Şimdi Ara

Canon EOS 7D Mark II resmiyet kazandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7dm2 herzamanki gibi abartılıyor.. sunduğu tek şey neredeyse 10fps hız ve bu sebeple eğer 1dx ve 4ds ile kıyaslıyorsanız ağabeylerine haksızlık ediyorsunuz derim.

    7dm2 şu an için hem imaj kalitesi, hem hız olarak üstelik 1/3 fiyatla alabileceğiniz sony a6000 den gerideyse o zaman hangi özelliği ile kral ilan ediliyor?

    bu durumda a6000 de d4s ve 1dx ile kıyaslanabilir mi?

    eğer hız ise konu Samsung nx1 -> 15fps der çıkarız işin içinden

    kimin 10f ps ye ihtiyacı var önce ona bakmak lazım.. kim hayatında kaç kere hızlı çekim moduna alıpta arka arkaya 100-200 fotoğraf çekmiş?

    ve bunu devamlı yapmış...

    bizim gibi hobiciler için bu kadar hız gereksiz.

    Canon, bu işten ekmek kazanıp ta pahalı FF gövdeleri alamayan bir kesim için imaj kalitesinden biraz ödün verip
    pro ff lere göre biraz daha düşük bütçeli hız canavarı yapmış o kadar.. bu kesim için tercih edilecektir kesin hele hele ellerinde önceden kurdukları Canon setleri de varsa...

    benim için ise sunduğu imaj kaltesi ile doğru orantılı olmayan fiyatı sebebiyle çok gereksiz bir gövde..




  • Bütün eksikliklerine rağmen -ki fark abartıldığı kadar büyük değil- 7D Mark II'nin belirli bir kullanıcı kitlesi var ve bu kitle bu gövdeyi sevgiyle bağrına basacaktır. Satışlardan göreceğiz. O makineyi a6000 ile karşılaştıranlar neden bahsettiklerini bile bilmiyorlar. Nissan Qashkai ile Kawasaki motorsikleti karşılaştırmak kadara abes. Ancak iki aracın da ne işe yaradığını bilmeyen biri yapar. (O ikisi fotoğraf çekiyorsa, bu ikisi de seni bir yerden bir yere götürüyor, ama aynı şey değiller). Maksadım sert konuşmak, kimseyi kırmak değil, cihaz ya da marka fanatiği de sayılamam ama durum gerçekten de bu. Elmalar, armutlar...
  • bu makineyi canon ve nikon'un ff top pro modelleri 1dx ve 4ds ile kıyaslayanların a6000 ve nx1 ile kıyaslanması karşısında elma armut açıklaması biraz ironik olmuş:)
    yazdığımıza önce kendimiz uyalım...coşup uçmayalım...

    Fiyat abartıldığı kadar değil deniyor...

    FF 6D ile aynı fiyata satılıyor..
    FF D610 dan daha pahalıya satılıyor..

    800 usd ucuza.. dikkat edin aynı segment tam 800usd daha ucuza d7100 alırsın tek eksik 4 fps daha yavaş çekersin ama daha iyi dinamik aralık-iso- renk derinliği kısacası daha yüksek IQ elde edersin.
    o 800 usd ile de 2 tane lens alırsın.. seti tamamlarsın.. ne varmış bu 7dm2 de böyle...

    7dm2 gövde olarak sadece hız başka bir numarası yok.. bu fiyata enayi arıyorlar belli ki.. yiyen yer tabi orası ayrı..

    ilk mesajımda da dediğim gibi kim çekiyor yüksek hız modunda 100-200 kare ve sürekli böyle geziyor.. bir görelim kaç kişi..
    sadece sayılarla yıllardır kandırılan bir tüketici gurubu var.. bunları bir zamanlar yüksek mp ile kandırdılar.. belliki şimdi fazla fokus noktası ve fps ile avlıyorlar.. dikkat.. yarı fiyatına daha iyi çeken makine dolu piyasada.. gerçekten sizin için gerekli değilse 10fps falan kanmayın....kötü makine mi? tabi ki değil.. ama fiyatı.. verdiklerinin yanında çok uçuk..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 21 Ocak 2015; 14:55:04 >




  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Sonuçta tam kare değil. imaj kalitesi olarak Canon 650d nin de 60d den daha iyi olduğunu söylüyorlar canon kullanıcıları.
    Nikon forumlarında da şu an bu gövde imrenilerek birazda kıskanılarak bakılıyor.
    Şu an apsc nin zirvesine hemde açık ara farkla oturmuş durumda. Beğenmeyenler ne yapmasını bekliyorlar. Otobüse binip gidip fotoğrafları da en iyi şekilde çekip gelsin mi istiyorlar

    Düzeltme:Telefondan yazmıştım kelimeleri yanlış düzeltmiş onları düzelttim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dementor-1 -- 21 Ocak 2015; 20:54:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 51bin iso ne la. sanki gece görüş kamerası
  • walla 7d mak ii nin görüntü kalitesi ile ilgili videolar var. soru işareti olabilir. hatta bu eleman canon guy sanırsam.




    kıyaslamalar var güzel kıyaslamalar. alacak olan adam bolca izler karar verir.
    bence ekipman muhabbeti çok bayık bir muhabbet. baya baya da kıyaslamaların çoğunda önde.

    ilgili yazı şu.
    Canon 7D Mark II vs Canon EOS-1D X vs Nikon D4s vs Samsung NX1: 15 things you need to know

    http://www.digitalcameraworld.com/2014/10/17/canon-7d-mark-ii-vs-canon-eos-1d-x-vs-nikon-d4s-vs-samsung-nx1/

    diğer kıyaslamalar.









  • Pexo P kullanıcısına yanıt
    Kuş, kelebek v.b. Forumlara bakarsanız apsc gövdede bu hızı kimler istiyor kimin işine yarar, enayiler(miyiz) mi, aptallar(mıyız)mı yoksa ihtiyaçları(mız)mı var görürsünüz.
    Sadece hız da değil netleme sistemi için de yukarıdaki yazdıklarım geçerli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ne zaman birine "D7100 ve 7D MarkII arasındaki farkı gösterir misin?" diye sorsam cevap şu oluyor:
    - DxOMark'a bak.
    - Sen göster?
    - DPReview bile söylüyor
    - Sen göster demiştim?
    - Her site öyle diyor
    - Yahu gösteremiyor musun?
    - Görmedin mi puanı?
    - ???
    Dinamik aralık, renk derinliği... Bu siteyi okuyanların monitörleri ya da yazıcıları o kadar rengi ve tonları zaten gösteremiyor ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu değil, bu hiç değil, beni anlamıyorsunuz...

    Orjinal 7D'nin yüksek iso performansını yetersiz bulduğumu ve 7D M2'nin artık çıkması gerektiğini yazdığım bir konuda, bir arkadaş, yorumumun gereksiz olduğunu, kaç yıllık fotoğrafçı olarak çok nadiren iso400'ün üzerine çıktığını söylüyordu. Ama kendisi portre fotoğrafçısıydı, 100mm'nin üzerinde, 1/250 sn den yüksek hızda, yüksek diyafram değerlerinde hemen hiç çekim yapmayan bir kişiydi. Benim iso800, iso1600 performansının daha iyi olması gerektiği yönündeki yorumuma anlamıyordu, "iso meselesini bu kadar abartmaya lüzum yok" diyordu. Ben mecburen 1/1000'de çekiyorum, f5.6'da çekiyorum dediysem de ikna edememiştim.

    O nedenle bazı arkadaşların 7D MarkII'nin zaaflarına rağmen niye bu kadar övüldüğüne anlam verememesini makul karşılıyorum.

    7D serisinin var oluşunu anlayabilmek için, 400mm f5.6 ya da 300mm f4 + 1.4 TC ile yaban hayat, kuş, kelebek, spor müsabakası vs çekmek gerek. O vakte kadar ben/biz ne desek boş.

    Ayrıca -yorumu yapan arkadaş dahil- kimseyi yermek, tepeden bakmak için demiyorum ama -zaten ne haddime-, bu makine, 800 dolara iki lens alıp seti tamamlayacaklara göre değil; bu makine ile kullanılacak lensler 800 dolardan başlıyor zaten, o da ancak 1-2 tanesi. Onlar için, benim de severek kullanmakta olduğum 70D var.

    Kimler 100-200 kare seri çekiyor diye merak ediyorsanız da, adamların sitesi var buyrun bakın:http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=@

    Edit: Bir noktayı atlamışım: D7100, 7D MarkII ile aynı segment değil; D7100, 70D ile aynı segment. Nikon tarafından D300s'in varisini bekliyoruz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi First_Person -- 21 Ocak 2015; 18:55:49 >




  • Kimse yazdığımı okumuyor ya ona yanarım.. neyse..

    bir Nikon kullanıcısı!!!!!! olarak bu gövdeyi kıskanan kardeşim af konusunda çok etkilenmiş.. arkadaşım sen nasıl nikon kullanıcısısın anlamadım.. Nikon d300 ile yani 2007 den beri 51 af noktası 3d tracking sistemi ile gövde piyasaya sürüyor farkındamısın.. Nikon kullanan biri için 65 nokta af sistemi bir yenilik değil bu ancak Canon kullananlar için devrim niteliğinde.. sonunda ilk kez bir apsc gövde de adam gibi bir focus sistemi sunuluyor.. tabiki onlara bu heyecan verici gelecek.. ama ben d300s ile 5 yıl evvel bu teknolojiyi kullanmaya başlamıştım.. hala da d700 de kullanıyorum.. senin de Nikon cu!!!! olarak bunu bilmen lazım.. şaşırdım şimdi..


    burada aynı zamanda blog ta yazan bir arkadaşım da aradaki imaj farkının gözle görülemeyeceğini mizahi dille anlatmış.. doğru.. hep derim ki takmayın siz incelemelere normal hayatta gözle anlayamazsınız farkları.. ama biri de çıkıp bana inceleme sitelerinden kıyaslar koyunca o zaman onun anladığı dilden de cevap vermek gerekir diye düşünürüm.. o zaman da dinamik aralık iso renk derinliği analizleri ile cevap vermek gerekir doğal olarak..
    ama fikrim aynıdır.. apsc sensörlü gövdelerde poster basmayacaksanız farkı gözle anlamazsınız..eee o zaman neden 900 usd 7fps 70d yerine 1800usd 10fps 7dm2 ??

    peki ya 1800 usd FF 6D almak varken aynı paraya neden apsc gövde?? sadece hız.. soruyorum kim kullanıyıor bu hızı diye.. verilen cevaplar.. o kullanıyor.. bak bu sitede kullanıyorlar.. yaa siz onlara mı makine alacaksınız? siz hayatınızda kaç kere mevcut dslr nizi max hızda seri çekime alıpta kullandınız.. ee neden o kadar heyecanlanıyorsunuz o zaman? 10fps Vahşi hayat, spor fotoğrafçıları için.. burada çılgın gibi savunan arkadaşların bazıları stüdyoda stock fotoğrafı çeker bazıları portre aile,manzara.. size bize ne bu hızdan o zaman.. bana şöyle neden 70d değil de 2 misli para verip 7dm2 almak gerek anlatabilirmisiniz..

    şimdi bunu savunan daha ne olsun harika diyen arkadaşlarımdan biri 1800 usd verip 7dm2 alsın o zaman konuşalım.. bu fiyata enayi avlıyorlar.. bekleyin düşecektir.. o zaman alırsınız..düşmezse de boşverin gitsin aynı işi yapacak tonla makine var piyasada..

    ne demişim.. kötü makina mı? tabiki değil ama bu paraya değmez...
    şimdi bakın forumun başından sonuna.. katılanların çoğu aynı görüşte.. hatta Nikoncu olup kıskanan kardeşim bile aynı şeyi yazmış.. ee o zaman neyi tartışıyoruz ki?


    7dm2 ile d7100 aynı segment gövdelerdir.. .. aksini söyleyen arkadaşım neden aynı segment olmadıklarını anlatırsa çok makbule geçer.

    son olarak aynı arkadaşım demişki "evet onu anlıyorum hak veriyorum vs vs vs"" ..sen beni anlama.. sen kendini anla.. ne istediğini anla.. asla bu fiyata almayacağın bir gövde için alınır, alanlar olur deme.. sen kendi hesabına konuş.. yok alınır yok üzerine de 800usd lik lens bile az en az bilmem kaç bin usd lik lens konur vs vs vs .... bunlar gazel..




  • Bende iyi niyetle, "neden anlatamıyoruz?" diye düşünüyordum, adam Nikon fanboy'u çıktı, anlamak istemiyor..

    Nikon d700'ün fotoğraflarını çok beğenen bir 5D MarkIII kullanıcısı olarak, dediklerinize yazacak cevaplarım var, ama size harcayacak vaktim yok. Çünkü belli oldu ki davul zurna az gelecek...

    (Zaten sorduğunuz soruların çoğu öyle basit ki işinize gelse kendiniz hemen cevaplayabilirsiniz.)

    Not: Klavye başında oturan herkes istese karşısındaki kişiyi tahrik edecek şeyler yazabilir, son mesajı yazarak kendince üste çıkabilir. Bu bir beceri ya da zeka gerektirmez. Aynen siz de bundan sonra dilediğinizi yazıp kendinizi mutlu edebilirsiniz, ben sıkıldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: First_Person

    Bende iyi niyetle, "neden anlatamıyoruz?" diye düşünüyordum, adam Nikon fanboy'u çıktı, anlamak istemiyor..

    Nikon d700'ün fotoğraflarını çok beğenen bir 5D MarkIII kullanıcısı olarak, dediklerinize yazacak cevaplarım var, ama size harcayacak vaktim yok. Çünkü belli oldu ki davul zurna az gelecek...

    (Zaten sorduğunuz soruların çoğu öyle basit ki işinize gelse kendiniz hemen cevaplayabilirsiniz.)

    Not: Klavye başında oturan herkes istese karşısındaki kişiyi tahrik edecek şeyler yazabilir, son mesajı yazarak kendince üste çıkabilir. Bu bir beceri ya da zeka gerektirmez. Aynen siz de bundan sonra dilediğinizi yazıp kendinizi mutlu edebilirsiniz, ben sıkıldım.

    "adam nikon fanboy" mu çıktı.. seviye bu yani!!!

    cevap veremeyince topu taca atan çok gördüm.. bu da en kullanılan bahanedir.. fanboy:))

    selametle kardeşim..




  • Buna verilecek parayla imkan varsa 2 tane k-3 alırım. Ucuna da 300mm ve hd tc 1.4 takarım. Yada yeni çıkacak 100-400 falan alırım. İso kalitesi hala kötü. Fotoğraf kalitesini de beğenmiyorum. Af olarak süper olsa da k-3 veya d7100 ün af sistemleri gayet yeterli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • D7100 şu anda Nikon'un en üst ileri-amatör modeli. D300s'in yerine geçmedi, karıştırmamak lazım. Gövde kalitesi D300s'in gerisinde, profesyonel gövdelerdeki bazı düğmeler yok (mesela AF-On ve AE-L ayrı değil), tampon belleği komik denecek kadar küçük. Zaten D7000'in yanına koyarsanız aradaki benzerlik size birşeyler söyleyecektir. "D7100'ü bir profesyonel kullanabilir ve iyi sonuçlar elde edebilir"le "D7100 profesyonel bir gövdedir" farklı şeyler.
    Bu yüzden 7DMarkII şu anda sınıfında lider.
    "Sana yaramıyor" olması farklı birşey. Mükemmel sağlam gövde, 65 çapraz odak noktası ve piyasadaki en iyi odaklama sistemi, saniyede 10 kare, geniş tampon bellek senin işine yaramıyorsa elbette ki 1800$ sana fazla gelecek.
    Ha, bir de şu DxOMark'tan kaldırın başınızı biraz




  • En basitinden bu paraya alınmaz deyip başkaları adına konuşup onlara enayi deyip sonra alan olur diyenlere kendin alacaksan konuş almayacaksan sus denmesi bile ilginç. D300s çıktığında da çok beğeniyordum ama alamıyordum. Şimdi alabiliyorum. Bu makineyi de alamam ama çıkmayan makine nasıl ucuzlayacak. Diğer tüm söylenenlere de cevap verilir ama yukarıda dendiği gibi marka fanatikliği zirve yapmış. Verilecek cevaplar bir işe yaramaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozturert kullanıcısına yanıt
    D7100 ile 7DM2 aynı yapıda gövdeye sahipler.. her ikisi de "Magnesium Alloy".. her ikisi de Toza ve Neme karşı korumalı... 7dm2 "mükemmel bir sağlam gövde" olarak adlandırılıyorsa aynısını d7100 içinde söyleyemeliyiz o zaman değil mi? biri 65 diğeri 51 af noktası.. her ikisi de af konusunda kendi markalarının üst seviye modelleriyle aynı sisteme neredeyse sahipler..
    7dm2 nin daha büyük olması dışında bir farkı yok gövde kalitesi olarak..

    senin için 7dm2 sınıfında lider olabilir.. sınıfı ne onu anlayamadım.. spor fotoğrafçılığı için evet.. ya diğer?? benim için değil.. zorla değil ya:)

    hızla işim olmadığına göre.. fotoğraf kalitesi benim için daha önemli olduğuna göre.. aynı imajı hatta daha iyisini aynuı kalitede gövde ile yarı fiyata çekmek varken o makineye o parayı vermem.. zaten bu forumda yazan savunan sen dahil kimse de vermez bundan da eminim..

    yani zaten 6 veya 7 fps hızla çeken makineye sahip birinin 10fps hıza çıkmak için 2 misli para vereceğine inanmıyorum.... bunu sadece spor fotoğrafçıları ister ki onlarda bu işten para kazanan 3-4 fps fark ile belki çok önemli bir ayrıntıyı yakalama düşüncesinde olanlar..o kadar... onun dışında hobicilerin "BU FİYATA" alması gerçekten akıl dışı bana göre..


    yukarıda okudum bir arkadaşım yazmış.. "bu fiyatı görünce 70d bana çok cazip geldi gittim hemen aldım" diye.. aklın yolu bir yani..
    forumdaki tartışmanın tek cümle ile özeti orada yazıyor.. irdeleyelim bence..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: omardaing

    En basitinden bu paraya alınmaz deyip başkaları adına konuşup onlara enayi deyip sonra alan olur diyenlere kendin alacaksan konuş almayacaksan sus denmesi bile ilginç. D300s çıktığında da çok beğeniyordum ama alamıyordum. Şimdi alabiliyorum. Bu makineyi de alamam ama çıkmayan makine nasıl ucuzlayacak. Diğer tüm söylenenlere de cevap verilir ama yukarıda dendiği gibi marka fanatikliği zirve yapmış. Verilecek cevaplar bir işe yaramaz.

    sevgili kardeşim.. yok bir nikoncu olarak çok kıskandım şeklinde giriş yaparak Nikon dan haberin olmaması sebebiyle yazdım yukarıdaki yazıyı..nasıl nikoncusun anlamadım.. Nikoncuyum diyorsun d300s diyorsun 7 senedir Nikonda olan teknoloji için yaa kıskandım keşke Nikonda da olsa diyorsun.. yani sen hayatında ya Nikon kullanmadın ya dünyadan haberin yok.. boş şeyler bunlar.. babamızın markası değil.. bu kadar marka fanlığı yapmayın.. ben 4 dslr kullandım şu ana kadar 2 Canon 2 Nikon.. şimdi beni d700 den caydıracak kim bir model çıkartırsa gider onu alırım.. ne d810 ne 5dm3 için değiştirmem makinemi.. neden.. BANA YETİYOR da ondan.. hızı şuymuş bilmemnesi buymuş diye istatistikle sayılarla gidip çıkan en son ekipmanları alanların çektikleri fotoğraflara bakacaksın.. sonra haa sonra zaten bu iş illa en son teknolojiyi takip etmekle olmuyormuş diyeceksin..


    markacılık olmasın diye dikkat ederim hep çünkü babamın malı değil ya.. ama burada Canonsever Nikonsavar arkadaşlar var onlarıda iyi bilirim.. doğru tektir..sallamayla bu iş olmaz..

    7DM2 yerine 70d diyorum yarı fiyata 7fps aynı imaj kalitesi
    7DM2 yerine 6d diyorum aynı fiyata süper FF gövde

    nerede Nikon fan boyluğu..


    Bilirim onun için bu konuda dikkat ederim.. ama cevabı olmayanlar d700 kullanıyorum dedim diye fanboy der kaçarlar.. çok gördük

    uzatmaya değmez

    sana tavsiyem bu kadar kaptırma kendini... Ne Canon ne Nikon.. hangisi sana uygun, senin istediğin, işine yarar gövde çıkartırsa onu al bitsin..

    kullanmadığın ve hayatın boyunca kullanmayacağım bir özellik için bu kadar konuşmaya değer mi?

    10fps hızmış.. geçin bunları yaa.. hayatında 5 fps hızı bile en fazla 3-4 kez kullanmış inlanlar bunu savunuyorlar ve 2 misli para verilir diyorlar..

    asıl fanboyluk budur.. ne anlatıyorsunuz




  • Forum geneline bakarsak aslında bu konuların neden marka savaşlarına döndüğünü de anlarız. Ben de dahil, bence forumun %80'i en ucuza, "gece ve ışık yetersiz iken iyi fotoğraf verir mi ?", "arkaplan öldürür mü bu ?" , "Pro makina alacağım" , "50x zum mu d-slr mı !", "Ben bunu aldım tavsiye ederim" , "Bulanık çekmesin fotoğrafları" vb. gibi bir gövde+bir kit lens veya en çok olsa olsa iki lens alıp "Profesyonel" bir ürün alıp başını gidecek arkadaşlardan oluşuyor. Hal böyle olunca da çoğu 1.500 - 3.000 TL. ödediği için 9 çarprazlı otofanatizm'i en hızlı ürünü almış oluyorlar.

    Ben hayatımda sürekli çekim modunu 4 yılda 3 farklı zamanda, o da çocuklar trombolinde zıplarlarken havada "Matrix" vari bir görüntü yakalar mıyım diye kullanmıştım ! Olmuştu da... O da saniyede 5 kare çeken bir makina idi. Forum genelinde benim görebildiğim kadarı ile bu seri çekim ile fotoğraf çeken de hayli az kullanıcı var. Ben şahsen bir ürün almayı düşünüp araştırır iken bu seri çekimde kaç kare çekiyor konusuna hiç mi hiç bakmadım ! O kadar az video çekiyorum ki videosu şundan-bundan iyi mi diye araştırıp da dert etmedim. Günümüzde ne, Full HD çekiyor mu, tamam. Bazı modeller konuştuğumuz halde bizim kullanmayacağımız bir çok üst seviye özelliklere sahip. Bu başlıktaki model gibi mesela. "Biz" der iken başlıkta konuşanları kast etmiyorum. Bir üst paragraftaki kullanıcıları kast ediyorum.

    Herşey konuşulsun, tartışılsın. Herkes bunu yapsın ama bizde en kısa sürede konular kavgaya dönüşüyor. Tartışma eşit değildir kavga. Aslında şöyle bir başlık olsa belki çok daha yararlı bir kaynak olur. Bu giriş seviyesi değil de üst sınıf ve hatta tamkare gövdeler kullanan arkadaşların özellikle bu modeller ile ulaşabildikleri üst seviye sonuçları paylaştıkları fotoğraflar ve yorumları. Hani misal "Bu fotoğrafı şu ekipman ile çektim, çünki şu şu şu sebepler ile bu ekipmanın sağladığı imkanlar ile bunu başarabildim" . Bizler de görsek, "Hmmm demek ki fark bu imiş ki bu kişi bu ürünü tercih etmiş" diyelim. Bizim bu farka ihtiyacımız var mı görelim. Gerçi yine de anlayamama ihtimalimiz var ama en azından onlara benzer fotoğraf çekmeye çalışır isek ve donanımsal yetersizlik bizi yakın sonuca ulaştırmaz ise anlama ihtimalimiz de olabilir. Yanlışlarım var ise hoşgörünüze sığınıyorum. Düşüncelerime dair düzeltmeleriniz olur ise memnuniyetle karşılarım.

    @ozturert , @omardaing
    @Pexo (Sizinle farklı bir tarz kullanarak çok benzer şeyler yazmışız aynı anda)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Ocak 2015; 16:59:42 >




  • Benim ilgi alanım kuş, doğal ortamda makro, akvaryum da balık ve manzara. Sokakla portreye çık ilgilenmem. Bana göre insan fotoğrafı çekerken insanın yüz ifadesini ve ya o anki halini yansınsıtsın yeter. Yine bana göre bunun için 18-55 mm rahatlıkla yeter.
    18-55mm i yetersiz bulup Nikon 85mm F:1.4 , sigma art serisi lens almayı düşünene de enayi demem.
    Nikondan da beklentim bu segmentte bu seviyede hatta daha iyi apsc çıkarması.
    Çıkarsa alacakmıyım hayır ama 2 yıl sonra ucuzlayınca alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekipman tartışması bitmez bitemez başka işimiz mi var

    Ben asla bu makineyi almam diyemicem kati konuşmak ancak fanatiklik belirtisidir. Ama alma ihtimalim çok çok düşük neden mi? bana hitap eden bir göve değil
    1. Kırpık Canonların renk yorumunu hiçbir zaman sevemedim. Herhangi bir kişinin yorumu veya bir sitenin yorumunu baz alarakta söylemiyorum. Ben baktığımda bunu görüyorum
    2. Kullanım amacı, kuşçu değilim, spor fotosu çekmiyorum, arka arkaya kaç foto çekiyor ne hızla çekiyor umrumda değil, herşeyden öte benim için çok büyük bir gövde bu yüzden beni hiçbir şekilde etkilemiyor.

    Bunları yazmamın sebebi şu adam sokak fotosu çekiyor, manzara çekiyor, yerine göre makro çekiyor sonra bu gövde beni çok heyacanlandırdı diyor. Ben de soruyorum niye? resimlerinin kaçta kaçı spor fotosu, kaç kere seri çekime alıp ardı ardına foto çektin veya çekiyorsun. Ornitocumusun elinde 600 mm lensle fellik fellik gezip Kelaynak peşinde mi koşuyorsun (koşanları kesinlikle küçümsemiyorum adam ondan zevk alıyor diyecek birşey yok ) veya Afrikaya gidip koşan Zebralarımı çekeceksin.

    Tabi diyebilirsiniz ki evet bunları bizde biliyoruz ilk kez sen yazmıyorsun ben de diyorum ki bir kez de ben yazdım nolucak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asarhaddon -- 22 Ocak 2015; 17:50:46 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.