Şimdi Ara

ZTE ZXHN H168A Kablosuz Sinyal Gücü Düşürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Türk Telekomun verdiği başlıktaki marka ve modeldeki modemde bütün menüleri taradım kablosuz sinyal gücü düşürmeyi bulamadım. Benim odam çok küçük. Şuanki haliyle karşı apartmanda bile çekiyor. Sinyalin zararlı olduğunu düşündüğüm için azaltmak istiyorum. Daha önce airties vardı. O modemde %25 e kadar düşürebiliyordum. Bunda bir türlü o ayarı bulamadım.




  • Merhaba.


    Telekom dan alınma bir modem ise, çağrı merkezi üzerinden bahsettiğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

  • :D

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Ne oldu? Niye güldünüz?

  • Allah başka dert vermesin ne diyim.

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Derdim yeterli gelmedi demek. Hahahahahaha...

  • Eğer tüm cihazlarınız 5 ghz yi destekliyorsa ve 2.4 ghz yi kullanmıyorsanız 2.4 ghz frekansları kapatabilir ve sedece 5 ghz yi kullanabilirsiniz. Bu sayade modeminizin çekim alanı da bir miktar düşer. Öte yandan 2.4 ghz yi kapatarak kullanmayarak 2.4 ghz bandında enterferans oluşumunu bir miktar önlemiş olursunuz bu sayede 2.4 ghz yi kullanan başka cihazlar daha rahat iletişim kurabilirler. Cihazın çıkış gücünü azaltamıyorsanız bile en azından bunu yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

  • zeratulforaiur Z kullanıcısına yanıt
    Özel.mesajlara yanıt veremiyorum. telefon doğrulaması istiyor ben de ısrarla telefonumu vermiyorum. Çünkü birsürü yerli yabancı foruma üyeyim hicbiri istemiyor. Neyse sorunuzu buradan cevaplayayım.

    Ben de zamanında bu konuyu araştırdım ancak zararlı olup olmadığı konusunda net bi sonuca varamadım. Bildigim tek sey modem olsun cep telefonu olsun vb cihazlar olsun dokuya yakın yerlerde bulundugunda hatalı isem düzeltin ancak o bölgede bir miktar ısı artışına sebep oluyor. 5 ghz daha yüksek bir frekans dolayısı ile öyle tahmin ediyorum ki daha fazla enerji taşıyabilir Yanlış isem düzeltin konu uzmanlık alanımın dışında, o halde dokuyu belki daha fazla ısıtıyordur. Ancak şöyle düşündüm eger tek bir frekansı kullanırsanız 2 frekanstan sadece birinin etkisine maruz kalacaksınız öte yandan. Zaten iletisim kurulmayan bir frekansın cok fazla dalga yayması mümkün degil, modem iletisim kurarken daha fazla dalga yayıyor onun dışındaki zamanlarda belli sürelerle kendi adıni mac adresini şifreleme yöntemini ve kullandıgı teknolojileri tekrarliyor. iste bu süreyi modeminiz izin verirse 100 ms de yapabilirsiniz 1000 ms de, daha farklı degerler de, size kalmış. Ancak yine de 5 ghz bandı daha fazla data taşıyabileceginden aynı miktarda data taşındıgında 2.4 ghz ye göre daha kısa süre etkin kalacaktır. 5 ghz nin duvarları ve diger katı cisimleri aşması 2.4 ghz ye göre daha zor olduğundan etkisini özellikle katı engeller var ise 2.4 ghz ye göre daha fazla kaybedecektir diye düşünmekteyim. Ancak yanı başında durursanız ve aynı süre kadar ikisine de baruz kalırsanız 5 ghz daha fazla enerzi taşıdığından daha fazla dokuda ısınma yapabilir (yanlışsam düzeltin). Öte yandan biraz uzakta oldugumuzda eger araya katı cisimler de giriyorsa hızla zayıflamaya başlayabilir ve aynı miktarda veriyi daha kısa sürede taşıdığından belki diğerinden daha ("eğer zararlı ise zararlı mı henüz bilmiyorum iddialar var tabi")az zararlı olabilir( biraz daha uzak mesafede iseniz ve arada katı cisimler varsa ) diye düşünmekteyim ( ancak konunun uzmanı değilim konunun uzmanı varsa açıklarsa daha faydalı olur.) En iyisi spektrun analizörü ile ölçüp miliwat cinsinden hesaplamak.Sonra cismin ne kadar ısındığını da belki bir kalorimetre ile tespit etmek ona göre sonuca varmaya çalışmak ama işin uzmanı en doğrusunu bilir tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 10 Ocak 2021; 19:21:24 >




  • hipnoa H kullanıcısına yanıt

    Ben bir deney görmüştüm. Modemin yanında ot bile bitmiyordu. Yarı yarıya azalmıştı tohumdan filiz oluşumu. Gerçi kendi modemime varıncaya kadar. Alt kat üst kat her yerden sinyal geliyor. Teşekkürler cevabınız için.

  • merhaba beyler huawei modem bozulunca superonline bu modemi taktı . hızım 18-19mb idi , bu modemden sonra 12mb nin üzerini göremiyorum . sebep nedir sizce

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.