Şimdi Ara

Zotac Geforce 9800 GT 1 GB OC Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar.Ekran kartıma oc yapmak istiyorum ve pek bir bilgim yok.Bana yardımcı olursanız sevinirim.
    Gpu-z değerleri şöyle
    http://gpuz.techpowerup.com/12/06/07/8wz.png
    http://gpuz.techpowerup.com/12/06/07/fzk.png

az da olsa performansımı artırmak istiyorum tabi kartı yakmadan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlgshn -- 7 Haziran 2012; 20:08:24 >

• biraz yardım edeydiniz iyiydi
  • arkadaşlar yardımcı olun riva tuner'da enable driver level hardware overclocking'i seçemiyorum ne yapsam [Çözüldü]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlgshn -- 8 Haziran 2012; 16:15:25 >
  • furmark ile OC siz test yaparmısın 15-20 dk kadar
  • dostum geç kaldık oc yap tım ama ekran gidip geliyor bende düşürdüm şöyle yaptım performans artışı olurmu ? Benim ekran kartı synergy edition bu arada normal versiyondan daha yavaş.

http://gpuz.techpowerup.com/12/06/08/cck.png
    http://gpuz.techpowerup.com/12/06/08/5au.png
  • Evga precision x kullanıyorum.Fakat sınırı bulamadım hala artırınca gpu clock ekran kararıyor gidip geliyor onu düşürdüm memory clocku artırdım gene gidip geldi.Sen bana en ideal değerleri yazarmısın ?
  • dostum defaulta getirdim furmark ile test apıcam falak AA falan kaç olacak benchmark user settingsdenmi yoksa burn in mi ???????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaptım ama benchmark yaparken 65 derecede uyar dedim daha az geçmeden 65'e geldi bende kapadım bu oc yapılamayacağı anlamına mı geliyor ? AntiA:0 1366x768 çözünürlük.masa üstünde 53-54-55 derece oluyor ekran kartı.Alarm verince birden tırstım ne yapacağım.Fullscreenmi yapacağım ?
  • ben sana söyleyeyim o kartta çok fazla bi fps artışı olmaz max 10 olur
  • o da bişey :)
  • fark edebılecegını sanmam 700core 1500 kusur mem yaptım hıc bırsey degısmedı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 630 uküsürlerde gta 4 4-5 fps fark etti :) teşekkür ettim canı sağ olsun kartın napalım kardeşim pcyi azcık geliştirelim dedik hayırlısı :)
  • biosdan 1.05v olan çekirdek gerilimini 1.1v yaparsanız 700 mhz in üstünü görebilir.Bellekleride 1000mhz e çekin.Stabilize programı olarak gpu tool kullanın sarı nokta vermiyorsa stabildir.
  • deniyecem ama tehlikeli gibi geliyor ? eğer gerilim artırma güç kaynağını etkiliyorsa yapamam çünkü güç kaynağım gigabyte orjinal kasanın kendi psu'su oda 350 watt max yazıyo ama ne kadar gerçek bilmiyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlgshn -- 10 Haziran 2012; 22:20:20 >
  • çok fazla etkilemez ki zaten sizin kart az güç tüketen synergy serisi çünkü 9800gt ler referans olarak 600mhz de geliyor mesela aynı kartın amp versiyonunu kullanmıştım 700/1000 de geliyordu en azından bu hızlara çıkarsanız yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlgshn

deniyecem ama tehlikeli gibi geliyor ? eğer gerilim artırma güç kaynağını etkiliyorsa yapamam çünkü güç kaynağım gigabyte orjinal kasanın kendi psu'su oda 350 watt max yazıyo ama ne kadar gerçek bilmiyom

şimdi sizin kartın biosuna baktım çekirdek gerilimi baya düşürülmüş, referans kartlar 1.05v ile 600mhz de gelir, sizin kart 1v 550mhz de geliyor, referans ile aynı baskı devreyi kullanan AMP versiyon ise 1.1v 700mhz de geliyor.Sizin kartın biosunda 1.1v seçeneği yok zaten en fazla 1.05v yapılabiliyor eğer şuanki gerilimle 650 ye kadar stabil çıktıysa voltaj ile 700 ü görebilir.
  • bilgisayar açılırken bios setup'a mı gireceğim ? girdim diyelim orada ekran kartı bölümünü bulacağım sonra gerilimi 1.05v yapıp yeniden başlatıcam sonra 680'e falan mı çıkartıcam evga precision'dan ? eğer evga precisiondan gerilim artıracaksak bende o bölüme giriş yapmıyor yani adjust voltage'a ?
  • quote:

bilgisayar açılırken bios setup'a mı gireceğim ? girdim diyelim orada ekran kartı bölümünü bulacağım sonra gerilimi 1.05v yapıp yeniden başlatıcam sonra 680'e falan mı çıkartıcam evga precision'dan ? eğer evga precisiondan gerilim artıracaksak bende o bölüme giriş yapmıyor yani adjust voltage'a ?

öyle değil ekran kartı bios olayı tamamiyle farklı.
  • ne yapacağım nasıl artıracağım ?
  • quote:

ne yapacağım nasıl artıracağım ?

gpu-z ile biosu kaydedip bana gönderin ben gerekli düzenlemeyi yapıp tekrar yüklemeniz için size gönderiyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.