Şimdi Ara

2023 Kia Niro EV Deneyimler Testler, ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
4
Favori
2.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Evet hocam 2.000 km iken aldim. Bayinin test araciydi. Aslinda izmir özdemirler kiada 0 alacaktim ama 0 fiyatina prestige 2.000 km almak daha mantikli geld(bu arada ozdemirlerden comfort icin 1.580 bin fiyat almistim). Sonucta sifirda alsam 2023 model olacakti. Bu da 2023 model.

    Kia niro almadan önce piyasadaki 2 milyon tl alti tum elektriklileri test ettim. Çinliler arasinda otto 3 e bayildim ama hem kullanim konforu, hemde çinlilere uzun vadede guvenemedigim icin(mg4 test arasinin fari su buhari yapmisti , otto 3 test aracinin koltuklari yipranmistk) ibre niro lehineydi.

    Birde bu kumandadan parke etme olayi cok hosuma gitti, otoparkimiza arabayi sokmak biraz sikintili, garaj girisinde iniyorum arac kendi kendini park ediyor. Hatta ufak ufak manevralar bile yapiyor garaj tam duz olmadigi icin.

    1.490 binlik kampanya balikesir bayisinin son 2 araci icindi. Galiba bir tanesini siz aldiniz. Artik kalmadi. Cunku arkadasimda niroya hesevlendi ama trdeki nerdeyse tum bayileri aradik ama o fiyatlara malesef yok artik. Sizin bayiyide aramistik yanlis hatirlamiyorsam son yesil arac icin ayni fiyati almistik ama ertesi gun aradigimizda kaporasi alinmisti.





  • Merhaba, bende Kia Niro EV Elegance için 1550 TL fiyat aldım, 200 bin TL sıfır faiz kredili. Araç tip olarak biraz içime sinmedi diğer Kia modelleriyle kıyaslayınca ama yanına gidince karar vereceğim sanırım. Bunun dışında elektrikli otomobil tecrübem yok, her şarj istasyonunda aracı şarj edebiliyor muyum(AC,DC gibi farklılıkları var sanırım soket olarak) Şuanda clio 5 aracım var ve yazın Ağrıdan İstanbul'a sehayat edeceğim. Bu seyahatte sıkıntı yaşar mıyım acaba diye düşünüyorum. Sonra zaten İstanbulda kullanacağım aracı.

  • Test surusune cikarsaniz tipi ile ilgili onyarginiz eminim gecicek. Ac evde yaptigimiz şarj, dc yollarda sarj istasyonlarinda yaptigimiz sarj. Her iki sokette arabada var. Zaten soketler turkiyede standart tip2. Abrp diye bir program var gideceginiz yeri giriyorsunuz programa sizs yollarda hangi istasyonlar var. Hangi istasyonlarda yuzde kac sarj etmeniz gerekiyor hepsini gosteriyor. Agri istanbul olarak girdim, 5 sarj ile istanbula ulasiyorsunuz. Toplam sarj suresi 3 saat. Toplam yolculuk 18 saat. Toplam km 1415. Araclar genelde yuzde 20 den yuzde 80 e sarj oldugu icin 30 dakikalik 5 mola gibi dusunun sarjlari. Ben sakaryadan izmire %100 dolu olarak ciktim. Tek mola verdim 40 dakika. Yuzde 30 ile izmire vardim. 550 km lik yolu 45 dakikalik sarj molasiyla geldim. O molada da yemek yemistim zaten.

  • certac C kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun mtvsi ne kadar? Bir de bakimla ilgili hicbir bilgi gormedim ucret acisindan, bilginiz var midir? Sadece sarf malzemeler degisiyor diye dusunuyorum
  • Yillik mtv 6.700 tl. Bakim 15.000 km yada 1 yil. Sadece polen filtresi degisiyor. Rutin kontroller yapiliyor. 3.000 tl civari. 60.0000 kmde agir bakim var. Rotbalans, sivi degisimi ,rejenerasyon ayari falan. O da 7.000 tl civari.

  • seethat1 S kullanıcısına yanıt
    Sakaryada ki siyah 2. el Prestige’imi aldınız?
    İlanı görünce, niyetlendim, 2. kia olsun diye düşündüm ama ilan ertesi gün kalktı.
    iyi fiyattı. sanırım 1.599 tl.
    güle güle kullanın.
  • Evet hocam onu aldim. Şans eseri gördüm, gordugum gibide kaporasini attim.

    Hocam sizin tuketim degerleriniz nasildir? Birde ben sadece yaninda gelen 2.5 kw alet ile sarj ediyorum. İzmir ozdemirler arada dc de sarj edin dedi. Sakaryadaki servis şefiyle konustugumda oyle birsey yok en sagliklisi düşük hizda sarj etmek gerekiyor dedi. Yurt disi forumlarda okudugum kadariylada arada dc sarj edilmesi gerektigi bilgisine ulasamadim. Sadece ayda bir kere 10-20 arasinda yuzde 100 e sarj edilmesi gerektigini okudum. Sizin sarj aliskanliklariniz nasildir?

  • seethat1 S kullanıcısına yanıt

    Bakımı için 5000 TL gibi fahiş bir ücret istiyor bayiler. Genel merkeze şikayet edenler var ama genel merkez de bayiler istediği fiyattan yapar demiş.

  • Ben sakarya servise sordum 2.800 dediler 2 hafta once. İnternet sitesinde de oyle yaziyordu ama degisik fiyatlar olabilir yasayip gorucez.

    Sadece polen filtresine 5.000 tl aliniyorsa bu soygundur ama.

  • 2800 makul olan. Bu bakım konusu son bir haftadır Niro ev whatsapp grubunda epey tartışıldı. Hatta bir arkadaş km'ye göre bakım içeriklerinin listesini paylaştı. Bu konuda da Avrupadan farklı bir yöntem izliyor Çelik Motor.

  • seethat1 S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, prestige olması iyi olmuş.
    Bugüne kadar 3 EV kullandım, tümünde AC wallboxdan %100 şarj ettim.
    DC şart değil, ancak onda da %80 geçmeyin derler
    sizin menekkes fiş ile 2.2kw şarjda aynı şekilde %100 yapabilirsiniz sorun olmaz,
    sadece uzatma kullanmayın kullanırsanız 3x3.5mm kablolu olsun, kauçuk priz olsun, rulo olarak kullanmayın açın.
  • Merhaba, ben de 4 gün önce Ankara'dan aldım 2023 elegance modelini. Yaklaşık 10 aydır MG ZS EV kullanıyordum, Niro'yu kesinlikle daha komforlu buldum. Ayrıca iri kıyım bir araba olması da hoşuma gidiyor:) 250 km yaptım, tüketim değerim 13.8-14kwh/100km.


    Araçla ilgili benim de bir sorum olacaktı. Gelen bir güncelleme ile zannedersem carplay kablosuz hale gelmiş ve kullanımı çok kolay. Ancak, bunu kablolu da kullanabiliyor muyuz? Sorma nedenim şu: ai box denen cihazlarla ekranda youtube, netflix, iptv. vs. izleyebilmek için carplay'in kablolu çalışıp çalışmadığını test etmem gerekiyor ve ben bir türlü kablolu çalıştıramadım. Sizlerin deneme şansı oldu mu acaba? Teşekkürler.

  • Hayirli olsun gule gule kullanin. Carplayi ben de kullanamadim kabloyla. Telefon araci bulamiyor. Belki telefon surumum eski oldugu icindir cok dert etmedim guncellemem gerekiyor galiba telefonu. Aracin guncellemeyi nasil yapiyoruz biliyor musunuz?

  • Teşekkürler. Kablolu kullanamıyorum carplay'i fakat kablosuz carplay için de özel hiçbir şey yapmadım. Bayiden aldığım an bağlandı bluetooth ve wifi'ı açınca kablosuz olarak. Sizinki kablosuz bağlanmıyorsa bir uğrayın derim bayiye. Zannedersem fabrika çıkışı öyle gelmiş zaten benim araba (ekim-kasım 2023 zannedersem).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooztuncer -- 21 Mart 2024; 13:56:27 >
  • seethat1 S kullanıcısına yanıt

    Sanırım o kaporayı veren ben olabilirim😊 diyeceğim ama ben Teknak Edremit şubesinden ve kırmızı rengi aldım. Sanırım son araçtı.

    Öncelikle tüm araç sahiplerine hayırlı olsun diliyorum. Almayı isteyenlere de Allah tez zamanda nasip etsin inşallah.

    O pazar günü araç bakmak için önce Ford bayine gittik. Puma style yani bomboş pakete 1.530.000TL dediler. Teşekkür ettik. Geçerken hadi Kia’ya da uğrayalım Ceed’e bakalım dedik. Görevli danışman elektrikli düşünür müsünüz dedi, ben yok asla düşünmüyorum, elektrikli araç için henüz erken, hem evden şarj imkanım da yok dedim. Kırmızı renk bir adet vardı kampanyalı fiyattan. Puma şokundan sonra fiyatı ve özellikleri duyunca tamam tamam alıyorum dedim:) Eşim de kırmızı renge bayıldı, onun da zaten aynı renkte Kia Rio aracı var ikisi takım oldu:)

    Evet şarj işi biraz tedirgin ediyor ama evimin 10dk yakınında AÇ ve DC şarj istasyonu olan benzin istasyonu var. Açıkçası bu fiyata bu performans, bu konfor ve bu özellikler artık gülü seven dikenine katlanır dedirtti bana, umarım sorunsuz bir şekilde kullanırız.

    Tek canımı sıkan Edremit’ten İstanbul’a seyahatimde denemek için Trugo, Zes, Enyakıt ve Wat istasyonlarından şarj ettim. Güçleri farklı farklı, 60 ila 180kWlık istasyonlar. 80kW şarj beklerden hepsinden max 35-40kW arası enerji alabildim. Hava yol boyunca 7-10 derece civarı ondan mı bilemedim, sizin deneyimleriniz nasıl acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voyager1979 -- 26 Mart 2024; 1:51:48 >




  • Arac %80 e yaklastikca dc hizi dusuyor. Ben % 10 larda baslatmistim sarji. 80kw ya yakin gordum. Ama % 50 den sonra kademeli olarak 50-40 kw lara dusuyor sarj ederken. Gule gule kullanin hayirli olsun. Ben alali 1 ay oldu. Evde birtanede dizel astra h var. Gecen gun ilk defa akusu bitmesin diye kullanayim dedim. Dizel arabalarda eziyet cekiyormuşuz resmen. Ciddi anlamda cok memnunum niro tercihimden. Umarim sizlerde cok memnun kalirsiniz.

    Bu arada serviste yazilim guncellemesi yaptirdim. Radyo ve menude iyilestirmeler yapilmis. Ama hala carplay e baglanamadim wireless olarak. Yapabilen varsa bir anlatabilir mi acaba. Hala kablo istiyor benden.

  • Dostum ben hiçbir şey yapmadım. Bayiden alırken bağlandı direkt, hatta satış yetkilisi arkadaşa ben kablolu bağlanıyor biliyordum dedim, güldü bana... İşin ironik kısmı ben de kablolu bağlayamıyorum.

  • konsoldaki usb c portunu deniyordum, o port galiba sadece sarj icin. Buyuk olan usb porttan baglanabildim carplaye. Kablosuz olarak sadece bluetoottan baglandim. Muzik falan icin. Carplay bambaskaymis telefondaki programlari falanda kullanabiliyoruz.

  • Ben aldığımda Bluetooth üzerinden telefonumu eşleştirdim ve CarPlay kablosuz otomatik olarak bağlandı. İlk bağlanınca telefonda CarPlay için izin istiyor, onaylamanız gerekli. Eğer kaçırırsanız eşleşmeyi kaldırıp yeniden bağlamayı deneyebilirsiniz. Benim sistemin yazılım sürümünü ekte paylaşıyorum. Daha eski bir sürüm ise sizinki güncelleme yaptırabilirsiniz.

    2023 Kia Niro EV Deneyimler Testler, ANA KONU




  • enfarktus kullanıcısına yanıt

    Whatsap gurubuna nasıl katılabiliriz

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.