Şimdi Ara

Basur geçirmiş arkadaşlar yardım edin (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
189
Cevap
9
Favori
672.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İleri seviyelere gelmiş Hemoroid tamamen yaraya dönüşüyor, Mutlaka erken teşhiş ve gerekli müdahaleleri yaptırın. Diğer tüm ilaçlar ilk evrelerde işe yararmış gibi görünür fakat hastalığın tamamen iyileşmesiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Az daflon, doxium merhem ve fitil bitirmedim. Bitkisel olanlar eczanelerin kapısında asılanlar veya aktardakilerin işe yaradıgını hiç görmedim. Zaten şişler inmeye meyilli oluyor ilk evreler bu yüzden onlarda işe yaramış gibi görülüyor çoğu zaman.
  • sana iki krem tavsiye edebilirim biri buhttp://www.bittison.com/hemocare-hemoroid-kremi.html diğeride buhttp://hemocare.bittison.com/
  • Merhaba arkadaşlar,
    Hemoroid (basur) rahatsızlığı geçirenlere öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hemoroid hakkında cerrahi müdahale olmadan kendi evinizde doğal ve bitkisel basur tedavi yöntemlerini öğrenerek yardıma ihtiyacınız olmadan acısız ve ağrısız bir şekilde tedavi olabilirsiniz. Sitemizin adres bilgisini sizlerle paylaşıyoruz hemoroidle ilgili bütün detayları ve doğal-bitkisel tedavi yöntemlerini sitemize giderek ögrenebilirsiniz. Sitemizde anında sahip olabileceğiniz ve hemen tedaviye başlayabileceğiniz iki adet e-kitap değerlendirmesi mevcuttur. Çok daha fazlası için
    http://www.evde-hemoroidtedavisi.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redstone78 kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatmak gibi olacak ama benimde başıma geldi
    3 hafta önce büyük abdestimi yaparken fark ettim nohut gibi bir şişkinlik vardı makatımda ve hala şişkinlik devam ediyor kanama ağrı gibi bir rahatsızlık vermiyor başlangıç seviyesinde fakat ilerlemesinden korkuyorum erkenden iyileşsin istiyorum lifli yiyecekler yemek az oturmak çok su içmek gibi şeyleri biliyorum bu şişkinliğin geçmesi için bir çözüm varmı
  • Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda bir basur belası atlattım. O dönemde burada yazılanların hepsini okudum. Arada çıkar amacı güden arkadaşlar hariç herkese teşekkür etmek gerek.

    Aslında ben ilk defa basur geçirmiş biri değilim, işi gereği sürekli oturan, düzensiz beslenen, sürekli kahve içen biri olduğum için basur bende 10 yıldır var. Bu nedenle bende deneyimlerimi ve yapılması gerekenleri yazmayı bir borç olarak görüyorum.

    En son basur oluşum bundan 3 hafta kadar önce, tamda güzel bir otele tatile gitmişken başıma geldi. Tatile giderken geçirdiğimiz 10 saatlik ve molasız otobüs yolculuğu nedeniyle, 1 yıl boyunca çalışıp, kafa dağıtmayı planladığımız tatil bu basur yüzünden zehir oldu. Buradan da o K*** K*** adlı otobüs şirketini nefretle anıyorum.

    Geçirdiğim basur, bir çok kişinin derdini en çok çektiği şey olan dış basurdur. Aynı şekilde yakın bir akrabam da hemoroid ameliyatı geçirmiştir. Üstelik çok tavsiye edilen, şu Ankara 'daki (sözde) doktor yaptı ameliyatı ve tekrar hemoroid oldu. Doktorun ameliyat ediş şeklini ve sonrasında yaşadıklarını anlattığında ise resmen tansiyonum düştü. Neler anlattığını anlatmayacağım elbet ama size şu kadarını söyliyeyim, ameliyat esnasında ve sonrasında ölmek için yalvardığını söyledi. Korkutmak istemiyorum ama o kişi uyuşturmadan, etmeden, resmen kasaplık yapmış. Neyse ...

    Her şeyden önce üzülerek belirtmeliyim ki arkadaşlar basurun kalıcı tedavisi yok! Siz ameliyat olsanız da, başka yöntemler ile tedavi etseniz de tekrar nüksetme ihtimali vardır. Ben bahsettiğim tatilde ve önceki deneyimlerimden yola çıkarak, basur olmamak için ve basur iken neler yapılması gerektiğine değinmek istiyorum;

    Basurun 4 temel nedeni vardır;
    1. Uzun süre oturmak.
    2. Kabızlık.
    3. Acı yemek.
    4. Stres.

    Elbette bunları yapanlar ve basur olmayanlarda vardır fakat temel nedenler bunlardır. Dolayısıyla bunlara dikkat etmek gerekir. Bunlara dikkat etmenize yardımcı olacak unsurlarda şunlar;

    *Uzun süre oturmak sindirim sisteminizin tembelleşmesine neden olur. Bu yüzden haftada bir kaç gün koşmakta yada yürümekte fayda var. Hareketsiz yaşam her türlü sıkıntıya gebedir. Koşmak yada yürümek zor geliyorsa, bir kaç saatte bir ayağa kalkıp, ayaklarını karın bölgesi hizasına bir kaç kere kaldırıp indirin.

    *Lifli ve sulu gıdalar tüketin. Bunların sindirimi kolaydır.

    *Kuru kayısı, zeytin yağı bunlar sizin can dostunuz olsun. Özellikle zeytinyağı her anlamda çok faydalıdır. Eğer basur tehlikeniz var ise günde yarım çay bardağı zeytinyağı için. Hiç içemeyecek gibiyseniz en azından çeyrek çay bardağı içmeye çalışın.

    *Bol bol su için. Su her şeye faydalı olduğu gibi yine sindirim sisteminize de faydalıdır.

    *Çok fazla muz, kahve tüketmeyin. Bu arkadaşlar kabızlığa, dolayısıyla basura neden olabilir.

    Bu noktaya kadar deneyim ve tecrübelerime dayanarak basur olmamak için dikkat edilmesi gerekenleri yazdım. Şimdide basur iseniz geçmesi ve bu süreci en az sıkıntıyla atlatmanızı sağlayacak deneyimlerimi yazayım;

    *Bu illeti çekenler biliyor ki inanılmaz bir acı söz konusu. Oturmak, ayakta durmak, hele ki tuvalete gitmek tam bir kabus. Özellikle tuvalete gitmek her anlamda kabus. Gitsen çekeceğin acı nedeniyle gidesin gelmiyor, gitmesen bu sefer kabız olacaksın, o da basurun ekmeğine yağ sürüyor. Bu nedenle hayatınızı biraz daha insan gibi yaşamak için ağrı kesiciden kaçmayın. Ben çektiğim acıya dayanamayıp M****k (reklam olmasın, zaten ilk ve son harfinden anlayan anlar) içtim ve onun sayesinde tatilim biraz olsun zehir olmaktan kurtuldu. Acıyı kestiği gibi, geçmesine de sanki yardımcı oldu diye düşünüyorum. Çünkü içtikten sonra sanki biraz olsun küçüldü.

    *Gittiğim eczane V**o diye bir krem verdi. Kahverengi bir şey. Eczacı acıyı ve kaşıntıyı alacağını söyledi. Acıyı ve kaşıntıyı almadığı gibi birde o bölgeyi resmen yaktı. Dolayısıyla hiç bir işe yaramadı. Belki yarayanlar vardır ama akrabamda kullanmış, ona da yaramamış.

    *Yine tuvalet meselesine dönecek olursak, size en çok acı verecek olan şey tuvaletinizi kalın yapmak. Bu nedenle tuvaletinizi kolaylaştırmak, daha sağlıklı yapmak için zeytinyağı içmenizi tavsiye ediyorum. Ben içtim ve büyük bir acı çekmeden, rahat bir şekilde o işi hallettim. Üstelik günde 2 kere tuvalete çıktığım için, tuvalet yüzünden basurun büyümesine de engel olmuş oldum.

    *Eğer basur iseniz alkol kesinlikle tüketmemelisiniz. Çünkü alkol damarları genişletiyor, dolaylı yoldan basurunda büyümesine neden oluyor. Ben tatildeyken 3 gün alkol almadım. Fakat gayet kaliteli, her şeyin sınırsız olduğu bir otelde daha fazla dayanamadım. Çünkü tatilin bütün imkanlarından yararlanmak istiyordum. Neticede 4. gün alkol aldım ve basur hafiflemeye başlamışken tekrar şişti.

    *Acı yemeyin. Ben zaten acı sevmeyen biri olduğum için acı yemedim. Fakat arada bir acı yediğimde onun dışarı nasıl çıktığını, benim gibi arada bir acı yiyen arkadaşlar bilir. Bu nedenle basur iken acı yerseniz, çıkışının da dayanılmaz olacağını tahmin etmek zor değil.

    *Yine tatilde olduğumuz için denize girme imkanı vardı. O acıyla 2 gün boyunca denize girmemiştim. Fakat deniz suyunun iyi geldiğini duyunca, herkesin denizden döndüğü saatte ben denize koştum. Basur bölgesine daha rahat deniz suyunun gelmesi için boş boş yüzmekten ise, sığ bölgede oturur vaziyette bir kaç dakika takılın. Kesin konuşmak istemiyorum ama onunda faydalı olduğunu düşünüyorum.

    Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Bir kişiye azda olsa bir faydam dokunursa ne mutlu bana. ALLAH bu illeti kimseye yaşatmasın, yaşattıklarına da yardımcı olsun.
  • Arkadaşlar 1.5 ay önce aynı hastalığa yakalandım önce kabız sonra basur içerde idi kanamalı idim
    2 çeşit ilaç 1 fitil bir krem verdi doktor ancak fitil ve kremi sürmek bile dayanılmaz acı veriyordu oturamıyordum.
    Sonra araştırmaya başladım ve bir sitede zeytin çekirdeğinin buna iyi geldiğini öğrendim
    şifa Allah'tandır deyip günde 5 tane yemeye başladığım günün akşamı acımın dindiğini hissettim
    10 gün kadar devam ettim ve elveda dedim başkalarıda paylaşmış Allah rızası için paylayaşım dedim.
    İnanması zor organik zeytin tercih edin 5 tane sabahları çekirdeği ile zeytin yeyin inşaAllah şifa bulursunuz.
  • Basura hiç bişey iyigelmiyor kullanmadığım yapmadığım hiç bir şey kalmadı ve henüz 17 yaşımdayım gece boyu ağrım oldu ve gram uyku uyuyamadım sıcak su torbası ,kuru kaysı,kremler,haplar,şuruplar herşeyi kullandım ama yok zeytinyağı kullandım ve kanızlıkta var hemde mart ayından beri 2 aydır çekiyorum 2-3 hafta ağrısı olan hemen çözüm arıyo yıllarca aylarca bu hastalığı çekenler napsın aylardır tuvalete sayılı çıkmışım canımın acısından tuvalete çıkamıyorum ve bugünüde sabah ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMELİYATSIZ HEMOROİD (BASUR) TEDAVİSİ !
    http://link.tl/Hr9e
  • bende okadar şey kullandım ve denedim hepsi hikaye... ama en iyi krem bu diye bilirim cunkü kesin kanamayı durduruyor yeterki acı baharat alkolden uzak durun ( hemopropin ) kesin kullanın yanında birde venoruton kullanırsanız rahat edersiniz
  • Arkadaşlar bir profesörün özel karışımı ile 5 dakikada farkı göreceksiniz ...Allah herkese acil sifalar versin ...mükemmel bir karışım isteyen arkadaşkara verebilirim 05467665056
  • Arkadaşlar doğal yöntem ile 4 günde kesin çözüm elimde fazlasıyla var arayın görüşelim hüseyin 0555 883 7698

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ken B. kullanıcısına yanıt
    basur sadece çok acılı yiyince ve kabız oluncamı olur ?
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle şunu söylemeliyim basur yani hemoroid hiç bir şekilde tedavisine tıp ile
    çare bulunamayın bir hastalıktır. Tek cerrahi müdahale ameliyattır ve buda çok ileri derecede olmadık sürece
    tavsiye edilmemektedir. Kendim bu hastalığı zaman zaman geçiren ve ilk zamanlarda çok fazla derecede şikayetim
    olan bir hastalıktı. Çok şükür atlattım bunu size anlatmak istiyorum.

    Arkadaşlar öncelikle bu hastalık sık sık lavaboyu alışkanlık haline getirmeyen ve kabızlık sonucu ıkınarak yediklerimizi
    çıkarırken makata verilen ilk zarar çatlak olarak başlar ve dışarı doğru bide basur memesi çıkmasıyla oluşuyor örneğin elinize mercimek tanesi gibi bir şey gelir ve büyük tuvaletinizi çıkarırken acı çekmekten tuvalette duvarlara yumruk vurduğunuzda olabiliyordur belkide ben yumrukluyordum resmen !!

    Şimdi arkadaşlar bu hastalıktan kurtulmak aslında sizin elinizde vereceğim şeyi bir iki kez yapıp aaa bende geçti deyip kenara atmayın devamlı yapın.

    1. Her sabah kalktığınız zaman Aç Karna Ilık Su için bir bardak (Bu Sizin Bağırsaklarınızı Uyaracak)
    2. Düzenli olarak sabah öğlen ve akşam yemeklerini yiyip ara öğünlerde almanız lazım ki bağırsaklarınız çalışır
    vaziyette olsun.
    3. İki kaşık yemek 2 yudum su için ve ekmek elinizden geldiği kadar hiç tüketmeyin veya tam buğday ya da çavdar ekmeği
    tüketin.
    4. Tuvaletim gelmiyor diyip tuvalete gitmemezlik yapmayın her gün muhakkak 1 kere gidin bağırsaklarınız alışsın ve
    alışacak ta
    5. Arkadaşlar buda çok önemli yürümek hareketli olmak.. Oturarak iş görüyorsanız bu en en çok veren zararlardan
    bitanesidir. Yani çok fazla oturmayacaksınız..
    6. Kuru Kayısı ve incir günlük olarak şeker niyetine ağzınıza atın
    7. Eğer dışkınız da kan görüyorsanız bunun için Çoban Çantası diye bir bitki var baharatçılarda mevcut sabah aç karna
    ılık su içtikten sonra bunu kaynar suya basıp biraz bekletip suyunu için (Bu bitki vücudunuzdaki kanamaları
    durduruyor araştırabilirsiniz)
    8. Doktor muayenesinde yazdırın korton diye bir krem var bu çatlağının çabuk iyileşmesine basur memesinin rahatlamasına
    yol açan bir kremdir.
    9. Kesinlikle Çiğ Köfte, Acı Turşu ve mayalanmış şeylerden uzak duracaksınız. Bol sıvı yemek
    10. Günlük su tüketiminizi yemek sonrası ve her zaman sık sık çoğaltın. susamasanız bile aklınıza geldiğinizde su için
    11. Tuvalet sonrası makat bölgesinin iyice temiz olduğuna emin olun o bölgede dışkı kalmayacak ve kuru bırakacaksınız
    12. Belli bir süre sonra kabızlığınız ortadan gittikten sonra bu uygulamaya uzun bir süre devam edin. zamanla
    çok rahatlayacağınızı ve sanki o hastalık hiç olmamış gibi olacaksınız ama dediğim gibi devam edeceksiniz
    13. Bunlar haricinde tabiki ilk olarak doktor muayenemizi muhakkak yaptırmalıyız.
    14. Son olarak arkadaşlar bende başka birisinden duydum bunu erkeklerde cinsel ilişkinin basuru azdırdığını duydum
    bunu ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum.

    Allah Hepinize şifa versin ben buradayım utanıp buradan soru soramayan varsa özelime yazsın yardımcı olurum. Çok çektim ve şuan Allah'a bin şükür yaptıklarımı sizede anlattım size geçti bir şey kalmadı.
  • selam herkeze yıllardır uğraştığım sorunum bu hafta itibari kalmadı bunuda herkesle paylaşmak istedim ki herkes oto boka para harcamasın gidipte götünü herkese gösterip sonra da işini bilmez iki salak doktor yüzünden ömür boyu altına kaçırmasın istedim iyi mi ettim kötü mü ettim orasını siz bilirsiniz para sizin göt sizin hayat sizin ne diyelim. Arkadaşlar Hacettepe Üniversitesi eczacılık fakültesi bulmuş işin çözümünü yeni bir tedavi yöntemi geliştirmişler.10 cclik bir şişede alıyorsunuz sprey ediyorsunuz götünüze sokmadan dışarıdan o kadar günde bir kere yapıyorsunuz şişe bitene kadar hergün süper birşey çalışma sistemi faklıymış ismini yazmak istemedim reklam olmasın diye ama ne olacak ya Memethol ismi eczaneden alınıyor haberiniz olsun duyan duymana duyursun
  • Sözlerime nasıl başlayacağımı bilmiyorum ama

    Cenabı Hak bize rahat yediğimizi rahat çıkartmayı nasip etsin inşallah...

    Arkadaşlar 30 yaşındayım düne kadar Basurun b' sini bile bilmiyordum bu yılın Ağustos ayında birden makat bölgesinde bir şişkinlik olduğunu fark ettim nette ki araştırmama göre basur olmuşum ve gerçekten olmustumda.

    wc de yarım saate kadar kalmalar acı ızdırap ölmek isteği daha neler neler Çekmeyen bilmez denir ya o söz sanki bu hastalık için denmiş.



    Saraçoğlu ve daha bir kaç Tıp adamının Önerdiği Kürleri denedim hemde hergün düzenli Tabi bu süreçte yediğime ictigime,yürüyüşüme ,wc alışkanlığıma,sıvı tuketimime herşeye dikkat etmeme rağmen bir kere basur olmuştum ve gittikçe acısı izdirabi şişkinligi büyüyordu...



    Bir süre sonra bırakın wc de acı çekmeyi onu bile göze almış iken artık yolda bile yürümekte zorlanıyordum Çünkü şişen basur çok acayip kaşıntı hissiyatı veriyor du..

    Bir ay içinde hergün düzenli olmak kaydıyla Çoban çantası otu kürü vardı onu hazırlayıp kullandım ama işe yaramadı ne yazık ki ...



    Kasım ayının sonları gibi Osmaniye de olan Arkadaşımın yanına gittim seyhat için laf lafı açtı VE kendisine öyle bir rahatsizligimin olduğunu söyledim kendiside benle aynı yaşıt ve kendiside 8 sene önce aynı Rahatsızlığı geçirmiş tanıdığı birinin aracı ile doğal yöntemle o süreci atlattigini söyledi ilk önce inanmadım ama sonra denemekte fayda var dedim...



    Ertesi gün dediği kişinin yanına gidip durumu izah ettim bana otmu dersiniz yeşil bitkimi dersiniz ögutulup nerdeyse toz haline gelmiş bir karışım verdi(cüzi bir TL karşılığında). Bu karışımı sadece bir hafta kullanmam gerektiğini ama 1 ay içinde Kesinlikle ve Kesinlikle acı,baharat,ekşi,alkol,tuketmemem söylendi...



    Hergün sabah kahvaltısından yarım saat önce aç karınla ve her akşam yemeğinden yarım saat önce bir bardak su ile bir çay kaşığı kadar tuketmemi söyledi..

    Bana söylenen herşeyi harfi harfi yerine getirdim ilk bir hafta içinde etkisini görmeye başladım şimdi 1 ayı bitirmek üzereyim zira 1 ay sonrasında ilk başlarda aşırıya kacmamak şartıyla ekşi baharatlı Vs şeyler yiyip icmemde artık sakınca kalmiycak...



    Şuan için herşey çok iyi makat bolgemdeki basur şişkinlik hiçbirşey kalmamış çok şükür büyük abdestimi sıkıntısız bir şekilde yapıyorum ha zaman zaman acıyor o da içteki yaraların iyileşme süreci işte ..

    Süreç içerisinde makat bölgesine sıcak su banyosu zeytin yağı pamuğa sürmek kaydı ile sabaha kadar bekletmek inanın arkadaşlar aklınıza ne geldiyse doğru olarak bilinen herşeyi yaptım belki geçici olarak acımı hafifletmis olabilir ama arkadaşımın beni götürdüğü Adamın verdiği karışımı tuketmeyene kadar herşey boştu şunuda söylemekte fayda var 5 ay içinde hiç doktora gitmedim belkide çekindiğim içindi ama bu son ay yaşadıklarım olmasa idi doktora Kesin gidecektim Çünkü dayanılmaz acılar içinde kıvranıyordum..



    Belki fazla anlattım ,Belki az ,Belki bazı yerlerde yanlış bilgi verdim yada okurken kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin Allah Ccc tüm hasta olanlar şifa vermesi dileğiyle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IwillBe

    '' Anestol '' bu merhemi kullan sorun çözülür.. Forum kapanabilir.

    Anestol krem ya da benzeri ürünler sadece hastalığın neden olduğu ağrı ve kaşıntıyı önlemektedir. Bunu nasıl yapıyor derseniz cilt üzerinde bulunan sinirleri uyuşturarak etkisiz hale getirmektedir. Bu şekilde ağrı ve kaşıntı hissi beyne iletilemez. Tabii ki ağrı ve kaşıntı olmaması hastalığın ortadan kalktığı anlamına gelmez.

    Demek istediğim gerek anestol gerekse diğer basur ya da diğer adıyla hemoroid kremleri hastalığı tedavi edemez.

    Kaynak:https://www.ideaklinik.com/basur-kremi.html
  • Herkse Merhaba, Ben burada Basur ve Çatlak şikayetlerinde yardımcı olan %100 Naturel bir kremden bahsetmek istiyorum. Hemorrel Krem Araştırmanızı öneriyoruz ve fayda göreceginizden emin olabilirsiniz. ekte fotosunu görebilirsiniz.Acil şifalar dileriz.
    www.hemoroidi-bg.com
  • Konu reklamcı .... çocuğu dolmuş. İnsanların dertlerini kullanıp para kazanmaya çalışan ve reklam yapan adi herifler. Annenizle ilgili problem var galiba
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.