Şimdi Ara

ZyXel P-660HN-T1A_IPv6 Qos Ayarları Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben P-660HN-T1A_IPv6 modem kullanıyorum, buna bağlı olarak 3 farklı yerel ip adresine bağlı 24tane ip cam sistemi kullanıyorum. Dota 2 oyununu sık oynayan biriyim ve kablosuz bağlantı üzerinden oynuyorum. Aynı zamanda neti bir kaç kişi kullanıyoruz, gece ping konusunda sıkıntı olmuyo ama gündüz millet olunca ping 3000lere kadar çıkıyor oyun oynanmaz hale geliyor. Muhtemelen download yada video izleme yapıyorlar. Bu konuyu açmadan önce yaklaşık 1 aydır inceleme yaptım, zyxel kitapçıklarını indirdim okudum, başka forumlara baktım fakat açık bir çözüm bulamadım, herkes yarım yamalak birşeyler anlatmaya çalışmış. O yüzden burda konu açma gereği duydum.
    kendi ipmi mac rezerve ip olayından 192.168.1.33 yaptım manal ip ayarlamama gerek kalmadı. sonu 2,102 ve 108 olanlar camların ipleri, bunları göz önünde bulundurarak kendim qos ayarı yapmaya çalıştım fakat bi yararını göremedim oyunda aktifde etsem pasifde etsem kasmalar oluyor, ondan ziyade google bile açılmıyo kitleniyor modem resmen.Bu arada modemde n modunda ve bende ar9271 atheros usb wifi alıcı var.

Uzun lafın kısası ben bu ağ sisteminde ağ kullanımdayken dota 2 oyunumun pingini etkilemeyecek şekilde nasıl bir qos ayarı yapmalıyım?
    2.si qos ayarlarında oyun listesi bölümü var orası ne işe yarar?
    3.sü ipp/tos ile DSCP arasındaki fark nedir, ikisinide aynı kural dizisi içinde farklı iplerde kullanmak mümkünmüdür?

Konuyla ilgili fotoğraflar ekledim arkadaşlar o kısımdan bakarakda bana yardımcı olabilirsiniz, neyi yanlış yapmışım nasıl olmalı vs..

Son olarak yardımcı ek bilgiler
    1) benim ip 192.168.1.33 , dota 2 portu udp 27001-270050
    2) cam ipleri sonu 2,102,108 ile biten ipler, portlar (37777,37778,554,82-102,8672,8670)

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
     ZyXel P-660HN-T1A_IPv6 Qos Ayarları Hakkında Yardım ZyXel P-660HN-T1A_IPv6 Qos Ayarları Hakkında Yardım ZyXel P-660HN-T1A_IPv6 Qos Ayarları Hakkında Yardım ZyXel P-660HN-T1A_IPv6 Qos Ayarları Hakkında Yardım ZyXel P-660HN-T1A_IPv6 Qos Ayarları Hakkında Yardım ZyXel P-660HN-T1A_IPv6 Qos Ayarları Hakkında Yardım ZyXel P-660HN-T1A_IPv6 Qos Ayarları Hakkında Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mk148a -- 8 Ocak 2014; 12:43:23 >

• Sorunu çözebildiniz mi?
  • akke4323 kullanıcısına yanıt
    bu pas bana atıldı sanırım. gecenin bu saatinde anca ben cevap veririm bu soruya.

camcı çekici alıyoruz bir adet. sonra dikey düzlemde hareket ettiriyoruz çekici.

ben de merak ettim sorunu çözebildi mi acaba sorunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

bu pas bana atıldı sanırım. gecenin bu saatinde anca ben cevap veririm bu soruya.

camcı çekici alıyoruz bir adet. sonra dikey düzlemde hareket ettiriyoruz çekici.

ben de merak ettim sorunu çözebildi mi acaba sorunu?

Bende bağlantı sorunu yaşıyorum aşamadım bir türlü en son alacağım çekici

• quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

Sorunu çözebildiniz mi?

Hallettim dostum, ama zyxelden değil ondan bi *** olmaz :D çekiç iyi bir çözüm cidden kısa ve net. ama ben camın ayarlarından bant genişliği sınırlaması yaptım, olduda bitti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mk148a

quote:

Sorunu çözebildiniz mi?

Hallettim dostum, ama zyxelden değil ondan bi *** olmaz :D çekiç iyi bir çözüm cidden kısa ve net. ama ben camın ayarlarından bant genişliği sınırlaması yaptım, olduda bitti :)

Sınırlandırmaları nasıl yaptınız?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mk148a

quote:

Sorunu çözebildiniz mi?

Sınırlandırmaları nasıl yaptınız?

Artık o neti kullanmadığım için tam olarak kamera modelini hatırlamıyorum ama bant genişliği ayarları var kameranın arayüz sayfasında, her kamera için bant genişliği var hesap yaptım bant genişliğini ona göre kaliteyide düşürmücek şekilde ayarladım. Örneğin 1000 yazan bant genişiğini çözünürlüğe göre fazla olduğu için 200 yaptım fazla birşey değişmedi ama ağda çok şey değişti :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.