Şimdi Ara

AMD rakibi Nvidia'ya yüklendi: Teknik özellikleriyle ATi HD 5870 vs. Fermi karşılaştırması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
14.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga*


    quote:

    Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

    quote:

    Orijinalden alıntı: onderdemirel

    yorum görüşlerimize karşı kırıcı olmasak diyorum.gelen yapıcı yorumlar gerçekten faydalı oluyor, DH de hepimize ve yeni geleceklerede yer olduğunu düşünüyorum.kalın sağlıcakla


    bu adam bot olabilir mi

    JR max975 ?


    bot versiyonu olarak bir değer vermek gerekirse max975 v1.1 ise onderdemirel en az v2.3 dür




  • ihtiyacıma göre nvidia kartta kullandım, amd-ati kartta kullandım

    amd-ati firmasının pazarlama stratejisi kanımca şudur "herşey en iyi performans demek değildir" adamların enerji verimliliği üzerine yapmış olduğu hem cpu üretimlerinde hemde gpu üretimlerinde ki örnekler ile gördüğümüz aşikardır. Benim gibi forum forum zıplayıp donanım incelemelerini okuyan insanlar zaten bunun farkındadır. Benim gibi yurdum insanının cebinde ki parasına göre en fiyata en iyi performansı veren amd-ati firması olmuştur. amd-ati firmasının en büyük eksiklerinden biri reklam ve oyun yapımcılarına yeterli destek verememesi, şimdilik benim için en iyisi amd-ati, olayım fanatiklilik değildir, sebebim cebimde ki paraya göre hareket etmemden kaynaklanmaktadır, buda böle biline, saygılar...
  • Papağan gibi tekrarlama şunu zarar ediyor diye, sen inan diye öyle açıklıyorlar dedem i çıkarsam mezardan inanmaz zarar ettiğine töbe töbe. Başka işin yokmu?
  • dedenin inanmayacağı kesin zira CPU GPU piyasasından anlayacağını hiç zannetmiyorum.

    Laf edeceğine gerçeklerle gel.

    Ben inanayım diye öyle açıklıyor AMD de, Intel Nvidia filan niye öyle açıklamıyor ozaman?

    Tövbe yarabbim...
  • siz beni güldürdünüz allahda sizi güldürsün gecenin bi saati çenem ağrıdı bu forumu seviyorum her zaman iş arası eğlence var mükemmel espiriler patlıyor ortaya
  • Yine aynı laga lugacılar.


    Nvidia olmayan bir kart ile sırf Ati nin HD5xxx serisi kartlarının satışını baltalamak için maket kart yapacak kadar düşmedi mi?Şimdi siz Nvidia nın yaptığına yanlış dediniz mi ki burada Ati nin yaptığı Nvidia nın yaptığının yanında devede kulak kalan bir karşılaştırmayı kompleksli duygularla aşağılıyorsunuz.N'ayır N'olamaz fakir ama gururlu Ati nasıl olur da böyle başkaldırabilir.Siz daha babanızın olmayan bir firmayı eleştiremiyorsunuz.Düşünüyorum da siz kendi öz eleştirinizi nasıl yapıyorsunuz.

    Yanlış yanlışla örtülmez.Ancak 2 tane yanlış varsa birine doğru birine yanlış deme lüksünüz yok.Ondan sonra ben fanatik değilim şu değilim bu değilim.Hadi canım sende.

    Düzeltme:Doğru olduğunu söylemeyip susup yanlış olduğunu da söylemeseniz eğer bu hiçbirşey değiştirmez.Susmanız onu doğru kabul ettiğinizi ya da görmezden gelmek istediğinizi gösterir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 19 Ekim 2009; 3:03:12 >




  • AMD hayatında hiç kâr edememiş bir firmadır.

    "çok iddaalı bir söz"



    AMD kar edemediği için ATİ firmasını satın aldı sanırım, yanılmıyorsam 5.5 milyar dolar kadardı.

    Bakın olaya adamlar ne kadar cesur ki işlemci üretiminde dünya devi intele rakipler, gidiyorlar üstüne grafik kart üretimi yapan bir dev firma olan nvidiyayada rakip oluyorlar. AMD-ATİ bunu kar etmek için yapmadı, insanlık için yaptı, maliyetine satıyo o, insanlık için, valla insanlık için:)))

    annihilator nickli arkadaşım kendi söylediğine ilk önce kendin inan,sonra araştır, ondan sonra da insanlara doğru bilgiler ver.

    Dip not: AMD AMD-ATİ birleşmesi gerçekleşmeden önce athlon serisi işlemcileri ile gayet güzel karlar etmiştir. Hatırlıyorum athlon X2 işlemcilerinin fiyatları 2005 senelerinde hiçte bu kadar ucuz değildi:F
  • amd 1 lira kar edemediyse ati yi satın alırken 4 milyar doları sen mi verdin amd ye.. Hayatımda gördüğüm en komik tespit bu :)))
  • annihilator hocam, tamam haklısınız, AMD Intel kadar kâr edemiyor ancak, batık bakkal gibi tabir etmeniz de doğru değil.

    Tüm OEMciler el ele verdi, AMD'ye burs mu bağladı da mübarek, koskoca dünya devi firma ayakta duruyor?
    Kolay mı her sene cepten zarar ederek ayakta durmak.

    AMD el altından Bor,Petrol,Uranyum felan işletiyor da haberimiz mi yok?

    AMD'nin işleri o kadar da kötü değil. Eskiden adı sanı bilinmeyen AMD, Athlon XP serisiyle atak yaptı ve o günden beri hiç durmadı.

    Gayet iyi bi yerde şu an, ama hep ufak tefek şeylerden pürüz yaşandı, yeri geldi fiyat performans kralı ürünler, basit driver hataları yüzünden kötü duruma bile düştü.

    AMD daha 3-4 sene öncesinde sadece işlemci üreten bir firmaydı, Nvidia'ya Via'ya çipset ürettiriyordu, şimdi kendi ekran kartını, kendi çipsetini üretiyor.
    Kolay değil böyle bi gelişim.




  • Sallamayı sevmiyorum, konuşunca bir bilgi kaynağım vardır oradan konuşurum, Wall Street'ten iyi bir bilgi kaynağı da yoktur herhalde. O zaman buyrun:

    AMD hayatında kar edemedi derken, belli çeyreklerde kar etti tabii ki özellikle Athlon 64 zamanında kar ediyordu, ama firmanın borsaya açıldığından beri kar/zararlarına bakarsan zararı karından fazla olan bir firmadır AMD.

    Sallamadan gerçekleri konuşalım isterseniz dostlarım:

    http://moneycentral.msn.com/investor/invsub/results/statemnt.aspx?Symbol=AMD&lstStatement=10YearSummary&stmtView=Ann

    AMD son 10 senenin sadece 3 senesinde kar edebilmiş (toplam 1.2 milyar dolar kar etmiş)
    Geri kalan 7 senenin 7sinde de zarar etmiş (toplam 7.1 milyar dolar zarar)

    Kıssadan hisse: AMD son 7 senede 6 milyar dolar net zarar etmiş. Ve şu an 5 milyar dolar borcu var. Anormal bi durum yok yani, zarar ettiği kadar borcu olması normal. "O zaman para neden geliyor" lafının cevabı da aha o 5 milyar dolar borçta gizli. Bu son 10 sene içerisinde 1 dolar filan kazandıysanız, daha doğrusu 6 milyar dolardan daha az para kaybettiyseniz, AMD'den daha karlısınız.

    NVidia'ya bakalım:

    http://moneycentral.msn.com/investor/invsub/results/statemnt.aspx?Symbol=NVDA&lstStatement=10YearSummary&stmtView=Ann

    Son 10 senenin sadece 1 senesinde zarar etmiş. Giriş çıkışa bakarsan AMD eksi 6 milyar dolardayken, Nvidia artı 2 milyar dolar civarında. Ve borcu da sıfır sayılır (25 milyon dolar)

    Intel'e hiç girmeyelim isterseniz:

    http://moneycentral.msn.com/investor/invsub/results/statemnt.aspx?Symbol=INTC&lstStatement=10YearSummary&stmtView=Ann

    10 senenin 10'u da kar, toplam 70 milyar dolar civarı kar etmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 19 Ekim 2009; 3:47:09 >




  • bir şey daha eklemek istiyorum. AMD son 10 senede net 6 milyar dolar zararda ve bu zarara rağmen devam edebiliyor çünkü capital firmalarından kredi alabiliyor. Ve kredi alabilmesi de tamamen Moody's vb. gibi kuruluşların AMD'ye verdiği "kredi rating'i" ile alakalı (duyarsınız, kredi ratingi B'ye düşürüldü falan diye). Ve bu rating'lerin belirlenmesi tamamen sayısal bir durum değil; bu Moody vb. kuruluşların "kişisel" tercihleriyle de alakalı.

    AMD neden hala kredi alabiliyor; çünkü rating'i hala almasına engel olacak kadar düşük değil. Neden değil, çünkü hem INTEL hem de OEM'ler AMD'nin batmasını istemiyor. (Intel tek başına kalırsa antitröst ile başı belaya girer, ondan istemiyor. Oem'ler de eğer Intel tek başına kalırsa fiyatları coşturacağından istemiyor.)

    Kredi kuruluşları AMD'nin rating'ini düşürsün, AMD'nin elinde derhal ödenmesi gereken 5 milyar dolar borç olsun, siz "advanced micro devices" diyebilene kadar çoktan batmış olur AMD. Maalesef bu kadar uzun süre ayakta kalabilmeleri, piyasada x86 işlemci üretebilen tek Intel alternatifi olmaları sebebiyle. Yoksa, süper kârlı olmaları, Intel'e kök söktürmeleri vb. sebebiyle değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 19 Ekim 2009; 3:57:00 >




  • @annihilator

    Bir yerde büyük bir yanlışın var oda AMD'nin bu kadar zarar ederken cirosu 5.8 milyar doları geçecek kadar yükselmiş. Ürüne eklediği kar oranı düştüyse bile ciroları iki katına çıkmış buda eğer üründen ettiği karı yarıya indirmediyse karının arttığı, hiç değiştirmediyse ikiye katladığını gösterir. Bu aldığı borçlar ile fabrika yatırımlarını yapmıştır yani sabitlerini arttırmıştır.

    Son 10 senenin toplan kar / zarar sonucuna bakarken firmanın kurduğu fabrikaları, satın aldığı firmaları, ürettiği patentlerin değerlerini vb.. bu denkleme eklemezsen elde edeceğin o verinin değeri işletme açısından sıfırdır, matematiksel olarak ise senin şu anda yaptığın gibi sadece göz boyar.

    AMD borsaya açık bir firmadır, isteyen gider hissesini alır. Bu hissedarlar o kadar aptalki senin gibi basit 10 veriyi toplama çıkarma ile birleştiremiyorlar dimi?

    Evet AMD Intel kadar başarılı işlemci üretemiyor, bu yüzden ucuz, ürettiği zamanlarda işlemcileri ne kadara sattığını unutmayın. Bir gün gelirde AMD Intel'den daha iyi işlemci üretirse o zaman "biz ucuza işlemci alıyoruz, AMD kullanıcı dostu, AMD olmasa ne yaparız, hem son işlemcileri ile inteli yakaladılar, tozu dumana katıyorlar" gibi yorumları yutarsınız arkadaşlar. Intel zaten marketing ve üretim gücü muazzam bir firma, AMD'de bu üretim gücü mevcut değil. Intel'in bir sende ettiği net kar AMD'nin toplam cirosuna eşit. AMD iyi işlemci üretirse fiyatlarını yukarıya çekecek, Intel performansta geri kalsa bile fiyatını düşürmeyecek çünkü pazar payı onda, marketing gücü onda ve üretim gücü onda. AMD pazar payını %20 üstüne çekmek için ya dış üretime yönelecek yada fabrika yatırımı yapacak, fabrika yatırımı işlemcilere tekrar bir zam demek vb.. Yani dua edin AMD performans olarak Intel'i asla geçmesin, max %10 gerisinden gelsin.. Kullanıcılar açısından en iyi pazar ortamı bu şekilde olacaktır ki nitekim şu anda aşağı yukarı böyle.




  • Cirosunun artması kârlılık açısından hiç bir şey ifade etmez (ki ciro artışı dediğin de ATI'nin AMD bünyesine katılmasından sonra dikkatini çekerim, ATI'nin rakamlarını AMD'ye ekleyince olmuş o 5 milyar dolar).

    Opex'in gelirinden fazlaysa zarar ediyorsun demektir. Ki AMD'nin durumu da tam anlamıyla böyle, gel AMD'nin 2009 2. çeyrek datasına bakalım:

    Toplam gelir: 1.2 milyar dolar.

    Üretim maliyetleri: 750 milyon dolar. (GlobalFoundries'e zar üretmeleri için verilen para net olarak)
    Genel/yönetim maliyetleri: 250 milyon dolar (maaşlar filan bunun içinde)
    Araştırma/geliştirme: 450 milyon dolar

    Net gelir: eksi 250 milyon dolar.

    Çok net bir şekilde, 1.2 milyar dolarlık satış yapmış, 1.45 milyar dolar harcayarak. Bunun içinde hiç bir fabrika kurumu / genişletmesi / borç ödeme vb. yok. Sadece 250 milyon dolar zarar var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: annihilator

    Cirosunun artması kârlılık açısından hiç bir şey ifade etmez (ki ciro artışı dediğin de ATI'nin AMD bünyesine katılmasından sonra dikkatini çekerim, ATI'nin rakamlarını AMD'ye ekleyince olmuş o 5 milyar dolar).

    Opex'in gelirinden fazlaysa zarar ediyorsun demektir. Ki AMD'nin durumu da tam anlamıyla böyle, gel AMD'nin 2009 2. çeyrek datasına bakalım:

    Toplam gelir: 1.2 milyar dolar.

    Üretim maliyetleri: 750 milyon dolar. (GlobalFoundries'e zar üretmeleri için verilen para net olarak)
    Genel/yönetim maliyetleri: 250 milyon dolar (maaşlar filan bunun içinde)
    Araştırma/geliştirme: 450 milyon dolar

    Net gelir: eksi 250 milyon dolar.

    Çok net bir şekilde, 1.2 milyar dolarlık satış yapmış, 1.45 milyar dolar harcayarak. Bunun içinde hiç bir fabrika kurumu / genişletmesi / borç ödeme vb. yok. Sadece 250 milyon dolar zarar var.


    Dostum AMD ATI'yi 2006 yılında bünyesine kattı 2004 yılında ve 2005 yılında 5 milyar dolar üzeri satışı var firmanın, Global Foundries olayı ise 2009'un bir gelişmesi.

    http://phx.corporate-ir.net/External.File?item=UGFyZW50SUQ9MTc2MjJ8Q2hpbGRJRD0tMXxUeXBlPTM=&t=1

    Bu linke göre AMD'nin şu anda 8.7 milyar $'lık mal varlığı mevcut.




  • e mal varlığı tabii ki mevcut yani olmasın mı
  • sabahın köründe uyandım, 2 saat ya uyudum yada uyumadım, uyku sersemi yazılanları okudum olay sdkk yarışına dönmüş ve uyku sersemi şunları söylücem

    amd kar etmiş etmemiş sanane yada bize ne, sanki kar ettiklerinde parayı bizimle paylaşıyorlarda dolarlar cebimizi süslüyor:))

    komik, manasız, anlamsız...
  • Hep zarar açıklamak bi strateji olmasın ülkemizde öyle firmalar gördükki hep zarar gösteriyor.Ama zarar ettiği kısım icebergin su üstündeki kısmından
  • eğer hep zarar açıklayıp karını gizlemişse vergi kaçırıyordur o zaman. avrupa amerikada vergi kaçırmak çok ağır suçtur. aklını başına toplayıp adam ol AMD, yoksa batarsın
  • Annihilator dostum, hiç işletmecilik bilmediğin belli, sağda solda AMD'nin zarar haberlerini okuyup sonra aklınca yorumlamışsın;

    Kar etmek bir işletmenin hedefi olabilir olmayabilir, gelir elde etmesine rağmen büyüme hedefi için yapılan yatırımlardan(ATI'yi almak gibi) dolayı zarar etmek bazen tercih edilir. Bu da hisse sahiplerinin yatırımcıların derdi. Son kullanıcı olarak senin benim derdimiz değil. Senin benim derdimiz daha iyi ürünü daha ucuza almak olmalı. Ama Enthusiast kitlesinde öyle olmuyor; hiç işine yaramayacak bir ürüne manasız paralar ödeme, sahip olduğu techizatı kişiliğiyle bütünleştirme, sentetik benchmarklarda anlamsız puanları almak için yırtınma, bununla gurur duyma, imzaya yazıp hava atma, abartıp rakibe çamur atma, hatta böyle saçma sapan konuşma haline dönüşebiliyor. Yurtdışında da var, yurtiçinde de var. Laf olsun torba dolsun işte...
  • ya ilk basta slaytları detayli incelemeden direkt 1-2 goz ucuyla amd keko avında yazmıştım ama bu bildiğin keko avlama festivaline dönmüş...

    yahu neden insan fermide 500 bizde 1500 arada 3 kat shader processor farkı var derki?? hani aynı şey olsa eyvallah.. bunu 15 sene once ben bile yapmazdım yahu...

    aynı şeyi nvidia gtx285 ile bizde 240 onlarda 1500 anca bizi %20 geçiyolar şeklinde yapsa ya millet ne der acaba ??

    fermi belliki atinin olası 5800x2 lerine bile tek başına kafa tutacak, geçebilecek bi gpu.. hani sadece gt200 ler üzerinden yorumlarsak bile öyle olacak en kötü ihtimalle... fiyatıda muadil ati kartlarla aynı olur performansı modeline gore %5-%10 iyi olur...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.