Şimdi Ara

Fotoğraflarla İran'dan Singapur.. (8 ülke) 2.Kısım (Tayland ,Malezya ,Kamboçya ,Singapur) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
5
Favori
16.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam sadece ingilizceniz mi var ve ne derece hakimsiniz?
    Dil konusunda sıkıntı yaşadınız mı gezi boyunca?
  • AND1 evet sadece İngilizce biliyorum..Seviye olarak soyle anlatiyim ,Anadolu lisesi mezunuyum ve 2 ayri İngilizce kursuna gitmiştim ufakken.Daha sonra üniversitede ingilizce ile pek ilişkim olmadi. Açıkcasi ingilizcem cok ileri bir seviye değil. Fakat karşimdaki adamin ingilizcesi iyi ise ,yani onu anlayabiliyorsam oturup rahat konusabiliyorum. Ama mesela Pakistan'da adamlarin cok garip bir diksiyonlari vardi. İngiliz İngilizceside değil bence onlar oyle iddia etsede Anlaşmak oralarda bazen zor oluyordu fakat hiç sıkıntı çekmedim. Ayrica gezimin büyük bir kısmında tek olduğum için genelde yabancilarla gezdim ,ingilizce acisindan da bol bol pratik imkani oldu. Bu arada Japon'lardan doğru düzgün ingilizce bilen kimseye rastlamadim,ama adamlar felaket geziyordu




  • mboyacı arkadaşım merhaba. Gerçekten yukarıda çektiğin fotolar bir harika. Fotoları Canonla mı çektin, kullandığın objektifler hangileri? Yazıverirsen Allah senden razı olsun.
  • schneider17 teşekkür ederim. fotograflari Pentax K110D ile cektim. Lens olarak 18-55 ve 50-200 lens kullandim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 20 Kasım 2008; 18:24:41 >
  • tek kelimeyle harika....
  • mboyaci...bu bölümde çok güzel olmuş...

  • BLACKBERRY45 ve müdür teşekkür ederim ,beğenmenize sevindim..
  • @mboyaci Japonlar dan dogru duzgun Ingilizce bilen yoktu demissin karsilastigin Koreliler nasildi bu konuda?
    Gerci boyle dunya turuna cikacaklari cikmadan bir kac sene oncesinden Ingilizce calismaya basliyorlar galiba ama Korede turist danisma merkezindeki gorevlilerin bile azimsanmayacak bir kismi Ingilizce bilmiyor?
  • Parantezz benim taniştiğim Kore'lilerin İngilizcesi Japonlar'dan iyiydi. Toplam 9 Koreli ile beraber yolculuk yaptim ,3tanesi neredeyse hiç bilmiyordu ,geri kalanin ise gayet iyiydi.
  • 2 Kismi da Okudum, Cok başarılısınız, ve mukemmel bir çalışma ülkemizde kızlar ve arabalardan anlayan "Delikanlılığın kitabını yazanlar" kendilerine genç diyorlar, Genclik bu olsa gerek

    Bu arada 3000$ harika bir para bu gezi icin hadi bazı çin işkecelerini ucaga cevirsek 4000$ diyelim o da bu keyif icin cok cuzzi bir miktar para. Malezya singapur gibi yerler de hep bulunmak istemişimdir en yakın zamanda bir boşluk bulup uçmam gerek.

    Harika Bir Çalışma.
    Cesaretiniz için ayrı bir Tebrik de söz konusu tabi ki...
  • aLLyC çok teşekkür ederim güzel yorumlarin için.. 4000$'a bu rotada bir gezi cok rahat olur Dediğim gibi 2500$a bile bitirebilirsiniz. Zaten insan backpacker (sırt çantasiyla gezen bitli turist) moduna geçince pek para harcamiyorsunuz
  • Çok güzel fotoğraflar elinize sağlık.
  • mboyaci....

    " sırt çantasiyla gezen bitli turist moduna geçince pek para harcamiyorsunuz "

    bunu açar mısın biraz...nasıl oluyor bu.. şeklen mi..yoksa tarz olarak mı ??,,
  • Müdür backpackerlara (sırt çantasiyla tursuz şekilde gezenler) Türkiye'de genelde bitli turist diyorlar o yüzden oyle yazdim. Backpackerlar genelde biriktirdiği parayla maks yer gezmek için çok az masraflla çok yer gezmeye çalişan tipler oluyor. O yüzden salliyorum 4$ bir hotel varsa 7$ verip daha güzel bir hotelde kalmiyorsun.Hakbuki 7$da cok ucuz ama 4$a kaliyorsun.Veya şehir içinde salliyorum taksi 2$ tutacaksa ,yarım dolara belediye otobusune biniyorsun ,halbuki 2$da hiç birşey.. ama boyle garip tasaruflar yapma psikolojisine giriyorsun ben pek girmemeye çaliştim fakat ister istemez diğer gezginlerden etkileniyorsun




  • mboyacı yaklaşık 5500 fotoğraftan bahsettin.

    3. kısım,4. kısım gelecek mi bekleyelim mi?

    fotoğrafların içinden en beğendikelrini ayrı bi topik yapsan çok iyi olur..

    bir de türkiye malezya olur mu tartışması vardı ya bir aralar. ona ne diyeceksin? malezya bizden geri bir ülke mi ? ( pek öyle görünmüyor da )
  • muratt45 3. 4. yok malesef..

    Türkiye Malezya olurmu tartişmasi gelişmişlik değilde daha çok başörtüsü tartişmalari sırasinda oluyordu hatirlarsan..O yüzden o konuya girersek tartişma çıkar Malezya geri bir ülke kesinlikle değil.Gayet gelişmiş bir ülke.Doğal güzelliklerinide gelişirken korumayi bilmişler. Ama tabiki Türkiye bambaşka.İstanbul bambaşka benim gözümde
  • Fotoğrafta genç görünüyorsunuz, dolayısıyla bizim çocukluk yıllarımızı bilemezsiniz (ben de bu arada yaşlanıyorum galiba ). O dönemde değil bilgisayar, internet; tv bile yoktu. Biz de dünyayı sinema filmlerinden, seyahat kitaplarından, coğrafya kitaplarından (yerli yabancı kitap farketmez) öğrenmeye çalışıyor, o ülkelerin halkları ve kültürleri hakkında bilgi edinmeye çalışıyorduk. Hayaller kuruyorduk.
    Yıllar ilerledi, teknoloji gelişti ve meraklı olanlar o ülkeler gidemeseler de bir nebze olsun oralara yaklaşmış oldular.
    Fotoğraflarınız bizlere o ülkeden duygulu esintiler getirdi. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
    Fotoğraflarınız gerçekten çok güzel. Fotoğraf makineniz çok iyi bir makine, ancak fotoğrafların harika olmasının temelinde her zaman fotoğrafı çeken şahıs vardır ve siz bunu gayet mükemmel başarmışsınız.
    Yukarıda bir arkadaşın sözettiği gibi fotoğraflarınızı güzel sunum yazılarıyla bir gezi dergisinde yayınlayabilirsiniz/yayınlatabilirsiniz.
    Ya da çalışmalarınız birer kitapçık olarak hazırlanıp bir gazetenin hafta sonu eki şeklinde meraklılarına ulaşabilir. Herhalde magazin eklerinden daha iyidir.
    Son çare webde bir blog oluşturup, çalışmalarınızı orada toplamak.
    Tüm bunlar size akıl öğretiyor gibi olmasın. Ama ülkemizde dünyayı tanıma/tanıtma konusunda, coğrafya konusunda ve fotoğraf çekmeye özendirme konusunda olumlu katkıda olabilecek bir şeyi de boşvermemek gerek.
    İnsanlar ve ülkeler biribirini gördükçe ve anlamaya çalıştıkça barış bilinci daha da güçlenecekir.




  • Sensia Abi teşekkür ederim yorumlarin için.Evet 24 yaşindayim.Sizin vereceğiniz akillara elbette ihtiyacimiz var.Tecrübe bambaşka birşey
    Fotoğraflarimi bir dergide yayinlayacaklarini açıkcasi pek sanmadiğimdan oyle bir girişimde bulunmadim fakatwww.mahmutboyaci.com'u hazirladim.
    Barış bilinci halklarda gelişsede sanirim başka ülkelerin gelişmesini istemeyen,kendi ülkesinin maddi çıkarlari için binlerce insan öldürmekten çekinmeyen ülkeler olduğu sürece malesef kolay kolay barış ortami sağlanamayacak..Zaten insanlarda genelde herhangi bir halka karşi düşmanlık duygulari beslemiyorlar.

    Ben bu yaz yaptiğim geziden birkaç örnek veriyim..
    İran'in durumu malum.Fakat halkin özellikle gençlerin büyük bir kısmı silahlanmaya karşilar ,keşke ABD ve Yahudi'ler bizle uğraşmasa dünyada hiç savaş olmasa diyorlar.
    Pakistan hem Afganistan ile zaman zaman çatişiyor ,hemde ülkede sık sık bombalar patliyor. Tam bir kaos ortami.
    Hindistan hem Pakistan'la kavgali hemde ülke içinde farkli dinler arasinda çatişma var.Sık sık birbirlerinin yaşadiklari yerlere bomba koyuyorlarmiş.Fakat tabi bu bombalari dış güçlerin koyup ,şunlar bombaladi deme ihtimalide çok yüksek.
    Tayland'dın güneyinde Müslüman'lar ve diğer dinler arasi ciddi bir gerginlik var.Ayni zamanda Kamboçya ile geçinemiyorlar.
    Malezya'da herhangi bir kavga ortami yok fakat ülkeyi gözle görülür şekilde bölüyorlar.Singapuru ve Brunei'yi ayirmişlar şimdide ülkenin batisini ayirmaya çalışıyorlar.
    Kamboçya'da zaten felaket bir katliam yapilmiş.hemde 1975-1979 yılları arasında, yaklaşık 4 yılda 3 milyon insan katledilmiş.. Hatta kurşuna para vermemek için çoçuklarin kafalarını ağaç gövdelerine vurarak katletmişler... Bunuda ABD ve Tayland desteklemiş..


    Bizim ülkemizde de bence dış güçlerin etkisiyle ,bazi gruplari kullanarak kaos ortami oluşturmaya çalışıyorlar.Umarim biz bu oyuna gelmeyiz..




  • mboyaci gerçekten tebrikler buna çok az insan cesaret eder şahsen ben antalyalıyım başka bir ile gitmeye bile korkarım acaba başıma ne gelir die binbir türlü şey düşünürüm sen tam olarak ingilizce bilmemene rağmen nerelere gitmişsin.Ayrıca çalışmanda müthiş emeğine sağlık çok şık olmuş. Her türlü kart itina ile hazirlanir FBI karti ,üniversite diplomasi ,lufthansa uçuş görevlisi karti.... böyle şeyler türkiyedede lazım.Ayrıca acun gibi güzel kızlara yanaşıp onlar öperken falan hiç fotoğraf çektirmemişsin bence tek eksiklik bu.Şaka tabiki gerçekten kusursuz müthiş




  • Bayıldım.Denecek fazla söz yok zaten , herşey ortada =D Ellerine sağlıııık + ayaklarınıza
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.