Şimdi Ara

Rekabet Kurumu'ndan Threads'e 330 milyon TL ceza!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rekabet Kurumu'ndan Threads'e 330 milyon TL ceza!
    Rekabet Kurumu, Meta'nın Threads uygulaması hakkında yeni bir karar aldı. Kurulun taleplerini yerine getirmediği için Meta'ya 335 milyon 730 bin 707 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.



    Günlük idari para cezası durduruldu



    Rekabet Kurumu, Threads uygulamasının Instagram ile veri paylaşımı yapmasının rekabet ihlali olduğuna karar vermişti. Bu veri paylaşımı durdurulana kadar Meta'ya her gün 4,1 milyon TL idari para cezası uygulanıyordu. Bu nedenle Meta radikal bir karar alarak 29 Nisan 2024 tarihinde Threads uygulamasını Türkiye'den erişime kapattı.



    Threads'in Türkiye'den erişime kapatılmasının ardından Rekabet Kurumu yeni bir toplantı yaptı ve günlük 4,1 milyon TL idari para cezasının durdurulmasına karar verdi. Kurul, Threads'in faaliyetlerini durdurmasını geçici tedbir kararında öngörülen yükümlülükleri konusuz bıraktığına ve günlük idari para cezasının sonlandırılarak 335 milyon 730 bin 707 lira idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir.



    Neler oldu?



    META tarafından piyasaya sürülen Threads isimli uygulamaya giriş yapabilmek için kullanıcıların bir Instagram hesabına sahip olmasının zorunlu tutulduğu ve Threads hesabını kaldırmak isteyen kullanıcıların Instagram hesabını da silmek zorunda bırakıldığı iddiası üzerine, şirket hakkında ön araştırma yapıldığının anımsatıldığı açıklamada, ön araştırma sonucunda META'ya soruşturma açıldığı hatırlatıldı.



    Ayrıca Bkz.Beklenen oldu: Threads, Türkiye'de resmen erişime kapatıldı



    Açıklamada, Kurulun, META'nın, Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı kullanıcı verilerini birleştirerek ilgili piyasalarda rekabeti bozduğu kanaatine vardığı ve META hakkında ihlal tespitinde bulunarak şirkete ihlali giderici nitelikte tedbirleri alması şartını getirdiği ifade edildi.



    Kurulun, dijital pazarlardaki rekabet ihlallerine geç müdahalenin sebep olacağı olası yıkıcı sonuçları da dikkate alarak Threads hakkında yürütülen soruşturma konusu veri birleştirme davranışları hakkında ek yöntemlere başvurduğuna işaret edilen açıklamada, nihai karar verilinceye kadar ciddi ve telafisi olunamayacak zararların oluşmasının önüne geçmek adına Instagram ve Threads arasındaki veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir kararı alındığı bildirildi.



    Açıklamada, META hakkında, söz konusu geçici tedbir kararının gereği yerine getirilinceye kadar Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca her gün için yaklaşık 4,8 milyon liralık idari para cezası uygulanmasına karar verildiği anımsatıldı.



    META tarafından Kuruma çeşitli öneriler sunulduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



    "Tedbir kararına uymak adına META tarafından, daha önce AB'deki kullanıcılar için getirilmiş olan 'profilsiz kullanım' önerisi sunulmuş ancak endişeleri giderecek seviyede görülmeyerek kabul edilmemiştir. Bu öneriler, Threads kullanımı için bir Instagram hesabının hala gerekli olması, halihazırda Threads'i mevcut profilleri ile kullanmaya devam eden kişiler açısından veri birleştirme eyleminin devam etmesi, profilsiz kullanımın profilli kullanıma göre düşük hizmet kalitesine sebep olması ve bu nedenle kullanıcıların profilli kullanıma yönlendirilerek veri birleştirmeye rıza vermeye mecbur bırakılması gibi sebepleriyle kabul görmemiştir."



    Açıklamada, META'nın 29 Nisan itibarıyla Threads hizmetini Türkiye'de resmi olarak durdurduğu anımsatılarak, META tarafındanTürkiye'deki tüm Threads kullanıcılarının profillerinin devre dışı bırakıldığı belirtildi.



    Bunun üzerine Kurul tarafından yapılan son değerlendirmeye ilişkin bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:



    "Kurul, Threads'in faaliyetlerini durdurmasını geçici tedbir kararında öngörülen yükümlülükleri konusuz bıraktığına ve günlük idari para cezasının sonlandırılarak 335 milyon 730 bin 707 lira idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir."









  • Hakli bir ceza, tesekkurler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Threads'ı sanki dondurmak istediğinizde instagramdan bağımsız şekilde dondurabiliyorsunuz diye hatırlıyorum ama yine de yanlış bilgi olmasın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anilk91 kullanıcısına yanıt
    Evet böyle bir özellik geldi ama maksat para tırtıklamak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 335 milyon TL. Nasıl Tahsil Edecekler Onu Merak Ediyorum...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mersin(Caretta) kullanıcısına yanıt
    Herhâlde tekrar faaliyet göstermek isterlerse bunu ödemek zorunda kalacaklardır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yorumlara bakıyorum da yok yarasın haklı ceza bu da para mı kardeşim bu cezalar kesiliyor da bu paralar nereye gidiyor diye sormuyor musunuz he ayrıca da platform açıldığında koşa koşa gidip kaydoluyorsunuz sonra bilgilerim çalındı vesaire komik bir milletiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anilk91 kullanıcısına yanıt
    Dondurmak demek silmek demek değil. Halen verilerin ortada duruyor. Bunu da kullanmamak gibi bir gayeleri yok. Bizimkiler para tırtıklıyor diye düşünmek yerine, kıymetsiz gördüğünüz verilerinizi sürekli paraya çeviren bir düzene düzen verme çabası demek daha mantıklı olacak. PayPal kapandığında kimileri uygun bulmadı ama Türkiye haklıydı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mersin(Caretta) kullanıcısına yanıt
    Çekildi ülkeden. %15 öder. Ama tekrar girmek istediğinde. Kalan %85 i ödemeden faaliyet gösteremez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Türkiye haklıydı? Sırf vergilendirme yapıp milletin parasına konmak için bin takla attılar.
    E-ticaret ile uğraşanlar zor durumda kaldı PayPal hala kullanılıyor olsaydı e-ticaretin dışında da bir çok kişinin işine yarayacaktı.
    Hiç yoktan ülkeler arası transferler de bankalarla uğraşmak zorunda kalmazdılar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kejdurapa kullanıcısına yanıt
    Dolandırıcı senden ürünü alıp paranı vermeyince muhattap yoktu ortada? Zor durum? Adam burada hizmet verecek ama muhattap bulmaya kalkınca sen Amerika’dan adamı bulucan da hak hukuk falan. Türkiye’nin hak hukuk kavramı zaten folloş olmuşken bi de elin Amerikalısı senin malına çökecekti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    PayPal aracılığı ile çok defa yaptığım alışveriş sonucu sorun yaşayınca paramı geri aldım. Yaşamadığımız tecrübe etmediğiniz şeyleri yazmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallaha çok iyi olmuş. Ne kadar çok merak etsem de memnun kalmazsam İnstagram'ı kapatmak zorunda kalırım diye Threads hesabı açamadım içimde kalmıştı.😂😂😂😂

    Ohhhhhhh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elefue -- 7 Mayıs 2024; 00:32:06 >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Havya, Çanakkale savaşını gözümle görmeyince bu olmadığı anlamına mı geliyor. Ne saçma argüman bu ya? Sen beni tanıyor musun da ne yaşadığımı biliyorsun. Bas git.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok doğru bir karar. İnstagram ile Threads uygulamasını tamamen ayırana dek bu kararlılık devam etmeli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Taş uzaktan gelmez, Amerikalıların ahlaki ve insani değerleri bu ülkenin insanına iki numara büyük gelir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beyler sosyal medyayı engellesinler engelliymiş gibi zaten!!!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oldukça yerinde bir ceza. Tebrik ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi ceza kesmişler, şaşırdım...

    335 bin TL de kesebilirlerdi yani.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    Yazdığım cevaba verdiğin bomboş yanıt. Ben yaşadığım tecrübeden bahsediyorum sen Çanakkale savaşı falan demişsin. Kimsin sen, konu haklında sıfır tecrübeli birisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.