Şimdi Ara

Zıplama Tekniği (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.431
Cevap
9
Favori
311.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 yaşındayım boyum 172 kilom 65 normalmi sizce
  • arkadaşlar benim boy 178cm kilo 70 yaş 15.
    3 aydır air alert yapıyorum 3.15e smaç basamıyorum ama zıpladığımda raht çekiyorum çemberi
    ama bu 3 ay içinde benim diz kapaklarının üstü acayip kas yaptı. Air alert çok iyi bi program herkese tavsiye ederim. Yalnız sık sık diz kapağınızda ağrı hissedebilirsiniz. Benim zzıplama 80cm sizce iiyimi??
  • Çift ayak tek ayak herkes zıplayabilir alışmana bağlı birşey bileklerin kalınlığı inceliğiylen alakası yok benim bileklerim şahsen baya ince ama çift ayak daha iyi zıplıyorum tek ayakda iyi zıplıyorum tabi voleybol topuyla basıcak kadar tek ayak zıplıyabiliyorum tabiiki..Ama incelik kalınlık muhabbeti saçma Vince Carter'ın bilekleri kalın çift ayak sıçrıyo ama smaç yarışmasın nerdeyse faul çizgisinen tek ayak zıplayıp çift al smaç vuruyo..T-mac'in bilekleri benim el bileğim kadar ince ama niye tek ayak zıplamıyo o zaman smaç yarışmasındaki tüm smaçları çift ayak sıçrayarak..Josh Smithin mesela bilekleri kafam kadar kalın ama adam blokları bile tek ayak zıplayarak koyuyo...
  • ince veya kalınlıkla ilgisi olmadıgı dogru.benim problemim sürekli tek çalıştım.çift in teknigni bilmedigim için yapamıorm.nba dakilere bakıyorm adam tek sıcrarmıs gibi aynı hızda cift yapıo.ben deniyorm ama cok duraksıyorm ve hızımı kybedince az zıplıorm.şimdi yavaş yavaş alışmaya başladım
  • Tek yeteneğini kaybetmeden çiftede alışmak lazım bunun için bol bol zıplamak gerekir tabi tek ayakta zıplaman lazımki onu kaybetmeyesin...Yoksa bilek ince kalınmış hiiiççç farketmez hayatımda o kadar saçma birşey duymadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jacobsen

Tek yeteneğini kaybetmeden çiftede alışmak lazım bunun için bol bol zıplamak gerekir tabi tek ayakta zıplaman lazımki onu kaybetmeyesin...Yoksa bilek ince kalınmış hiiiççç farketmez hayatımda o kadar saçma birşey duymadım..

Arkadaşlar bu böyledir.Bakınız vince carter uzaktan zıplayıp smaç basıcaksa tek ayak zıplıyor çünkü fazla zıplaması gerekiyo ama bacak arası filan basmak için çift ayak zıplamak gerekiyo.Tamam çift ayak ta zıplarsın ama ayak bileğin inceyse çift ayağınla tek ayaktan daha az zıplarsın.
  • BAYA AZ ZIPLIOSUN BEN 3.00 LIK POTALARA BASIYORUM BOYUM SENLE AYNI DEĞİL BELKİ AMA BENDE 1.84 ÜM
  • quote:

Orjinalden alıntı: megaoyun

quote:

Orjinalden alıntı: Jacobsen

Tek yeteneğini kaybetmeden çiftede alışmak lazım bunun için bol bol zıplamak gerekir tabi tek ayakta zıplaman lazımki onu kaybetmeyesin...Yoksa bilek ince kalınmış hiiiççç farketmez hayatımda o kadar saçma birşey duymadım..

Arkadaşlar bu böyledir.Bakınız vince carter uzaktan zıplayıp smaç basıcaksa tek ayak zıplıyor çünkü fazla zıplaması gerekiyo ama bacak arası filan basmak için çift ayak zıplamak gerekiyo.Tamam çift ayak ta zıplarsın ama ayak bileğin inceyse çift ayağınla tek ayaktan daha az zıplarsın.

aRKADım T-mac smaç yarışmasında niye çift ayak zıplıyor peki bilekleri benim kolum inceliğinde soruyorum sana niye josh smithin bileği senin benim kafamız kadar niye tek ayak zıplıyo haa??Gelde sana gösteriyim bilekler ince nasıl çift ayak zıplanıyomuş!!!

• Kardeş ben streetballonline.com da gördüğüm bilgilere göre konuşuyorum yanlış olabilir ama ben burda ince bilekli olanlar çift ayak zıplayamaz demiyorum diyorum ki bileği inceyse tek ayak 120 cm zıplar çift ayak 100 cm zıplar bunu diyorum.Ve eğer ki uzak bi mesafeden(faul çizgisi gibi)smaç basacaksan kalın veya ince ayaklı olman farketmes tek ayak zıplarsın ama stilistik hareketlerde denge toplamak için ince bilekli de olsan çift ayak zıplaman gerekir işte t-mac bu yüzden çift ayak zıplıyo yaw dediğim şudur çift ayak ve tek ayak zıplama arasında fark vardır.Siz benim demek istediğimi anlamadınızki.Bende çift ayak ve tek ayak zıplayabiliyorum ama çift ayak 53 cm zıplıyorum tek ayak 60 cm.Bunu ifade etmek istiyorum.Ama yinede yanlışsam elbetteki vardır bi yanlışım düzeltirim ama deneyimlerime ve okuduğum dökümanlara göre benim bildiğim budur.
  • Okuduğun dökümanların tamamı saçmadır sana söyliyeyim...Dünya'nın en yükseğe zıplayan adamı kadour ziani dir adamın bilekleri o kadarda ince değil sadece bir stildir vücut yapısıyla alakası yoktur..Çift ayak çalışırsan çift ayak tek çalışırsan tek ayak ikisinide yapabiliyosan yetenek...alakası yok ince kalınlıkla...Stilistik demişsin tek ayakta bacak arası olur hatta tek ayak bacak arası daha kolaydır tek ayak değirmende biliyoruz oda tek ayakla yapması daha zordur..tek ayak behind the back smaçda yapılır..Tek ayak çembere bkolda sokulabilir..tek ayak 360da yapılabilir ve daha estetik görünür...İşte sana doğrusunu söylüyorum sadece bir stil meselesi ne ekersen onu biçersin hesabı...
  • Ok kardeş ne bileyim öyle biliyodum.Herkesin yanlışları vardır.Bu arada kadour ziani yi biliyorum bende 3-4 tane videosu var manyak bi adam.Bücürce bişey ama zıpladımmı ortalığı ayağa kaldırıyo yani.
  • arkadaşlar boy1.71 k55 2.90 potaya vuruyorum bu internetteki zıplama programları denenim gerçekten işe yarıyor ama dikkatli olmak gerekli fazla uygulayınca sakat kalabilrsini şahsen fazla uyguladım bırakın 2.90 2.60 a vuramaz hale geldim 2 hafta araverdim tendonlarım ve bacakkaslarım cok kötü ağrımaya başladı vm 2000 diye bir vitamin var hergün ondan içtim 2 hafta sonra eski zıplayışıma bu şekilde geri kavuştum vede programları bıraktım bir daha denememek üzere dikkatli olun
  • benim boyum 1,83cm kapalı spor salonunda ısındıktan sora steps yapmadan basıyor potayı hiç ölçmedim. Hiç bir zıplama programı uygulamadım ama her yere yürüyerek gidip geliyorum işin sırrı yürümek te bence. Yaşım 15 bu arada soran olmadan söyleyeyim
  • 14 yasındayım boyum 1.81 2.85 e rahat basıorum ancak 3.15 te potaya cok az kalıo ılerleyen zamanlarda zıplama yukseklıım artar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightsout -- 7 Şubat 2006 9:48:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: lebronmert

14 yasındayım boyum 1.81 2.85 e rahat basıorum ancak 3.15 te potaya cok az kalıo ılerleyen zamanlarda zıplama yukseklıım artar mı

Ohoooo kardeş sen şu anda çalışmasan bile bacakların kaslanıcak kendiliğinden çünkü tam gelişme çağındasın.16 yaşında yada en kısa 15 yaşının sonlarına dooru basarsın
  • bende bu gun okul turnuwaları macından önce antremanda 3,5 e bastım.boy 179
  • Arkadaşlar kilo:80 boy:191 yaş:16.5:) bnm bildiğim standart potalar 2.95 yanlış biliyo olabilirim kızmayın..yani öncelikle merak ettiğim 3.05 3.15lik potayı nerde buluyosunuz??standart potaya voleybol topuyla çok rahat smaç basabiliyorum elimle kawrayabilsem basketbol topuylada basabilirim ama ellerim küçük!!!yani en az 70-72 cm zıplıyorum diyebiliriz..neyse sölemek istediğim şudur ki eğer zıplama tekniği görmek istiyosanız geçen sene all-star hafta sonunda josh smith in wilkins formasını giyipte yaptığı değirmen smacında bacaklarına bakın son adımları arasındaki mesafeyi kısa tutuyo we iki ayağındanda destek alıyo..ama herşey teknikle olmuyo tabiki gerçekten bu konuda kaslar çok önemli we zıplamada en önemli kaslarda (şahsi fikrim) karın kasları , quadricepsler(dizlerin üstündeki kaslar) we calflardır..internette gördüğümüz air alert 3 gibi programların zıplama geliştirme konusunda çok yararlı olduğunu duydum..bende başlamayı düşünüyorum ne kdr doğru bilmiyorum ama kalın bileklerin zıplamada dezavantaj olduğunu duydum ayrıca kilonun çok da önemli olduğuna inanmıyorum çünkü sınıf arkadaşım 192 boyunda 68 kilo karın kasları çok iyi daha önce hiç zıplama programı kullanmamış ama basketbol topuyla çok rahat basabiliyo hatta bi kere 360 denedi we top elinden kaymasaydı gömmüştü potanın içine..smaç basmak isteyen arkadaşlara air alert 3 öneriyorum ayrıca programı her bırakmak istediğinizde açın bilgisayarı 2-3 tane kadour ziani smacı izleyineyw..

• Arkadaşlar Benim Boyum 1.75 Kilom ise 70 Zıplıyorum Zıplıyorum Bi Türlü Sonuç Alamıyorum.Ne Yapmam Lazım Benim Bu Smacı Basabilmem İçin.Parkın Oradaki Potaya Smaç Basabiliyorum.Karşıki Potaya Parmaklarım Değiyor. Benim Hemen Smaç Basmam Lazım.Lütfen Bi Yardım

• arkadasm bir kere hemen smac basılmaz.onu kafana koy.sürekli zıpla.cıkabildigin en yüksek noktaya cık sıcrarken.birde kosu yap.zamanla gelisir.ama hemen olmaz bu is
  • bak önce dik dur ayakta sonra bacaklarini biras kir ama vücüdn dik olcak bacaklarini kircan hergün öle 1.5 dk sonra 2dk durmaya calis 1 basarsin potaya
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.