Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.797
Cevap
52
Favori
617.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GranTurismo kullanıcısına yanıt
    banyonuz küçükse kapatın, duş alma hallerinde zaten sıcak su buharı hemen imdadınıza yetişecektir. büyük bir alansa yarım yapın kalsın
  • arkadaşlar bu sisteme müdahale mümkün mü?
    techemden böyle bir hizmet alıyor bizim apartman radyo dalgaları ile peteklerdeki bilgiler okunuyor. babamın arkadaşı o sistemlere müdahale oluyor o peteğe takılı aletin arasına yalıtıcı bi malzeme koyarsan ölçümü az yapar demiş. bize mesela 145 tl gelirken 55 tl gelen daireler var nasıl oluyor toplam 7 petek var 2 tanesini yakmıyoruz. ev güney cephe bi de kuzey cephedeki dairelerden var 55 tl gelen bu nasıl mümkün oluyor ciddi şüphelerim var. acaba bu aletle ölçüm yapıldıktan sonra toplam tüketim ile binaya giren doğalgaz karşılaştırılıyor mudur?

    evimiz gayet sıcak oluyor. ben memnunum parası neysde veririz de bizim 145 tl yaktığımız yerde diğerlerinin 55 tl yakması kafamı karıştırıyor.
  • Philae kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Isı Pay ölçer sistemi merkezi sistemlere göre yapılmış binalara monte edildiğinde sizin sıcaklığınızdan istifade ednlerin daha öz ödemesi mümkün.Ben 225 TL yakarken benim üstüm 55TL yakıyor.Keza yanım ve üstüde aynı şekilde. Merkezi sistemlerde katlar arası ısı izalasyonları çok önemli değilken isı pay ölçerle kalorisi ölçülen dairelerde önemli olmaktadır. Sitemizdeki olumsuzluğu minimize etmek için minumum sıcaklığı 18 dereceye set etmemize rağmen bu tür olumsuzluklar yinede var.Komşu site ısı pay ölçere geçmedi.Geçenlerde bin pişman.Şimdi sorularınızın cevabına geçeyim.
    TECHEM sayfasını incelerseniz detaylı bili edinirsiniz.Hesaplamnın nasıl yapıldığı yönünde.
    1-Sisteme müdehale olurmu? Sisteme müdehalenin mühür çıkarılarak yapıldığı söylenir ancak bu mühürü nerde bulacaksınız?
    2-Sistem nasıl uygulanıyor? Merkezi siteme göre radyatör yerleştirilen dairelerin konumuna göre(Alt kat-Kuzey cephe Güney cephe-Güneş alan almayan) cihaza başta set edilen ve mühür sökülmeden değiştirilemeyen "K" katsayısı var (yöneticilerde bunun az yakıt bedeli ödeyecek şekilde set edildiği söylenir-Bizim sitede az ödüyorlar ama günahlarını almayayım-
    Sonuç olarak az ısınanın az çok ısınanın çok ödemesi normal gözüksede eğer kazan suyu sıcaklığı arttırılmazsa siz istediğiniz kadar termostatik vanayı 5 e doğru arttırın yinede çok sıcaklık elde edemezsiniz.
    Sonuç olarak ısı pay ölçer hakkaniyetli bir sistem değildir.




  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Çoğunluk ne derse o olur. Yasa masa hikaye..
  • şikayetlerimizi ilettik belli bir ısının altında kalmayacak. evet dediğiniz gibi zaten kazan sıcaklığı da hava sıcaklığına göre değişiyor ve peteğe gelen sıcaklık da farklı oluyor salonu 2 ye getirince petek çok ısınırken odadaki petek ancak 4te aynı ayara ulaşıyor. ben de inceledim zaten harcanan ısıyı ölçüyormuş o yöden sıkıntı yok. yöneticiye ilettim artık herkesin peteği belli bir seviyede yanacak ve boş daireler de mecburi yakacaklar. bundan sonra daha iyi ısınır daha adil öderiz diye düşünüyorum benim ısınmada problemim yok 40 gündür yanmakta ve 145 tl ödedim ankara için çok iyi bi değer. sadece 55 tl ödeyenlere kızıyordum ve mesela üst katım boş ama artık boş dairelerde yakacak. itiraz geldi ama boş tutmayın o zaman ya kiraya verin ya da satın dedim zor geliyorsa.
  • Merhabalar,

    İlk defa kiracı olarak ısı pay ölçerli merkezi ısıtma sistemine sahip daireye taşındım.

    En üst katta oturuyorum. Bina sanırım 30 yıllık ve döküm peteklere sahip.
    Benim problemim sıcak su taşıyan demir borulardan ve peteklerden gelen su sesi Peteklerdeki ses su damlama sesi, çok rahatsız etmiyor ama evin içindeki dikey borulardan gelen su sesi resmen uyutmuyor. Tüm peteklerin havasını aldım ancak bu ses kesilmedi. Sanki borulardan su boşaltılıyor daha sonra yeniden dolduruluyor. Böyle bir sesle karşılaşan oldu mu? Acaba kapalı devre sistemdeki su seviyesi mi düşük olduğu aklıma geldi ancak teknik bilgim bulunmamakta. İşin kötüsü apartman görevlisinin de bilgisi yok hava vardır deyip geçiştiriyor.
    Bende böyle bir konudan müzdaribim. Belki karşılaşan vardır diye sormak istedim.




  • maniavolkan kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfır evde oturuyorum tüm sistemler yepyeni ancak o bahsettiğin kalorifer ısınırken su damlama sesi bizimkinde de var :) he ama öyle rahatsız edici boyutta değil yani hatta duymazsın bile takılmazsan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kendi geliştirmiş olduğumuz okuma sistemi ile şirketlere okuma ücreti ödemeden kendiniz apartmanlarınızdaki okuma işlerini yapabilirsiniz ilgilenenler iletişime geçebilir
    https://forum.donanimhaber.com/m_122321003//tm.htm#122321003
  • şu an merkezi sistemdeyiz, ödediğimiz fatura düşük nispeten, neyse ev almayı düşündüğümüz yerde payölçer var ve bu sistemi araştırırken burayı okudum, genelde anladığım kadarıyla herkes eşit yakmazsa sıkıntı oluyor deniliyor, tamam olur diyelim, kombi takılı olsa aynı faturayı daha kat be kat ödemeyecekmiyiz, yani merkezi sistem en iyisi fakaatt ben evime sadece akşamları 8-9 gibi gelen biri olarak sabah 6 da evden çıkıyorum aradaki 15 saat benim evim niye boşuna ısınıyor, o kötü bu kötü hiç kimseyi memnun edemezsiniz, merkezi sisteminde çok kötü yanları var, havalar güzel gidiyor güney cephedeyim, ben bütün camları açmak zorundayım ama kuzey cephe soğuk olduğu için benim kalirofer yanıyor, ve para ödüyorum, yani arakdaşlar herkes memnun olmayacak bir şey buluyor, tam mükemmel bir sistem olması için güney cephe ve kuzey cephe farklı kazanlar kullanmalı buna göre paylara bölünmeli.




  • Selam arkadaşım biz pay olcer li merkezi sistem kullanıyoruz ve boş olan daireler hem faturanın yüzde 30 luk kısmını metre kare payı üzerinden ödüyor hemde 15 derecenin altında sıcaklıkta Tutamıyorum. Yani vana kapatmak yasak. Bende çok araştırdım ve doğruluk payı var. Kazan yanıyor . Yakan 100 hanede 10 tane olunca çok yüklü fatura gelir.en detaylı bilgiyiwww.merkezisistemfatura. com adresinden buldum. Bir incele

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar, merkezi sistem isi payolcerli bi siteye tasindik. Sistem gece kapatiliyor, kapiciyla konustum 23.30 da kapaniyor 6.30 da devreye aliniyor dedi. Yakin zamanda bebek olucak, o zaman napicaz diye dusunmeye basladim. Site yonetimiyle konusucam yalniz, bu gece kapatma konusunun mevzuatsal bir altligi varmidir? Yer istanbul,kucukcekmece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smtskr S kullanıcısına yanıt
    sıcaklık belli bir düzeyin altına düşmüyorsa çok yapacak bişey yok diye biliyorum, ama ciddi soğuk oluyorsa derece ile bunu belgeleyebiliyorsanız o zaman site yönetimine yaptırımı olur.
  • Merhaba,

    Bizim kalorimetre arızalandı ve yönetim kalorimetre ve servis parasını bende almak istiyor. Bu doğru bir uygulama mı? Kalorimetre arızalanırsa kim karşılar.
  • Günümüzde, son fiyatlar ne civarda arkadaşlar bu ısıpayölçer piyasasında bilgisi olan var mı acaba?Bizim sitede akıllının birisi tutturdu illaki ısıpayölçer diye de.Bir araştıralım dedik.
  • 2 ye ayarlamanız yeterli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cumhur45

    Günümüzde, son fiyatlar ne civarda arkadaşlar bu ısıpayölçer piyasasında bilgisi olan var mı acaba?Bizim sitede akıllının birisi tutturdu illaki ısıpayölçer diye de.Bir araştıralım dedik.

    Aman diyeyim sakın biri inat ediyor diye bu saçmalığa para yatırmayın, adama güzellikle bu işin radyatöre bir cihaz takmakla olmayacağını anlatın. Komşu komşuya düşman olur, kendi evinizde dakika başı vanalarla oynayan kaloriferci gibi olur ve üstüne üstlük ısınamazsınız. Cihaz ve okuma parası vermeniz de cabası..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkilinc79


    quote:

    Orijinalden alıntı: cumhur45

    Günümüzde, son fiyatlar ne civarda arkadaşlar bu ısıpayölçer piyasasında bilgisi olan var mı acaba?Bizim sitede akıllının birisi tutturdu illaki ısıpayölçer diye de.Bir araştıralım dedik.

    Aman diyeyim sakın biri inat ediyor diye bu saçmalığa para yatırmayın, adama güzellikle bu işin radyatöre bir cihaz takmakla olmayacağını anlatın. Komşu komşuya düşman olur, kendi evinizde dakika başı vanalarla oynayan kaloriferci gibi olur ve üstüne üstlük ısınamazsınız. Cihaz ve okuma parası vermeniz de cabası..

    kaç yıldır anlatıyoruz hocam ya :( her kat malikleri kurulunda gündeme getiriyor adam.




  • Isi payı ölcer kalibre hangi aralıkla yapilir
  • fx500 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Isı pay ölçerde kalibreyi ilk defa duydum. Yanlız pil değişimi gerekmektedir oda (yanılmıyosam) 10 sene de bir (takılı cihazınızın markası neyse onların web sitesine girerseniz mutlaka bulursunuz)
  • fx500 F kullanıcısına yanıt
    Bu arada, eğer Isı Pay Ölçümündeki ölçümden şikayetçiyseniz yönetime söyleyip cihazın test edilmesini isteyebilirsiniz. Ancak bunun için gelip gitme parası alacaklardır. 30-50 TL arası.
    Kalibre cihaz takılırken 1 kere yapılır.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.