Şimdi Ara

Tim Cook açıkladı: Apple'da çalışmak istiyorsanız bu dört özelliğe ihtiyacınız var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tim Cook açıkladı: Apple'da çalışmak istiyorsanız bu dört özelliğe ihtiyacınız var



    Tim Cook, İtalya'daki Napoli Federico II Üniversitesi'nde inovasyon ve uluslararası yönetim alanında fahri yüksek lisans derecesinin verilmesiyle aynı zamana denk gelen konuşmasında, çalışanlarının yüksek performansının sırrını açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Apple'ın Çin kâbusu: iPhone'ların %98'inin üretildiği ülkeden çıkış zor



    Cook, her Apple çalışanının gezegeni korumayı önemsemesi ve dünyayı daha iyi hale getirmeye çalışması gerektiğini söyledi ve: "Şirketimizde insanlar gerçekten dünyayı değiştirmek istiyorlar, insanların hayatlarını zenginleştirmek istiyorlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek istiyorlar. Bu, insanların işlerini daha iyi yapmalarını sağlayan bir duygu ve bunun gerçekleştiğini defalarca gördüm. Sonuçlar inanılmaz." ifadelerini kullandı.



    Tim Cook açıkladı: Apple'da çalışmak istiyorsanız bu dört özelliğe ihtiyacınız var



    Apple'da çalışmak için aranan dört özellik



    Ayrıca Apple CEO'su, çalışanlarının dört temel niteliği bir araya getirmesi halinde her şirketin başarılı olacağına inandığını belirterek, Apple'ın iş görüşmelerinde aradığı dört özelliği sıraladı: İşbirliği, yaratıcılık, merak ve uzmanlık.




    • İşbirliği kilit bir özelliktir. Birbirleriyle işbirliği yapmaya istekli bir grup insan, harika şeyler yaratabilecek ve fikirler geliştirebilecek uyumlu ekiplere dönüşür. 

    • Yaratıcılık. Şirket her zaman farklı düşünebilen insanlara kucak açar. Bu, zorluklara farklı bir açıdan bakarak bunların üstesinden gelmeye yardımcı olur. 

    • Merak. Bir kişi diğerine ne kadar çok soru sorarsa o kadar iyi olur. Bu, konunun derinlemesine anlaşılmasını teşvik eder. Cook öğrencilere "Hiçbir soru aptalca değildir" dedi.

    • Uzmanlık. Çalışanlar yaptıkları işte uzman olmalıdır. Endüstriyel tasarımda bir şey yapıyorsak, endüstriyel tasarımı bilen ve kolej günlerinden ya da iş günlerinde bu konuda beceriye sahip birine ihtiyacımız var.



    Cook, bu dört özelliğin Apple'ın geçmişte kullandığı ve yeni insanları işe alırken kullanmaya devam edeceği iyi bir formül olduğunu söyledi.




    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/22/10/03/if-you-want-to-work-for-apple-you-need-these-four-traits







  • Tamamen yoktan yaratmak Allah'a mahsustur. Ama "yaratmak" kelimesi var olan bir şeyden başka bir şey üretmek manasında kullanılırsa bunu insan da yapabilir. Kuran'da ikisi için farklı kelimeler kullanılır. Bundan dolayı "yaratmak Allah'a mahsustur" diye kesip atmamak lazım. Hangi manada kullanıldığına bakılmalıdır.

    Bir sistemin iç enerjisindeki değişim: sisteme verilen ısı ile, sisteme çevre tarafından uygulanan iş toplamıdır.


    U2 – U1 = Q + W

    Bu yasa "enerjinin korunumu" olarak da bilinir. Enerji, yoktan var edilemez; var olan enerji de yok edilemez; sadece bir şekilden diğerine dönüşür.


    Adamlar teknoloji forumunda semavi dinlerden yazılar paylaşıyor inanılır gibi değil :D İnsan yaşam formu bu gezegenin koşulları elverişli olduğu için evrimle meydana geldi, eğer Mars'ın koşulları el verseydi orada yaşıyor olurduk. O yüzden bildiğimiz yüz binlerce gezegende sadece Dünya da hayat var. Tüm bunların böyle meyddana gelmesi, tanrı nın kendi kendine var olma olasılığından çok fazla ve mantıklı o yüzden yaratmak hiç kimseye mahsus değildir  

  • Yaratmak sadece Allah a mahsusdur!

  • Bunları her şirket istiyor zaten

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • krmbzkurt kullanıcısına yanıt

    Oradaki yaraticilik sozcugunu nasil tanri ile bagladin garip dogrusu...


    ama vicdanin rahatladiysa sikinti yok.

  • Lütfü bey, ben hepsini yapıyorum da gözlerimden ateş çıkaramıyorum...

  • Cook, her Apple çalışanının gezegeni korumayı önemsemesi ve dünyayı daha iyi hale getirmeye çalışması gerektiğini söyledi ve cep telefonlarında evrensel standart olan Type C'ye geçmemek için 40 takla atmaya devam etti.

  • Satılan her apple ürünü için bir tane ağac dikselerdi dünyaya daha fazla yardımcı olurlardı işleri güçleri dalavere


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krmbzkurt kullanıcısına yanıt

    Tamamen yoktan yaratmak Allah'a mahsustur. Ama "yaratmak" kelimesi var olan bir şeyden başka bir şey üretmek manasında kullanılırsa bunu insan da yapabilir. Kuran'da ikisi için farklı kelimeler kullanılır. Bundan dolayı "yaratmak Allah'a mahsustur" diye kesip atmamak lazım. Hangi manada kullanıldığına bakılmalıdır.

  • "Cook, her Apple çalışanının gezegeni korumayı önemsemesi ve dünyayı daha iyi hale getirmeye çalışması gerektiğini söyledi ve: "Şirketimizde insanlar gerçekten dünyayı değiştirmek istiyorlar, insanların hayatlarını zenginleştirmek istiyorlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek istiyorlar. Bu, insanların işlerini daha iyi yapmalarını sağlayan bir duygu ve bunun gerçekleştiğini defalarca gördüm. Sonuçlar inanılmaz." ifadelerini kullandı."

    evet bunu herhangi bir apple ürünü alarak ancak gerçekleştirebilirsiniz... şu piyasada 2 tane firma var kendilerini çok iyi pazarlayan;
    1 apple
    2 tesla / elon musk

    çok iyi pazarlıyorlar diyorum; bu adamlar hayal satıyorlar ve bunu çok iyi yapıyorlar...

  • Apple'da çalışmak istemiyorum.

  • "Zeki insanları işe alıp, sonra onlara ne yapacaklarını söylemek bana mantıklı gelmiyor. Biz zeki insanları işe alırız ki, onlar bize ne yapacağımızı söylesinler.” Steve Jobs.

  • Dünyayı korumak için kutularda hala stiker çıkıyor yersen :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • krmbzkurt kullanıcısına yanıt
    Bu konu ile dediğiniz konunun alakası nedir lütfen açıklar mısınız? Yani hangi düşünce ile aynı konuymuş gibi algılıyorsunuz çok merak ediyorum. Ne kullanıyorsunuz arkadaş?!

  • krmbzkurt kullanıcısına yanıt
    ilkokul 5. sınıfta ben de böyleydim.

  • kessin öyledir...


    kendimize köle arıyoruz demiyor da ... uydurmuş birşeyler.

  • karbon12 K kullanıcısına yanıt

    "Deha ile Delilik sınırsızdır çünkü dehanın olduğu yerde delilik, deliliğin olduğu yerde deha gizlenir"


    Nefrizi XIV. y.y.

  • Analitik düşünce, verilen diğer işleri yapmak, binlerce bilgisayar programını kullanabilen, en az 20 yıl tecrübeli 30 yaşı geçmemiş, esnek mesai, lider ruhlu ama takım çalışmasına uygun....

    Falan filan. Özeti de: Tüm hayatını işine adayacaksın, bize para kazandıracaksın, sana da bir şeyler atarız. Karnın tok sırtın pek, daha ne istiyorsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ARISLCK kullanıcısına yanıt

    ha ha, komik şey.

  • Bunun gibilerin ne kadar inandırıcı ve samimi olduğu, ayfonların üretildiği çindeki fabrikada artan intihar olaylarından belli oluyor

  • Yaratmak sadece ve sadece Allahü tealaya mahsustur. Yaratıcılık, yaratılmış bir mahluk olan insan için elbette ki kullanılamaz.. Senin de bunu anlayamaman garip doğrusu...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.