Şimdi Ara

GUNCEL-YENI: DH'ye ozel KARSILIKSIZ 525 DOLAR (~1000TL) burs imkani!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
51
Favori
18.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 2 MART 2014

    Konu ile ilgili guncelleme icin:

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=88674051






    Guncelleme: Gectimiz gunlerde Miraculous bana ulasarak kendisinin de 200 dolar katki yaparak burs miktarini artirmak istedigini belirtti. Kendisi bursu 100+100 seklinde paylastirmayi uygun gordu.

    Bununla birlikte toplam burs miktari 1000TL'ye (300-225 dolar) cikmis oldu. Bu guzel firsattan daha fazla kisinin yararlanmasi icin basvuru suresini bu ayin sonuna kadar 28 Subat 2013 uzatilmasini uygun gordum. Basvuru sartlari yine ayni kalmistir. Basvurularinizi asagida belirtilen sekilde e-mail olarak yollamaniz yeterlidir. Lutfen google'da yer alan detayli basvuru belgesini okudugunuzdan ve sartlara uydugundan emin olunuz.

    Daha once basvuru yapan ve basvuru kabulu alan kisilerin bir sey yapmasina gerek yoktur.


    ======================================
    Herkese Merhaba,

    Ozet olarak Amerika'da Silikon Vadisi'nde ozel bir sirkette Bilgisayar Muhendisi olarak calismaktayim. Buraya Turkiye'den binbir imkansizliklardan gecerek geldim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_56775438/mpage_1/key_/tm.htm

    Simdi ise biri lise digeri universite iki ogrenciye destek olmak istiyorum. Iki ogrenciye toplamda 325 dolar karsiliksiz burs/odul vermek istiyorum. Amac "potansiyeli gorebilme" imkani saglamaktir. Yani ortalama veya ortalama alti ogrencilerin istediginde ortalama ustu bir basari sergileyebileceklerini gormelerine yardimci olmaktir.

    Son basvuru tarihi 31 Ocak 2013'tur.


    Genel Bilgi
    -Birisi lise ($125), ikincisi universite ogrencisi ($200) olmak uzere kendini gelistiren en iyi iki ogrenciye donem sonu bursu verilecektir.
    -Oduller karsiliksiz olarak verilir ve ogrencinin bildirecekleri banka hesabina dilerlerse o donemin TL karsiligi olarak (TL hesaplari icin) veya dolar olarak dolar hesaplarina aktarilir.

    Kosullar
    1. Lise ogrencileri (duz lise, anadolu ve fen lisesi) 2., 3. veya 4. siniflarinda MF/TM alanlarinda egitim gormelidirler.
    2. Universite ogrencileri hazirlik sinifi haric muhendislik ogrencisi olmalidirlar.
    3. Lise ogrencileri MEB ders bilgi sistemi ciktilarini, universite ogrencileri ise universitelerinin bilgi islem sistemlerinin transkript ciktilarini (ekran goruntusu) yollamalidirlar.
    4. Ikinci donem not ortalamasi en az lise ogrencileri icin 4.0/5.0, universite ogrencileri icin 3.1/4.0 olmalidir.
    5. Adaylar cagdas, Ataturk Turkiye'sine yarasir, ornek ogrenciler olmalidirlar.

    Basvuru Sureci
    1. agunes@ucla.edu adresine 31 Ocak 2013'e kadar sahsen e-mail yollanmasi yeterlidir. Son tarihten sonra yapilan basvurular dikkate alinmayacaktir.
    2. Ogrenci kimlik bilgilerini, okudugu okul/universite adini, bolumunu, iletisim bilgilerini bildirmelidir.
    3. Ogrenci kisa olarak (yaklasik bir paragraf), kendisini tanitan, gelecekteki amaclarindan bahseden bir onyazi da yollamalidir.
    4. Ogrenci sonbahar (1. donem) not ekran ciktisini basvurularina eklemelidir. Bursa layik gorulen ogrencilerin not bilgileri resmi olarak tasdik edildikten sonra kendilerine verilecektir. 31 Ocak 2013 istek tarihine kadar yollanan sonabahar donemi notlarinin resmi olmayan ekran goruntusu seklinde yollanmasi yeterlidir. Gecerlilikleri bursa layik gorulmeleri dahilinde kontrol edilecektir.
    5. Basvuru Microsoft Word/Adobe Reader PDF dosyasi olarak “DH Burs Basvurusu” konulu bir maile eklenerek yapilmalidir. Ornek sablon icin asagidaki linke goz atiniz.
    6. Istek yapan ogrenciler bir de son kez bahar donem sonu notlarini yukaridaki adrese yollamalidir. Degerlendirme ogrencinin bahar donemi notlarini bildirmesi sonrasinda yapilir.

    Notlar:
    1. Tum sorulariniz icin lutfen bu konuyu kullaniniz. Yukaridaki adrese veya ozel mesaj yoluyla bu konuda sorulmus sorular cevaplanmayacaktir.
    2. Yukarida kosullara uygun yollanan burs basvurularina 48 saat icinde burs basvuru kabul maili yollanir. Bu sure icerisinde kabul maili almayan kisilerin yukaridaki kistaslari tekrar okumalari onerilir.

    Kosullari saglayan lise ogrencisi cikmamasi durumunda, universite ogrencisinin odulu $325 olacaktir.


    Ayrintili Bilgi:https://docs.google.com/a/g.ucla.edu/document/d/1lZHAqObfa4LHzl9OOEBcANmSnF5fPy4Y4t_3NU-nnZ4/edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 2 Mart 2014; 11:10:34 >







  • yine bir tıpçı olarak boynumu büktüm gidiyorum

    ama tebrik ederim içimizde hala düşünceli kişiler varmış
  • takip
  • Dostum tebrik ediyorum seni.
  • Tebrik ederim. Gerçekten harika bir işe imza atıyorsun. Umarım milyoner olur da daha çok burs verirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oys14

    yine bir tıpçı olarak boynumu büktüm gidiyorum

    ama tebrik ederim içimizde hala düşünceli kişiler varmış

    Kosullari gozden gecirdim. Basarilar.
  • Tebrik ederim güzel bir davranış
  • Takip edelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda konularinizi bayadir takip ediyorum. Burs işi benim de ilgimi çekti. Yalnız benim sonbahar notlarim bahardan daha yüksekse alamıyor muyum bursu? Öyle olacak gibi çünkü Ayriyeten bir arkadaşım için başvuru yapma şansım var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun.
  • Tebrik ediyorum.Anadolu lisesinde okuyorum ve bu bursa sadece gerçekten ihtiyacı olanların talip olmasını umut ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wirm

    Forumda konularinizi bayadir takip ediyorum. Burs işi benim de ilgimi çekti. Yalnız benim sonbahar notlarim bahardan daha yüksekse alamıyor muyum bursu? Öyle olacak gibi çünkü Ayriyeten bir arkadaşım için başvuru yapma şansım var mı?

    Kosullar icin yukaridaki bilgiyi kullaniniz.

    Bursun amaci ogrencileri su anki mevcut durumlarindan daha iyi olmaya sevk etmektir. Gelecek destekleri de bu durumlarini korumalari veya daha da iyilestirmelerine baglidir.
  • sonbahar sonuclari demissiniz bu donem icin final sonuclarini beklemek zorunlu mu basvuru icin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç yıldır üniversitesinin rehberlik biriminde çalışan bir öğrenciden tavsiye, talepleriniz çok karışık (burs şartları değil, talepler). Her şeyi detayıyla yazmış olmanız akıldaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırıyor ama öğrenciler ne yazık ki uğraşmayı sevmiyorlar. Öğrenciler başvuru prosedürü zaman alan ve karışık olan burslara başvurmayı tercih etmedikleri için başvuru oranınız az olabilir, çoğu kişinin bilgi/işlemleri eksik olabilir. Bunun yerine başvuranın doldurması gereken bir form hazırlayın ve başvuru için gerekli şartları daha anlaşılabilir bir dille revize edin.

    Yapmayı planladığınız yardım açısından ise size gıpta ettiğimi belirtmek isterim, takdir edilesi bir iş yapıyorsunuz.

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik ve tıpla sınırlamamak gerek bence.
  • Hocam şimdi üniversite öğrencilerinin notları öyle karşılaştırılmazki , ben şimdi odtüde matematik okuyorum benim notlarım ile muğla matamatikte okuyan biri arasında fark olucaktır. Okulun zorluğu ve okuyan öğrencinin maddi durumuna bakmalısın bence.
  • Bu maddenin ölçü birimi / esası nedir?

    10. Adaylar cagdas, Ataturk Turkiye'sine yarasir, ornek ogrenciler olmalidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phytgriph

    sonbahar sonuclari demissiniz bu donem icin final sonuclarini beklemek zorunlu mu basvuru icin?

    Eger 31 Ocak 2013'e kadar donem notlarinizin hepsi sonuclanmamissa o tarihe kadar elinizde olan sonuclarinizla basvurabilirsiniz. Ancak donem sonuclariniz aciklandiginda bunu bildirmeniz gerekmektedir. Basvuru donem sonucu notlari olmadan gecersizdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

    quote:

    Orijinalden alıntı: oys14

    yine bir tıpçı olarak boynumu büktüm gidiyorum

    ama tebrik ederim içimizde hala düşünceli kişiler varmış

    Kosullari gozden gecirdim. Basarilar.

    Peki o zaman bende şansımı deneyim teşekkür ederim
    Yalnız bir sorum olacak tıp fakültesinde sistem farklı biliyorsunuz bizde güz ve bahar dönemi ayrımı yok her sınıf 1 dönem sayılıyor geçme notu en az 60 ders bırakma olayları yok bunun altında kalan direk sınıfta kalıyor. Sınav sayılarıda sınıflara göre değişiyor. Ayrıca benim not ortalamam 70 küsürlerde ama bunu 4lük sisteme dökünce şöyle bir olay çıkıyor bizim okul transkriptte dönem2de olanların sadece dönem 1 olan yani birinci sınıfın notunu çıkarıyor onuda ya 2.50ye ya da direk 3e yuvarlıyor ara notları yazmıyor. Ara notları daha üst sınıftakilerde yazıyorlar. Bu durumda transkript sorununu nasıl çözeceğiz? Birde bizim bölümde internetten işlem yapılmıyor notlar için öğrenci işlerinden onu çıkarıp fotoğrafını çekmem lazım sanırım.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.