Şimdi Ara

excellium,vpower,ultimate dizel vs. katkısız eurodiesel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
12.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu gün Totalden depoyu doldurdum. Excellium 3,83 eurodiesel 3,73 tlydi. Pompocıya eurodiesel koy dedim, inatlaşıp excellium koydu. Nisandan itibaren tüm motorin çeşiyleri en 590 standardına sahip olmadı mı? Ben yerli menşeili bir kaç firmadan motorin alıyorum, onlarda katkı falan yok ama ben herhangi bir fark hissetmiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu yabancı şirketlerin janjanlı isimlere sahip yakıtları sahiden farklı mı? Ya da bu firmalara ait istasyonlardan normal eurodizel yakıt alsak tasarruf etmis sayilmaz mıyız?



  • Valla onu bunu bilmem ama aracıma uzun süredir full den yakıt alıyorum.Motorini de benzini de kaliteli.Hiçbir zaman çekişten düşme , performans kaybı yaşamadım.Gayet te sessiz çalışıyor motor.Ama menzili SANKİ biraz daha az gibi.


    Ara sıra yolum düştükçe bakırköy incirli caddesinde ki mobil midir moil midir nedir % 10 indirimli ondan alıyorum.(hem mazor hem benzin).Aynnı full de ki gibi hiçbir sıkıntı yaşamadım.Onun menzili full e göre daha fazla gibi.Bilmiyorum psikolojikte olabilir.



    Edit : Her mazot aldığımda aracla beraber gelen , yetkili servisin verdiği enjektör temizleyici ve birşeye daha yarayan katkıyı kaç litre aldıysam ona göre aayarlayıp koyuyorum depoya.Çekişe , sessizliğe inanılmaz etkisi var.Resmen motor sesini azaltıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 8 Ağustos 2011; 23:53:05 >
  • Katkısız dizel alıp 2 depo da bir Würth Common Rail Mazot katkısını depoma kendim koyuyorum.
  • Benimde merak ettiğim bir konu zaten hepsi aynı dağıtım şirketinden alıyor.
  • önceki aracım lpgliydi. Ucuz nerede bulursam oradan gaz alıyordum. Hiç hiç zaman problem yaşamadım. Şimdiki aracım dizel, sistem daha hassas biliyorum ama madem kırsal motorin kalktı katkısız eurodizeli bildiğimiz istasyonlardan gönül rahatlığıyla alabilmemiz lazım. Kanımca büyük şirketler biz kullanıcıların nisanda tüm motorinlerin en 590 eurodiesel standardına çekildiği konusundaki cahilliğini suistimal edip tüketiciyi katkılı yakıta yönlendiriyor.
  • Total eurodizel yerine Total Excellium Eurodizel kullandığımda ortalama tüketim 0.3-0.5lt/100km daha az oluyor.
  • arkadaşlar bu yakıtların hepsinin dağıldığı yer tüpraş,ataş,aliağa,orta anadolu gibi petrol rafinerileri.durum şöyle ki motorinin içindeki kükürt oranının ayarlanma işi bu rafinerilerde yapılıyor ve petrol şirketlerinin buna müdahale etme şansı yok.sadece içine performans arttırıcı ya da yakıt ekonomisi sağlayıcı katkılar koyarak içeriğini zenginleştirme şansları var.bana sorarsanız para tuzağı olan bu katkılı eurodizellere pek de yönelmeyin.önemli olan istasyondaki yakıtın temiz olmasıdır.katkı falan yakıtı büyük oranlarda daha kaliteli yapamaz.alın normal eurodizelinizi.3 depoda bir de würth katkınız atın.boştan yere petrol şirketlerini zengin etmeyin.1 mart öncesinde normal eurodizel fiyatına sattıkları katkılı eurodizelleri 14 kuruş fazlasına satıyorlar.bunun adı fırsatçılık değil de nedir?neresi ucuzsa oradan alın arkadaşlar temiz olsun yeter.mesela ben lukoilden alıyorum.yakıtı lukoil kart sayesinde %3 indirimli alıyorum.başka bir deyişle indirimle litresini 3,60 tan aldığım aynı kalite katkılı yakıtı shellden almaya kalktığımda 3,88 den alacağım.arada 28 kuruş var arkadaşlar.50 litrelik bir depoda 14-15 tl farkediyor.bakın bunu birçok arkadaşımız bilmiyor ya da düşünmüyor.yazık paramıza arkadaşlar.şu emperyalistlere para kaptırmayalım.unutmayın kendi menfaatimizi düşünerek aslında milli servetimize de katkı yapmış oluyoruz.iyi muhabbetler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 9 Ağustos 2011; 1:20:16 >




  • Bende lukoilden alıyorum yakıtı bi sorun yok yakıta fazladan para ödemiyorum 3.59 dan alıyorum diğer firmaların yakıtlarıyla bir fark görmedim hatta menzil daha uzun diyebilirim

    Bu arada bazı arkadaşlar yakıtı ucuz yerden alıp 2 depoda bir würth yakıt katkısı atmktan bahsetmiş tiyi hoşta o zaman yakıttan ettiğimiz tasarruftan ne anladım bence hiç bu tarz katkı maddelerini kullanmaya gerek yok zaten ben bunu nerden mi biliyoru aracımın kullnma kılavuzundan
  • oturdugum ilcede yeni sirket degistiren bir benzin istasyonu sahibi eski sirketin yakitini kullanirken her tank temizliginde tenekeyle pislik cikarken lukoile gectiklerinden beri bir gram atık madde gormedigini soyluyor. Ben onun yalancisiyim. Best,kadoil vs. Ucuz yakit veriyor ama illa total,bp vs. Buyuk şirketlerin yakitini almak istesek de normal eurodizelleri zaten hemen hemen ayni fiyat.biz hala eskisi gibi katkısız eurodizeli aracimiza uygun gormeyip illa katkılı ve pahalı motorin alıyoruz.sorun burda cıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iakbay06

    Bende lukoilden alıyorum yakıtı bi sorun yok yakıta fazladan para ödemiyorum 3.59 dan alıyorum diğer firmaların yakıtlarıyla bir fark görmedim hatta menzil daha uzun diyebilirim

    Bu arada bazı arkadaşlar yakıtı ucuz yerden alıp 2 depoda bir würth yakıt katkısı atmktan bahsetmiş tiyi hoşta o zaman yakıttan ettiğimiz tasarruftan ne anladım bence hiç bu tarz katkı maddelerini kullanmaya gerek yok zaten ben bunu nerden mi biliyoru aracımın kullnma kılavuzundan


    Ben yakıttan tasarruf yapmaya çalışmıyorum

    Şahsen katkılı yakıtın özellikle dizelde gerekli olduğunu düşünüyorum. Motorun kurum vs tutmaması ve enjektörlerin yağlanması açısından. Bu katkı işini de akaryakıt firmasına bırakarak değil kendim güvendiğim katkıyı alarak yapıyorum




  • şunu kesin söyleyeyim shell in vpower mazotu ile fullsave mazotu arasında fark var. bir kere vpower bulamamışım mecburen fullsave koydurdum. 100 mt geçmeden çekişteki düşüklüğü anladım. pedal daha az tepki veriyordu. GTL zaten bozdu. vpower ile arasında önceden performans bakımından fark vardı şimdi o da yok. boşa GTL almayın.
  • Kirsal motorin isim degistirdi shell ful save yapti

    Total baska bir isim yapti

    Bir opet tek cesit mazot oldu

    Ama yeni total excellum herkese tavsiye ederim su aralar sadece total ve shell den aliyorum
  • shelden euro dizel alıyordum GTL çıkalı beri hep GTL alıyorum ithal diye biliyorum

    çekiş ve performans açısından harika ve bilindik bir istasyondan alırım

    petrolü aynı noktadan aldıkları doğru satan satıcı dürüstlüğü önemli
  • totalde eurodizel diye satılıyor,baska isim koymamislar.
  • Benim de aklıma takılan bir şey var. Motorin sadece tek şekilde satılacak deniliyordu, kırsal kaldırıldı deniliyordu. Benzinliklerde bakıyorum, iki çeşit mazot var. Birinin adı janjanlı, diğerininki normal. Arada fiyat farkı da var. E hani, tek çeşit mazot kullanacaktık ?

    Bir de 100 oktan benzin satılan yerler var mı, merak ettim de.
  • nisandan önce istasyonlarda 2 çeşit mazot vardı:ucuz olan: motorin: minibüs kamyon kullanırdı,pahalı olan:eurodizel, yeni nesil araçlar için.

    Şimdi yerli ve küçük şirketlerin istasyonlarında tek çeşit mazot var o da eurodizel.kamyon,otobüs,minibüs ve yeni nesil tüm araçlara uygun. Büyük şirketlerin hala 2 çeşit mazotu var:eskinin pahalı cinsi ve her tür araca uygun olan eurodizel. Bu şimdi ucuz cins oldu. Pahalı cinsi de şu powerlı, ultimatelı jajnjanlı ve katkılı mazotlar. Aslında mazot aynı sadece katkı maddesi var. Bu şirketler eski sistemin devam ettiği imajını verip ucuz olan mazotun ağır vasıtalara, pahalı olanın da binek araçlara uygun olduğu düşüncesini canlı tutmaya çalışıyorlar. Müşteri hala eski sistemin geçerli olduğunu düşünüp pahalı cinse yöneliyor. Aslında şu anda tüm akaryakıt istasyonlarında eurodizel standardı dışında mazot bulundurulmuyor. Bunu hala bir çok kişi bilmiyor. Belki pompacıların bazıları bile. Bu yüzden ben totaldeki pompacıyı ikna edememiş olabilirim.




  • Daha önceleri aracımın yakıtını OPET ten alıyordum. Sonra OPET yakıtı bozdu gibi geldi bana. Normal gittiğimden daha az km gitmeye başladı araç. Sonra Shell den vpower almaya başladım. Baktım ki bu yakıt hem pahalı hemde OPET ten de daha az gidiyor. Ama performans dersen performans süper. Sonra shell den fuelsave almaya başladım ve çok memnunum. Tam bir ekonomi yakıtı. En az 50 ile 70 km arası farkettiriyor. Fakat şöyle bir durum var aracın çekişi düşüyor gibi geldi bana da. Motor sesinde herhangi bir değişiklik görmedim.
  • Motorinde en önemli unsur kükürt oranıdır.

    Yani şu anda hepsi 10 ppm kükürt oranına sahip.Hepsi Ts en 590 standardı içeriyor.Euro 5 lerinde eurodizel diye satılanı almasında sakınca yok.

    Bunun dışında daha az önem sahip olan setan sayısı var.Özellikle ilk çalıştırmada farkettiriyor.Kullandığım kadarıyla en iyi sabah marş alan po idi.

    Setan sayısı dışında setan arttırıcı kimyasallar var.Opetin mazotu önce çok kötü idi.Şu anda yeni geliştirdikleri fena değil, setan arttırıcı ile 3 puan daha iyi duruma gelmiş.

    Kendim Lukoilden indirimli alıyorum.Olmadı evimin yakınındaki Opetten ve Totalden alıyorum.Bulunduğum yerde Bp nin katkısız mazotu 3.74 iken total exellium 3.79

    Bp nin katkısız mazotu tek tip mazot bulunduran Opetten bile 2 kuruş daha pahalı
  • Geçenlerde Tpao'dan aldık mazotu Opetten 20 kuruş daha ucuzdu.Aracın performansını pek etkilemedi.

  • Öncelikle güzel konu olmuş
    Opet Ultra Force u çıkarmadan önce motor sesi arttığı için opeti bıraktım.Total i duyuyordum bir tanıdıktan bayii öğrenip gittim sonuçta bu işte bayii çok önemli.
    İstasyondaki arkadaş aracın yeni olduğunu görüp excellium verelim dedi fiyat farkı vardı ama çok KM yapmadığımdan deneyelim dedim.Exellium un özelliklerinde setan farkı belirtiliyor motor sessizleşmesi yakıt tasarrufu,daha kolay ilk çalışma(Bu önemli özellik)
    Excellium motor sesini farkedilir derecede azalttı,motor daha rahar devirleniyor.Menzil için diğerleriyle denemediğimden bir şey diyemem ama tüketim şu an çok iyi.Birde excellium tabancalarında dışarıdan yakıt görülebilirken şeffaf kısım var(Opette de önceden euro dizel pompalarında yukarıda yakıt görünür filtre vardı mazot tek tip olunca bu filtreler söküldü) normal eurodizel tabancasında yakıt görünmüyor.Total in normal eurodizelini almadığım için karşılaştırma yapamıyorum ama onuda deneyelim excell.=3.78 diğeri =3.72 çok ta fark yok.

    Bu arada bir arkadaş LUK oil den almış aracın eski halinide bildiğimden LUK oil in normal eurodizelide excellium kadar sessiz ve menzili gerçekten uzun.Burada Luk oil alanların memnun olduğunu görünce luk oile de başlayabilirim.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.