Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.797
Cevap
52
Favori
617.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Merkezi ısıtma sistemi ve bireysel ölçüm sistemine dair önemli ve değerli bir bilgi notunu paylaşmak istiyorum.

    Bence bu bilgi notu, mümkünse merkezi olan bütün sitelerde, her daire sakinine çıktı olarak verilmelidir. Yada yöneticiye iletilmeli yada panoya asılmalıdır.

    Saygılar...

    https://drive.google.com/file/d/0B1MC0WaI15uKWDhIYXdpWlg3amM/view?usp=sharing



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 20 Ekim 2016; 15:12:45 >
  • Arkadaşlar çok ilginç bir sorum olacak..Kalorimetre olan evde oturuyorum.Yeni bina.... Tüm petekleri 1 konumuna getirdim petekler buz gibi ancak gene de kalorimetre'de akış gösteriyor..Daha sonra peteklerin hatlarını da teker teker giriş vanasından kestim halen kalorimetre de akış gösteriyordu ki buna çok şaşırdım... Ancak ana hat olan vanayı kapatınca kalorimetre de akış durdu ..Bunun açıklaması ne olabilir? Teşekkür ediyorum...
  • tajo T kullanıcısına yanıt
    Bir borunun içindeki suyu bir uçtan ısıtırsanız borunun içindeki su durağan olsa dahi ısı bir uçtan diğer uç yayılır. Kalori metre bu geçen ısıyı yazıyor. İlla su geçişi olması şart değil. Su saati gibi geçen suyu okumuyor yani.
    Tüm vanaları ve petekleri tamamen açıp tekrar kontrol edin ve artış miktarını karşılaştırın. Birbirine yakın değerler ise bir arıza vardır denilebilir ama vanaları açınca hızlı artış kapalıykende yavaş artış normaldir.
    NOT: Konunun uzmanı değilim sadece gördüğüm sistemlerden yola çıkarak yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l.a.c.i.w.e.r.t -- 23 Ekim 2016; 0:53:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcak olan birşey yokki..Sabaha kadar yazmaya devam etmiş kalorimetre.. fakat peteklerin an hatları bile kapalı..Üstelik geceden sabaha 5 kw yazmış.... Hiç anlamadım bu durumu..
  • tajo, asıl sistem senin sistemin. altaki komşunun kaçan ısısını ölçüyor kalorimetre. örnek verecek olsak sen müstakil bir evde otursan ve hiç bir yakıt yakmasan evin ısısı 10 derece olacak. ama ara katta olduğunu için hiç yakıt yakmasan evin ısısı 18 ile 20 derece olacak. bu 8 il 10 derecelik ısı alt komşundan aldığın ısı. en mantıklı radyötor üzerindeki kalorimetre zaten. ısındığın kadar ödüyon. eger vana üzerindeki sistem olsa vanayı kapattığın andan itibaren komşulara girer kazık.
  • Merhaba bir sorum olacakti 60 dairelik bir sitedeyiz. Evimiz yerden isitmali. Havalar sogudugu icin artik kaloriferler yanmaya basladi ancak cok fazla sicak oluyor ev . Disarisi buz gibi evde sapir sapir terliyoruz ne yapmamiz lazim. Boyle bir sistem var ne yapacagimi bilemedim. Ilk dogal gazli evimiz. Yabanciyizm pekde anlamadim. Vanalar ne ise yariyor. Bu isi degerini 2.3 derece bari nasil dusurebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 27 Ekim 2016; 1:39:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Up pls

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayansame H kullanıcısına yanıt
    Peteklerin üzerindeki vanalardan ayar yapmalısınız oralardan kısmayın ısıya göre ayar yapar vanaların üzerinde 1 2 3 4 5 e kadar sayılar vardır idealı 3 4 tür baktınız halen sıcak bıraz daha düşürün ama vanada yoksaburdaki ayarları yıne oynamayaın petek üzerinden ayar yapın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak-doganay

    Peteklerin üzerindeki vanalardan ayar yapmalısınız oralardan kısmayın ısıya göre ayar yapar vanaların üzerinde 1 2 3 4 5 e kadar sayılar vardır idealı 3 4 tür baktınız halen sıcak bıraz daha düşürün ama vanada yoksaburdaki ayarları yıne oynamayaın petek üzerinden ayar yapın

    Bu vanalrdan kapatsak diger peteklere daha cuma çok sicaklik gitmezmi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak-doganay kullanıcısına yanıt
    Hocam tesekurler crvabiniz icin. Ama yerden isitma olunca petek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 28 Ekim 2016; 13:00:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerden ısıtma ise kollektördeki vanalardan ayar yapacaksınız başka çaresi yok, önce tamamını kapatın yerler soğuduktan sonra hafifçe vanaları açın, konforunuza göre yavaş yavaş arttırın, tabı yerden ısınmada yerlerin birden ısınmayacağını hesaba katmanız gerekiyor.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Hocam tesekkurler cevap icin. Bi dijital olcer koymamislar cok enteresaniz valla. O vanalarin her biri bir odayi temsil ediyor heralde. Tesekkurler tekrar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yönetmelikte ısı pay ölçerlerin nereye konulacağı kesin değinilmemiş. Bu sebeple genelde müteahhitler evin içinde yerleştiriyor cihazı. Bizim apartmanda ısı pay ölçer evin içine konmuş. İsteyen isteği gibi vana kapatıyor. Ancak yönetmelikte vana kapatmak yasak. Bunu takip edecek bir mekanizma yok. Kapatını nasıl ispatlanacağı veya yönetim olarak ne gibi ceza yazılacak bilmiyoruz. Veya adam kapatmadı, alet hatalı ölçüyor nasıl tespit edecen.
    Kat yalıtımı yapılamayan binalarda bu yönetmeliği uygulamak ne kadar sağlıklı. Isınan hava yukarı gidiyor. Doğal olarak adamın evini ısıtıyon. Eğer yukarıdakinin vanası kapalı veya daha düşük bir sıcaklıklığa ayarlı ise yukarıdaki komşunun evini ısıtıyorsun. Bununlada kalmıyor yukarıyı ısıttığın gibi kendin ısınamıyorsun. Bir yerde 600 ödüyor adam diğer komşu 150. bu komşuluk ilişkilerini çok zedeliyor. Bizde bilmiyoruz ne yapacağımızı. Eşit bölünme kararı alalım dedik, araştırdık oy birliği olması lazım denildi. Bizim apartmanda 23 eşit bölünsün denildi 2 kişi itiraz etti. Eşit bölünmeye geçemedik. Oy çokluğu ile Cumhurbaşkanımızı seçiyoruz. Ama oy çoklu ile eşit ısınma şeklini seçemiyoruz.
    Isı pay cihazı takılan apartmanların %95 eşite geçti. Sadece böyle itiraz eden komşular geçemedi. Bu cihazlar yurt dışından geliyor. Paramız dışarı gidiyor. Boşu boşu masraf ediliyor.
    Bu yönetmelikte bu kadar eksik varken bir an önce değişmeli yönetmelik. Kat yalıtımı olmayan binalarda uygulamaz. Kat yalıtımı olan binalarda ise oy çokluğu aranmalı. Kimseye zorlanamaz.




  • Isı pay ölçerli binada kiracı olarak ilk kışı nasip olursa geçireceğiz, firma geldi sistemi kontrol etti, ancak hiç kullanmadığım için kafamı kurcalayan bir durum var.

    a) petekler üzerindeki 1 den 5 e kadar hangisini kullanmalıyım , ideali nedir.
    b) her odaya farklı ısı ayarımı gerekli.

    c) gündüzleri yanmıyor yinede payölçer yazarmı


    saygılar.
  • Arkadaşlar burada yazılanları okuyunca tırstım açıkcası ... dün daha sıfır daire alan biri olarak aldığımız binada ısı payölçer sistemi mevcut ancak doğalgaz henüz bağlanmamış , haftaya son kontroller yapılıp gaz verilecekmiş ...müstakil kombili evden bu sisteme geçeceğiz ancak , burada yazılanlardan kimsenin memnun olmadığını gördüm , aldığımız bina sıfır bu sisteme göre yapılmış olması beni biraz rahatlatıyor ama kullanmaya başlayınca burada yazılan sıkıntıları yaşamaktan korktum açıkcası
  • Merhaba,

    Biz de kombi sistemli evden merkezi sistem payölçerli sistemi olan bir daireye geçiş yaptık.

    Her petekte 1-5 ayar mevcut yani her petek için ayrı ayrı ısı ayarı manuel olarak yapılabiliyor.

    Ancak benim merak ettiğim bu sisteme daire termostatı entegre edilemez mi?

    Örneğin bir odada veya salonda termostat olacak, ayarlanan ısıya ve algılanan ısıya göre daire girişinden eve giren su sıcaklığını ayarlayıp kontrol edecek.
    http://www.akillievshop.com/Cift-Kollektor-Kontrol-2-RF-Oda-Termostati,PR-129.html Bu tarz bir sistem gördüm internette ancak bu sistem her bir peteği elektronik olarak kontrol etmeye yönelik yani sadece bağlanılan peteği kontrol ediyor.

    Benim istediğim ise oda yada peteği değil de direkt daire girişini kontrol edebilecek bir termostat sistemi..

    Not: Sanırım sistem payölçerli değil de kalorimetreli çümkü peteklerden ölçüm yok daire girişinde kalorimetre var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalib -- 7 Kasım 2016; 3:43:57 >




  • cemalib kullanıcısına yanıt
    hocam kanun minimum 15 derece tutulmasını şart koşuyor, benim evimdeki (eca marka )termotatik vanalarda 15 derece 2 konumuna denk geliyor.yani oturduğunuz apartmandaki kimse dairesini komple kapatım gidemez . Oda termostatı dediğiniz genelde merkezi sistemlerde yerden ısıtma olduğu zaman kullanılıyor, petek varsa da olur ama maliyet & fayda kriterlerine göre değerlendrmek lazım
  • selamlar ben 1+1 eve çıktım bu sistem var vanaları 2 ya da 3 arasına alıyorum evin sıcaklığı hep sabit kalıyor bakıyorum bazen yanıyor bazen yanmıyor çok güzel çalışıyor. Neyse konuya geleyim banyodakini bu ince kaloriferlerden yapmışlar ve termostatı yok sürekli yanıyor yarıya getirdim 2 vanası var sıcaklığı değişmedi. Sizce bu faturayı çok etkiler mi veya normal mi böyle olması? Sıfır daire olduğu için daha hiç gelmedi fatura
  • GranTurismo kullanıcısına yanıt
    havlupanda termostatik vana olmaması normal ıslak mahalde kullanılmaz. boyutları nedir bilmiyorum ama maksimum 70-100 Kwh arası bir tüketimi olur devede kulak yani :) Açıkmı kapalımı olması daha doğru kısmı teknik bir konu ama ana kolon hattınızda suyu sirküle eden pompanız frekans kontrollü değilse bütün dairelerin havlupanlarını açmasında fayda var, geceleri birçok termostatik vana kapattığı için tesisattaki su basıncı artacaktır sirkülasyon pompalrını ve tesisatı korumak için bütün dairelerde açık olması doğru olandır. Eğer frekans kotrollü pompalarınız varsa kapatılmasında bir sakınca yok
  • Hocam o kadar teknik bilgi sahibi değilim açıkçası ancak şunu söyleyebilirim: iki vanasını da yarıya da getirsem tamamen de açsam bu kaloriferin sanki sıcaklığı değişmiyor tamamen açmamı mı önerirsiniz eğer öyleyse yapayım.
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.