Şimdi Ara

11. Motorize Piyade Tugayı Denizli ve Aydın, Tanışma ve Bilgilendirme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
13.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Marino kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldin devrem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bugün sülüsü aldım. 5 Şubat saat 13.00 e kadar teslim. Bu tanisma isini cok geçmeden gerceklestirelim. Ben sabah 7 gibi denizlideyim öğlene kadar takılırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marino kullanıcısına yanıt
    Karşıyaka'nın neresindesin dostum, demirköprü şemikler tarafındayım ben de :)
  • Nugets N kullanıcısına yanıt
    Hoşbulduk devrem
  • brknsmnc kullanıcısına yanıt
    Girne cad. bostanlı, ne zaman teslim oluyosun tugaya dostum @brknsmnc ?

    Bu arada ilk 11 belli olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marino -- 30 Ocak 2014; 14:58:43 >
  • Arkadaş askere gidiyorum dediğim de herkes kısa dönem olduğunu öğrenince tatile gidiyorsun diyor. Fazla mi kasıyoruz nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marino kullanıcısına yanıt
    Yakınmışız ya :) Çarşamba öğlene doğru teslim olucam, ama salı günü saat 4-5 gibi denizlide olmayı planlıyorum, senin ne zaman ?
  • Kısa dönemin yanı sıra, denizli ordan da aydın söke deyince aynı tepkiyi görüyorum bende :) , umarım konumu kadar askerlik süreci de iyi geçer herkes için
  • devrelerim alışveriş yapanlar bir liste yayınlayabilir mi acaba
  • sencerkan S kullanıcısına yanıt
    6 çift don atlet
    Kilit
    Boyundan asmali cuzdan
    Ortopedik taban
    Tras takimi
    Tirnak makası
    Kucuk bir not defteri
    Siyah tukenmez kalem
    Dis fircasi ve macunu
    200 ml lik hobby markasi ayarinda aman aman bir şey olmayan sampuan
    5 cift corap siyah ve desensiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayaklar için mantar preyi felan oluyomuş ondan da alalım mı
  • İnternetteki listelere ve yakın zamanda askerlik yapmış arkadaşlarla konuştukça olayın tamamen sana kalmış olduğu açık oluyor. Misal birçok arkadaş özellikle acemilik için bol miktarda iç çamaşırı ve çorap götürmemi söyledi, yıkamakla uğraşmak yerine kullan at. 20 TL civarında en az 1 TL'lik bozuk para götür dendi, otomat kullanabilmek için. Ben uçaklarda verilen göz bandı ve kulak tıkacı bile götürüyorum.(Gece görevi alırsanız gündüz uyumak için gerçekten işe yarıyorlar, arkadaşım gece devriyesi ve sesten uykusu sürekli bölünüyormuş gündüz mesela. Ona da ben yolladım bunları.)

    Genelde etrafımdaki kişiler bir ton eşya götürmüş ve ihtiyaçları olunca kullanmışlar. Ha hiç kullanmadıkları boşa götürdükleri eşya da çok ama bilemiyorsun ne zaman neye ihtiyacın olacak vs. Gidip görevini görmeden, komutanını görmeden.


    Not: Bu arada gideceğimiz yerde Garanti ATM'si var sadece.




  • sencerkan S kullanıcısına yanıt
    Valla kardesim bizim eğitim nasıl olur bilmiyoruz ki. Bana kalırsa gerekmez. Ama önceden sorunun olduysa mantarla ilgili o zaman alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gideceğimiz yer zaten eğitim tugayı değil arkadaşlar galiba biraz kebap acemiliğimiz olacak. çünkü ordaki tek acemiler biz olacakmışız. eğitim felan olmaz diolar hatta silah eğitimi bile olmayabilir
  • Arkadaşlar kilit olarak BUNU öneririm bana da bir arkadaş önermişti botları birbirine kilitlemede kolaylık oluyor demişti, buradaki siteden siparişi verdim ve ertesi gün izmire geldi ürün şuan elimde güzel bir şeye benziyor.

    Arkadaş şu olucak yok bu olucak herkes bişiler diyo da biz orda ne yapıcaz o zaman :)
  • brknsmnc kullanıcısına yanıt
    Aynen devrem benimde çarşamba 13'e kadar. Bu arada takipleşek devreler

    https://twitter.com/mertertn
  • ARKADASLA SELAM ;

    ACEMI BIRLIGI: 11 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / DENİZLİ MERKEZ / DENİZLİ


    ESAS BIRLIK: 11 İNCİ MOT.P.TUG.K.YRD.LIĞI 2 NCİ MOT.P.TB. 3. MOT.P.BL. / AYDIN SÖKE / AYDIN

    TESLIM TARIHINI DAHA ALMADIM...
  • buluşma saati belirleyelim arkadaşlar
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben 353 KD olarak önce Denizli ardından Söke/Aydın'a gönderildim. Söke'ye gelecek olan arkadaşlar beni eklesin. Özellikle 1'inci Tb. 1'inci bölük olan varsa kesinlikle irtibat kursun, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.

    Söke ile ilgili bilgi istiyorsanız kısaca size anlatayım.

    1- 17 Mart - 4 Nisan 2014 tarihleri arasında denetleme süreci başlıyor. Sıkı eğitimler 15 gün önce başladı, haftada ortalama 15 km koşuluyor. Bu tabii başınızdaki o gün hangi subay yada uzman varsa değişiklik gösterebiliyor. Genelde Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri 3'er km koşu oluyor. Tabii bunlar teçhizatsız koşular. Kamuflaj, bot nizami giyinip, cepler boş kepsiz koşuluyor. Kısa, uzun dönem ayrımı yok, eğer elinizde "Ağır spor yapamaz" raporunuz yoksa koşacaksınız, koşmazsanız hafta sonu disiplin eğitimi (Teçhizatlı koşu) tabii tutulma ihtimaliniz yüksek, iyi ihtimalle çarşı kilitlenir.

    2- Denizli için tam bir şey bilmiyorum ancak Söke biz ilk geldiğimiz zamanlarda tam bir pislik yuvasıydı, öncesinden hiç bahsetmeyeyim, çok daha kötüymüş. Biz bugüne kadar o birliğe sevk edilen en kalabalık kısa dönemiz. 200 kişi geldik. Şu an 175 kişiyiz. 25 kişiye ne oldu derseniz farklı birliklere görevlendirmeleri çıktı. Isparta gibi, Sakarya gibi..

    3- Söke'de 2 tabur var. 1. Tabur 2. Tabur'a oranla daha temiz, daha seçilmiş çocukların olduğu yer yok mu pislik olanlar var elbette ama biz de oldukça bunları bertaraf ettik. 2. Tabur'a ait 1-2-3 bölükler gerçekten sıkıntılı..

    4- Geldiğimizde koğuşlarda sigara içiliyordu, hayatında hiç sigara içmemiş bir insan olarak hayatımın en boktan günlerini geldiğimiz haftalarda geçirdim diyebilirim. Bonzai, Jamaika denilen kimyasalları ilk defa bu lanet yerde duydum. Her bölüğe ait 2 koğuş var. Her birinde ortalama 40 - 55 kişi mevcutlu yani bir bölükte ortalama 100 - 110 personel var. 1. Tabur - 1. Bölük için konuşuyorum 1 numaralı koğuşta sigara olayını bitirdik. Kimseye sigara içirtmiyoruz.

    5- İlk geldiğimiz dönemde bize temizlik yaptırmaya çalıştılar (devrecilik) ama biraz diş gösterince yaptıramadılar. Sökeye gelecek olan arkadaşları şimdiden uyarayım. 354 KD'lere temizlik yaptırma gibi planları varmış. Koğuşta bir kaç arkadaşımıza söylemişler. Ama biz yanınızda duracağız, siz de birleşip, sakın boyun eğmeyin. Kavga etmeyin, benim devrem değilsin git kendi devrene yaptır diyin. Eğer el kaldırmaya çalışırlarsa, gerekirse kavga edin, komutanlar zaten sizi ayırt edecektir. Ceza almazsınız..

    6- Yine Söke için konuşuyorum, zamanlama olarak denetlemelerden dolayı biraz sıkıntı çekeceksiniz. Ancak birliğin genel gidişatı olarak iyi zamana denk geliyorsunuz. Biraz bahtsızsınız, denetlemelerin hemen ardından büyük Efes Tatbikatı başlayacak.. Bu yıl bildiğim kadarıyla Söke icra edecek.

    7- İntikal zamanları olur. Çadırlarda 1-2 gece kalabilirsiniz. Hemen birliğin arkasında bulunan dağa çıkarıyorlar. Herkes söylendi ama biz (353 kd) zevk almıştık. Sonuçta askerlik yapılıyor, macera olması iyi.. Manevra mermileriyle tatbikata katılmış oluyorsunuz. Ama silah takımına katılırsanız, havancı arkadaşlar silahların ağırlığı sebebiyle sıkıntı çekebilirler. Eğer hava güzel olursa helikopter'in sizi dağa indirme ihtimali bile var ki teçhizatla tırmanmaktan kurtulursunuz.

    8- Çarşısı çok b*ktan, benim şu an yaptığım gibi internete gireceksiniz :) Acemilik güzel geçebilir ancak 4 hafta boyunca çarşı izni vermemeleri insanı bunaltıyor. Dışarıya çıktığınızda önünüzden geçen tüplü şahine bakıp, aaa araba falan diyebilirsiniz.

    9- Kuşadasına yakın olması sebebiyle, biz değil de siz yazın bol bol denize girebilirsiniz. Söke'de ise Novada isimli üstü açık AVM'de takılabilirsiniz.

    10- Gelirken çok fazla eşya getirmeyin desemde siz alışverişinizi yapmışsınızdır. Ancak yapmayanlar için önerim, geldiğinizde kantinden çok daha uygun fiyata herşeyi temin edebilirsiniz. Head&Shoulders şampuanı bile Büyük bavul getirmenize gerek yok, ancak değişik renklerde bavul getirin (mavi dışında), çünkü askeriye herkese aynı renk bavulu veriyor. Karışma ihtimali çok yüksek.

    11- Bizim Acemi birliğimiz Denizli olmasına rağmen 1 gece Denizli'de yatıp, ertesi gün sabah trenle ivedi bir şekilde Söke'ye gönderdiler. Ama sizin gelme ihtimaliniz aldığımız istihbaratlara göre çok düşük (Bu sizin için daha iyi)

    12- Onbaşı olma ihtimaliniz çok yüksek, ancak çavuşları belli başlı kişileri yapıyorlar. Tabii biraz da kendinizi gösterme ve şans işi.

    13- Nöbet bıktırıyor, canınızı en çok sıkacak şeylerden birisi de nöbet.. Özellikle gece 23:30 - 01:30 - 01:30 - 3:30 ve 3:30 - 5:30..

    Bu kadar bilgi yeter, verebileceğim en ince nüanslarda bilgileri verdim.

    Söke'ye gelecek tüm arkadaşlar için söylüyorum, geldiğinizde beni bulabilirsiniz. Kişisel bilgilerimi özel mesajla verebilirim.

    Şafak söyleyinde serinleyelim

    Atarsa 78

    Sevgiler,




  • Söke'ye giden arkadaşlar için çok güzel bilgiler. Teşekkür ederiz momentmc.

    Denizli'de kalacaklar içinde şöyle bir yazı gelse şahane olurdu :P

    Bu arada Söke Efes'i icra edecekse Denizli'deki bizlerde dahilizdir diye düşünüyorum. 10 bine yakın asker katılmıyormu Efes'e ? :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.