Şimdi Ara

Canon EOS 7D Mark II resmiyet kazandı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sen konuyu anlamıyorsun.. verdiğin örnekten gidelim o zaman ..
    18-55 lensi yetersiz bulup portre çekmek için dünya para verip canon-nikon-sigma 85mm f1,4 lens alana kimsenin bir lafı olabilir mi? Tabi ki olamaz.
    ama canon-nikon-sigma 85mm f1,4 lense o kadar para verip daha sonra bu lensi sadece f8/f11 de manzara çekmek için kullanana ne denir peki?

    eğer 10fps ile işin yoksa 7dm2 için bu kadar heyecanlanmaya değer mi?
    muadillerinin 2 misli para vermeye değer mi?
    sadece 3-4 fps daha fazla hız için? eğer bu farkı hakkıyla kullanmayacaksan bu farka gerçekten ihtiyacın yoksa 2 misli para vermeye değer mi?

    bu kadar basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 22 Ocak 2015; 18:10:07 >
  • Tamam siz haklısınız. Bu gövdeyi alanlar da sizin dediğiniz gibi enayi olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli @omardaing, konuya yorum yazanlara baktığımda görüyorum ki 7D mark II hakkında görüş bildirenler arasında kuş ve yaban hayatı fotoğrafı meraklısı olarak sadece ikimiz varız ve ben ikimizin de enayi olmadığını gayet iyi biliyorum.

    (Forumda uzun süre geçiren kişiler az çok bilir kimin hangi konuya eğilimli olduğunu, bilmeyenler açıp Adem Yağız’ın başlattığı ve bir birinden güzel fotoğraflarla süslediği -kendisi bozulana kadar d300s kullanıyordu, şimdi d7100 kullanıyor- bizim de naçizane katkılarda bulunduğumuz “yaban hayat” konusuna bakabilir.)

    Kuş fotoğrafçılığına hevesli bir amatörün gözünden 7D Mark II:

    Öncelikle kuş fotoğrafçılığı, fotoğrafçılık dalları arasında nispeten pahalı bir daldır. Bunun başlıca sebebi, yüksek görüntü kalitesine sahip tele objektiflerin pahalı olmasıdır. Yine de (Canon’dan örnek veriyorum muadilleri diğer markalarda da var): 700D gibi giriş bir gövdeye 55-250, 70-300 gibi uygun fiyatlı bir tele zoom takarak bu işe başlayabilirsiniz.

    Diyelim ki başladınız, kısa süre içinde kuşların sizin varlığınızı hemen fark etiklerini ve ona göre mesafe aldıklarını gözlemlersiniz. Düne kadar siz bankta otururken gelip yerdeki çekirdek kabuklarını gagalayan serçeler bile, fotoğraf makineniz elinizeyken 10m yakınınıza sokulmamaktadırlar. Kuşları çekmek için kah çalının arkasına saklanmanız, kah yerde sürünmeniz gerekecektir.

    Bunları yapacak kadar ciddiye aldıysanız bu işi, yavaş yavaş dünyaya normal bir insan gibi bakmamaya başlarsınız. Deniz kenarında yürürken, parkta otururken, hatta araba kullanırken bile gözünüz hep kuşlardadır ve kuşlar hep daha uzaktadır.

    Sonunda elinizdeki tele objektif yetmemeye başlar ve işte zurnanın zırt dediği yer de burasıdır. Bir sonraki adımda almak isteyeceğiniz lensler artık binlerle ifade edilen fiyat aralığındadır. Tabi o vakte kadar bu işi ne kadar sevdiğinize ve bu hobiye ne kadar yatırım yapacağınıza da karar vermiş olmanız gerekir.

    Eğer bir üst seviye lensi aldıysanız, artık lense verdiğiniz parayı da çıkarmak için, daha iştahlı olarak kuşların peşine düşersiniz. Sadece kuş çekmek için arazide gezmeye, sırt çantanızda kilolarca ağırlıkla dağ-bayır, dere-çamur dolaşmaya başlarsınız. Bazı engelleri aşmak için çok sevdiğiniz fotoğraf ekipmanınızı taşın toprağın üzerine bırakmanız gerekebilir. Ufak tefek çizikler, dal çarpmaları, sıçramalar, küçük kazalar bu şartlarda kaçınılmazdır. Ufak bir dikkatsizlik sonucu eve pantolonunuzun cebinde, fotoğraf makinenizin son teknoloji, dokunmatik, döner ekranı ile dönmek işten bile değildir.

    Bu gezilerden eve yüzlerce fotoğrafla dönersiniz. Çoğu istediğiniz gibi değildir. Çünkü kuşların hareketleri ön görülebilir değildir. Küçük bir ötücünün nereden nereye gideceğini gözlemlemiş olsanız dahi, yol boyunca kanadını çırptığında yükselmekte, kanatlarını vücuduna bitiştirdiğinde alçalmakta olduğu için havada fotoğrafını çekemeyebilirsiniz. Kuşla beraber pan yapmak, odak noktasını kuşun üzerinde tutmak kolay iş değildir.

    Daha iyi fotoğraflar için daha fazla çapraz tip odak noktasına, daha hızlı odaklamaya, daha iyi takip sistemine, daha yüksek seri çekim hızına ve ne olduğunu ancak seri modda kuş fotoğrafı çekmeye başladığınızda öğrendiğiniz geniş tampon belleğe ihtiyacınız vardır. Oysa ki bunu sunan gövdelerin nirvanası 1Dx 5000 dolardır!! Ayrıca 2. aşama olarak aldığınız ve giriş seviyesi APSC gövdenizde 600mm civarında yaklaştırma sunan lensiniz de, bu gövde üzerinde, ancak sizin ilk lensiniz olan 55-250mm kadar yaklaştırma sunmaktadır.

    İşte bu noktada Canon’un 7 serisi ışıldamaya başlar. Tele lensinizi dengeleyen ağır ve oturaklı bir gövdesi vardır. Sağlamdır. Kara, çamura(abartmadan, su geçirmez değil tabi) düşürseniz alır, lensi siler, çekmeye devam edersiniz. Uçan kuşu kadrajda tuttuğunuz sürece, -büyük oranda- netler. Yüksek seri çekim hızı sayesinde, zar zor kadraja içinde tuttuğunuz uçan kuşun, kanatlarının en hoş şekilde açıldığı kareyi yakalamanıza olanak tanır. En güzeli geniş tampon belleği sayesinde, artık ileridi bir yerlerden havalanan ve size doğru gelen bir kuşu havada çekerken elinizi ara ara shutterdan çekmeniz (bunu yapmazsanız kuşun size en yakın olduğu anda tampon belleğiniz dolmuş olduğu için en güzel ve net olacak kareyi kaçırabilirsiniz –başlarda çok başıma gelmiştir-) gerekmemektedir. Kuş gelir, üstünüzden geçer, gider ve siz hala seri çekime devam ediyorsunuzdur. Evde seçersiniz gözünüze güzel gelen kareyi.

    Piyasada bütün bunları, bu fiyata yapabilecek, güncel başka bir makine olmadığı için de, başkaları için ağır, pahalı, görüntü kalitesi yetersiz olan bu gövde, kraldır sizin için.

    Şunu belirteyim 7D MarkII kullanmışlığım yok, kâğıt üzerindeki özelliklerinden ve kendi tecrübelerim yola çıkarak yazdım bunları.

    7D Mark II’nin hitap ettiği insanlardan biri değil misiniz? Sorun değil, dünyanın hatta fotoğrafçıların çoğu değil. Ama size hitap etmiyor diye yermenin de gereği yok herhalde.

    Ben 7D Mark II alır mıyım? Elimde 70D ve 5D Mark III varken gereksiz olur. Ama ileride çoluk çocuk koşuşturma nedeniyle ara verdiğim kuş hobisine dönebilirsem 70D’yi satıp, neden olmasın. Ama belki ileride Nikon bundan daha iyi bir D400 çıkarır, her şeyi satar Nikon’a geçerim. Yansıma sorunu giderilmiş bir Nikon D750 ve yanına bir Nikon D400 alırım, geleceği kim bilebilir?

    Son bir nokta, “kimin bu kadar fps seri çekime ihtiyacı var?” sorusuna hayret ediyorum. Çünkü benim var. Ve sadece uçan kuş ya da saniyede 50-60 kere kanat çarpan atmaca güvesini çekerken değil, hereket eden herhangi bir şeyi çekerken var. Mesela yılbaşı akşamı pistte dans eden 13 aylık kızımı ai servo’da, 6fps seri çektim. Evde portrelerini de böyle çekiyorum çünkü çok hareketli, kameraya bir an bakıyorsa bir an bakmıyor. Seri moda çektiğim 6 kareden biri illa daha güzel oluyor, onu seçiyorum. En iyi fotoğrafın peşinde olan herkes bunu yapıyor zannediyordum –ki şurada Jake Oson da aynı şeyi yaptığını ifade ediyor:

    https://iso.500px.com/aging-storm-outdoor-portrait-tutorial/

    Bu portre fotoğrafını nasıl çektiğini anlatırken şöyle demiş: “I ended up capturing just over 100 images of James at six frames per second on my Canon 5D Mark III.”

    “5D Mark III’üm ile saniyede 6 kare çekim ile yüzün üzerinde görüntü aldım” Metinin gerisinde bu 100 küsur fotoğraftan sadece birinde saçların bu şekilde havalanmış olduğunu ve bu kareyi seçtiğini anlatıyor.

    Hareketli bir şey çekiyorsanız, uçan kuş, rüzgârda dalgalanan saç, bir çocuk, fark etmez; yüksek FPS iyidir. Çünkü ne zaman ne olacağını bilmiyorsunuzdur ve bir kare her zaman diğer 6’sından (ya da 9’undan) daha iyi olacaktır.

    6 yetmez mi, 10 şart mı?

    Bakın ben bunları (vasatlar ama konuyu anlatmak için uygun) 70D ile 7fps çektim, diğer 6 kare böyle değil. Demek ki makinem 6FPS olsa kaçırabilirdim, ya da 10fps olsa, belki daha da iyilerini çekebilecektim.

    Canon EOS 7D Mark II resmiyet kazandı
    Bird in flight by Mikrobiyolog, on Flickr

    Canon EOS 7D Mark II resmiyet kazandı
    Take off by Mikrobiyolog, on Flickr

    Yazdıklarımın anlamak isteyenler için gayet anlaşılır olduğunu düşünüyorum, anlamak istemeyenler için benim elimden bir şey gelmiyor ne yazık ki..




  • @First_Person
    Teşekkür ederim. Herhalde herkes kimlerin ne için bu ürünlere ihtiyacı olduğunu daha iyi görmüştür. Herkesin bu hobi ile uğraşır iken zevki farklı farklı olabilir, gayet doğal. Tıpkı ne giydiğimiz, ne yediğimiz, ne izlediğimiz konularındaki farklılıklar gibi aslında. Ben acılı kurufasulye-pilav seviyorum diye biri bana "enayi" diyor ise o kendini tanımlıyordur bence . Diğer yandan , gelin görün ki bu ve benzer ürünleri neden kullanmak gereği duyacağımıza dair bir fikrimiz yok ise tabi ki "E bu Canon ne yapmış ki ?!" dememiz de anormal değil. Anormal olan bilmediğimiz kullanım alanları olan bunun gibi ürünler hakkında atıp-tutmak, bu da bir tür cehalettir ama hakaret manasında "cehalet" kelimesini kullanmıyorum. Herkesin bu hobi ile ilgilenirken aynı derecede özel ve detay alanlara eğilmesini bekleyemeyeceğimiz(bu nasıl kelime oldu böyle!) için ben burada kullandığım "cehalet" i de uygun diye düşünüyorum. Umarım kimse üzerine alınmaz. Zaten her tür fotoğrafı ben de çekeyim diye bir problemim hiç olmadı benim mesela. Bazı böcek makrosu çeken arkadaşlar var ki ben onlara bakmaktan müthiş keyif alıyorum. Yine böyle kuş fotoğrafı olsun, portre konusunda olsun öyle fotolar çekiyor ki bazı arkadaşlar bakmak fazlası ile yetiyor. Bütçemiz ve zamanımız olsa bile bilgimiz o seviyelere gelebilecek mi sonra ? Hele hele ki daha ilk d-slr'ını alıp da bunun ile para kazanmabilmenin yollarına düşen kişileri bir yanda düşünelim . Bu işi sırf hobi için yapanın yanında böyle birisi neler düşünür ? Böyle insanlar var. Hobinin tam anlamı ile ne verdiğini anlayamayan... Benim çok yakın bir tanıdığım mesela, halk eğitim kursunda yağlıboya tablo resim kursuna gitti. Helal olsun ne güzel işte, bir hobi ile uğraşıyor diye düşündüm. 3 ay sonra arkadaş "Ben bunları satıp para kazanacağım" dedi ! Aynı arkadaş benim birkaç fotoğrafımı gönünce "E sen fotoğrafçılık yap para kazansana" dedi . Yaşamımızı devam ettirmek için bir işte çalışıp, ona ayırdığımız vakit ile hobi ile ilgilenip harcadığımız zaman ve para bambaşka şeyler. Şahsen herşeyin satıldığı veya satın alındığı bir Dünyam olmasını hiç istemem. Tabi bunun yanı sıra ben hobimi ile uğraşır iken işte ne bileyim bir yarışmadan ödül kazanırsam, bir sitede 3-5 fotoğrafım satılır ise de bunlar benim için motive edici hoş olaylar olur. Bir de şu "Profesyonel" kelimesini de iyi anlamak gerek. Çoğumuz makina alacak iken görüyoruz arkadaş "Profesyonel" makina almak istiyor !..

    Profesyonel : Bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan (kimse), meraklı, hevesli, amatör karşıtı.
    ve bir diğer manası ile ki genelde bunu kullanıyoruz sanırım "Ustalaşmış, uzmanlaşmış". Her iki tanımda da bir üründen, makinadan falan söz edilmediği açık. Kişinin eriştiği bir düzey veya kişinin yaptığı şeydeki amacını tanımlıyor. Bir fotoğraf makinasını profesyonel kılan tek durum herhalde varlığının(üretilme sebebinin) üreticisine kazanç sağlamasıdır . Bu sebeple "profesyonel" bir makina olabilir !.. Buradan yola çıkarak da Dünya genelinde kompakt sınıf en çok satan ürünler olduğuna göre esas profesyonel bunlardır da denebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Ocak 2015; 13:37:52 >




  • First_Person kullanıcısına yanıt
    işte cevap budur.. neden başından beri benim ihtiyacım var 7 kare bana yetmiyor demediniz de bana bir sürü site linki verdiniz uzattınız da uzattınız?
    7 bana yetmiyor 10 lazım diyen birine söyleyecek laf varmı?.... 7 neyine yetmiyor kardeşim deme hakkımız var mı?

    "enayi" sözünü bu gövdeyi alana değil bu hıza hiç ihtiyacı olmadan 2 misli fiyata bu gövdeyi alacak olan için kullandım.. çünkü hızdan başka hiç bir üstünlüğü yok rakipleri karşısında.. ve sadece 3-4 fps fark için 2 misli fiyat çıkıyor karşınıza

    eğer o 4 fps fark gerçekten ama gerçekten olmazsa olmaz değilse mesela d7100+35mm 1,8+85mm 1,8 + sb300 almak varken sadece 7dm2 alınır mı?.. alınır diyen FANBOY un kralıdır kusuıra bakma.
    yada Canon set kurduysanız 70d + 18-55 stm + 85 1,8 + 270ex II daha cazip değilmi aynı fiyata? yada FF 6D çok daha iyi bir seçim değilmi? kim için? 3-4 fps hız farkına ihtiyacı olmayanlar için. yani aslında büyük bir çoğunluk için.

    ama bu tercihtir.. bilinçli olarak benim 10fps ihtiyacım var diyen 2 misli parayı verecek tabi.

    spor fotoğrafçıları için çok önemli bir gövde olacağı da aşikar...




  • Pexo P kullanıcısına yanıt
    Sayın @Pexo,

    İki tane sebebi var; birincisi dün gerçekten böyle bir cevap yazacak vaktim yoktu. İkinci ve daha önemlisi, benim gülen suratlarla bezeli yorumuma cevaben, beni ve ihtiyaçlarımı bilmeden yaptığınız

    quote:

    ..sen beni anlama.. sen kendini anla.. ne istediğini anla.. asla bu fiyata almayacağın bir gövde için alınır, alanlar olur deme.. sen kendi hesabına konuş..


    ve benzeri söylemleri içeren agresif yorumunuz, beni soğuttu. Marka fanatiği bir troll olduğunuzu düşündüm ve uğraşmadım. Şu anda böyle düşünmüyorum.

    7D M2'nin sunduğu özelliklere ihtiyacı olmayan birisinin bu gövdeyi almaması gerektiği yönündeki yorumlarınıza katılmayacak kimse yoktur zaten. "Bu özelliklere ihtiyacı olmayanlar için benim de severek kullandığım 70D var." anlamındaki söylemim ile, ben de aynen bunu kastetmiştim.

    Nitekim aklın yolu birdir.

    Selamlarımla...





    @jiddi, ben teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi First_Person -- 23 Ocak 2015; 15:26:50 >




  • Benim saniyede 10 kareye ihtiyacım yok, demek ki 7DMII pahalı ve kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @First_Person çok teşekkürler demek istediğimizi çok güzel anlatmışsınız.
    Kısacası kuş fotoğrafı çeken (ya da daha doğrusu çekmeye çalışan) biri için netleme sistemi ve hızı ne kadar iyi olursa o kadar iyi. Bu sağlam bir apsc de olursa çok bizler için çok daha iyi olur.

    Bu sene bende atmaca güvesi çekmeye çalışırken sürekli seri çekim yapmak zorunda kaldım ama maalesef istediğim gibi olmadı. Tabi makineden çok benim de beceriksizliğim var diyelim




  • İhtiyacı olan için fiyatı normal gelebilir ama apsc'nin kralı demek biraz iddaalı.Pntax k3 gibi bir makina varken tutupta hız için o fiyatı 7d mark 2'ye vermem.Ha verene saygı duyarım hıza ihtiyacı vardır netleme çok önemlidir eyvallah.Yanlız bu konuda samsung nx1 daha iyi hem 15 fps hemde netleme noktası sayısı çok çok yüksek.Samsung nx1 başlığında bu kadar para verilirmi buna diyenleri 7d mark 2 konusunada bekliyorum ayrıca bizahmet nedenleriyle açıklasınlar bizlere neden bu fiyatlarda bu alet...
  • ax kullanıcısına yanıt
    Hız ve sağlam bir gövde isteyenler için dediğin gibi başka APSC sensörlü seçeneklerde var
    Sony Alpha77 II 12fps ve 79 af noktası fiyat 1000usd
    Samsung NX1 15fps ve 209 af noktası 1500usd

    gövde dayanıklılığını 2. plana atanlar için
    Sony a6000 11fps ve 179 af noktası 700usd

    gibi...

    Canon'un özellikle ilk ikisine göre daha geride özelliklere rağmen daha pahalı satmasının/satabilmesinin tek sebebi Canon olması..
    piyasada çoğuınluk Canon-Nikon kullanıcısı var.. bu gerçek.. Pentax-Sony sonra geliyor.. Samsung'un ise daha zamana ihtiyacı var

    gerçekten hıza ihityacı olupta elinde Canon seti olan biri aradaki fiyat farkına veya hız farkına bakıp içi de gitse NX1 yada ALPHA77II yerine Canon almak zorunda..

    500-1000usd fark verip eldeki seti kullanmak onlar için çok daha ekonomik çünkü..
  • Geçen DPReview'da böyle bir tartışma olmuştu. Orada A77 II'yi göklere çıkarıp 7D MII'yi kötüleyen bir arkadaşa şunu söyledim: Herhangi bir spor müsabakasına git, 10 tane 7D II 10 tane A77 II götür (toplam 20) ve de ki "bugün 10 tane makine bedavadan veriyorum, ama sadece 10 tane, kalan 10'unu geri götürmem lazım". Eğer evine elinde 10 tane A77 II ile dönmezsen dile benden ne dilersen.
    Bak bedava diyorum, parayla satmayacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Geçen DPReview'da böyle bir tartışma olmuştu. Orada A77 II'yi göklere çıkarıp 7D MII'yi kötüleyen bir arkadaşa şunu söyledim: Herhangi bir spor müsabakasına git, 10 tane 7D II 10 tane A77 II götür (toplam 20) ve de ki "bugün 10 tane makine bedavadan veriyorum, ama sadece 10 tane, kalan 10'unu geri götürmem lazım". Eğer evine elinde 10 tane A77 II ile dönmezsen dile benden ne dilersen.
    Bak bedava diyorum, parayla satmayacaksın.

    Hocam aralarında yarı yarıya fiyat farkı olan 2 ürün bunlar bırakında o kadar olsun.Siz bizlere neden 7d mark 2, a77 2 veya samsung nx1 varken tercih edilmeli bunu anlatın bence hem bizde öğrenmiş oluruz.Ben pentax kullanıp 6d'ye geçen birisi olarak canondan hiç memnun değilim bunuda belirteyim...




  • Bedava verdiğinde tabi ki pahalı olanı alacaklar:))

    ben daha iddialı bir örnek vereyim...
    eline 100 tane LUMIX LX100 100 tane LEICA DLUX TYPE 109 al (üstelik bunlar bire bir herşeyiyle aynı makineler)

    aynı soruyu sor.. evine elinde 100 tane LX100 ile dönmezsen dile benden ne dilersen...
    şimdi bu Leica dlux type109 un Lumix lx100 den daha iyi olduğunu mu gösterir ?

    ama cepten para çıkacaksa biraz düşünmek lazım değil mi?

    ben hiç bir cümlemde 7DM2 kötü demedim ..yalnız yarı fiyata daha hızlıları, daha fazla netleme noktası olan modeller
    (yani spor ve hareket fotoğrafı çekenler için daha fazla teknik imkan sağlayan modeller)
    satılıyorken Canon kullananların 7dm2 nin fiyatını hiç sorgulamaması, sanki Allah emriymiş gibi sahiplenmeleri bana garip geliyor..!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ax

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Geçen DPReview'da böyle bir tartışma olmuştu. Orada A77 II'yi göklere çıkarıp 7D MII'yi kötüleyen bir arkadaşa şunu söyledim: Herhangi bir spor müsabakasına git, 10 tane 7D II 10 tane A77 II götür (toplam 20) ve de ki "bugün 10 tane makine bedavadan veriyorum, ama sadece 10 tane, kalan 10'unu geri götürmem lazım". Eğer evine elinde 10 tane A77 II ile dönmezsen dile benden ne dilersen.
    Bak bedava diyorum, parayla satmayacaksın.

    Hocam aralarında yarı yarıya fiyat farkı olan 2 ürün bunlar bırakında o kadar olsun.Siz bizlere neden 7d mark 2, a77 2 veya samsung nx1 varken tercih edilmeli bunu anlatın bence hem bizde öğrenmiş oluruz.Ben pentax kullanıp 6d'ye geçen birisi olarak canondan hiç memnun değilim bunuda belirteyim...

    Canon'cular yetişin ! Canon 6D'den memnun değilim diyor arkadaş !.. Aforoz ederler sizi camiadan !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    quote:

    Orijinalden alıntı: ax

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Geçen DPReview'da böyle bir tartışma olmuştu. Orada A77 II'yi göklere çıkarıp 7D MII'yi kötüleyen bir arkadaşa şunu söyledim: Herhangi bir spor müsabakasına git, 10 tane 7D II 10 tane A77 II götür (toplam 20) ve de ki "bugün 10 tane makine bedavadan veriyorum, ama sadece 10 tane, kalan 10'unu geri götürmem lazım". Eğer evine elinde 10 tane A77 II ile dönmezsen dile benden ne dilersen.
    Bak bedava diyorum, parayla satmayacaksın.

    Hocam aralarında yarı yarıya fiyat farkı olan 2 ürün bunlar bırakında o kadar olsun.Siz bizlere neden 7d mark 2, a77 2 veya samsung nx1 varken tercih edilmeli bunu anlatın bence hem bizde öğrenmiş oluruz.Ben pentax kullanıp 6d'ye geçen birisi olarak canondan hiç memnun değilim bunuda belirteyim...

    Canon'cular yetişin ! Canon 6D'den memnun değilim diyor arkadaş !.. Aforoz ederler sizi camiadan !

    Etsinler hocam ben pentax severim olmadı fuji.Canon yalan söylemeyim en sevmediğim firma bu piyasadaki.6d'yi de 135mm portre lensi için aldım ama beğenmedim.Pentax full frame çıkarsa koşa koşa geçerim...




  • kagit uzerindeki veriler ile gercek hayat her zaman tutmayabilir. birisinin 40 netleme noktasi ile yaptigini digeri 200 nokta ile yapamayabilir. cektigin 15 karenin icinden ise yarayan cikmayabilir. ayrica lens olarak da dusunmek lazim sony'nin samsung'un ucuna takabilecegin lensler, lenslerin basarimi, fokal uzunluk diyafram, su gecirmezlik, dayaniklilik bir olacak mi? hayattaki hic bir anin tekrari yokken, tek isi ani yakalamak olan insanlarin isini garantiye almasi gayet dogal.

    hobi olarak bakarsak da parasi varsa istedigini kullanir insan. niye insanlar ferrari'ye fazladan para veriyor da porsche'ye talim etmiyor? 280km/h neyine yetmiyor da illa 300km/h diyebilirmiyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ax

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Geçen DPReview'da böyle bir tartışma olmuştu. Orada A77 II'yi göklere çıkarıp 7D MII'yi kötüleyen bir arkadaşa şunu söyledim: Herhangi bir spor müsabakasına git, 10 tane 7D II 10 tane A77 II götür (toplam 20) ve de ki "bugün 10 tane makine bedavadan veriyorum, ama sadece 10 tane, kalan 10'unu geri götürmem lazım". Eğer evine elinde 10 tane A77 II ile dönmezsen dile benden ne dilersen.
    Bak bedava diyorum, parayla satmayacaksın.

    Hocam aralarında yarı yarıya fiyat farkı olan 2 ürün bunlar bırakında o kadar olsun.Siz bizlere neden 7d mark 2, a77 2 veya samsung nx1 varken tercih edilmeli bunu anlatın bence hem bizde öğrenmiş oluruz.Ben pentax kullanıp 6d'ye geçen birisi olarak canondan hiç memnun değilim bunuda belirteyim...

    Bedavaya vereceksin dedim, profesyonek adam "sonradan satarım" diye pahalısını almaz, önce performansa bakar. Öyle düşünüyorsan zaten 7DMII sana göre değil. Bir de kapalı spor salonunda elektronik bakaçla saniyede 10 kare çektin mi sen?
    O kadar sayfadır arkadaşlar anlatıyor sebebini. En yüksek ve güvenilir performans istiyorsan 7DMII. Ucuza iyi/idare eder performans istiyorsan öbürlerine bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert


    quote:

    Orijinalden alıntı: ax

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Geçen DPReview'da böyle bir tartışma olmuştu. Orada A77 II'yi göklere çıkarıp 7D MII'yi kötüleyen bir arkadaşa şunu söyledim: Herhangi bir spor müsabakasına git, 10 tane 7D II 10 tane A77 II götür (toplam 20) ve de ki "bugün 10 tane makine bedavadan veriyorum, ama sadece 10 tane, kalan 10'unu geri götürmem lazım". Eğer evine elinde 10 tane A77 II ile dönmezsen dile benden ne dilersen.
    Bak bedava diyorum, parayla satmayacaksın.

    Hocam aralarında yarı yarıya fiyat farkı olan 2 ürün bunlar bırakında o kadar olsun.Siz bizlere neden 7d mark 2, a77 2 veya samsung nx1 varken tercih edilmeli bunu anlatın bence hem bizde öğrenmiş oluruz.Ben pentax kullanıp 6d'ye geçen birisi olarak canondan hiç memnun değilim bunuda belirteyim...

    Bedavaya vereceksin dedim, profesyonek adam "sonradan satarım" diye pahalısını almaz, önce performansa bakar. Öyle düşünüyorsan zaten 7DMII sana göre değil. Bir de kapalı spor salonunda elektronik bakaçla saniyede 10 kare çektin mi sen?
    O kadar sayfadır arkadaşlar anlatıyor sebebini. En yüksek ve güvenilir performans istiyorsan 7DMII. Ucuza iyi/idare eder performans istiyorsan öbürlerine bak.

    Hocam bende 2 kat fiyat farkı var bırakın o kadar fark olsun aralarında demeye getiriyorum.Ayrıca diğer makinalarında bir sürü kendine özgü avantajı var.Optik,elektronik bakaç tercihi kişiye göre değişir.Ha hareketli nesne çekerken optik daha iyi olabilir ama netleme noktası ve hızlı fps değerleri çok daha yüksek olan nx1 ile yapılamayıp 7d mark 2 ile yapılan ne olacak merak etmiyor değilim.Len çeşitliliği ve marka algısı bence bu durumlara neden oluyor yoksa özellik bakımından daha iyi olan nx1'i ben 7d mark 2'ye tercih ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

    kagit uzerindeki veriler ile gercek hayat her zaman tutmayabilir. birisinin 40 netleme noktasi ile yaptigini digeri 200 nokta ile yapamayabilir. cektigin 15 karenin icinden ise yarayan cikmayabilir. ayrica lens olarak da dusunmek lazim sony'nin samsung'un ucuna takabilecegin lensler, lenslerin basarimi, fokal uzunluk diyafram, su gecirmezlik, dayaniklilik bir olacak mi? hayattaki hic bir anin tekrari yokken, tek isi ani yakalamak olan insanlarin isini garantiye almasi gayet dogal.

    hobi olarak bakarsak da parasi varsa istedigini kullanir insan. niye insanlar ferrari'ye fazladan para veriyor da porsche'ye talim etmiyor? 280km/h neyine yetmiyor da illa 300km/h diyebilirmiyiz?

    çok doğru.. ancak kağıt üzerindeki veriler ve gerçek hayatta bunların tutması konusunda her 3 gövde için de aynı şeyi düşünüyorum zaten.. bu durumda biri diğerinin önünde değil yani.. zaten 3 gövdeyi de burada kimse kullanmamış.. sadece teknik verilere ve inceleme sitelerinin verdiği bilgilere göre konuşuyoruz..
    bu sitelerde her 3 gövdeyi de övüyorlar..söylenen hızları ve netlemeleri konusunda da aykırı bir yorum görmedim..

    yine aynı fikirdeyim Canon un neredeyse 2 misli fiyata ve teknik verilere göre en geride olmasına rağmen daha çok tercih sebebi kesinlikle lens ve yan aksesuar konusundaki çeşitliliği ve mevcut kullanıcı sayısındaki farktır..

    mesela Canon lenslerin ve diğer aksesuarların NX1 ve A77 II de aynen kullanılabildiğini düşünelim..
    SPOR fotoğrafçısı olan CANON kullananların bile çok büyük bir kısmı gider NX1 diğer bir kısmı da A77 II alırdı..

    daha az paraya daha iyi bir gövdeyi kim istemez ki?.. yani ben olsam öyle yapardım....




  • Kötünün iyisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.