Şimdi Ara

zotac 8800gt amp sıcaklık sorunu & driver!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar..benim 8800gt amp yi ilk aldığım zamanlar (1 sene önce) windowsta boştayken 45-50 derece civarıydı yüktede taş çatlasa 70 oluyordu..fakat hergün çıkan yeni driverları kurduğum için nvdianın bi driverından sonra (sürümünü hatırlamıyorum ama 175 serisi olabilir PhysX teknolojisi çıktığı zaman) kart artık boşta 62 dereceyle açılıyor 1-2 saatt oyun oynasam 90a geliyor geçiyor..yani demek istediğim yeni nesil driverlarla beraber kartım çok ısınır oldu..PhysX ile alakalıdır dedim nede olsa karta ek yük bindiriyor hesaplama falan ısınır dedim ama kapttığımdada hiç bişey farketmiyor..diğer nvdia ekran kartı kullanan arkadaşlarda aynı sorunu yaşıyorlarmı??şimdiye kadar bi problem çıkartmadı bana ama dikkatimi çekiyordu hep ve dolayısıyla oyunlarda fan %100 çalıştığı için aşırı gürültü çekiyordum ve bu sorunu yazayım dedim..kartımın fanı falan tertemiz onla alakası yok baştan söyleyeyim..bunun driverlarla olduğuna yemin edebilirim hatta yeni nesil driverlar çıkmaya başladığı zaman bu forumda sıcaklıktan sikayet edenler olmuştu ama daha sonraları hiç gündeme gelmedi ama kartlar kızarıyor

    öneri ve görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergio_53 -- 20 Şubat 2009; 13:54:44 >







  • 8800gt kullanırken dediğin gibi bi sorun yaşamadım.benim 8800gt de ilk çıkan stok soğutmalı olanlardan.

    fan hızını %70 sabitle.bide kartın üstüne gpu sunun üsyüne varsa bi kasa fanı yerleştir bak nekadar farkediyor
  • Eski driveri kur bi bak istersen tabi mevcut ise.Ekran kartı cdsinde mevcut olanı bir dene.
  • ya bence driver ile ilgisi yok zamanla tozlanıyor haliyle temizlemiyorsanız gayet normaldir
  • nvdia nın garip sorunu bu driver cakısması olabilir mesela bende 7600gs sonic vardı yeni driver yüklediğimde garip bi şekilde fan ı durduruyodu ve sıcaklık tavan yapıyodu bence sende de bi şekilde fan hızın yüksek görünmesine ragmen fanın aslında o kadar dönmüyodur cok garip bir yazılımsal hata eger ekran kartınla gelen extra bi program varsa sil onu mesela bende ki sorun palit le beraber gelen vd tool dan kaynaklanıyodu onu sildim düzelmişti prroblem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sergio_53

    merhaba arkadaşlar..benim 8800gt amp yi ilk aldığım zamanlar (1 sene önce) windowsta boştayken 45-50 derece civarıydı yüktede taş çatlasa 70 oluyordu..fakat hergün çıkan yeni driverları kurduğum için nvdianın bi driverından sonra (sürümünü hatırlamıyorum ama 175 serisi olabilir PhysX teknolojisi çıktığı zaman) kart artık boşta 62 dereceyle açılıyor 1-2 saatt oyun oynasam 90a geliyor geçiyor..yani demek istediğim yeni nesil driverlarla beraber kartım çok ısınır oldu..PhysX ile alakalıdır dedim nede olsa karta ek yük bindiriyor hesaplama falan ısınır dedim ama kapttığımdada hiç bişey farketmiyor..diğer nvdia ekran kartı kullanan arkadaşlarda aynı sorunu yaşıyorlarmı??şimdiye kadar bi problem çıkartmadı bana ama dikkatimi çekiyordu hep ve dolayısıyla oyunlarda fan %100 çalıştığı için aşırı gürültü çekiyordum ve bu sorunu yazayım dedim..kartımın fanı falan tertemiz onla alakası yok baştan söyleyeyim..bunun driverlarla olduğuna yemin edebilirim hatta yeni nesil driverlar çıkmaya başladığı zaman bu forumda sıcaklıktan sikayet edenler olmuştu ama daha sonraları hiç gündeme gelmedi ama kartlar kızarıyor

    öneri ve görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar

    Malesef son nvidia driverlarda bu sorun var. %10-15 civarında sıcaklık artışları var driverlar yüzünden. Boşta 55 yükte 75 max değerler görürken, son driverlarla birlikte boşta 65-67 , yükte 85-92 değerler görmeye başladım. Öncekine göre fan hızlarını bıraz daha arttırmak zorunda kaldım hepsi bu. Bu sadece nvidia driverlarda yok, ati yeni driverlarda da aynı olay var malesef. X1600pro kartımın ısıları coşmuş durumda. Bunun tek bir açıklaması var, o da yeni driverlarda ki performans artışlarının bir getirisi bu ekstra sıcaklıklar. Lütfen ekran kartını temizle vs demeyin :) , zaten 15 günde bir bütün tozlarını temizlerim. "Sorun nvidia-ati driver savaşları"




  • aynı sorun bendede var sıcaklık 55 lerde idi 70 fırladı son driverla beraber bende yeni fan sipariş etmek zorunda kaldım.bird öyle deneyeceğim.
  • Zotac 8800 gt kullanıyorum ve aynı sorun bendede olmaya başladı.
    Daha önceleri daha düşük sıcaklıktayken şimdi desktopta 75 derece oyun oynarken 90 dereceye kadar çıkıyor ve çok gürültü yapıyor.
    Bende çözüm arıyorum ne yazık ki?
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum.. 8800gts kullanıyorum ve kartım yük bindiğinde 93'e kadar çıkıyor. Bu sıcaklık sorun çıkartır mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jack-Sparrow

    Aynı sorunu bende yaşıyorum.. 8800gts kullanıyorum ve kartım yük bindiğinde 93'e kadar çıkıyor. Bu sıcaklık sorun çıkartır mı ?

    Sorun şöle çıkartıyor, tabi kendi adıma konuşuyorum;
    Anno oynarken LivekernelEvent hatası alıyorum.
    Bu da çok ısınmadan kaynalanıyor.
    Nette baya okumuştum.
    Sorunun kaynağı nvidia olduğunu öğrendim. LivekernelEvent hatası ATI'lerde de alınıyormuş yani,
    ATI kullananlarda aynı sorundan şikayetçi.
    Yeni nesil driverlar kartı kastırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goa Mania -- 8 Ağustos 2009; 15:43:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.