Şimdi Ara

Zihin haritası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nedir ne değildir düşüncelerinizi almak istiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Türkiye 12. Sinin kullandğı çoğumuzun Sherlock da "Zihin Sarayı " olarak tandığı bir yöntem. Ama bu 12. Daha farklı kullanmış beyin nöronları şeklinde her konu ve ya ünite için dallandırma yaparak tek sayfaya sığdırılıyor ve bilgiler o dallara yazılıyor böylece akılda tek resim kalıyor. Tyt ayt yi 1 kez turladıktan sonra ben de uygulamayı düşünüyorum

• Sözel dersler için konular bittikten sonra denenmesi gereken uygulama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyidkutub

Türkiye 12. Sinin kullandğı çoğumuzun Sherlock da "Zihin Sarayı " olarak tandığı bir yöntem. Ama bu 12. Daha farklı kullanmış beyin nöronları şeklinde her konu ve ya ünite için dallandırma yaparak tek sayfaya sığdırılıyor ve bilgiler o dallara yazılıyor böylece akılda tek resim kalıyor. Tyt ayt yi 1 kez turladıktan sonra ben de uygulamayı düşünüyorum
    Dostum o ikisi birbirinden tamamen farklı şeyler ve hiç kimsenin de anlatırken bağdaştırdığını görmedim? O ikisini de kullanıyor diye biliyorum birisi hafıza tekniği birisi not alma şekli yani yakın şeyler değil o kadar da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben pratikte yapıyorum az şey yazmış oluyorum ezbere cümle kopyalamış olmuyorum cümleleri kendim tamamlıyorum böylece daha iyi oluyor bir de resim çizersen yanlarına renkşi yaparsan çok çok daha iyi diyorlar ama ben o kasar zaman ayıramadım şekilsiz ve siyah çiziyorum konuyla alakalı şekil çizersen renk kullanırsan çok faydalı pratikte de yapması zor değil

• Nasıl yapılıyor bu link var mı

• Boş işler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk100aslanı kullanıcısına yanıt
    Bildiğimi yazdım hocam siz doğru bildiğinize emin iseniz sıkıntı yoktur 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: Bbuniyardım

Nasıl yapılıyor bu link var mı
    birçok kaynak var farklı farklı stiller var bence dümdüz siyah kalemle yapın geçin :D
  • Onu hiç kullanmadım da zihin sarayı fen derslerinde çok işe yarıyor ona da bak derim

• Forumu iyice sözlüğe cevirdiniz
    Lütfen foruma yönelik cümleler kuralım

• Boş işler oturun calısın doğru düzgün

• Bence de aptalca bi yöntem onu yapmak yerine tekrar için 1 er kaynaktan tarasan yanlışları araştırsan daha faydalı olmuş olur boş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candarr77

Boş işler oturun calısın doğru düzgün
    Bu da çalışmanın içindeki bir şey inaanlar başra gözünde büyütüyor aa bu aihirli bir karpuz diyorlar sonra sen gibi insanlaer d bu algıyı yıkmak için komple yeriyor zihin haritası uygulması bok yere arada kalıyor buna büyük bir anlam yükleyenlere kız yönteme kızma

• quote:

Orijinalden alıntı: aristocratic_colonel

Bence de aptalca bi yöntem onu yapmak yerine tekrar için 1 er kaynaktan tarasan yanlışları araştırsan daha faydalı olmuş olur boş
    Tony buzanı bir araştır ingilizce olarak kimler hakkında yorum yapmış oku bu sihirli bir formül değil kardeşim büyük beklenti yapanlara kız ama tekniğe boş demen hiçbir dayanağa dayanmadan konuşmak oluyor. Adam beyninizin ağsı yapısıyla uyumlu bu teknik cümleleri beyniniz tamamlıyor direkt okumuyoesunuz neyle neyin arasında bağ var görüyorsunuz o bilgiyi hatırlatan resim çiziyorsunuz bu da hafızada daha iyi yer ediniyor diyor sen gelmişsin bunlara “anti tez” oluşturmadan boş diyorsun? Zaman kaybı desen anlarım ona karşı farklı cevap verilebilir ama gelmişsin bir şey yazmadan boş demişsin saçmalık not alırken bu şekilde al diyen bie şey bu yani normal not almadaki zaman kaybıyla eş değer hatta saha kısa çünkü az şey yazıyorsun beynine tamamlatıyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.