Tesla Model Y SR 455km 216hp Ana konu;
|
Kore firması Ssang-Yong satıldı ve KGM adı altında ülkemize Torres elektrikliyi getirdiler.
Daha önce Seres3 aldığım için bayi müdüresi Aslı hanım teste çağırdı gittim.
Aslında “İçten Yanmalı” araçdan devşirme olduğu için biraz çekimser gittim.
Bence “Elektrikli Araç EV” ilk tasarımdan itibaren elektrikli tasarlanmalı.
Torres DEV gibi, iri, dışardan Rang Roverlarla yarışıyor.
Sırada bekleyen test sürüşleri olduğu için fazla donanım incelemesine geçmedim, aslında çok kısa yaptırdıkları sürüş mesafesini rica ederek İzmir - Buca çevre yolunda 10km kadar sürdüm.
Eksik gelen donanım diye yazılanlar;
- Arka kapı cam perdeleri, keyfe keder
- koltuk arkası açılır servis tepsisi, olmadığı yi olmuş, güvenlik ve ilerde trim sesi
- Ambiyans yadınlatma, 250tl uzaktan kumandalı usb ambiyans aydınlatma alırım
- Kararan dikiz aynası, evet bu olsa iyi olurdu.
Bu Avrupa paketiymiş, kısıtlanmasına sebep %40lık pakete geçmemesi çin fiyat ayarlamasıymış.
Araç içi çok ferah, geniş, rahat, konforlu, ekran şahane, ekran arayüzü çok güzel, menüler anlaşılır.
Sürüş değerleri D sınıf araç hakkını veriyor, bozuk kesimlerden lık lık geçiyor.
10km sürüşde gördüm ki, bende ki diğer EV Kia Niro ve Mg Zs Ev ye göre enerji sarfiyatı 100km ortalamasında 4-5kw daha fazla. Eco modda düz yolda 16-18kw, biraz süratte 100-110km de 22-24kw gib.
Ancak sonuçta 1kw için 1.7tl (indirimli ev tarifesi) verdiğim için sorun değil, 100km de 30tl değil 40tl yakmak yine de ucuz.
Normal benzinli Torreslerin alt yoldan yüksekliği 21cm gibi, EV de batarya şişkinliği var ama yinede oldukça yüksek 17cm var. Bozuk yollarda sorun olmaz.
Bu sınıfta (D) bu kadar iri ve gösterişli elektrikli araç için 1695tl fiyat oldukça uygun.
Üstelik 1 milyon km batarya garantisi ile.
(dikkat, garanti sadece verim kaybı yaşanırsa geçerli, kullanıcı hataları yok)
Menzile gelince, 73kw batarya ile,
yazılan 635km şehirçini yapmaz gibi, en iyi ihtimalle 500km görürseniz sevinin.
Karma değer wltp 405km.
Uzun yolda,
Çok çok iyi yol ve sürüş şartlarında 380-400km,
normal sürüşde 350km olur gibi.
Alınır mı?
Bu yazdıklarımı okuyup değerlendirip sizler karar vereceksiniz.
Çok büyük beklentileriniz yoksa, alınır.
2023 Kia Niro EV Deneyimler Testler, ANA KONU
Merhaba dostlar.
2022 Haziran ayında Seres3 (C Suv) ile ilk elektrikli aracı aldıktan sonra 2023 Eylül ayında 2. araç olarak MG ZS EV aldık.
Bu araçları alma aşamasında 7-8 aracı inceledim, test sürüşü yaptım
Sonuçta Elektrikli araç alınacaksa Tasarımından üretimine ELEKTRİKLİ olmasının gerektiğine karar verdim.
Geçen hafta Seres3 sattım, çünkü üretimi sonlandı, üstüne hükümetin Çin malı EV yasağı ile uzun vadede sorunlarla karşılaşacağımı düşündüm.
Hemen 2. bir EV arayışına girdim. Ama hükümetin bu kararı, üreticilerin Türkiye pazarından uzak durmaları neticesi pek araç yok satışta.
1 hafta içinde 4 marka (model) inceledim, gittim görüştüm.
Bu arada 2. el 2023 araçlarada Sahibinden baktım.
İçten yanmalı üretilmiş sonra EV dönüştürülmüş araçlardan, Peugeot e2008, Citroen C4 ve C4x, Opel Mokka gibi araçları hemen eledim. Çünkü menzilleri 300km civarı olup, küçüklükleri, şaft tüneli vs..
Volvo Xc40 ve c40 baktım, onlarda dönüştürülmüş ve yakında (2026) üretimden kalkacakları için fiuat olarak çok yüksek olduğu için vazgeçtim.
Hyundai'de hiç araç yok.
Sonuçta Kia İzmir Özdemirlere gittim, Üst versiyon Prestige artık gelemeyecekmiş yok.
Alt versiyon Elegance ellerinde var ve 2023 leri boşaltmak için kampanya yapmışlar. Liste fiyatı 1.720.000 olan araçları 90.000tl gibi iniyorlar.
Yarın kapora vereceğim alacağım.
Test sürüşüm, donanım ve diğer bilgilerim 2. mesajda olacak.
Şimdilik bol elektrikli günler dilerim.
Şu sistem hakkında görüşleriniz?
Merhaba arkadaşlar.
Mimarlık büromuza bir sistem kurmak istiyorum, fotolarda görülüyor.
I5 3.50 ve I7 3.40 fiyatları arasında 4.000tl fark var, bu bedele değer mi I7 almak.
Acad, 3Dmax, photpshop, vray vs... kullanılacak.
teşekkürler.
SERES 3 Elektrikli C-Suv ANA KONU
|
MG ZS EV 2023 72kw 440km menzil ANAKONU
|
8+6=6+5+3=14
|
O kaça bu kaça....
|
bir oyuncu 8 kere yere düşerse...
|
Etme bulma dünyası....
|
.........................FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ........................ Sadece sahaya çıkan 11 futbolcu ve aldıkları sonuçdan ibaret değildir. Böyle sananlar büyük bir gaflet içindedir. |
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8.947
İkinci El Bölümü Mesajları: 34
Konularının görüntülenme sayısı: 166.788 (Bu ay: 5.528)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.852 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor