Şimdi Ara

Herkes e-ticaret yapmamalı. Kuralları olmalı. Yaptırımları olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
7.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 24 temmuzu 25 temmuza bağlayan gece Vatan Bilgisayardan 50pus7303 tv satın aldım. Bugün 27 temmuz ve halen ürün kargoya dahi verilmedi. Satın alırken 2 gün içinde teslim bilgisi var iken bugün 3. Güne girdik ve kargoya bile verilmemesi çok garip. Dün sabah firmayı aradım. Ürün hazır kargonun almadı bekleniyor dendi. Aradan 1 koca gün geçti. Bugün cumartesi Müşteri hizmetlerini aradım mesai dışı diye ulaşıp bilgi de alamıyorsunuz. Haftasonu müşteri hizmetleri olmaması ne demek bir kere. Call center dediğiniz 7/24 çalışır.
    E-ticaret için ayrı bir kurul olmalı. Bunun kuralları olmalı. İnternet alışverişlerinde tüketici her daim firmaya ulaşabilmeli. Taahhüt ettikleri teslim sürelerine uyamayanların cezai yaptırımları olmalı.
    Herhangi bir sorunda tüketici hakem heyeti kişi bazında sorun çözüyor ama kişisel mağduriyeti çözmek diğer müşterilerin mağduriyetini çözmüyor.







  • Bu ülke senin gibi tipler yüzünden bu halde.Hakkını aramak yerine bahanelere sığınan insanlar. Adam ürünün parasını sitede belirtilen teslimat tarihine göre vermiş,almış. Eşşek gibi gününde getirmek zorundalar. Bu adam ürünü alsın parasını aynı bunlar gibi gecikmeli versin bakalım kabul olacak mı.
    Merhaba.

    Ticaret hayatında bazı meslekler vardır. Haftasonu da üretmeyi gerektirir.
    Bakkal açacaksanız haftasonu çalışmayı göze alacaksınız. Açmazsanız şayet yanınızdaki market hep açık olacaktır. Size hafta içi gelen müşteriniz birsüre sonra artık oradan alışveriş yapacaktır.
    Neyse bu başka ve uzun bir konu girmeyelim şimdi.
    Saygılar.
  • Kargoyla tv mi alınır kırık çıkmaz umarım
  • Alınıyor. Bu tarz ürünlerin kargo taşımacılığı için bazı kurallar var. Gelen ürünü teknikmservis açıyor mesela. Herhangi bir sorun olması durumunda iade edebiliyorsunuz.

    Sizin mağazadan alıp eve götürmenizden daha güvenli olduğunu söyleyebilirim. Sonuçta yolda elinizden düşürürseniz sorumluluğu karşı tarafa yükleyemiyorsunuz. Ama burada servis açtığından dolayı iade etme şansınız var.
  • Ülkenin tahammülsüzlüğü ve birbirine saygısızlığın özeti olan bir konu olmuş. Emeği geçenlere teşekkürler.

    Pazartesi bir sonuç alamazsanız genel merkez ile görüşmeniz süreci hızlandıracaktır.
  • Bence mahkemeye ver. Maddi+manevi tazminat+değer kaybı davası aç. Ne demek ya 1 gün geciktirmek? Bir de sırf haftasonu diye mesai yapmıyorlarmış bak sen adamlardaki keyfe.
  • Nakuğod kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Tahammülsüzlük değil aslında. Şöyle ki ürünü alırken özel mesaj gönderip cumartesi günü teslimini rica ettim çünkü haftaarası çalışıyorum ve hafta içi evde yokum. Yani bu ürün ya bana ctesi gelecek ya da bir hafta sonra gelecek. Sonuç olarak mesajıma dönmediler bile. Telefon ile arama sebebim de bu konuyu tekrar hatırlatmaktı.
    Daha önce bir çok internet alışverişi gerçekleştirdim ve istediğim günde ürünü teslim aldım.
    E-ticaretin en önemli konusudur teslimat.hızlı ve sorunsuz olması müşteriyi kazandırır. Sitede 5 gün içinde teslimat yazsaydı onzaman sesimi çıkarmazdım. 2 gün diyorsanız ve 3. Gün halen kargoya vermiyorsanız o ürün 5. Gün gelecek demektir. Burada da sorun oluşuyor tabi.
    Mağdur duruma düşeceğimden dolayı özel olarak belirtmeme rağmen bir gelişme olmayınca da insan rahatsız oluyor.




  • Şu haqueim nickli kişi forumun trolüdür.Bloklayın ve laf dalaşına girmeyin.Burada sabahtan akşama kadar trollük yapıyor.Başka işi yok çünkü.

    @turguttokat
  • Tabi insanımız söz tutmamaya ve verilen sözlerin tutulmamasına alıştığından dolayı herkese ne kadar normal geliyor.
    Ben artık bunu anlayabiliyorum.
  • Öyle yaptım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haqueim

    Bu mesaj silindi.
    gerçek hayatta olsa titreyip abi çekcek burda millete ahkam kesiyor
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Ticaret hayatında bazı meslekler vardır. Haftasonu da üretmeyi gerektirir.
    Bakkal açacaksanız haftasonu çalışmayı göze alacaksınız. Açmazsanız şayet yanınızdaki market hep açık olacaktır. Size hafta içi gelen müşteriniz birsüre sonra artık oradan alışveriş yapacaktır.
    Neyse bu başka ve uzun bir konu girmeyelim şimdi.
    Saygılar.
  • başkan zaten canın sıkkın buraya konu açmışsın sinir katsayın iyice arttı üstüne :D
    sen dediğin her lafta %100 haklısın.millet hangi dünyada yaşıyor bilemem ama bu işlerde bir taahhüt verdiysen ve o taahhütü sağlayamadıysan taahhüt alan tarafın hakkını yemiş oluyorsun.Hak korumaya yönelik de cezai yaptırım şarttır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.