Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.819
Cevap
60
Favori
600.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @kkilis,

    tebrik ediyorum, konuyu şiirsel bir anlatımla NET şekilde özetlemişsin.

    Bunden sonra özgün tarifler ve fotoğraflarını bekliyoruz.
  • Akşam Saat 21:30.

    Soyalı ve İrmikli Bagetler fırından çıkmış durumda. Alışkanlık olduğu üzere Çay, peynir, tereyağı ile sıcak sıcak servis yapılıyor. Bıçakla kesmeye bile sabır yok.

    Tavsiye ediyorum.

     Ekmek Yapma Makinası


    Fotoğraf görüntülenemiyor, buraya tıklayınız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 31 Ağustos 2008; 13:57:11 >




  • Arkadaşlar, bu sinbo ne menem bir makinadır? Ekmeğin üzeri hep beyaz kalıyor... renk ayarını koyuya almama rağmen bir türlü üstü kızarmış ekmek yapamadım. Ancak, ekmek piştikten sonra fırın ayarına alıp tekrar pişiriyorum, üstü kızarıyor ama bu seferde altı fazla pişiyor.
  • merhaba ben bu siteye yeni üye oldum. ben de bir aydır büyük bir araştırma içerisindeyim.burdaki yorumlardan dolayı sinboyu düşünüyorum. yeni bi modeli sinbo 4709 çıkmış fakat tam olarak bilmiyorum.alan kullanan varmı.alan veya kullanan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
  • sinbo 4709 kullanan yok mu cvp bekliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: np

    sinbo 4709 kullanan yok mu cvp bekliyorum.


    Ben kullanıyorum 7/8 aydır. Şu ana kadar sorun çıkmadı. güzel ekmekler yapıyoruz.
    Buraya bakarsanız 4709 un yaptığı ekmekleri görebilirsiniz

    http://forum.donanimhaber.com/m_10043965/mpage_8/key_/tm.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Akşam Saat 21:30.

    Soyalı ve İrmikli Bagetler fırından çıkmış durumda. Alışkanlık olduğu üzere Çay, peynir, tereyağı ile sıcak sıcak servis yapılıyor. Bıçakla kesmeye bile sabır yok.

    Tavsiye ediyorum.

     Ekmek Yapma Makinası


    Fotoğraf görüntülenemiyor, buraya tıklayınız...



    Eline sağlık, Afiyet şeker olsun




  • kullanan biri çıktı teşekür ederim cevap için bende sinbo 4709 alacağım inşallah pişman olmam.
  • moulinex xxl ekmek yapma makinesine bu sitede kullananlar beğenmediklerini söylediler.
    aranızda kullanan varsa neden beğenmediğinizi söylerseniz sevinirim.çünkü ben şimdiye kadar moulunex kullanmayı düşünüyordum.
  • Sinbo SBM 4708;

    mediamarkt indirimi bindirimi derken arkadaşımla birer tane aldık. ben çok ekmek yemem ama onunla ekmek yarıştırmak harika olacağını düşündüm. ilk denemeler tuzlu kek gibi olsa da sonrasında iri delikli ve bolca kabarmış (hatta 2 kez taşırmış) ekmekleri elde ettik. cihazımız pek mahir. ekmek yapıyor, reçel yapıyor, pilav pişiriyor, yoğurt mayalıyor... bu küçük canavarı herkese tavsiye ediyorum...

     Ekmek Yapma Makinası


    arkadaşların da dediği gibi, bir süre sonra envai nev ilginçlik yapıyorsunuz. su yerine süt katmalar, terayağı eklemeler, her pişirmeye bir avuç çörekotu katmalar, dövülmüş ceviz eklemeler... hele son yarım saatinde mutfağı kaplayan o mis gibi koku zaferinizi ilan ederken, dostlarınızla çay saatine merhaba diyebiliyorsunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 2 Eylül 2008; 0:44:19 >




  • Son yaptığım ekmekler hep ortası çökük oluyor.Öncekiler mükemmel oluyordu.Önceden Dr.Oetker maya kullanıyordum.Şimdi daha hesaplı olduğundan 100gr lık Yuva kullanıyorum.Acaba mayanın markası ile ilgili olabilir mi?Bir de mayanın hepsini kullanamadığımdan kalanı dolapta saklıyorum tekrar tekrar kullanıyorum.Bunun da bir etkisi var mıdır?
    Sorun mayada değilse aklıma gelen ihtimal yaz olduğu için sıcakta mayanın erken reaksiyon gösterip sonrada sönmesi.
  • @Mr.Blof,

    Ekmek Yapma Makineniz bitmiş olmasın ?

    Şaka bir yana sıcaklar bastırınca aynı şikayeti bir çok EYM kullanıcısından duyar oldum. Siz sebebini de yakalamışsınız.

    Aktif maya konusuna gelince ambalajı açıldıktan sonra hava geçirmez bir kapta buz dolabında 1 ay dayanabilmektedir. Ben de sizin gibi geçen sene İnstant mayaya gelen zamdan sonra yaş maya veya instant maya kullanmaya başladım.

    @eflatoon,

    EYM'ni güle güle kullan. Size tamamen katılıyorum. Bu arada fotoğraf mükemmel olmuş. Yenilerini bekliyoruz.



    Bu arada başka bir forumda doğru dürüst tarif bulamadık diyenler için vermiş olduğum EYM ekmeği tarifini ve sonuçta ortaya çıkan ekmeği örnek tarif olarak buraya da aktarıyorum. Umarım faydalanan arkadaşlar çıkar.





    Klasik Ekmek Tarifi


    Malzemeler:


    750 gr. Ekmek için:

    315 ml. Damacana veya arıtılmış su (R/O Su kullanıldı).

    2 tam 3/4 Cup Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un (Ankara Un Çift Leylek kullanıldı).

    1 Cup Tam Buğday Unu (Ankara Un Tek Leylek kullanıldı).

    1 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Zeytin Yağı.

    1 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Şeker.

    1 tam ½ Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) Deniz Tuzu/Tuz.

    1 tam 1/2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) İnstant maya.


    1.000 gr. Ekmek için:


    415 ml. Damacana veya arıtılmış su (R/O Su kullanıldı).

    3 Cup Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un (Ankara Un Çift Leylek kullanıldı).

    1 tam 1/4 Cup Tam Buğday Unu (Ankara Un Tek Leylek kullanıldı).

    2 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Zeytin Yağı.

    2 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Şeker.

    2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) Deniz Tuzu/Tuz.

    1 tam 1/2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) İnstant maya.


    D İ K K A T !!!

    Uyarı: Bu tarif temel alınarak;

    Tam buğday unu yerine aynı ölçüde Genel amaçlı un veya Ekmeklik un kullanılarak beyaz ekmek,

    Tam buğday ununu 1/2 Cup azaltarak aynı miktarlarda Çavdar, Yulaf gibi farklı unlarla değişik ekmekler,

    Zeytin Yağı yerine Tereyağ, Şeker yerine bal, pekmez,

    Suyu 1 Cup azaltarak aynı miktarda süt ilavesi,

    Yoğurma işleminin son 5 dakikasında verilen sinyalde karıştırılmak üzere 1 Yemekkaşığı (TBSP/Tablespoon/Büyükkaşık) mavi haşhaş, keten tohumu, ıslatılmış ve süzülmüş domates kurusu, ceviz vb. karışımlar,

    ilave edilerek oldukça çeşitli ekmekler yapılabilir.



    Yapılışı:


    Temel tekniklerde EYM Ekmeği yapımında anlatıldığı aynı sıra aynen takip edilir. Buna göre:


    EYM kapasitesine göre ya 750 gr., ya da 1.000 gr.lık tarif tercih edilir.


    Uyarı: Malzemelerin Oda sıcaklığında olması gerekmektedir.


    Uyarı: Malzemeler konulmadan EYM hamur kazanı içinde karıştırma bıçağının yerleştirilmiş olduğundan emin olunuz.


    EYM'nın hamur kazanına sırasıyla su, yağ, tuz, şeker ve üzerine Tam buğday unu ve Genel amaçlı un ya da ekmek ununun tamamı dökülür, en üste İnstant maya serpilir.

    Uyarı: Sıcak havalarda mayanın erken gelmesini önlemek için soğuk su kullanmanız önerilmektedir.

    Uyarı: Geciktirmeli program uygulanacak ise unun suya karışarak Mayanın su ile erken temas etmesini önlemelisiniz.


    EYM'nın hamur kazanı makine içinde yerine yerleştirilir.


    Temel Beyaz ekmek programı (genellikle 1 numaralı program), 750 gr. veya 1 kg. ağırlık, koyu ekmek kabuğu rengi seçilir, start tuşuna basılarak program başlatılır.


    Uyarı: Tüm tariflerin kullanılan malzeme, sıcaklık, mevsim, yükseklik gibi dış etkenler nedeniyle kontrolü gerektiğinden EYM Ekmeği tekniğinde detaylı anlatıldığı gibi ilk yoğurma anında hamur kıvam kontrolu yapılarak kuru ise 1'er Yemekkaşığı su, cıvık ise kuru ise 1'er Yemekkaşığı un ilavesi ile kulak memesi kıvamı yakalanır. Aşırı un ilavesi yapılıp hacim büyür ise taşmaması için EYM durdurulup fazla hamur alınır, EYM çalışmaya devam edilir veya program baştan başlatılır. Alınan kısım atılmayarak buzdolabına konur ve bir sonraki hamura ilave edilir.


    Program bittikten sonra EYM'ndan çıkarılmadan 10 dk. beklenir, dikkatlice çıkarılarak hava alabilmesi için ızgara üzerinde pamuklu beze sarılarak dinlendirilir.


    Afiyet olsun.


    Bu tarife göre yapılan ekmeğin resmi:

     Ekmek Yapma Makinası

    (Tepe Kümbeti ve Maya Sönüm Yırtığına dikkat)


    Bu tarifin orijinali ve başka tarifler aşağıdaki linkte mevcuttur:

    http://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 5 Eylül 2008; 14:51:22 >




  • Dostlar bende fırınların katkısı bol ekmeklerinden arınıp, EYM almaya karar verdim. Karar verdiğim ürün Tefal OW3001 oldu. Ürünü bir kaç sitede inceledim sanırım en uygun fiyat buradahttps://www.emall.com.tr/product_detail.asp?pcode=2456
  • Yaklaşık iki hafta önce ben de bir tane EYM (Kenwood BM 250) almıştım,
    ve o zamandan beridir de dışardan sadece 1 tane ekmek almak zorunda kaldım,
    o da eve gelen misafirlerin yeni yapılmış ekmeği bitirmelerinden sebep oldu.

    Genel olarak ekmekler güzel oluyor.
    İçine katkı olarak ceviz, fındık, susam, çörek otu denedim.
    Özellikle piştikten iki saat sonra felan,
    gayet lezzetli olduğunu da söyleyebilirim.

    Ancak, kullandığım unlardan da kaynaklanabilir;
    ekmeklerin, kekimsi bir dokusu oluyor.
    Ben ise, daha esnek yapıda olmasını istiyorum.

    Kullandığım makine ile ilgili olarak da,
    herhangi bir şikayetim yok şimdilik.
    Zaten EYM yorumu yapacak tecrübeye de sahip olmadım henüz.

    Buradan, yetkililere (yetkili=ehil, ehil=soberman) sormak istiyorum:
    karadeniz ekmeği,
    Ankara'daki ata ekmeği,
    pide kıvamında,
    esnek yapıda (kek gibi olmayan) ekmekler elde edebilmek için
    hangi tip/marka (Ankara'da ikamet ettiğimi de belirterek)
    un kullanmak gerekir?
    Nereden alınır?

    iyi çalışmalar, hayrlı iftarlar

    kolay gelsin




  • Sayın @kkilis,

    Siz şu aşamada iyi ekmeğin peşinde koşan bilinçli ekmek dostlarının geçirdiği dönüşümleri birebir yaşamaktasınız. Bu çok sağlıklı ve aşamalı bir dönüşüm. Şöyleki;

    Öncelikle EYM kullanmaya başlıyorsunuz. Sanayi tipi ekmek ile EYM ekmeği arasındaki farkı bizzat damak olarak yaşıyorsunuz. Daha sonra çeşitlemeleri deniyorsunuz ve başarıyorsunuz. Artık iyi ekmek ne demek bildiğinizden lezzet çıtanız yükseliyor.

    Arkasından EYM ekmeğinin her ne kadar isim ve yapımları değişsede kabuğunun çok çıtır olmadığını, dokusunun ise çiğnemlik sayılamayacağını (kek gibi ifadesi bire bir oturuyor) farkediyorsunuz, daha doğrusu bu aşamada bilinçaltından damağınız bir sonraki hedefin ne olacağını gayet iyi biliyor ve size hedef gösteriyor. Mevcut bilginiz ile EYM'de un ya da tarif değişimi ile arzu ettiğiniz ekmeğe ulaşacağınızı sanıyorsunuz. Ancaaak, tüm tecrübelerime dayanarak ... üzülerek mümkün olmadığını söyleyeceğim.

    Öncelikle sorularınıza cevap vermeye çalışayım.

    Un konusunda birden fazla deneme yaptım. Kötü una rast gelmedim, ancak yanlış yönlendirme yapmamak için müsaade ederseniz tavsiye edeceğim unu PM'den göndermek istiyorum. Tarif hususunda sade ekmek (su, tuz, un, mayadan müteşekkil) tariflerini fransız ekmeği programında denemenizi isteyeceğim. Örnek olarak ta;

    http://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html

    http://www.ekmeksanati.com/documents/fransfdz_ekmegi.html

    tariflerini yağ ve şeker kullanmadan fransız ekmeği programında,

    http://www.ekmeksanati.com/documents/ddngiliz_muffin.html

    tarifini de değişik bir lezzet için denemenizi tavsiye ederim.

    Peki, kıtır kabuk ve çiğnemlik doku (crumb and crust) için ne yapacaksınız? Tek yol maalesef:

    Ekmek Sanatı Web Sayfası

    adresinde detaylı olarak anlatıldığı gibi sırasıyla:

    Tava,
    Torba ekmekleri üzerinde çalışacaksınız,
    Taş ekmekleri ile istediğiniz ekmeği yakalayacaksınız,
    en sonunda yoğrulmayan ekmek yaparak
    bu lezzetlerden vaz geçemeyeceksiniz.
    (Bana da hayır dua edeceksiniz )

    Uzun süredir evimizde EYM ekmeği yapmıyoruz. Sebebi de ailecek sizin arzuladığınız ekmekleri istediğimizden uzun süreli ekşi maya ekmek (artisan ekmek) yapılıyor. EYM ekmekleri sadece sıkıştığımız zamanlarda veya Web adresinde yayınlanması amacıyla örnek olarak yapıp tüketiyoruz. Aşağıda örnek ekmek resimleri:

     Ekmek Yapma Makinası

    Kıtır Kabuk


     Ekmek Yapma Makinası

    İri delikli çiğnemlik doku




  • selam arkadaşlar.

    ben de KENWOOD BM250 EYM sipariş verdim. bugün teslim olacak heralde. ben de EYM cilerin arasına katıldım en sonunda. geç kalmadım umarım. :)

    akşam evde denemek istiyorum hemen. ama öncelikle benim kayınpederim tuzsuz ekmek yiyor. ramazanda da heryerde yapmıyorlar. ara veriyorlar. ilk ekmeğimi onun için yapmak istiyorum. forumu incelediğimde bazı tarifler gördüm. o tariflerdeki " tuz " u çıkardığımda tuzsuz yapmış oluyorum heralde değil mi? başka bir yerde tuz kullanılmıyor galiba. bir de tuzsuz ekmek için un seçimi nasıl oluyor acaba. normal undan mı yapılıyor.?

    bir de kullandığınız un ve maya markalarını tavsiye edebilirmisiniz.? burada yazmak uygun olmazsa PM den gönderilebilir mi?

    hiç tuzsuz ekmek yapan var mı ? tavsiye verebilirmisiniz.

    kolay gelsin. saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morpheus. -- 9 Eylül 2008; 13:13:52 >
  • --------------------------------------------------------------------------------

    IMAGESTORE Arkadaşım Ben de senin gibi SINBO MAĞDURUYUM ANLATSAM ÇOK UZUN olup başını ağrıtıcam herkesin sineye çektim..2 defa meyva sıkacağını alıp birincisinde kutudan çıkar çıkmaz,bozuk çıktı geri verdim yerine verdikleri.3 adet narenciye sıktım aynı ilk aldığım gibi motor çalışıp dişli sesi geliyordu için den 30 yl para vermiştim servisler ile uğraşmayayım diyerek(Elimden elektronik ve Mekanik işleri gelir)içini açıp dişlilere bakayım dedim ne göreyim vidaları yalama ve dişleri yok olmuş uzun uğraş ile açıtım içindeki Motor görevi gören aletin vidaları bile biri siyah ve (yıldız tip)farklı model -diğeri metalik düz tip ve acemice tuttrulup diş kısımları yenmiş ..anlayacağınız sözde tamir görmüş iade ve adi malı yeni diye 2 defa aldatıldım...Ben ne yaptım dersiniz 2 yaşındaki oğluma anında oyuncak yaptım ve philips alu 1861 aldım çok ama çok memnunum.Kardeşimin blenderıda aynı sinbo ve bozulup servis kullanıcı hatası demiş parça yok denmiş ve bana geldi ben ne yapacağım DİREKT ÇÖPE (layık yerine.....)daha uzun hikaye KENWOOD BM 210 EYM aldım sorunum yok.....Bu tür firmalara Sanayii ticaret bakanlığı nasıl izin verir ,,hala anlamıyorum...
    (BU YAZDIKLARIM ÖZGÜR KENDİ DÜŞÜNCELERİM VE YAŞADIKLARIM.)firma avukat ve yetkilileri alınmasın....


    ARKADAŞLAR, ALDIĞINIZ BİR ÜRÜNDEN, SERVİSTEN YA DA YAPTIĞI REKLAMDAN ŞİKAYETÇİYSENİZ O FİRMAYA SATIŞ İZNİ VEREN SANAYİ BAKANLIĞINA ŞİKAYET ETMENİZ GEREKİYOR.

    BAKANLIĞIN BU KONUDAKİ LİNKİ AŞAĞIDA. GERÇİ BEN ALIŞVERİŞ YAPTIĞIM BİR İNTERNET SİTESİNİ ŞİKAYET ETMİŞTİM AMA SANIRIM VERDİĞİM TELEFON PARASI YANIMA KAR KALDI. AMA OLSUN,KİMSE ''nasıl olsa birşey yapmıyorlar'' MANTIĞIYLA DAVRANIRSA İNSANLAR MAĞDUR OLMAYA HEP MAHKUM KALIR.....!!!



    http://www.sanayi.gov.tr/TRK/TukSikayetsektordis_.aspx?menuSec=234




  •  Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


    Arkadaşlar benim ekmeklerim böyle oldu...

    2 sefer yaptım. ilki daha kötüydü. bu ikincisi. ilk tarifi soberman ustamın delonghi tarifine göre yaptım. ikinci tarifi kenwood un içinden çıkan kullanım kitapçığındakine göre yaptım. ikisinde de olmadı. resimlerini koydum sizce görüntüden sebebi ne olduğu belli midir.

    kutunun içinden çıkan ölçü gereçlerinden maya şeker için olan ölçü çubuğunu doğru kullanıyorum tariflerde onun kullanımı belli fakat diğer litre değerli ölçü kabını yanlış kullanıyorum galiba. yani un ve su ayarını. çünkü kendi kitapçığında un ölçüsünü gram olarak vermiş. elimdeki kapla nasıl ayarlayacağımı bilemedim.

    diğer başarılı olan arkadaşlar. tsb, tbsp ayarları hariç, diğer malzemeleri yani un ve suyu hangi ölçeklerle ve hangi kap ile yapıyorlarsa, onu yazabilirlerse sevinirim.

    bazı tariflerde ölçü olarak cup deniyor, bazılarında gram, bazılarında cc. hal böyle olunca elimdeki litre ölçekli kaba ne kadar un koyacağımı çözemiyorum.

    sadece su, gram ve litre ölçüsünde bir oluyor. diğer maddelerin özgül ağırlıklarına göre bu ölçü değişebiliyor.

    ben tahminimce unu ayarlıyamıyorum galiba. bi de gördüğünüz gibi kabarmıyor. unun tamamını söke un olarak kullanıyorum. normal marketlerde satılan baklava börek unu. maya dr.Q in instant mayası.

    bir de gördüğünüz gibi kabarmaması bir tarafa ekmek çiğ kalıyor. tam kabarmadığı için mi makine pişiremiyor?. tam anlayamadım. makine bozuk mu acaba dedim kendi kendime.

    bir de şimdi ilk 5 dakika sonunda bipleme oluyor. o ek malzeme içinmiş galiba. daha sonra yarım saat geçince benim makine bip bip bip diye aralıklarla 3-4 kere daha ötüyor. bunu anlayamadım.

    soberman üstadım yetiş nolur. moralim çok bozuk evdekiler de gülüyor bana. ekmeklerin halini görünce. makineyi geri ver diyorlar. boşuna aldın diyorlar. ne yapacam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morpheus. -- 12 Eylül 2008; 22:57:11 >




  • @tolgaakkaya,

    PM atıldı.
  • arkadaşlar süpersiniz ya, ben de bu makinelerden alıcam bir arkadaş buranın linkini verdi,
    kim demiş dh donanım sitesidir diye, ekmek bile yapıyoruz yahu helal kere helal
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.