Şimdi Ara

# ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.723
Cevap
56
Favori
155.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    2.4 ve 5 ghz geçişleri nasıl ? 5ghz kapsama alanından memnunmusunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sonic35 kullanıcısına yanıt

    130 m2 evde modem bir uçta olduğu için diğer uç odada 5 Ghz yetersiz kalıyordu. Access point alarak bu sorunu çözdüm.

    Yani 5 Ghz çok iç açıcı değil. 2,4 Ghz de sorun olmuyor.

    Tüm cihazlarımı 5 Ghz e sabitledim çünkü 5 in zayıfladığı yerlerde 2,4 Ghz e geçiyor ve öyle kalıyordu.

    Artık access point sebebiyle 5 Ghz tüm evde full çektiği için otomatik geçişin bir esprisi kalmadı. Bence 3625 te geçiş olayı zayıf.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 15 Ekim 2021; 22:58:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Burada paylaştığınız VMG3625-T50B modem için V550ABPM3B2F0 firmwareyi yükledim ama modemin arkasındaki arayüz şifresini kabul etmiyor. kullanıcı adı: admin şifre: PKKKQNK7 yazıyor modem arkasında fakat hiçbir şekilde kabul etmiyor. 1234 dedim turknet türknet 123456 falan hepsini denedim kabul etmiyor. Bunu nasıl çözeriz?

  • sonic35 kullanıcısına yanıt

    Son durumu merak edip access pointi devreden çıkararak test yaptım. Sıkıntı yaşadığım uzak odada modem ile sadece %10 luk kayıpla 5 Ghz wifi hızı alıyorum.

    Denemeye devam edeceğim fakat bu durum beni şaşırttı. Öncesinde access i çıkardığımda hızda müthiş dalgalanmalar olurdu. Şu an gayet stabil görünüyor.

    O günlerden ne farkı var diye düşündüğümde, modemin kendi default wifi adını kullanıyorum, Bolivya ülke seçimini daha öncesinde zaten yapmıştım. Birde artık modemin 20 cm önünde komple metalden süs fotoğraflık var. Bilmiyorum bunlar etkili oluyor mu? Fakat denemeye devam edeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ofem kullanıcısına yanıt

    Hocam modemi resetledin mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ofem kullanıcısına yanıt
    kulllanıcı adı admin şifre de admin dener misiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet resetleyerek denedim fakat yine aynı. Arkasında default olan wifi şifresini bile kabul etmiyor modem. Buna nasıl arayüz şifresi girmeden tekrar başka firmware atabilriim bilen var mı?

  • iki ihtimal var. ilk ihtimal, modem resetlenmiyor. ikinci ihtimal ise modemi resetlemeyi başaramadın. restlediğine emin ol. olmuyorsa eğer, geçmiş olsun derim.  


    aslında bir şansın var. aşağıdaki ürünü kullanarak modeme orj firmware'i atabilme durumun var.

    USB RS232 TTL PL2303HX


    bunun için biraz araştırma yapmanı tavsiye edebilirim.


    zannediyorum, sana modifiye edilmiş ve işlevselliğini yitirmiş bir firmware verilmiş. normalde bunu modeme yükleyemezsin ama bunu başarmış biri olarak yükleme ihtimalin de var. karşılaşılabilecek en büyük sorun ise modeme giriş yapamamak.  

  • Resetlediğime %100 eminim. USB RS232 TTL PL2303HX alırsam nasıl kullanacağım? Var mı bir videosu falan.

  • yüklediğin firmware'i kimden aldın veya nerden yükledin? belki default kullanıcı adı ve şifre değişikliği yapılmış olabilir. forum veya benzeri sitelerden firmware yüklemek, bilmiyorum bence riskli. bu sebeple tavsiye de etmem. telnet ile yüklemeyi de deneyebilirsin tabi bu özelliği açık ise veya ftp ile.

  • The souls migration kullanıcısına yanıt
  • @The souls migration Hocam merhaba, USB RS232 TTL PL2303HX ile modeme firmware atacağımı söylemiştiniz. Bunu yapmak kolay mı? Nasıl yapacağıma dair bir rehber mevcut mu?

  • Ofem kullanıcısına yanıt

    zor değil, kolay da değil. sadece tecrübe etmen gerekiyor. ben merak üzerine ilgilenmiştim bir aralar. şimdi hiç bir cazibesi kalmadı benim için. merak edip çok denemeler yaptığım olmuştu. en son denememde kendi modifiye ettiğim firmware'i yüklemiş ve bir daha da arayüze erişememiştim.   aşağıya örnek bir video atıyorum. sana tavsiyem, zyxel'in sana olan bir ofisini bul. atla minibüse git. selam ver, modem arayüzüne erişemiyorum de. beş dakikada sana hallederler. endişeye gerek yok.


    ElectronicMan en Españolyoutube
    Simple videotutorial para reparar el router Zyxel P870HW 51Av2 del brick de reinicio continuo debido a actualización del firmware. Este video tutorial sirve para la mayoría de routers zyxel, aunque aquí nos centremos en el modelo P870HW. Material: Software: Tera Term: https://osdn.net/projects/ttssh2/releases/ Firmware router: ftp://ftp.zyxel.com/P-870HW-51a_v2/firmware/ Hardware: PC Interfaz serie / Serial interface: puerto físico o adaptador USB / physical port or USB adapter Instrucciones / Instructions: 1. Descargar el firmware -en caso de que no lo tengamos- / Download the firmware -if you haven't it- 2. Iniciar Tera Term, abrimos el puerto serie asociado al router y cambiamos en Setup - Serial port el apartado 'Baud rate' a 115200 y pulsamos 'ok'. / Run Tera Term, open the serial com port and change Setup-Serial port the line 'Baud rate' to 115200 and press 'OK'. 3. Conectamos el router e interrumpimos el arranque normal con la tecla ESC. / Turn on the router, and interrupt the normal booting with the ESC key. 4. Escribimos "atur" y luego en File - Transfer - XMODEM - Send y abrimos el fichero .bin del firmware. / Write "atur" and then File - Transfer - XMODEM - Send and open the .bin file of firmware router. 5. Esperamos al que finalice el proceso y el router quedará operativo. / Wait until the process finish and the router will works. PD: Si no funciona con la versión del firmware escogida, selecciona otro. / If the process didn't works with the selected firmware, try with other version.
    https://www.youtube.com/watch?v=NLRIzjHqHek

    ofis derken teknik servis olarak google'dan arat veya zyxel'i ara. seni yönlendirir. ücret de alacaklarını sanmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 18 Ekim 2021; 0:10:18 >




  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Kaynak için teşekkürler. Modemi söktüğüm gibi garanti dışı kalır maalesef. En iyisi ziksele vermek :)

  • @FatalERROR! hocam aşağıdaki konuda bir arkadaş modem üzerinden disk paylaşımı yapmayı açıklamış. İstersen 1. sayfaya koyabiliriz. Sen bilirsin.


    https://forum.donanimhaber.com/zyxel-vmg8623-t50b-turknet-in-verdigi-yeni-modem-inceleme--142650232-78#150882547


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Disk paylaşımını önermiyorum bu cihazda. Dosya yazma / okuma hızları çok yavaş olduğu için sadece testlerini paylaşıp fazla üstüne düşmedim.

  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt

    USB 2.0 olması sıkıntılı bir durum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Maalesef. Bu tarz çözümler için her zaman NAS sürücü öneriyorum. Verdiğim linkteki biraz pahalı ama daha giriş seviyesi bir NAS sürücü ile torrent, dosya paylaşımı, DLNA, FTP gibi bir sürü özelliğini kullanabilirsiniz.

  • Selamun aleyküm dostlar. vmg3625-t20a modelini kullanıyorum. 1 yıldır wifi kanalını otomatik kullanıyordum. Yeni fark ettim. Kanal seçimini manuel yapınca belli bir zaman sonra manuel otomatik değişiyor. Örneğin kanal 11 seçili yarın bakıyorum modem arayüzünde kanal 11 seçili iken 1/20mhz yani modem kanal 1 'de
    Böyle bir orunla karşılaşan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzey2134 K kullanıcısına yanıt

    AS, VMG 3625 T50B de aynı durumu gözlemlemiştim. Dediğiniz gibi kanalı manuel değiştirilseniz bile bazen kafasına göre seçim yapabiliyor. Kanal ayarlarını Otomatikte kullandığım için çok önemsememiştim.

    ESP si kapatılan bazı arabalarda olduğu gibi kapatsanızda zora geldimi kendini açıyor sistem. Benim düşüncem bu yönde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.