Şimdi Ara

HDTV Nedir, Standartları, Özellikleri; (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
6
Favori
81.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Venice939

    lcd tvlerin ortalama ömrü nekadar arkadaşlar tüplülerden daha kısaymış doğrumu takribi günde 8 10 saat açık kalan tvnin ömrü nekadardır



    Bu bilgi yanlış LCD televizyonların şu anda tahmini yaşam süresi 60.000 ile 75.000 saat arası ve her yeni çıkan modelde bu süreyi dahada uzatmaya çalışıyorlar...YAni buda ortalama 15 ile 25 yıl arasında değişiyor...
  • Plazma mı LCD mi diyen arkadaşların aşağıdaki link ilgisini çekebilir:

    http://www.plazma-lcd-tv.web.tr/research/introduction/

    Bu site, plazma ve LCD TV’lere tüketici tutumlarının araştırmasını sunuyor. Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’daki çeşitli yerlerde gerçekleştirilen Plazma ve LCD modellerin yan yana mukayeseleri ile oluşturulmuş olup, bulgular son kullanıcıların iki teknoloji ile ilgili değerlendirmelerinin ilk geçerli analizini ortaya koymaktadır. Bu çalışma, Panasonic ve Pioneer tarafından gerçekleştirilmiştir.

    Sevgi ve saygılar.
  • Mümkünse HDMİ v1.3 hakkında bilgi alabilirmiyim?

    bildiğimiz üzere ps3 hdmi v1.3 destekliyor...

    ps3e görüntü verecek olan tv'ninde hdmi çıkışı v1.3 olması gerekmez mi?

    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razorback -- 12 Ocak 2007; 22:45:37 >
  • Merhabalar

    LCD TV ile DVD arasında sağlıklı bir bağlantı yapmak için RCA kablo mu yoksa Component kablo mu kullanmalıyım, bu konuda kararsızım. LCD TV min ve DVD min arkasında ki girişler component kablo ile ilgili, yani yeşil, kırmızı, mavi girişler var, oysa RCA kablo da sarı, beyaz, kırmızı girişler var, bir yanlış yapıp TV ye zarar cermek istemem.
    Ben bir türlü bilgisayarcılarda component kablo bulamadım, ancak RCA kabloyu buldum. Acaba RCA kabloyla bir bağlantı yaptığımızda component kadar kaliteli ve sağlıklı görüntü alabilecekmiyim. Gerçi forumda " RGB bağlantı eğer componenet girişler varsa 3 ayrı kablo ile de yapılabilir(RCA veya BNC ile).
    En iyisi ise tabiki HDMI dır" yazısını okudum, ama bir daha danışmak istedim.

    Ayrıca component kablo nun interlaced component, progressive component, broadband component gibi çeşitleri olduğu gibi, RCA kablonun da kalite açısından çeşitleri var mı, benim bulduğum RCA kablo manhattan marka ve altın uçlu.

    Bu konuda da fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim




  • component>compozit
    component bağlayın
  • walla forumun yeni üyelerindenim baya faydalı bilgiler gordum ama annadımki HDTV ole HDREADY bir plazma lcd almakla bitmiyor butun donanımları birlestirip HDye sahip olunacak hatta sirkecide dikmen tic. HD yayın demosu yapılıyor philips bir cihazdan HD goruntu veriliyor cihazlar inanılmaz net ve guzel inşallah HDyi en yakınzamanda seyrede biliriz...
  • Tüm bilgileri derleyen arkadaşlara teşekkür ederim. Yukarıdaki bu bilgilerin yanında hala soru işareti olan aşağıdaki konular var. Bilen arkadaşlar varsa bilgi verirse çok makbule geçer:

    - HDMI v1.1, 1.2 ve 1.3 arasındaki farklar nelerdir? Sadece veri aktarım hızı mı değişir? 1.3'ü destekleyen TV ve Receiver'lar nelerdir Türkiye'de satılıyor mu?

    - Full HD bir sistem kurmak isteyenler varolan digiturk, kablo tv, dvd gibi kaynakları da en üst kalitede seyredebilmeleri için nasıl bir yol izlemeli. Upconversion desteği olan TV olması yeterli mi? Yoksa sadece 1080p upconversion bir receiver ile Full HD TV'ye çıkış vermek ile bu sağlanır mı?
  • benim anlayamadığım şu hd tv ile hdready aynı kavramlar değil dimi? hatta hdready hd tvden dahamı düşük yayın kalitesine sahip
  • cok aydınlatıcı bir konu olmus bilgilendirme için katkısı bulunan herkese teşekür ederim acıklamalar cok güzel gercekten..
  • şimdi benim kafamı karıştıran bir konu var bu bağlantılarla ilgili.. digiturk için yapılabilecek en iyi bağlantının compozite olduğunu gördüm bazı yazılarda, ama scart compozite'den daha iyi görüntü taşıyor olması lazım değil mi? yani işin özü, digiturk için hangi bağlantı ideal oluyor?
  • Günümüzde Plazma ve LCD gibi yeni ürünlerin çıkmasıyla ekranda izleyebileceğimiz birçok görüntü seçeneği de beraberinde geldi. Bunları kağıt üstünde pip,pap,pop,pat gibi tekerleme gibi görsek de bunların gerçek manada karşılığını aşağıdaki resimlerde açıklıyorum..

    PiP Picture in Picture


    POP Picture of Picture


    PAP Picture & Picture


    PAT Picture & Text


    (Daha önce bir topic için hazırladım ama burda da olsa yeni başlayanlar için faydasının olacağını düşündüm.. Açılımlarda yanlışım varsa düzeltin net üzerinden aldığım bilgiler.. )




  • quote:

    Orjinalden alıntı: terapati

    şimdi benim kafamı karıştıran bir konu var bu bağlantılarla ilgili.. digiturk için yapılabilecek en iyi bağlantının compozite olduğunu gördüm bazı yazılarda, ama scart compozite'den daha iyi görüntü taşıyor olması lazım değil mi? yani işin özü, digiturk için hangi bağlantı ideal oluyor?


    aslına bakarsanız dediğiniz doğru,açıklayamadığımız bir şekilde dg için dediğiniz durum geçerli.
    bende "acaba bir ben mi böyle düşünüyorum?" demiştim kendi kendime,dün pekçok arkadaşın aynı şekilde tecrübe ettiğini gördüm.

    benden size tavsiye;
    hangi bağlantının en iyisi olduğunu düşünüyorsanız,öyle bağlayın bence.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ChordSolo
    aslına bakarsanız dediğiniz doğru,açıklayamadığımız bir şekilde dg için dediğiniz durum geçerli.
    bende "acaba bir ben mi böyle düşünüyorum?" demiştim kendi kendime,dün pekçok arkadaşın aynı şekilde tecrübe ettiğini gördüm.

    benden size tavsiye;
    hangi bağlantının en iyisi olduğunu düşünüyorsanız,öyle bağlayın bence.


    saolasın chordsolo anladığım kadarıyla deneme yanılma yöntemi kullanacağız.. bu aradabiraz konu dışı olacak belki ama, digiturk'un HD planlarıyla ilgili bir bilgisi olan var mı?
  • gercekten de yeri degil ama, bilgiyi paylasmak bakiminda
    maclar agustosta, diger bir kac HD kanal icin haziran deniyor
    rivayetler muhtelif
    Alman kanallari HD olacak ya da
    belgesel ve filmler HD yayinlanacak deniyor
    bekleyip gorecegiz
    selamlar
  • ARKADAŞLAR BENİM Bİ SORUM OLUCAK.FULL HD NEDİR VE HD READY İLE ARASINDAKİ FARK NEDİR AÇIKLAYABİLİRMİSİNİZ ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal78 -- 15 Şubat 2007; 18:00:32 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jackal78

    ARKADAŞLAR BENİM Bİ SORUM OLUCAK.FULL HD NEDİR VE HD READY İLE ARASINDAKİ FARK NEDİR AÇIKLAYABİLİRMİSİNİZ ?

    1024*768p, 1366*768p, 1024*1024p vs. gibi 1.megapixel cihazlar HD Ready
    1920*1080p* çözünürlük verebilen 2.Megapixel cihazlar Full HD dir.

    * "p" Progressive yani resim kareleri şeklindeki taramadadır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jackal78

    ARKADAŞLAR BENİM Bİ SORUM OLUCAK.FULL HD NEDİR VE HD READY İLE ARASINDAKİ FARK NEDİR AÇIKLAYABİLİRMİSİNİZ ?


    Dostum bu başlığı taaaa başından okudunmu?
    İşte 1. mesajda sorunun cevabı var..............
    Lütfen bu sabit başlığı dikkatlice okuyalım, boş sorularla kirletmeyelim..........
    selamlar
  • arkadaşlar iki gün önce habertürkde ki full ekran programında dijitürk gn md nün açıklamasına göre ağustosda maçlar ve bir film kanalı hd yayına başlayacakmış alt yapısı hazırmış
  • Yawhu ben bişe öğrenmek istiyorum benim 42" samsung pro.tvim war.HD desteği olduğunu biliyorum üst köşesinde yazıyo HDTV die ayrıca 760p 1080i falanda yazıyo fakat hdmi ve dvi çıkışı yok yanlızca very high olarak component çıkışları war ben HD yayınları componentle izleyebilirmiyim.Yukardaki bağlantı kabloları şemasında componentin olduğunu gördüm mesela ps3 aldığım zaman nasıl olcak birileri yardım edebilirmi Teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jckkbrawn

    arkadaşlar iki gün önce habertürkde ki full ekran programında dijitürk gn md nün açıklamasına göre ağustosda maçlar ve bir film kanalı hd yayına başlayacakmış alt yapısı hazırmış


    İyi haber. Ama bakalım fiyatlar nasıl olacak.

    Selamlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.