Şimdi Ara

insanlarin neden 4000 serisi nividia aldigini anlamak zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
4.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • adamlar 5000 serisini cikarir cikarmaz 4000 serisinin fisini cekicek 3090 da oldugu gibi

    bukadar aç gozlu bir firmayi zengin etmenin mantigi nedir

    siz aldikca fiyatlari dahada arttiricaklar yani aldikca zarar edeceksiniz

    7 bin tl ye garantisi devam eden 2.el 6800xt aldim 4k da cok rahat oyun oynuyorum 16gb ramide cabasi gidip 4070 serisinden kartlara 30 bin tl ler vermek nedir gecekten anlamakta zorlaniom


    yakin zamanda fişinin çekilecegini bile bile o paralari vermek bana anlamsiz geliyor

    hani zengin adami anlarim fiyatlar artsada umrunda degildir gider tek cekim rtx4090 alir

    ama milletin taksitle 4070 serisi kart almaya calismasi asiri sacma geliyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 27 Ocak 2024; 19:3:5 >



  • yırtınan sensin. neden? çünkü sürekli aynı şeyi söylüyorsun.


    hala sadece kendi pencerenden bakıyorsun. hala başkalarının da kullanım gerekçelerini kendininkiyle aynı sanıyorsun.


    kimse herhangi bi kartın parasını hak ettiği iddiasında bulunmadı zaten.


    yazılımsal olarak eski kartını öldürmüyor, yazılımsal olarak yeni kartını bir üst noktaya taşıyor.


    seninkisi tam bir önyargı, tam bir vizyonsuzluk, tam bir bencillik. iyi ki herkes senin gibi değil de eski seri kartı ucuza alabildin.


    başkasının artık işini görmeyip de senin işini gören öte-beri bulabilmen o salak yerine koyduğun başkaları sayesinde... senin piyasa bilgin sayesinde değil.


    ne sen kurnazsın ne başkaları aptal.


    mantıklı argümanın varsa ağzını bozmadan cevap ver yoksa atar-gider yapmak için, aşağılamak için yazma. tartışacaksak bile seviyeli olsun.

    ya arkadaşım mesajlarından şu çıkıyor senin: ben ucuza iş gören kart aldım akıllıyım pahalı alan herkes aptal.


    porsche 911 alacak durumda olan birisi gidip de fiat aegea alır mı? porsche'ye binenler geri zekalı mı?


    ekran kartı alan sadece oyun için mi alıyor?


    belki adam aldığı öte-beriyi sorunsuzca kullanmak istiyor?


    belki yeni teknolojileri kullanmak istiyor?


    olaylara hep kendi pencerenizden bakmayın; herkes sizin gibi değil.

    Nv dediğin şirket kullanıcısını yarı yolda bırakmasıyla bilinir. 3 yıl önce 1000 serisi sahiplerine haydi yallah yok size dlss demedi bunlar? Ondan sonra şimdide en son dlss sürümü ve fg yi 3000 e vermedi. 5000 serisi çıkacak yeni bir teknoloji vs olacak 4000 serisi alanlara yine yok size diyecek..


    Millet parayla reklam yapan youtuberların videolarına gaza gelip 4000 serisinin sıfırına para veriyor. Hep söylerim nvidia kartları asla sıfır alıp para kazandırmayın şu paraya doymayan şirkete. Oyun sektörünü de mahveden tek şirket nvidiadır.

    Nvidia tekel olduğu ve yazılım tarafında daha fazla uygulama ve oyun desteği olduğu için onu tercih ediyorlar. Ki bu çok normal.


    25 senedir sistem kullanıyorum topluyorum. 1998lerden beri Nvidia ne yazık ki kullanıcı dostu bir firma değil. Olmak zorunda mı? Elbette değil fakat her yıl donanımı biraz fazla kırpmaya başladı. Ve fiyatları yükseltiyor. 4000 serisi özellikle de 192 bit 4070ti'yi üst segment diye (4080 12gb) kullanıcıya satmaya çalışması insanları isyan ettirmişti. Zamanında da millete tnt2 diye m64 satıyordu. Kırpılmışın kırpılmışı..


    Amd ise verdiğin paraya göre çok iyi performans ve fazla donanım sunuyor. Ekonominin böyle olduğu bir ortamda AMD daha avantajlı. Çünkü her liranın önemi var.


    Tabi AMDnin bir avantajı daha var sistem üreticisi ve konsol gpu tedarikçisi olması. Bunu ilerleyen zamanda daha iyi kullanırsa nvidia tekelini biraz daha kırabilir.

  • o aldığın kartı da birisi vaktiyle satın alıp 2. el pazarına soktu. senin dediğin gibi herkes eski kartları alacak olsa bu sefer de eski kartlar karaborsaya düşer.


    aza, eskiye kanaat eden her zaman mutlu olur. çünkü risksizdir, fazla bir beklenti yoktur, haliyle hayal kırıklığı da yaratmaz.


    unutma, seneye aynı konuyu bu sefer de 2. el 4070-4080 aldım diye açarsın.

  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Amd son gpu'larda havluyu attığı için olabilir.
  • Nvidia tekel olduğu ve yazılım tarafında daha fazla uygulama ve oyun desteği olduğu için onu tercih ediyorlar. Ki bu çok normal.


    25 senedir sistem kullanıyorum topluyorum. 1998lerden beri Nvidia ne yazık ki kullanıcı dostu bir firma değil. Olmak zorunda mı? Elbette değil fakat her yıl donanımı biraz fazla kırpmaya başladı. Ve fiyatları yükseltiyor. 4000 serisi özellikle de 192 bit 4070ti'yi üst segment diye (4080 12gb) kullanıcıya satmaya çalışması insanları isyan ettirmişti. Zamanında da millete tnt2 diye m64 satıyordu. Kırpılmışın kırpılmışı..


    Amd ise verdiğin paraya göre çok iyi performans ve fazla donanım sunuyor. Ekonominin böyle olduğu bir ortamda AMD daha avantajlı. Çünkü her liranın önemi var.


    Tabi AMDnin bir avantajı daha var sistem üreticisi ve konsol gpu tedarikçisi olması. Bunu ilerleyen zamanda daha iyi kullanırsa nvidia tekelini biraz daha kırabilir.

  • shruikan kullanıcısına yanıt

    açmam seneye nvidia fişini çeker 4000 serisinin

  • Profesyonel amaç için de AMD kartları 6700-6800 gibi alınmıyor ne yazık ki. Unreal engine vs ile çalışıyorsan nvidia orada çok daha stabil sorunsuz durumda. Yapay zeka işlerine vram den dolayı AMD revaçtaydı ama şu an durum ne bilmiyorum.


    Evde kullanırken de ışın kenarlardan sekecek diye +20k veremem. 6700-6800 serisi amd alıp geçmek çok daha mantıklı. Kaldı ki AMD'de meydanı bir boş bulsun o zaman o da nvidia gibi takılır.

  • bugün 4000 serisi kart alan adam yarın 5000 serisi çıkınca da onu alır cevap çok basit bunlar imkan meselesi varsa alırsın.

  • ona bakarsak hep bir fiş çekilecek? senin mantığınla 5000 serisi alınca da 6000 fişini çekecek? o zaman hiç almayalım? öyle duralım?


    ben mesela 4070 aldım neden aldım? daha önce 1660 süper 5 sene kullandım. kısa bir süre 3060 gb kullandım ve 4070 aldım


    şimdi 4070 i ben 5000 gelince aaa hemen koşup gidip satmaya çalışıp 5000 e geçeyim diye almadım öncelikle zaten öyle bir bütçeye sahip değilim.


    frame generation özelliği gerçekten çok etkili ve araya baya bir fark veriyor. fps iyi miktarda artıyor.


    dlss 3 zaten avantajlı üstelik. şimdi ben bu kart ile paşalar gibi 5 sene gidicem kardeşim. bana gidemez v.s gidilmez demeyin ben giderim.


    çünkü ben günü geldiğinde ayarları kısınca triplere giren ultra hastalığı olan biri değilim. baktım yeni oyunlar çıkıyor kasarsa bende ona göre biraz ayarları düşürürüm olur biter.


    şu an bazı oyunlarda DLSS ye bile ihtiyaç duymuyorum ki DLSS de yardımcı olur mesela? yani beni 5 yıl rahat rahat ileriye götürür bu kart.


    illa ki biliyorum 5000 sersisi gelecek bilmem % kaç fark ekleyecek belki DLSS 4 çıkacak belki Frame generation 2.0 falan olacak? belki xxx bir şeyler daha çıkartacak evet bunun sonu yok.


    yani bu sonu olmayan bir şey teknoloji her gün gelişiyor ve öne geçen firma geri kalmamak için her gün yeni bir şey çıkarıyor veya üstüne koyuyor ki rakibi ona yetişemesin.


    belki burada en çok ben istiyorum AMD ve İntelin de çok iyi rekabet eder duruma gelmesini. ama şu an malesef o düzeye gelemediler.


    gelmemelerinde sebep ben değilim yani onları tercih etmeyen müşteri de değil. malesef kendi başarısız kaldıkları noktarlar var ve bu uzun bir dönem olmayınca insanlar alırken çekiniyorlar.


    inteli şu an saymayalım yeni. ama AMD 6000 serisinde yaşanan wattman, sürücü, çökme problemleri insanları korkuttu.


    özellikle kimi korkutuyor? beni ve benim gibi her zaman kart alamayan ve ekonomik durumu daha zayıf kişileri. e hali ile kart alacağım ben istermiyim başıma böyle şeyler gelsin?


    evet belki herkese denk gelmiyor ama ya gelirse? işte bu olayı bitiriyor loto gibi bir durum. adam zar zor bir kart alacak ve onda da bu problemlerle uğraşacak kartı satmaya çalışsa ayrı bir dert zarara girecek v.s


    yani bu durumlar olduğu için insanların bakışı değişiyor önyargı oluşuyor. ya diyor kafam rahat olsun.? bir gün giriyor bir foruma adam dert yanmış sayfalarca. sonra diyor ki ya işte şu hale bak. ya bana


    denk gelseydi?


    yani lafı çok uzattım ama bu örnekleri vermem gerekiyor yani eğer ben param çok olsa kafam rahat olurdu. o zaman gider korkmadan alır. bir sorun çıksa satar üstüne para koyar başkasını alırdım. ama


    bunu bizim ülkede yapacak insanlar günden güne azalıyor. fiyatlar zaten uçuyor.. zamlar v.s derken durum ortada.


    yani bizim kalkıp nvidia ya kafa tutacak veya protesto edecek bir seçeneğimiz olmuyor. biz kart almaya karar verene kadar her gün zam fiyat artışı geliyor zaten. şimdi 7000 serisi AMD evet daha iyi deniyor ama işte o oluşan algı ve


    malesef hala bazı konularda daha geride kalması özellikle RTX konusunda hala adım atamaması bence kendisini zora sokuyor evet FSR de gelişme var. ama daha çok ilerlemeye ihtiyacı var. çünkü rakibi almış başını gitmiş.


    4070 aldım pny rtx 4070 xlr8 epic-x verto model 21k ya aldım valla çok memnunum bana süperi çıktı işte fiyatlar aynı olacak falan dendi içimde bir gram sıkıntı bile olmadı. çünkü umrumda değil ben


    benim ihtiyacımı karşılayan kartı almışım niye kendimi oturup üzeyim? zaten süperler geldi göstermelik 1-2 tane satılmış gibi yapıp eşe dosta dağıttılar sonra fiyatlar anında uçuşa geçti. yani ben zarar falan da etmedim. zaten bizde o fiyatların olmayacağı aşikardı.


    lafı aşırı uzattım. yani bekle bekle olmuyor. umarım AMD ve İntel çok daha başarılı olur çünkü eğer başarısız veya böyle gerilerden geldikçe daha çok sıkıntı yaşayacağı orası kesin gibi.


    nvidia ilerlerdikçe domine ve bildiğin tekel olmaya başladı. bizim gibi insanlar için en kötü şey bu olsa gerek. rekabet her zaman lazım.





  • Hellmonger kullanıcısına yanıt

    hocam uzun yazmissinizda demekistedigim 5000 serisi cikar cikmaz sizin kartinizin cok dezavantajli duruma dusecegi.


    amd alsaydiniz oyle olmiyicakti ustelik daha ucuza alacaktiniz


    uzun vadedede baksaniz nvidia fiyatini haketmiyor bence


    6800xt ile hicbir oyunda sorun yasadigimi hatirlamiyorum


    7k gibi cok ucuz fiyata aldim muhtemelen fsr4 ciksa onuda desteklicek


    fiyat /performans olarak cok iyi uzun vadede fiyatinin hakkini nvidaya gore daha cok veriyor 16gb ramide cabasi


    hele ulkede ekonomik kriz varken 1 yil belki daha kisa surede yazilimsal olarak isi bizzat nvidia tarafindan bitirilecegini bildigim karta o parayi vermezdim


    herkesin gorusu farkli olabilir kartiniz hayirli olsun.

  • Nvidia 15 yıllık kartına bile hala driver desteği sağlıyor, AMD 6 yıllık rx500 serisine driver desteğini kesti. Adam rtx4000 almayın fişini çekecekler yazmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VETERINARY

    Nvidia 15 yıllık kartına bile hala driver desteği sağlıyor, AMD 6 yıllık rx500 serisine driver desteğini kesti. Adam rtx4000 almayın fişini çekecekler yazmış.

    dogru duzgun oyun oynatmadiktan sonra driver destegi kimin umrundaki 15 sene onceki kartla oyun oynayan kac kisi bulursun


    burda konu oyun oynanmak icin alinan kartlar


    driver destegi suresi hakkinda bilgim yok bisi diyemem

  • ya arkadaşım mesajlarından şu çıkıyor senin: ben ucuza iş gören kart aldım akıllıyım pahalı alan herkes aptal.


    porsche 911 alacak durumda olan birisi gidip de fiat aegea alır mı? porsche'ye binenler geri zekalı mı?


    ekran kartı alan sadece oyun için mi alıyor?


    belki adam aldığı öte-beriyi sorunsuzca kullanmak istiyor?


    belki yeni teknolojileri kullanmak istiyor?


    olaylara hep kendi pencerenizden bakmayın; herkes sizin gibi değil.

  • shruikan kullanıcısına yanıt

    2 mesaj yukarda herkesin gorusu farkli yazmisim zaten bosa yirtinmissin

    nvidia cok iyi parasini hakedio mantiginin dogru olmadigini soyluyorum ben

    adam 1 yil sora yazilimsal olarak ölduruyo kartini bunu ifade ettim

    ben kaziklanmaya gelemiyorum benim icin kazik yemektir senin icin degildir

  • Bu iş biraz iphone a o para verilir mi Android telefonlar da aynı işi görüyor olayına dönüyor. Bu bir. Bakış açısı nereden baktığına bağlı. Herkes bir nedenden ötürü para verebilir o para kimine fazla gelir. Kimine normal. Bu işler tamamen ekonomik durum meselesi parası imkanı olan alır geçer parası olanın umurunda olmaz ne kadar para tuttuğu dönüp bakmaz geriye. Bugün mesela ben kayınpederle araba bayii lerini gezdim sıfır arabalara baktık bir tanesini çok beğendi test sürüşü yaptı ben de kullandım fiyatı ne kadar dedi 2 milyon dediler iyiymiş alıyorum dedi kapora ödedi yarın almaya gideceğiz var adamda alıyor bana göre çok para mesela olsa ben de alırdım
  • Adamlar rakibim yok diye 5 FPS yükseltip devam etmek yerine her seride kendi kartlarının üstüne koyuyorlar. Super kartları çıkmasaydı belki bu performans farkı 5000 serisi olarak tanıtılacaktı. O zaman bu kadar az farkla kart çıkartılır mı demeyecek miydiniz? Kendi kartıyla yarıştığı için sizin tabirinizle kendi kartının fişini çekiyor. Fakat AMD iyi bir rakip olabilseydi onun fişini çekiyor olacaktı. Adamlar yeni seride kendi kartından daha iyi kart yaptı diye eleştirmek mantıksız.


    RTX 4090 benim bütçemi çok zorladı sonra fiyat uçtu alamadım. 4K 144 Hz kullanan biri olarak 3080 STRIX ile kaldım. Fakat 4000 serisini es geçip 5000 serisine kadar bekleyecek biri olarak NVIDIA'nın kart çıkartıp FPS'leri yukarı taşıması bir oyuncu olarak beni mutlu ediyor.


    AMD fiyat performans olarak iyi mi dersen evet gayet iyi. Ama bunun diğer tarafında NVIDIA alan kazık yiyor diye bir durum yok. Bir de bunun kişisel zevk boyutu var NVIDIA olsun şu kadar fazla olsun STRIX olsun bu kadar fazla olsun denilen bütçe verilebiliyorsa ve o insanı mutlu ediyorsa neden alınmasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 29 Ocak 2024; 22:41:35 >




  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt

    yırtınan sensin. neden? çünkü sürekli aynı şeyi söylüyorsun.


    hala sadece kendi pencerenden bakıyorsun. hala başkalarının da kullanım gerekçelerini kendininkiyle aynı sanıyorsun.


    kimse herhangi bi kartın parasını hak ettiği iddiasında bulunmadı zaten.


    yazılımsal olarak eski kartını öldürmüyor, yazılımsal olarak yeni kartını bir üst noktaya taşıyor.


    seninkisi tam bir önyargı, tam bir vizyonsuzluk, tam bir bencillik. iyi ki herkes senin gibi değil de eski seri kartı ucuza alabildin.


    başkasının artık işini görmeyip de senin işini gören öte-beri bulabilmen o salak yerine koyduğun başkaları sayesinde... senin piyasa bilgin sayesinde değil.


    ne sen kurnazsın ne başkaları aptal.


    mantıklı argümanın varsa ağzını bozmadan cevap ver yoksa atar-gider yapmak için, aşağılamak için yazma. tartışacaksak bile seviyeli olsun.

  • shruikan kullanıcısına yanıt

    agzi bozuk olan sensin ben salak kelimesini kullanmadim bile

    agzini bozma demissinde cirkin laflar kullanmadim ben sen yazdigin kelimelere tekrar bak

    ben kendi acimdan insanlari uyarmak icin actim konuyu

    topu topu oyun oynanacak bu kartlarla okadar para vermek gereksiz

    nvidia kartlarin tamamen bos masraf oldugunu dusunuyorum ben

    yine herkes kendi fikrini uygular sonucta kimse kimseye zorla kart aldirmiyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    agzi bozuk olan sensin ben salak kelimesini kullanmadim bile

    agzini bozma demissinde cirkin laflar kullanmadim ben sen yazdigin kelimelere tekrar bak

    ben kendi acimdan insanlari uyarmak icin actim konuyu

    topu topu oyun oynanacak bu kartlarla okadar para vermek gereksiz

    nvidia kartlarin tamamen bos masraf oldugunu dusunuyorum ben

    yine herkes kendi fikrini uygular sonucta kimse kimseye zorla kart aldirmiyor

    bilerek mi yapıyorsun, yoksa farkında mı değilsin?


    bi dünya iş-güç gereklilik var amd ile olmuyor diyoruz hala sadece oyun için var bunlar diyorsun.

  • VETERINARY kullanıcısına yanıt

    Hangi driver hocam bu, eski bir sistemde kullanmak istediğim GTX 560 var, son sürücü 2018'e ait olduğu için istediğim bazı işlemleri yapamıyorum.


    Bunla ilgili link varsa paylaşırmısınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: donda

    Hangi driver hocam bu, eski bir sistemde kullanmak istediğim GTX 560 var, son sürücü 2018'e ait olduğu için istediğim bazı işlemleri yapamıyorum.


    Bunla ilgili link varsa paylaşırmısınız.

    Benim retro sistemde kullandığım fx4600 var 2007 çıkışlı son driver win10 2016 10. ay. Geforce tarafında gtx 8800'e denk geliyor oda 2006 çıkışlı son driver win10 2016 12. ay.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.