Şimdi Ara

ZOTAC FİRESTORM HIZ AŞIRTMA PROSU HAKKINDA..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. zotac 8800 gt amp ekran kartım var. ekran kartı dışında sistemimi bi nebze oc yaptım. (q6600=3 ghz. 4gb ocz =1000 mhz 5-5-5-15) fakat şimdiye kadar beklediğim performansı pek alamadım. oyunlarda aa kapalı iken bile hissedilir kasmalar oluyor. bu gün forumda ekrankartı hız aşırtma prosunu gördüm, kurdum fakat henüz denemedim. acaba ekran kartıma oc yapmalımıyım ? ne ülçüde yapmalıyım? değerler ne olmalı. yardım ederseniz sevinirim. saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueprince79 -- 10 Kasım 2008; 23:30:57 >



  • oyunlar genelde ekran kartına bağlı olduğu için ekran kartını oc yapman daha fazla performans sağlar sana, ne kadar oc olur 8800 dersen deniyeceksin(zaten 6600 ü oc yaptığına göre bilgin var)
  • ewet detaylı bi bilgi bekliyoruz
  • ekran kartı oc haknda hiç bir bilgim, tecrübem yok. engine memory ve shader 700 , 2000 ve 1700 mhz değerlerde. bunlar ekran kartımın şu anki gerçek hızları mı? firestorm programını kullanarak bu değerleri maximum kaça çıkarttınız? bi de ısı derecesi 49 ila 50 arasında değişiyor ki bu normal mi? azami kaç derecede çalışır. pek oc bilgim olmadığından soruyorum. sistemi toplamak baya uğraştırdı. pc yi fazla zorlamamama rağmen kasılması baya canımı sıkıyor. bu yüzden bi de ekran kartına oc yapmayı deniyecem. yardım ederseniz sevinirim. saygılar..
  • engine clock u 730 a memory i 2030 a shader ı 1730 a çıkardım sistem çalışır durumda oldu ama oyun açarken takıldı azar azar düşürdüm taki engine :710 memroy :2000 shader :1700 olana dek. bu değelerde normal açılıyor. yani sadece engine clocku 10 değer arttırıp 710 yapabildim. bu kadarcığı için de gerek yok tabi. ya biostan voltaj istiyor ya ekran kartımda problem var ya da bilmediğim başka bişey.. yok mu firestorm kullanan?
  • Hocam bende kullanıyorum.6900gt ekran kartımı def değerler :gpu:540 ram:700x2 shader:1188 mhzden gpu:675 ram:900x2 shader:1550 mhz e çıkardım ve hiçbir sorun yok şu anda stabil kullanmaktayım.Kartım 75-80 dereceleri crysisle görmekte ama performansından çok memnunum.hocam değerleri apply yaparsanız o değerleri kullanmış olursunuz artık.Elinizde amp modeli olduğu için zaten o.c çekilmiş.Siz üstüne bir daha o.c çekmişsiniz.boşta 49-50 derece diyorsunuz benim kartım boşta 53-54 derece gibi çalışıyor.Oyuna girerken firestormu açık bırakıp oyun sırasında alt+tab yaparsanız sıcaklık değerlerini görürsünüz.
  • Şimdi şöyle birşey söylemek istiyorum.Programı bende indirdim ama kullanmadım.Çünkü Riva tuner gibi daha kullanışlı ve güzel bir program var.Bence öncelikle onu kullanınız.Kartınızın stabil çalışabilir durumunu görmek için benim kullandığım 2-3 yöntem var.
    1.Furmak : Kartı harbiden iyi kasıyor ve bence kullanıcak bu konuda en iyi yazılımlardan bir tanesi.
    2.rthdribl : Bu biraz eskidi ve bence yinede furmak kullansanız daha iyi : ))
    3.2003 ve 2006 testi yapın kartınızın çalışabilir durumunu görünüz.
    4.Ve ayrıca birde oyuna göre bunu ayarlamaızı tavsiye edeceğim.Bende birçeok oyuna göre farklı overclock ayarları var.Bir Company of heros ile Cod 5'te farkılı overclock ayarları kullanıyorum ve bunları riva tuner de kaydedip isim verebiliyorum.Company of heros için Coh dedim Cod 5 dedim gibi gibi...
    Riva tuner den ayrıca kartınızın fan hızını ayarlayabilir ve statistics server ile de oyunda oyununuz kaç fps aldığını,kart sıcaklığı,memory ve core gibi hızları görebilirsiniz.

    Bir ss de atayım.Bu arada Overclocking yanında compatibility var.Normalde orada fan diye bir kısım olacak ama yeni sürücü 180.48 den dolayı görmüyor.Mutlaka yeni sürücü içinde riva tuner yazılımı güncellenir.

     ZOTAC FİRESTORM HIZ AŞIRTMA PROSU HAKKINDA..




  • Hocam furmaka gerek yok vistada aurora diye bir ekran koruyucu var ekran kouyucumu yoksa ekran kartı kasmak için bire bir mi belli diil Valla benim kart boşta 54 derece gibi bu devreye girince otomatikman 70e dayanıyor Bi ara rivatuner bende kullanmıştım hemde baya memnundum ama uac'den dolayı silmek zorunda kaldım.Makine açılırken koskoca bi riva tunere sürekli izin ver derken zaman kalmıyodu Nvidia ya gelirsek indirdim bugün yeni driverı bi baktım 8600gt yok Gitti kotam tek kazancım physx indirmiş oldumNiçin 8600gt yok ben onuda anlamış değilim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: MelihGürkan

    Hocam furmaka gerek yok vistada aurora diye bir ekran koruyucu var ekran kouyucumu yoksa ekran kartı kasmak için bire bir mi belli diil Valla benim kart boşta 54 derece gibi bu devreye girince otomatikman 70e dayanıyor Bi ara rivatuner bende kullanmıştım hemde baya memnundum ama uac'den dolayı silmek zorunda kaldım.Makine açılırken koskoca bi riva tunere sürekli izin ver derken zaman kalmıyodu Nvidia ya gelirsek indirdim bugün yeni driverı bi baktım 8600gt yok Gitti kotam tek kazancım physx indirmiş oldumNiçin 8600gt yok ben onuda anlamış değilim


    Sende Uac yi kapat.Denetim masasında kullanıcı hesapları var o bölümden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 19 Kasım 2008; 22:02:59 >




  • hocam o zman da uyarı veriyor uac kapalı diye.İnş. windows 7 de ayarlayabiliriz uyarıları.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MelihGürkan

    hocam o zman da uyarı veriyor uac kapalı diye.İnş. windows 7 de ayarlayabiliriz uyarıları.....


    Onuda kapatabiliyorsun.Denetim masası-güvenlik merkezi-Güvenlik merkezinin uyarma biçimini değiştir " bana bildirme ve simgeyi gösterme " seçeneğini işaretle.
  • Hocam walla bilmiodum şimdi reset atıcam bilgisayara düzelicek Çoooook saolun....
  • önerileriniz için teşekkürler. :) furmak ı kurup oc suz test ettim Penryn. 1280*1024 aa kapalı iken 2680 puanla fsp oranları endüşük 39 , enyüksek 59
    ve ortalama fps 45 olarak verdi. 1680*1050 de 2 aa da iken 33,58,38 ve 2299 puan verdi. Riva tuner i daha önce denemiştim. pek fazla bilgim olamdığından silmiştim. firestormda engine memory ve shader ı 10 ar arttırp denediğimde ise ortalama 1 fps artış gösterdi. 1 fps nin çok da büyük önemi yok sanırım. daha fazla arttırdığmda ise ekran donuyor, oyundan atıyor, mavi ekran geliyor vs. Penryn sizce furmak oranları ekran kartım için makulmüdür?
  • Bunu yukarıdaki postumda açıkladım.4 seçenek var ya oradanki 4. seçeneği oku.Yani sen furmak ta en yüksek ayara getierbilirsin.Ama oyun için overclock ayarları farklı olacaktır.Sıcaklıkara dikkat bu arada!

    Bu arada 2.20 sürümü çıktı yeni sürücülerdeki sorunları oratadan kalktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 22 Kasım 2008; 17:53:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.