Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.212
Cevap
204
Favori
1.242.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tam olarak neye tek çözüm?

  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    Çözümden kastım Türkiye'de lisanstan sonra en mantıklı adım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt

    TR'de lisanstan sonra en mantıklı adım girebildiğin en iyi işe/şirkete girmektir.


    Ben akademisyen olucam, notlarım çok iyi, süper referanslarım var, çok hırslıyım diyorsanız ABD'de bütünleşik doktora kovalayabilirsiniz.

  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    Şuan lisans İTÜ kontrol 3.22 gpa var part time çalıştığım yerde okulu bitirince full time devam edebilirim ve maaşları savunma sanayi civarında fakat daha fazlasını istediğimden gdp ppp olarak da Amerika oldukça iyi durumda olduğundan orayı zorlamayı düşünüyorum direkt master çok maliyetli olur bütünleşik doktora belki daha rahat olabilir diye düşünmüştüm fakat emin değilim sizin bu konuda bir bilginiz var mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bölüm değiştirdiğim için 26 yaşında mühendislik lisansımı tamamlayacağım. Yaştan dolayı sorun yaşar mıyım sizce işe girerken?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Onun sebebi senden sonra gelene daha yüksek maaş veriyorlar ve seni daha düşük maaşa içeride tutuyorlar klasik şirketlerin iki yüzlülüğü. Bu Türkiye'de her yerde böyle.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt

    3.22 ile abd’de bütünleşik doktora olmaz maalesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendisler olarak kullandığımız programın yavaşlığını gerekçe gösterip işsizlik maaşı(Kıdem tazminatı) alabilir miyiz?


    Benim örneğimde Solidworks'ü 3dexperience platformuna bağlı olarak kullanıyoruz. Günümün neredeyse yarısı 3dexperience'la mücadele etmekle geçiyor. İşler yetişmiyor. Mesai yapmam gerekiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caraxesss C kullanıcısına yanıt

    sorun olmaz 26 yaş daha genç içindeyken fark edemiyorsun ama :)

  • tuna222 T kullanıcısına yanıt

    Hocam ileride çalışmak istediğimiz alanı 1. Sınıf sonunda seçmek erken mi? Bir de bizim 3. Sınıfın 2. Dönemi sadece staj, o vakte kadar kendimi ilgilendiğim bir alanda (backend, siber güvenlik, oyun geliştirme vs.) geliştirip öyle mi staja hazırlanayım.


    Bilkent’te ctis okuyorum, ileri seviyeli matematik dersimiz pek yok, spesifik bir alanda kendimi geliştirmek yerine müfredata ek matematik, istatiktik dersleri ve teorik cs dersleri alıp mı kendimi geliştireyim? Her halükarda gpa kasacağım zaten 3.9 civarı ile mezun olma hedefim var.


    Müfredat böyle:

    https://catalog.bilkent.edu.tr/dep/d18.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infernix -- 11 Mart 2024; 9:3:44 >
  • Infernix I kullanıcısına yanıt

    Mezuniyetim 3.30+ olacak gibi gözüküyor. Bütünleşik olmasa bile sadece masterda fullbright bursları vs için şansım olur mu?

  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt

    Hocam ortalamadan ziyade ref de baya önemli, itü’de oluyor mu bilmiyorum ama master doktora için hocalarla research kasan öğrenciler var bilkent’te, bu baya önemli. Ya da şöyle yapabilirsiniz, bilkent veya koç’ta master yapıp phd’ye daha iyi hazırlanabilirsiniz. Almanya’daki veya avrupadaki diğer top okullarda da master olabilir.


    düz master için abd sıkıntı, kabul almak daha kolay ama çok pahalı, fullbright gibi burslar da eğitim süresinin 2 katı kadarını ülkede çalışmanı istiyor.

  • Infernix I kullanıcısına yanıt

    Hocam 2 adet konferansta yayınlanmış makalem var. Eğer istediğim gibi olursa atıfı yüksek 2 hocadan da referans alacağım avrupada master sonrası alınan ücretlerle amerika arasında çok fark var. Mühendis maaşları avrupada gerçekten sıradanlaştı gibi geliyor artık.

  • Almanyada lisanstan sonra yüksek lisans yapmanın mantığı var mıdır mühendislikte? Kimya mühendisliği okuyorum, bölümümden memnun değilim ve almanyada farklı bir alanda yüksek lisans yapmak istiyorum.( Management tarzı) Almancam var. Sizce vakit kaybı mı olur yine de?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Infernix I kullanıcısına yanıt

    ben yazılımcı değilim o kadar detayda tavsiye veremem maalesef. sadece çalışmak istediğin alanı biliyorsan erken değil bi de stajlara her zaman çalışarak hazırlanıp gitmekte fayda var kimse sizden stajda atomu parçalamanızı istemiyor çok bilmişlik de yapmayın ama çabalayın işi anladığını kotardığınızı gösterin ki stajdan sonra alo desinler.


    staj çok önemli fırsat hele istediğin şirkete girmişsen. kapağı atmışsın bi kere içeri sonrası senin showun göster kendini.

  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt

    ABD'de iş bulmak Avrupa'da iş bulmaktan daha zor vatandaş/GC olmayan biri için.


    İkincisi, vatandaşlık ya da Green Card vs. yoksa İTÜ Kontrol mezununun alanına girecek çoğu "cool" işten direkt eleniyorsun zaten. Diğer işler için de Hintli, Çinli, İranlı ve diğer ülkelerden bir sürü 4.00 insanla rekabet etmen gerekecek.

  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt

    Doktora için akademik yayının varsa ve alanında uzman yaşlı proflardan veya h indexi +25 olan bir hocadan alacagın cok iyi yazılmış bir referansla dünyadaki her kuruma girmek mümkün. Bu noktada nasipli olmakda çok elzem. Doktora pek bahsettiğin kafayla yapılacak bir olay değil. Bilim yapmak ve üretme ateşi varsa bu işe giriş aksi taktirde alacağın ücretle hayat kaliten türkiyeden daha iyi olmayacak hatta ailenden uzakta yaşadığın için sıkıntılarda çekersin. Bunun dışında SS de belirle gruplar ve takımlar var. Genelde bu takımların başlarında yurt dışından doktoralarını almış doçent payesi verilmiş araştırmacılar mevcut. Bu ekiplere girme şansın olursa senin için daha iyi olur. Bunun dışında geri kalan SS mühendisleri malesefki mühendislik yapmıyorlar. Yapıyorum diyende kendine gaz veriyor.

  • Başka bir firmadan iş teklifi aldım. Şuanki firmamdan istifa etmeden önce geçeceğim şirketten bana imzalatılmak istenen iş sözleşmesini istedim fakat göndermemekte ısrarcılar. Bu durum normal mi? Ben istifa edip dğer şirkette başladıktn sonra sözleşmede hoşuma gitmeyen daha önce konuşmadığımız bir madde olması durumunda en oalcak? Bu durum emrivaki olmayacak mı ? Böyle bir durumda ne yapılmalı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 12 Mart 2024; 14:20:41 >
  • 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.