Şimdi Ara

Zyra ve Mid Game Hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu oyuna başlayalı 1.5 ay kadar oldu ve hemen hemen 30 level olduktan sonra her maçta ve rankedde zyra ile oynadım.Öyle hırs yaptım ki tüm mid lane herolarının skill ve combolarını oyun içi gözlemledim ve kendimi geliştirdim fakat hala bazı konularda sorularım var.
    Bugüne kadar midde her türlü heroya karşı oynadım hatta counter terimini yok saydım diyebilirim ve düne kadar hiç kimseye midde ezilmedim.

AMA dün arkadaşların gazıyla ranked 5v5 e girdim ve çok sağlam iki müsabaka yaptık.İçeriği anlatıp rezil olmak istemiyorum ama ilginç bişey gözüme çarptı.
    --İlk müsabakada karşımdaki Ziggs'e gittikleri ganglarda sürekli kill verdiler , bende ilk 15 dakika biraz minyon farma abanıp 2-3de kill alınca biraz olsun eşitledim şartları ama nafile mid gameyi ilk 15 dakika zehir ettiğim adam oyunu çevirip arkadaşları ile bizi resmen bizi un ufak etti.
    --İkinci müsabakada ise rakibim anivia idi öyleki şu oyunu oynadığım süre boyunca ilk kez bi mid gamede resmen afalladım.Adam öyle bir gameplay attı ki sanırsınız 3.sezon final maçındayım.Bu müsabakadan 1-35 mağlup ayrıldık ve o bir killide zyranın pasifiyle almıştım.

Tabi şimdi 'işte daha 1.5 aydır oynuyorsun ne bekliyordun , bana denk gelseydin mid game'e tövbe ederdin' gibi yorum yazacak arkadaşlardan ziyade bana yardımcı olacak arkadaşların yorum yazmasından tarafım.

Soru 1--Build önerisi...

Arkadaşlar kullandığım build genelde şu oluyor - bot - 3 pot - aşırı derecede büyük sopa(1600gold) - sarı asa(860 gold) - çizmelerim çatışmaya girmeyince hareket hızını 5 yapan sarı çizmeler - RABADON -- Duruma göre Rylai için kemer yada 860 goldluk sopa daha sonra kalan itemi alıyorum - RYLAİ - Zhonyanın Saati - Hiçlik değneği -- Geriside duruma göre gelişiyor.Eğer oyun uzarda rabadon ve bot hariç tüm itemleri başmelek asasına çeviriyorum bu durumda 1200-1400 arası ap oluyor.

Şimdi çoğu kişi rylaiyi önce çık diyor fakat genelde tf lere 3-4 saniye geriden girdiğim için benim önceliğim genelde ap tercihimdir.

Soru 2--TF taktikleri,combo ve ganglar nasıl olmalı..
    Arkadaşlar ben genelde e-w-q-w combosunu kullanıyorum ve duruma göre ultiyide ekliyorum sonuna eğer daha efektif bi combonuz varsa söyeyebilirsiniz.
    Oyun tarzım ise genelde middleden duruma göre ganglara koşarım ve herkese yardımcı olmaya çalışırım bazende duruma göre midden ayrılmam, bazen baron ve dragona yakın olan ufak çalıya koşarım ve genelde middledeki heroda ganga gittiğimi sanıp beni ganglamak için o yoldan geçerken onu ganglar middleye geri dönerim bazende tohumları middledeki çalıların duvar arkasından atarak beni ganglamaya çalışan jungleri keserim ve geneldede bu dediklerimi yaparken pek ıskalamam veya kaçırmam genel olarak haneme bir kill yazılır :)

ama bu dediklerimin yetersiz kaldığını 5v5 rankedlerdeki sağlam takımlara karşı oynayınca anladım.Tabi yeni tanıştığım kişilerle girince bizde mükemmel oynamadık fakat genede rakip her alanda bizden üstündü.Böyle tfler için sizden mid herosu önerisi ve midde ne gibi bir oyun stratejisi uygulamam gerekiyor bu konudada yardım istiyorum.

Teşekkürler saygılar sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bera336 -- 22 Kasım 2012; 16:50:46 >

• OKUMAYIN
  • zyraya mobility bot? sup oynasan neyse.Video faln izle derim burdan anlatmakla olmaz ama zyra midde cok tercih gormuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anivia bütün mid champlerinin counteridir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: crooked

anivia bütün mid champlerinin counteridir :D

Kassadin'le ve FİZZ'le hepsini imana getiriyorum . SAYGILAR.
  • çoğu kişinin zyra midde kotu falan demesini aldırmayıp hep midde oynamışımdır kendisini seed + ultisini yerinde kullanarak iyi kill alma şansı var
  • ms sıkıntısı olsa da mükemmel bir ultisi var. Hatta kanımca oyunun en iyi ultisi diyebilirim. Pasifi de ap ayrı bir harika çok oynarım çok severim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KartalYorulmaz

quote:

TF zamanı o da seni imana getirir.
  • Mid benim main lane'imdir. Karsisinda zorlandigim nadir champlardandir Zyra. Zaten seedi kullanmayi bilenler minionlara yaklastirmiyor seni. Q'nun bitkisinin range'i 650 zaten. Nerf ile useless oldu diyenler hic hakli degil, bence Diana gibi hala iyi.

Sorduguna gelirsek, Ziggs'in Q sunun cdsi az oldugu icin seni durmadan harraslar. Bunlardan kacmaya calis. Biraz minionlarin arkasinda dur, eger bomba miniona once carparsa sekmeden patliyor. Zaten Zyra ile farm sorunun olmaz. Anivia icinse, eger trade'e giriyorsa kacmayacaksin. Sen de vuracaksin ona. Genelde Anivia ustune R acip E atar. Senin range'in ondan fazla oldugu icin E W W Q yapip cani azsa kill bile alabilirsin. Tabii Anivia zaman kazanmak icin sen skillerini siralarken seni stunlamaya calisirsa kac. Eger hizli davranabilirsen kacmana gerek de kalmaz. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: illfeel

zyraya mobility bot? sup oynasan neyse.Video faln izle derim burdan anlatmakla olmaz ama zyra midde cok tercih gormuyor

normalde m.pent botları tercih ediyorum fakat bu mobility bot bence zyranın daha efektif olmasına yardımcı oluyor.Çünki ben genelde bot ve topa ganglara gitmeyi seviyorum ve biraz hız hem tfler için hem ganglar için gerekli , zyranın tercih görmemesinin nedeni kötü olduğundan değil milletin bu heroyu pek bilmediğinden dolayıdır.6300 ip veya 975rp ye alınacak o kadar çok basit hero varken kimse zyrayı denemez bile.

Ayrıca ben yazımda kötü oynadığımı ima etmedim sadece çok iyi oyunculara denk geldiğimi söyledim velasıl video izlemek gibi bi ihtiyacım yok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bera336

quote:

zyraya mobility bot? sup oynasan neyse.Video faln izle derim burdan anlatmakla olmaz ama zyra midde cok tercih gormuyor

normalde m.pent botları tercih ediyorum fakat bu mobility bot bence zyranın daha efektif olmasına yardımcı oluyor.Çünki ben genelde bot ve topa ganglara gitmeyi seviyorum ve biraz hız hem tfler için hem ganglar için gerekli , zyranın tercih görmemesinin nedeni kötü olduğundan değil milletin bu heroyu pek bilmediğinden dolayıdır.6300 ip veya 975rp ye alınacak o kadar çok basit hero varken kimse zyrayı denemez bile.

Ayrıca ben yazımda kötü oynadığımı ima etmedim sadece çok iyi oyunculara denk geldiğimi söyledim velasıl video izlemek gibi bi ihtiyacım yok teşekkürler.

bilmemekle alakasi yok ya tam midde oynanir elbet bende severim oynamasini.Gank atman zor olur ms varsa runelerinde snare ile atarsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

Mid benim main lane'imdir. Karsisinda zorlandigim nadir champlardandir Zyra. Zaten seedi kullanmayi bilenler minionlara yaklastirmiyor seni. Q'nun bitkisinin range'i 650 zaten. Nerf ile useless oldu diyenler hic hakli degil, bence Diana gibi hala iyi.

Sorduguna gelirsek, Ziggs'in Q sunun cdsi az oldugu icin seni durmadan harraslar. Bunlardan kacmaya calis. Biraz minionlarin arkasinda dur, eger bomba miniona once carparsa sekmeden patliyor. Zaten Zyra ile farm sorunun olmaz. Anivia icinse, eger trade'e giriyorsa kacmayacaksin. Sen de vuracaksin ona. Genelde Anivia ustune R acip E atar. Senin range'in ondan fazla oldugu icin E W W Q yapip cani azsa kill bile alabilirsin. Tabii Anivia zaman kazanmak icin sen skillerini siralarken seni stunlamaya calisirsa kac. Eger hizli davranabilirsen kacmana gerek de kalmaz. :)

İyi akşamlar.Ben genelde ' E-w-Q-w ' combosunu tercih ediyorum.Neden diye sorarsan q skilli ile açtığın her tohumun slow özelliği açılıyor yani bir iki skill daha atmak için vakit kazandırıyor :) tabi bunu sen biliyorsundur zaten sadece belirtmek istedim.

Ben normalde ziggsden korkan birisi değilim skillerini iyi bilirim fakat dediğim gibi 5v5 de gelen takımın ziggsi biraz fazla iyiydi gene ben midde 2-0 giderken adam ganglar ile kasıp olayı kopardı.Dediğim gibi girdiğim takımda zaten ortalama bi takımdı , feedlenen her heronun latesi iş yapıyor zaten biliyosun :)

• quote:

quote:

quote:

bilmemekle alakasi yok ya tam midde oynanir elbet bende severim oynamasini.Gank atman zor olur ms varsa runelerinde snare ile atarsin.

Bence gangları fazlasıyla kolay oluyor sadece gereken biraz rakiplerin pushlaması.Çünki ben direk ap'a yönelik çıktığım için genelde snarenin menzilini açıp hemen bi tohum atar snare giderken tohum patladığı için hem ben snare tutturunca snarenin süresi dolana kadar bi q ve o arada tekrar bi w attığında zaten canın büyük bi kısmı gidiyor ve ilk tohumdan çıkan bitki hem slow özelliğine kavuştuğu için(q ile açılınca) adam kaçana kadar ya bizim adamlar geliyor yada kill almak istiyorsam ulti açıp veya q bekleyip alıyorum.Bence alışan adam hem ganglar olsun hem mid lane olsun rakip tanımaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bera336 -- 22 Kasım 2012; 18:56:21 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

Mid benim main lane'imdir. Karsisinda zorlandigim nadir champlardandir Zyra. Zaten seedi kullanmayi bilenler minionlara yaklastirmiyor seni. Q'nun bitkisinin range'i 650 zaten. Nerf ile useless oldu diyenler hic hakli degil, bence Diana gibi hala iyi.

İyi akşamlar.Ben genelde ' E-w-Q-w ' combosunu tercih ediyorum.Neden diye sorarsan q skilli ile açtığın her tohumun slow özelliği açılıyor yani bir iki skill daha atmak için vakit kazandırıyor :) tabi bunu sen biliyorsundur zaten sadece belirtmek istedim.

Ben normalde ziggsden korkan birisi değilim skillerini iyi bilirim fakat dediğim gibi 5v5 de gelen takımın ziggsi biraz fazla iyiydi gene ben midde 2-0 giderken adam ganglar ile kasıp olayı kopardı.Dediğim gibi girdiğim takımda zaten ortalama bi takımdı , feedlenen her heronun latesi iş yapıyor zaten biliyosun :)

Ganklerle kastirdilar Ziggs'i diyorsun. Takimin kotuydu o zaman, senin sucun yok yani. Ayrica slow bitkisi E ile yapiliyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpesifikBrush -- 22 Kasım 2012; 19:15:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KartalYorulmaz

quote:

Galio GG WP.
  • build yanlış direk rabadona rush yapamazsın zyra oynuyorsun ilk item karşındaki rakibe bağlıdır
    heavy sustain/tanky champlara karşı(gragas diana cho morg vs):roa rush yapmalısın böylece roanın pasifi sayesinde onların sustaine ayak uydurabilrisn ayrıca tanky champları en iyi tanky kasarak counterlarsın
    burst/farm champları(anivia,orianna,ryze vs)ilk item olarak athene al mutlaka böylece nerdeyse sınırsız sustainin olucak öyleki başa baş giden farm çekişmesini bu item sayesinde kazanabilirsin şuan OP diyebiirim bu iteme o yüzdenki s3te nerf yicek

Bundan sonra çok seçeneğin var bursta ihtiyacın varsa rabadon dfg void staff gibi itemler alabilirsin sustain/defansa ihtiyacın varsa rylais Ga ZHONYAS gibi itemler alabilirsin zhonyası bilerek büyük harflerle yazdım çünkü hertürlü almalısın o itemi ben genelde 3. item olarak alıyorum çünkü zhonyas zyra ile birlikte op oluyor;
    plantların sen zhonya olup yenilmezken hala saldırıyor
    ultin zhonya bittikden sonra knockluyor
    böylece fightlarda focus yediğinde plantlarını bırakıp ulti basıp zhonyaya geçip durumu tam tersine çevirebilirsin

Kombo:ewwqr kill kombosudur e adama gitmeden onun olduğu yere 2 tane w bırakmalısın böylece adam snarelendiğinde 2 tane slow atan plantın çıkıcak böylece snare bittikden sonra bile slowlandıkları için plantlar yine vurmaya devam etcek ardından ulti attıyorsun ulti knocklayacak plantların acımayacak adama bu kombo genelde squishyleri kesmek için idealdır

harass kombosu ise ewwq yada wwq 1. kombo yukarıdaki gibi sadece ulti atmıyorsun adama harass yapıyorsun, 2. kombo genelde farm yaparken yapıyorum mage minionlara wwq atıyorum böylece plantlar heroya hedefli olduğu için ve karşındaki adamda o caster minionların yakınında olacağı için otomatikmen saldırıyorlar adama adam geri çekerken sende pushlayıp wraithleri alıyorsun böylece farm bakımından öne geçiceksin

gank?:çok gerekli olmadığı sürece zyra ile gank atma 300 base ms var nereye yürüyeceksin sen yürüyene kadar adam base atar
    teamfightlarda zyranın oynaması basit çok fazla sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum genel olarak erq yapıcaksın snarelenen adamlar ardından knock yiyince cc zincirine girmiş olucaklar plantlarını fightlarda pek kullanma tek yiyorlar nerdeyse zaten,biriyle 1vs1 kaldığında yada kite yapman gerektiğinde sakla plantları

birde şu var:o sarı botları alma sakın sorc shoes op

edit:biraz yaziyim dedim ama rehber niteliğinde olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lien- -- 22 Kasım 2012; 20:49:10 >

• aşırı büyük sopa hangisi oluyor zhonyayı anladımda o nedür ? :/
  • En büyük tavsiyeyi veriyorum: Ranked girme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lien-

build yanlış direk rabadona rush yapamazsın zyra oynuyorsun ilk item karşındaki rakibe bağlıdır
    heavy sustain/tanky champlara karşı(gragas diana cho morg vs):roa rush yapmalısın böylece roanın pasifi sayesinde onların sustaine ayak uydurabilrisn ayrıca tanky champları en iyi tanky kasarak counterlarsın
    burst/farm champları(anivia,orianna,ryze vs)ilk item olarak athene al mutlaka böylece nerdeyse sınırsız sustainin olucak öyleki başa baş giden farm çekişmesini bu item sayesinde kazanabilirsin şuan OP diyebiirim bu iteme o yüzdenki s3te nerf yicek

Bundan sonra çok seçeneğin var bursta ihtiyacın varsa rabadon dfg void staff gibi itemler alabilirsin sustain/defansa ihtiyacın varsa rylais Ga ZHONYAS gibi itemler alabilirsin zhonyası bilerek büyük harflerle yazdım çünkü hertürlü almalısın o itemi ben genelde 3. item olarak alıyorum çünkü zhonyas zyra ile birlikte op oluyor;
    plantların sen zhonya olup yenilmezken hala saldırıyor
    ultin zhonya bittikden sonra knockluyor
    böylece fightlarda focus yediğinde plantlarını bırakıp ulti basıp zhonyaya geçip durumu tam tersine çevirebilirsin

Kombo:ewwqr kill kombosudur e adama gitmeden onun olduğu yere 2 tane w bırakmalısın böylece adam snarelendiğinde 2 tane slow atan plantın çıkıcak böylece snare bittikden sonra bile slowlandıkları için plantlar yine vurmaya devam etcek ardından ulti attıyorsun ulti knocklayacak plantların acımayacak adama bu kombo genelde squishyleri kesmek için idealdır

harass kombosu ise ewwq yada wwq 1. kombo yukarıdaki gibi sadece ulti atmıyorsun adama harass yapıyorsun, 2. kombo genelde farm yaparken yapıyorum mage minionlara wwq atıyorum böylece plantlar heroya hedefli olduğu için ve karşındaki adamda o caster minionların yakınında olacağı için otomatikmen saldırıyorlar adama adam geri çekerken sende pushlayıp wraithleri alıyorsun böylece farm bakımından öne geçiceksin

gank?:çok gerekli olmadığı sürece zyra ile gank atma 300 base ms var nereye yürüyeceksin sen yürüyene kadar adam base atar
    teamfightlarda zyranın oynaması basit çok fazla sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum genel olarak erq yapıcaksın snarelenen adamlar ardından knock yiyince cc zincirine girmiş olucaklar plantlarını fightlarda pek kullanma tek yiyorlar nerdeyse zaten,biriyle 1vs1 kaldığında yada kite yapman gerektiğinde sakla plantları

birde şu var:o sarı botları alma sakın sorc shoes op

edit:biraz yaziyim dedim ama rehber niteliğinde olmuş

Bende Zyra alacağım kombosunu görmüştüm ama nasıl yapacağımı bilmiyordum öğrediğim iyi oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: -FxCooN-

En büyük tavsiyeyi veriyorum: Ranked girme.

yazmaya geldim gidiyorum. ben de kendimi iyi mid oyuncusu olarak görürdüm önceden , ta ki birkaç ranked'da ezilene kadar :D ayrıca oyuna başlayalı 1.5 ay olmuş hele bi soluklan yeğenim.ezdiğin de ezildiğinde çok olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.