Şimdi Ara

BMW E46 / 3 SERİSİ TÜM PAYLAŞIMLAR (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.436
Cevap
73
Favori
582.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Suprémacy

    Arkadaşlar bu arabayı ben de çok istiyorum tasarımı, şekli, konforu herşeyi beni bitiriyor bir gün Allah izin verirse ben de alıcam bir tane. Yalnız aklıma takılan birkaç soru var. Eğer alabilirsem 3.20i düşünüyorum bu m paket nasıl oluyor her e46'da m paket var mıdır ve m paketin getirdiği ayrıcalıklar nelerdir. Diğer bir konu ikinci elde km sınırı kaç olmalıdır. Manuel vites mi yoksa triptonik vites mi tercih edilmelidir ? Aracın motoru kaç bin km ye kadar dayanır yani atıyorum 150 binde bir araç alsam beni kaç yıl götürür herşeyiyle düzgün kullanırsam. Bir de araca lpg taktırmak motor ömrünü veya performansını düşürür mü ? Şimdilik aklıma gelenler bunlar bi yardımcı olup sorularımı cevaplarsanız sevinirim abilerim.

    E46'lar gerçekten keyifli araçlardır.Malzeme kalitesi olsun duruşu olsun çok iyi.Donanımı da çok iyi.Bu fiyatlara alınacak en donanımlı araçtır belki de.M paket aracı çok değiştiriyor.Ön arka tampon jantlar genel olarak m paketi oluşturur.Marşbiyeller, aynalarda detay unsurlarıdır.Direksiyon 3 kollu ise ve ortasında m varsa m paket direksiyonu normal çatal şeklindeyse sport direksiyon 4 kollu ise standart direksiyon diye biliyorum.Bizde 318i m paket oto.vites vardı.Lpg de sıkıntı çıkarmadı performans düşüşü hissetmedik.200 bin de motor istemişti biz yaptırmadan sattık zaten.Alacağınız araçta sunroof , mercekli far, deri koltuk, dijital klima olmalı en azından.Koltuk ısıtma, arka perde, hafızalı koltuk size kalmış.Bizim araç türkiyedeki hafızalı koltuğu olan bir kaç 318i den birisiydi.Ama çokta ihtiyaç duymadık.Manuel otomatik farketmez bence.Otomatik hızlı vites atışları yeterli.Sport moduna alırsanız iyi gider.

    320i ile 325i vergileri aynı yakıt tüketimlerinde çok ufak bir fark olur.Bana kalırsa 325i lere de bakabilirsiniz.Bir zaman sonra 318i bize yavaş geldi 320i de de bu durum söz konusu.Motor parçası olarak 320i daha çoktur çünkü bu motor E60 520i E39 520i de de kullanıldı.Yakıt tüketimi 11 lt civarı yakar 320i nin.325i de 11,5 12 arası yakar.Bizim araçta lpg konusunda sıkıntı yaşamadık.Prins markaydı.

    Not : 1 senede 60 bin km yaptık.Genel anlamda memnunduk.




  • Arkadaşlar, 2000-2004 arası 320 DİZEL düşünüyorum. Fikri olan var mı ? Artısı eksisi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E39

    Arkadaşlar, 2000-2004 arası 320 DİZEL düşünüyorum. Fikri olan var mı ? Artısı eksisi ?

    99-01 320i yada 02-05 318i tavsiye ederim, dizele girmeyin bence benzinlinin keyfi çok ayrı.6silindirin sesi bile çok şeye değiyor.Bmw ye biniyorsun hem spor hem gösterişli fakat dizel olduğundan traktör gibi ses çıkıyor, bence hiç yakışmıyor.Gaz takıp binin gitsin pişman olmassınız.Ayrıca piyasasıda dizele göre çok daha iyidir ve tutulanı benzinli olandır.Gazda herhangi bir sorunu yoktur uyumludur.Otomatikte düşünmeyin, düz daha keyifli ve sıkıntısızdır.
    Nacizane görüşümdür, hayırlısı olsun sizin için..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E39 E kullanıcısına yanıt
    selamlar..

    öncelikle bmw de de dizel araç almak yaşı geçmiş araba için büyük risk.
    bunu bilmeniz gerek.
    dizelin bakım masraflarının arıza verince giderinin daha fazla olduğunu söylemek isterim.

    kasa olarak alacağınız E46 ise çok tutulan çok sevilen konforlu bir arabadır. dolu bir modeli bu gün bile çoğu sıfır arabada olmayan bir çok özellik barındırır.
    karar sizin benzinli de düşünebilirsiniz gaz taktırıp sorunsuz kullanma imkanının olabilir.
    yakıt olarak dizelle kafa kafaya geliyor hatta çoğu yerde geçiyor da.
  • Abiler çok teşekkür ederim. Heralde ben de dizelden vazgeçeceğim. Görünen o. Ama 325i'i tavsiye ediyorlar. Yakıtı bile daha düşük diyorlar. Aslı var mıdır?
    Birde ben malesef otomatik olacağım :( Hanım da kullanacak. İşte bir erkeğin hayatının özeti. Bmw alırsın ama otomatik olmak zorunda :)

    Otomatik şanzımanı da 6 ileri Getrag şanzıman.. gayet iyi gibi duruyor. Problemli mi? Bi fikri olan var mı ?
  • E39 E kullanıcısına yanıt
    bencede gazlı almak karlı gibi duruyor neden derseniz yakıt daha ucuza geliyor ve bakım masrafları daha düşük..
    bir ikincisi 325 lerin vergisi 318 e göre daha yüksek yakıttan kar ederken uzun vade de vergi yükü artıyor.
    otomatik şanzıman en sağlıklısı spor modu da var bek aratmıyor manuel vitesi :)
  • Mehmet ALHAN kullanıcısına yanıt
    Hocam 150 beygirden ne bekleyebilirsiniz?
    Gunumuzdeki 2.0'li dizel motorlar cok daha performansli.
    Performans icin en 325i gerekir.
    Kardesimin 328i var onun performansi iyidir.

    Haftaya galeriye belki M3 E46 cabrio geliyor, gelirse bol bol resim eklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esco54 -- 1 Mart 2014; 20:53:42 >
  • Bmw e46 dizel seçeneği yanlış olur ve pişmanlık doğurur en güzeli makyajlı kasa bir 325 alıp binmek performans istiyorsanız :))
  • Arkadaşlar Merhaba.

    Son 6 aydır 3.20, 3.25 3.30 (i-d-xd) bmw TOURING araç bakıyorum. 5 serilerine de baktım fakat bütçemi aşacağı için pek düşünmüyorum.

    Sorun şurada. Piyasada araba yok. Sahibinden.com ve diğer araba sitelerini aylardır takip etmeme rağmen aylardır aynı araçları silip silip tekrar ilan veriyorlar. Derdim alıp uzun yıllar kullanabilmek.

    Eğer başlıklar halinde yazmam gerekirse:

    1. Bütçem max 50.000 lira. Ailece kullanılacak ve sanırım sadece hafta sonlar bineceğiz. İşe skoda fabia'mla gideceğim. Satış derdim yok, en az 5-10 yıl kullanmayı düşünüyorum.

    2. Borusan ve diğerlerinin 2 el ilanlarını takip etmeme rağmen denk gelmedim, denk geldiğim 1 taneside 48000 euroydu. Aradığım arabayı nerede nasıl bulabilirim

    3. D sınıfı araçların SW larına (audi avant, wv variant, smax, cmax, picasso, i30 ve ceed sw, 508 sw, volvo v40-60) yöneldim ama içime sinmedi, sevmedim, hep bmw ile kıyasladım, sonunda dönüşüm yine bmw'ye oldu. İnsan satmayı düşünmeyince istediği arabayı almak istiyo.

    4. Araçta cam tavan dışında standart donanım ve esp olsun yeter. Cam tavan yoksa sunroof olmalı ve mümkün olduğunca az boya olmalı.

    5. İmkanları zorlasam Almanya'dan getirebilir miyim. Nerelere bakmalıyım. Google'da bakılacak her yere baktım

    6. E46 ve e60lara dahi bakıyorum ama asıl istediğim e91

    Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • erseverse E kullanıcısına yanıt
    Ben bu hafta 2007 330D Touring M-Pack sattim hocam...xenon, cam tavan, navigasyon, isitmali koltuklar, vs
  • beyler ben de bir e46 hayranı olarak aranızda bulunuyorum. henüz e46 sahibi değilim, punto ile oyalanıyoruz. kullanan arkadaşlara soruyorum: otomatik vites manuel modda iken kesiciye giriyor mu. yani gençlerin hatatatata diye ifade ettiği limiter yaşanıyor mu yoksa sadece kesici mi giriyor?
  • yubika Y kullanıcısına yanıt
    yüksek devirlerde otomatik vitesin spor modu gayet heyecan uyandırıcı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yubika

    beyler ben de bir e46 hayranı olarak aranızda bulunuyorum. henüz e46 sahibi değilim, punto ile oyalanıyoruz. kullanan arkadaşlara soruyorum: otomatik vites manuel modda iken kesiciye giriyor mu. yani gençlerin hatatatata diye ifade ettiği limiter yaşanıyor mu yoksa sadece kesici mi giriyor?

    manuel moda aldığımda topuk gaz yapıyordum 6500 devir gibi kendi vites atıyordu.
  • Hocam kim ne derse desin BMW manuel olur SMG haric hem benim arabam az yakıyor hemde tık tık tık vites zevki vay otomatık sanzuman patladı vay ses yaptı vay çok yakıyor derdi yok..
  • Abi SW BMW ben de çok baktım, çok da beğeniyorum. SW karoser araç Türkiye de pek tutulmuyor, maalesef, bence çok iyidir. Çok iyi bir seçim yapmış olursunuz. Bmw'nin SW'ler çok güzel, zaten M serisinde de muhakkak SW model yapılır.

    Bu arada kesinlikle katılıyorum. Manuel vites keyfini hiçbir otomatik şanzıman veremez. E39 M5 sadece manuel vites yapılmıştı ve bu zannediyorum bizim gibi manuel vites tutkunlarına son destekti. 997 Porsche GT3 RS'de sadece manuel yapıldı ama baktım ki yeni kasada onda da artık otomatik var. Artık neredeyse hepsi otomatik oluyor, maalesef. Heralde ileride zengin de olsak iyi bir manuel vites sürüş arabası sahibi olmayacağız




  • yubika Y kullanıcısına yanıt
    hocam BMW yi aile aracı olarak kullanacaksan otomatiği makbul yok bekarsan bence manuel al o yazdığın seslerin hepsi manüelde olur.4 den 3 e çekip bastınmı teybi kapatıp motor sesini dinleyecen. yalnız 3 25 den aşagısı olmazz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E39

    Abiler çok teşekkür ederim. Heralde ben de dizelden vazgeçeceğim. Görünen o. Ama 325i'i tavsiye ediyorlar. Yakıtı bile daha düşük diyorlar. Aslı var mıdır?
    Birde ben malesef otomatik olacağım :( Hanım da kullanacak. İşte bir erkeğin hayatının özeti. Bmw alırsın ama otomatik olmak zorunda :)

    Otomatik şanzımanı da 6 ileri Getrag şanzıman.. gayet iyi gibi duruyor. Problemli mi? Bi fikri olan var mı ?

    Şöyle bi durum var aracın boş ağırlığı 1430 kg olduğundan 320i makyajsız kasanın performansı yetmiyor, anca yüksek devirli kullanınca biraz tatmin etmeye başlıyor.Bendede oto var vites aralıkları dsg gibi çok az ve sarsıntısız, dsg gibide rampada kaçırma yapmaz.Ben şahsen memnunun sadece yakıt biraz yüksek oda çok önemli olmuyor.
    325 kesinlikle çok daha performanslı ve düşük devirler biraz daha canlı olduğundan sakin kullanımda yakıt aynı olur yada 1lt gibi düşebilir 320ye göre.Fakat performanslı kullanınca 320den 2-3lt fazla yakabilir.325 kullanmadım ama tahminlerimde yanılma olacağınıda sanmıyorum.325te tek sıkıntı vergisi bana göre, vergi çokta sıkıntı olmasa ideal.
    Bu arada makyajsız e46 alacaksanız ve 2.0 motor üstüne çıkmak istemezseniz 320i, makyajlı kasa düşünüyorsanız 318i alın.Uzun süre kullanacaksız eğer tavsiyem makyajlı kasa 325i alın her 3 senede vergi düştüğünden rahatça binebilirsiniz.Alırkende motor için çok iyi bir ustaya baktırın, şanzımanda çok önemli iyi incelenip alınması lazım.Kaportadaki boyada çok önemli değil sonuçta yaşını almış araçlar dolayısıyla çizik vs. boyatılabiliyor, değişeninde olmaması yada tek çamurluk orjinali ile değişmesi gibi olabilir.Hayırlısı olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yubika

    beyler ben de bir e46 hayranı olarak aranızda bulunuyorum. henüz e46 sahibi değilim, punto ile oyalanıyoruz. kullanan arkadaşlara soruyorum: otomatik vites manuel modda iken kesiciye giriyor mu. yani gençlerin hatatatata diye ifade ettiği limiter yaşanıyor mu yoksa sadece kesici mi giriyor?

    Oto viteste boştayken limitöre giriyor fakat ilerlerken manuelde de olsa 6500 devirde arkadaşın dediği gibi vitesi büyültüyor, sadece istisna olarak rampada 1-2 kere kesiciye girip vitesi büyülttü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erseverse

    Arkadaşlar Merhaba.

    Son 6 aydır 3.20, 3.25 3.30 (i-d-xd) bmw TOURING araç bakıyorum. 5 serilerine de baktım fakat bütçemi aşacağı için pek düşünmüyorum.

    Sorun şurada. Piyasada araba yok. Sahibinden.com ve diğer araba sitelerini aylardır takip etmeme rağmen aylardır aynı araçları silip silip tekrar ilan veriyorlar. Derdim alıp uzun yıllar kullanabilmek.

    Eğer başlıklar halinde yazmam gerekirse:

    1. Bütçem max 50.000 lira. Ailece kullanılacak ve sanırım sadece hafta sonlar bineceğiz. İşe skoda fabia'mla gideceğim. Satış derdim yok, en az 5-10 yıl kullanmayı düşünüyorum.

    2. Borusan ve diğerlerinin 2 el ilanlarını takip etmeme rağmen denk gelmedim, denk geldiğim 1 taneside 48000 euroydu. Aradığım arabayı nerede nasıl bulabilirim

    3. D sınıfı araçların SW larına (audi avant, wv variant, smax, cmax, picasso, i30 ve ceed sw, 508 sw, volvo v40-60) yöneldim ama içime sinmedi, sevmedim, hep bmw ile kıyasladım, sonunda dönüşüm yine bmw'ye oldu. İnsan satmayı düşünmeyince istediği arabayı almak istiyo.

    4. Araçta cam tavan dışında standart donanım ve esp olsun yeter. Cam tavan yoksa sunroof olmalı ve mümkün olduğunca az boya olmalı.

    5. İmkanları zorlasam Almanya'dan getirebilir miyim. Nerelere bakmalıyım. Google'da bakılacak her yere baktım

    6. E46 ve e60lara dahi bakıyorum ama asıl istediğim e91

    Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

    Hocam yardımcı olmak isterdim fakat bir fikrim yok, ilgili arkadaşlar yardımcı olursa bende faydalanmak isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mehmet ALHAN kullanıcısına yanıt
    Mehmet ALHAN Bey,

    Son zamanlarda araba işi zamanımın önemli bir kısmını almaya başladı. son olarak 508 sw'u beğendim ama araç tamda bana göre diyebileceğim bir araba değil. Aslında otomatik vites araç bana göre değil fakat sırf istediğim olsun diye ondanda vazgeçmeye hazırım çünkü keyif vermiyor otomatik vites Ankara'da, İstanbul'da olsa verirdi ama. konuyu dağıtmayayım.

    passat variant 2. elde güçlü ama benim için önemli değil çünkü gereksiz bir popularitesi var bana göre. 508 bmw touring'ten sonra düşündüğüm araç fakat ondaki otomatik vitesin sorunlu olduğunu biliyorum. Superb combi mükemmel bir araç ama çok çirkin görünüyo. Mondeo sw'yi beğenmedim. Volvo ise dıştan geniş içten dar geldi. c5 vagonun ise koltukları çok büyük ve fazla yer kaplıyor. Avensis vagon memlekette pek yok :) ya bmw touring'i bekleyeceğiz istediğimiz bir araba bulana kadar yada muadili bir araca yönleneceğiz. Bu arada ailemize yeni bir üye daha katılacağı için artık arabada bebek ürünlerini koymak için yer olmalı 508 sw gibi. Aslında çok çirkin olmasa superb combi mükemmel bir araba




  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.