Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.819
Cevap
60
Favori
600.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @tolgaakkaya,

    PM atıldı. Sizin ölçü kabınız standart kapların iki katı olarak yapılmış. Bunu dikkate almanız gerekir.
  • beyler su an sahur vakti ve annem yanımda ve size sunu sormak istiyorum. alınabilecek en iyi ürün hangisidir bu konuda? konu cok uzun ve farklı farklı fikrler var. hani en azından bi anket falan olmus olsa ordan fikir edinirdim?
  •  Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


    soberman üstadım dün akşam tekrar denedim. senin tavsiyelerinle. bu sefer oldu galiba. tadını da çok beğendi evdekiler. bu sefer dalga geçemediler.

    yine senin de longhi 1.kg. lık tarifini kullandım. bir önceki mesaja kabımın resmini eklemiştim. 500 ml. lik kap. bu kapta suyu ml. değerinden koyabiliyorum. onda problem yok.

    un u deneme yapmak zorunda kaldım. deneme derken aslında tam ölçü değerlerini baz alarak yaptım. aslında tam ölçü denebilir.
    evdeki su bardağını kullandım. internette malzemelerin ölçü karşılaştırmalarına baktım.

    1 cup un = 140 gr = 236,59 ml
    1 su bardağı un = 150 gr = 253,49 ml
    bilimsel olarak.

    soberman ustamın de longhi tarifindeki un ölçülerinde :
    3 Cup Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un + 1 tam 1/4 Cup Tam Buğday Unu kullanılmış. ben hepsini genel undan kullandım. yani toplamda 4 tam 1/4 cup un atmam gerekiyor.

    4 tam 1/4 cup = 4*140 + 35 = 595 gr. yapıyor.

    4 su bardağı ise 4*150 = 600 gr yapıyor.

    ben de bu sonuca göre evdeki su bardağıyla 4 bardak un koyunca aşağı yukarı değeri tutturmuş oldum.

    bu sonuca göre de de longhi tarifindeki değerlerle , kenwood EYM de de aynı sonuç alındığı bir kez daha görülmüş oldu diye düşünüyorum. değil mi soberman üstadım.


    soberman ustama bir kez daha teşekkür ediyorum. o olmasa vazgeçerdim. başardığım için sevinçliyim gerçekten.

    yukarıdaki temel ölçüler de benimle aynı sorunları yaşayacak arkadaşlara faydalı olur diye düşünüyorum. bu temel değerlere göre 2/4 , 3/4 şeklindeki ölçülerde de hesaplama yapabilmemizi sağlayacak.

    soberman üstadım bu kadar yazdım ama sen ekmek hakkında ne düşünüyorsun. olmuş mu sence ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morpheus. -- 13 Eylül 2008; 12:54:06 >




  • @tolgaakkaya,

    öncelikle tecrübelerini aktardığın için teşekkür ederim. EYM alıp arkasından da ilk denemelerde başarısız olup bir tarafa koyanlar için umarım yol gösterici olacaktır.

    Ekmek konusuna gelince, henüz ilk ekmekler olmasına rağmen, benim kıstasıma göre "tepe kümbeti ve maya sönüm yırtığı" mükemmel olmuş. eline sağlık. Bu resimleri Sinbo'ya gönder de tarifler kitabında kullansınlar. Ben böylesi güzel kabarmış bir ekmeği orada göremedim.

    Burada ilginç bir örnekte, aynı tarifin kötü uygulanmasından inanılmaz kötü bir ekmek ortaya çıkabiliyorken, temel bazı bilgileri aldıktan sonra aynı tariften mükemmel bir ekmek ortaya çıkabilmesi.


    Eline sağlık, ilk ekmekler böyle olursa diğerlerini düşünemiyorum. Tecrübelerini bekliyoruz.



    @cenkozgen,



    EYM seçimi konusu çok tartışmalı olduğu için PM gönderdim. Sebebine gelince konu hakkında

    gerçekten tecrübeli arkadaşların yanında, herhangi bir markayı alıp, arkasından da bu marka

    yardımıyla güzel bir ekmek yapabilen arkadaşlar başka EYM'leri tecrübe etmeden haklı olarak

    iyi niyetle aldığı markayı tavsiye ediyor.


    Oysa, bana göre EYM seçiminde bazı kıstaslar olmalıdır.


    "Alınacak EYM’nın yapılacak ekmek boyutuna karar verildikten sonra EYM seçimi için göz

    önünde bulundurulacak kıstaslar:


    1. Malzeme kalitesi

    2. Pişirme kalitesi

    3. Elektrik Sarfiyatı

    4. Dokümantasyonu

    5. Teknik servisi

    Olmalıdır."

    http://www.ekmeksanati.com/documents/87.h

    tml



    Diğer taraftan her ne kadar markalı EYM'lerde bile arıza oranı az ise de özellikle program

    arızası olabileceğini bilmeniz gerekir. Bu nedenle bilinen tariflerden birini temel ip

    uçlarını da kullanarak test etmeniz gerekir. Testten geçerse tadına doyum olmaz.


    EYM'ler hakkında detaylı bilgi:

    http://www.ekmeksanati.com/documents/65.h

    tml



    Bazı EYM'ler konusunda uygulamalı incelemeler:

    http://www.ekmeksanati.com/documents/67.h

    tml


    Uygulamalı, detaylı anlatımlı ve resimli örnek tarifler:

    http://www.ekmeksanati.com/documents/109

    .html




  •  Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


    bu sefer de longhi nin 750 gr. lık tarifini yaptım. bu da oldu galiba soberman ustam.

    bizim 3 yaşındaki kızımız çok beğenmiş. bal gibi bal gibi ekmek deyip götürmüş. çok sevindim.

    bugün de metro ya gidip , köy ekmeği karışımı unu, organik tam buğday unu ve normal un aldım. bi de çavdar unu alacaktım hanım sakinleştirdi.

    aşağıya resmini koyacam soberman hocam. köy ekmeği için EYM tarifi verebilirmisin acaba.
    http://www.ekmeksanati.com/ da normal fırın yapımı var galiba. EYM için göremedim. yanlış mı baktım acaba.?

     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morpheus. -- 14 Eylül 2008; 21:05:52 >




  • aklımda zaten ekmek yapma makinesi almak vardı.
    bu başlıktaki resimler yazılanlar kafamdaki soruları da cevapladı ama son resimler ve son mesaj iyice arttırdığı isteğimi.

    burada mesaj atan resimleri paylaşan tarif yazan arkadaşlara teşekkürler.
  • @tolgaakkaya,

    Tebrik ederim, EYM konusunda eşiği aştınız, ikinci ekmeğiniz de gayet güzel olmuş.

    Söke'nin hazır karışımları biraz pahalı ancak değişiklik isteyenler için güzel fırsat. Yapımı konusunda ise doğrudan paket içinden çıkan malzemeler yeterli. Yöntemi ise gayet basit. EYM kazanına paketin arkasında yazılan kadar su koyuyorsunuz. Arkasından karışım unun bir paketini (içinden 2 adet un, 2 adet maya paketi çıkmakta) suyun üzerine boşaltıyorsunuz, en üstüne de mayanın bulunduğu küçük paketi boşaltıyorsunuz. Program olarak temel program seçiyorsunuz. Bu kadar.

    Hazır karışım yerine kendi karışımınızı da hazırlayabilirsiniz. Bunun için yöntem; 2/3 veya 3/4 oranında ekmeklik un (650 randıman), 1/3 veya 1/4 oranında Tam buğday unu ve ilaveten 2 Büyük ölçek Çavdar, yulaf, mısır, soya vb. unlar yeterli.

    Ekmeksanati web sitesinde aslında yeterli bilgi mevcut ve

    Tam buğday tost ekmeği


    Tam Buğday Sade İtalyan

    Alternatifli Klasik Ekmek

    linklerinde uygulamalı tarifleri ve bilgileri görebilirsiniz.

    Aslında Sizin uyguladığınız DeLonghi tarifinde yazılı olan:

    D İ K K A T !!!

    Uyarı: Bu tarif temel alınarak;

    Tam buğday unu yerine aynı ölçüde Genel amaçlı un veya Ekmeklik un kullanılarak beyaz ekmek,

    Tam buğday ununu 1/2 Cup azaltarak aynı miktarlarda Çavdar, Yulaf gibi farklı unlarla değişik ekmekler,

    Zeytin Yağı yerine Tereyağ, Şeker yerine bal, pekmez,

    Suyu 1 Cup azaltarak aynı miktarda süt ilavesi,

    Yoğurma işleminin son 5 dakikasında verilen sinyalde karıştırılmak üzere 1 Yemekkaşığı (TBSP/Tablespoon/Büyükkaşık) mavi haşhaş, keten tohumu, ıslatılmış ve süzülmüş domates kurusu, ceviz vb. karışımlar,

    ilave edilerek oldukça çeşitli ekmekler yapılabilir.


    bilgilerini uygulayarak şu an için iyi bir şekilde uygulamakta olduğunuz ve sonuçlarından emin olduğunuz tarif yardımıyla onlarca ekmek çeşidi yapabilirsiniz. Şu an bu potansiyeliniz farkında olmasanız da mevcut.


    Not: Buğday unu harici unlarda Gluten ağı oluşturulamadığından gerçek manada fermantasyon yani mayalanma gerçekleşmez. Dolayısıyla 2 Büyük ölçekten fazla konulan değiik tahıl unları ekmeğin yapısını etkileyecektir. Bu nedenle başlangıçta karışım hazırlamada buna dikkat etmek gerekecektir.




  • 5 - 6 yıldır ekmek makinası kullanıyorum.her türlü ekmek, poğaça hamuru mayalama, reçel ,kek vs yapıyorum. çok memnunum. markası türkiyeye ekmek makinasını ilk getiten marka ART çok memnunum tavsiye ederim. marketlerde satılmıyor.özel siparişle eve getirdiler.komsularım sinbo fakir alsılar .hiçbiri memnun değil
  • Bir değişik tarifde benden ramazan ayına özel zeytinli ekmek

     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası
  • devam edelim

     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası
  • son resim makina molinex xxl farklı bir tarif değil sadece bip sesinde ortalama 15 adet çekirdeği çıkarılmış ve küçük parçalanmış zeytin ekleyin sahurunuza farklı güzel bir lezzet katın

     Ekmek Yapma Makinası
  • @ahmetirmak,

    Zeytinli ekmeğin çok güzel olmuş. Afiyet olsun.

    Sizden özenerek çocuklardan gelen talep üzerine dün iftardan sonra sahura aşağıdaki tarife uygun olarak "irmikli beyaz bagetler" den yaptık.

    Ekmek Sanatı sitesinde İrmikli Bagetler tarifi linki


     Ekmek Yapma Makinası

    Bagetler, Fırında pişerken...

     Ekmek Yapma Makinası

    Bagetler, soğutulurken...

    Sahurda çocuklar tereyağ, bal, domates ve zeytin ile, bizler de pastırmalı yumurta ile afiyetle yedik.

    Ramazan olması dolayısıyla resimlerini koymanın sakıncalı olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 21 Eylül 2008; 15:48:42 >




  •  Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


    Resimdekiler yine de longhi tarifinden. Köy ekmeği karışımı kullandım. tam buğday ununu 1/2 cup azaltarak yaptım.
    İçine de 6 ad küçük parmak sosislerden yuvarlak keserek koydum. Bir avuç içi siyah zeytin, Bir avuç içi yeşil zeytin ilave ettim.
    Sosisli ve zeytinli köy ekmeği yapmış oldum. Köy ekmeğinin tadı da çok güzel.

    Sence nasıl olmuş soberman hocam. Bunda tepe kümbeti oluşmadı. Köy ekmeği karışımı olduğu için mi acaba.?

    Bir ara annemde kaldık. uzun bir süre ekmek yapamadım. Ramazandan sonra değişik tarifler deneyip buraya ekliyeceğim yine. kolay gelsin. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morpheus. -- 26 Eylül 2008; 11:51:01 >




  • kenwood için tam açık tarifler yokmudur arkadaşlar..

    4-5 tarif olsa...
    bir reçel olsa yetecek..

    yokmu cidden..denememi yapmak gerek yoksa..
  • Slm arkdaşlar 2 hafta önce beko ekmek yapma makinası aldım,tarifeye uyarak malzemeleri koyup programı ayarlıyorum,ama ekmek kabarmıyor....herşeyi sıralı yaptığım halde ekmek kabın yarısında kalıyor,ekmeğin içide yoğun oluyor....sizce nedeni makinamı?bana yardım edermisiniz ?
  • @tolgaakkaya arkadaşımızın makinesi Kenwood, DeLonghi'nin tarifini uyguladı.

    Sonuç: Mükemmel.


    Bence Markaya bağımlı tariften ziyade biraz temel bilgi alıp, EYM'yi yönlendirmek daha doğru gibi görünüyor. O zaman tarif sayısı oldukça artıyor.

    Bu arada tüm arkadaşların Mübarek Kadir gecesini ve Ramazan Bayramlarını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.
  • Soberman arkadaşım çok teşekkürler verdiğin püf noktası için....ama makinayı 2gün evvel servise yolladım yine...Değerli arkadaşım nelere dikkat etmeliyim mesela maya kadar olmalı,çünkü kabarma olayı bildiğim kadarıyla mayalama süreciyle ilgili....püf noktalar nelerdir,bi yardım edermisiniz....bi güzel ekmek yapıp yiyemedimde,açıkcası çok sıkıldım bu makinadan....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgaakkaya


    Resimdekiler yine de longhi tarifinden. Köy ekmeği karışımı kullandım. tam buğday ununu 1/2 cup azaltarak yaptım.
    İçine de 6 ad küçük parmak sosislerden yuvarlak keserek koydum. Bir avuç içi siyah zeytin, Bir avuç içi yeşil zeytin ilave ettim.
    Sosisli ve zeytinli köy ekmeği yapmış oldum. Köy ekmeğinin tadı da çok güzel.

    Sence nasıl olmuş soberman hocam. Bunda tepe kümbeti oluşmadı. Köy ekmeği karışımı olduğu için mi acaba.?

    Bir ara annemde kaldık. uzun bir süre ekmek yapamadım. Ramazandan sonra değişik tarifler deneyip buraya ekliyeceğim yine. kolay gelsin. :)





    @tolgaakkaya,

    Kusura bakma, nasıl oldu ise köy ekmeğini atlamışım.

    Bence EYM üzerinde tariflerden tarif üretmek gibi gayet önemli bir uygulama gerçekleştirmişsiniz. Bu, bire bir tarif arayan ve ısmarlama reçete isteyen arkadaşların kulağına küpe olması gerekir.

    Malum, köy ekmekleri beyaz ekmekler kadar kabarmaz ve aynı zamanda içlerine farklı dolgu maddeleri konulduğu zamanda sade ekmekler gibi tepe kümbeti ve maya sönüm yırtığı olmasını, doku olarak ta göz göz olmasını beklememek lazım. Bunlar için farklı uygulamalar gerekiyor.

    Bundan sonra Kenwood konusunda yardım isteyen olursa tecrübelerini aktararak blgilendirmek her halukarda size düşmeli. Ben gerektiğiinde PM'den size yönlendirebilirim.

    Ramazanda hepimiz tatile girmişiz galiba. Bundan sonra yeni tarif ve fotoğraflarınızı bekleriz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: b.gol

    Soberman arkadaşım çok teşekkürler verdiğin püf noktası için....ama makinayı 2gün evvel servise yolladım yine...Değerli arkadaşım nelere dikkat etmeliyim mesela maya kadar olmalı,çünkü kabarma olayı bildiğim kadarıyla mayalama süreciyle ilgili....püf noktalar nelerdir,bi yardım edermisiniz....bi güzel ekmek yapıp yiyemedimde,açıkcası çok sıkıldım bu makinadan....


    Aslında PM atmak istemiştim, bu tür konuları doğrudan forumda yazmak sıkıntılara sebep olabilir diye, ancak PM kabul etmediğiniz mesajı geldi. PM'nizi açarsanız daha rahat yazışabiliriz.

    Mesajı bu defalık sansürleyerek buradan veriyorum, umarım işinize yarar.


    "Doğrusu EYM konusunda ilk uygulamalar sonrasında olumlu sonuç bekliyordum ancak sonucun olumsuz olmasına üzüldüm.

    Ben oldum olası ***** türü EYM'lere karşı mesafeliyim. Sebebi de ilk iki makinem ***** idi. İnan, suyu damlalıkla ölçerdim. EYM'yi değiştirince karman çorman tariften bile ekmek çıktığını gördüm. Kısacası EYM'nin donanım ya da program arızası olma ihtimali var. Daha önce denediğim Alaska (Simtel) marka EYM'de de ısınınca kapağın plastiği sarktığı için hava almasından dolayı ekmek çöküyordu, ancak servisi bile durumu anlayamamıştı, çünkü hayatı boyunca EYM'de ekmek yapmamıştı.

    Bu işin püf noktası sadece hamurun kıvamı. Piyasada satılan un, instant maya kullanıldıktan sonra (son kullanma tarihleri geçmemiş olacak) ekmek olmamasına imkan yok. En güzel örnek te bu forumda Tolga Akkaya arkadaşın durumu. İlk önce aynı tarifi uygularken hamurun kıvamını tutturamadığını sanıyorum ve sonuçta kötü bir ekmek ortaya çıkıyor, sonra hamurun kıvamını ayarlayınca mükemmel ekmekler yapıyor, hatta aynı tariften karışımlı ekmek dahi yapmış. Bence bu işi gayet iyi kavradı ve temel bilgi sayesinde çok daha fazla geliştireceğini düşünüyorum.

    Aşağıda bulunan linkteki bilgileri adım adım okumanı ve uygulamanı öneriyorum. Hamurun kıvamını kendi hamurunun kıvamı ile karşılaştır. Yoğurma sonrası EYM'nin kapağını açma, bu kadar. EYM'de arıza yoksa iyi ekmek olmaması mümkün değil.

    http://www.ekmeksanati.com/documents/eym_ekmef0i.html

    Not: tarifteki ekşi maya kafanı karıştırmasın. Aynı ölçüde su ve unu ana malzemelere ilave edip yapabilirsin veya:

    http://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html

    tarifini öneririm.

    İyi haberlerinizi bekliyorum."




  • Değerli Soberrman biz sizin tariflerinize uyarak yapıyoruz,sadece mayayı 1.5 küçük ölçek tarafıyla atıyoruz....acaba az mı geliyor...örneğin ön maya olayınıda yapmıyoruz...750 grlık eym de ön maya olayı fazla gelmezmi.....bi de eym'sının bozuk olduğunu hangi püf noktalardan anlayabilirim....çünkü servistekiler makina bozuk değil siz yapamıyorsunuz diyorlar.....şaştım kaldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.gol -- 5 Ekim 2008; 19:22:05 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.