türksat mantalite olarak biraz standart kullanıcıya güveniyor. O yüzden diğerlerine göre ağır hareket ediyorlar. Yani diyor ki "yahu 200-300-500'ü kim tercih edecek, millet en düşük paketi alıp geçiyor" diyor. Ama ne zaman ki diğerleri başka paketler açıklayıp milleti geçirmeye başlıyorlar, bunlar da harekete geçiyor.


    Yani normalde hizmet olarak aşırı memnunum, ama şu hız olayını çözmeleri gerekiyor.





  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    bolca iptal gördüm ben abone merkezinde artık yaşlılar da akıllandı uyduyu takar devam eder analog tv ye 50 tl verecek 25 kanala 2 ayda uydu alıcısı alır zaten tabi RTÜK sayesinde karasal sayısal yayın gelmemesi de takdire şayan bir durum Çamlıca Kulesi süs niyetine 100 fm yayın yapıyor yarım yamalak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.