Şimdi Ara

Ziebart ses yalıtımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
40.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bu sıstem sadece yol sesınımı azaltıyor?arabadan gelen bazı noktalardakı tıkırtılar ıcın bır yalıtım yokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey84x -- 9 Mart 2009; 11:16:28 >
  • biz concorde'a yaptırmıştık ilk kez bizim arabaya yapacaklardı o yüzden çok kalın atmışlar tabakaları, yol sesi lastik sesi motor sesinde ciddi azalmalar olmuştu... tavsiye ederim
  • corolla ya yaptıran oldu mu hiç. Yol sesini kesiyor mu ?
  • Arkadaşlar bu uygulamanın arabanın ağırlığına etkisi nedir? Çünkü aracın tabanı komple zift ile kaplanıyorsa herhalde hatırı sayılır bir ağırlık yapar diye düşünüyorum. O da yakıt sarfiyatında olumsuz etkiye sebep olabilir. Ya da olabilir mi?
  • 45 kg diye okumuştum bi dergide
  • Merhaba arkadaşlar,
    ben iki aracıma da ses yalıtımı yaptırdım; ilk aldığım araç Navara idi. Altındakı saç tamamen astar boy atılmıştı (arka kasa tabanı).
    Daha çok ilerki zamanlarda çürüme yapmaması için daha çok düşünüp uygulattım. Yoldakı aşındırıcı ve atılan tuzdan ve nemdem korusun diye.
    Ses olayına etki edeceği oran bence %5 i geçmez. Neden derseniz. size basitçe açıklama yapayım. Sinema salonlarında ve binalarda yapılan ses izalasyon malzemelerini en incesi 4cm. iyi sonuç almak için en az 8 cm olması lazım. Ziebartın uyguladığı malzeme 3mm'yi geçmez. Oda aracın her yerine etki edmez ve uygulanamaz.Sese katkısı bence çok ama çok azdır. Tamamen para tuzağı. Hele birde sorun yaşarsanız Ziebarttan çözüm almanız neredeyse imkansızdır. Benim komple bakım yaptırdığım ikincı aracımda uygulama hataları (film,ön cam su itici, diamond uygulama hataları)'nı bölge distrübütöre görüntülü ilettim daha sonuç alamadım. Beklemedeyim. İlerki zamanlarda sizlerle paylaşacağım. Şu anda bende Ziebart'a karşı çok büyük bir hayal kırıklığı var. Araştırmadan sakın uygulama yapmayın. Hele Ziebart uygulamacılarının güzel laflarına kanmayın. Nasrettin hoca mısalını uygulayın.
    Saygılarımla.

• Arkadaşlar araç içi halı altında döşenen dynamat isminde bir malzeme var, Türkiye'de satan yerler var ve fiyatı bence çok yüksek ki, tüm araç içi döşetmeyi düşünürseniz 1000 liranın üzerinde bir fiyata çıkıyor. aşağıdaki linkte nasıl uygulanacağını gösteriyor, tüm koltukları ve döşemeyi sökmek gibi bir fantaziniz varsa kendiniz de yapabilirsiniz :D
    http://www.automedia.com/Sound_and_Heat_Shield_Install/ccr20070701hs/1
  • Ben bugün Honda CRV 2.0 2006 aracıma Ziebart ses yalıtımı yaptırdım.Koku olayını hissetmedim.Daha yeni olmasına rağmen bagajdan gelen uğultu baya azaldı gibi. Yoğun trafikte yavaş ilerlediğim için eve gelene kadar pek anlayamadım.Yetkilinin söylediğine göre 1-2 ay gibi sürede tam randıman alınabiliyor.Çorum'a uzun yola gideceğim bayramda , deneyip görüşlerimi yazarım.Fakat ilk izlenimim fark oluyor yönünde.Ziebart yetkilisi 2 ay sonra şikayet olursa tekrar uygalayabileceklerini söyledi.Ayrıca cam güvenlik filmi de yaptırdım araç filmsiz görüntüsünden bayağı bir afilli oldu.Yalıtım da fark ederse korkmadan yaptırın derim.En azından paslanma ve ısı yalıtımı açısından faydalı.Ses farkını bayram dönüşü Çorum dişli asfaltlarında deneyip burada bildireceğim..Herkese iyi bayramlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: s70

Ben bugün Honda CRV 2.0 2006 aracıma Ziebart ses yalıtımı yaptırdım.Koku olayını hissetmedim.Daha yeni olmasına rağmen bagajdan gelen uğultu baya azaldı gibi. Yoğun trafikte yavaş ilerlediğim için eve gelene kadar pek anlayamadım.Yetkilinin söylediğine göre 1-2 ay gibi sürede tam randıman alınabiliyor.Çorum'a uzun yola gideceğim bayramda , deneyip görüşlerimi yazarım.Fakat ilk izlenimim fark oluyor yönünde.Ziebart yetkilisi 2 ay sonra şikayet olursa tekrar uygalayabileceklerini söyledi.Ayrıca cam güvenlik filmi de yaptırdım araç filmsiz görüntüsünden bayağı bir afilli oldu.Yalıtım da fark ederse korkmadan yaptırın derim.En azından paslanma ve ısı yalıtımı açısından faydalı.Ses farkını bayram dönüşü Çorum dişli asfaltlarında deneyip burada bildireceğim..Herkese iyi bayramlar..

Ziebart'da ses yalıtımı için ne kadar ödediniz acaba?

• Size baska bir tecrube aktarayim.

83 Model Ford Granada sahibiyim. Aldigim zaman orjinal hali alti izolasyonu vardi. Izolasyon performansi olarak guncel araclarla rahatlikla yarisabilir oldugunu soyliyebilirim. Daha sonra aracin altindaki curukleri (yani dusunun iste iki bebek kafasi kadar delik olmasina ragmen ses almiyordu) tamir icin izolasyonu soktum. Izolasyonsuz hali oldukca fark ediyordu. Aracin butun gurultusu icerdeydi. Oldukca sasirdigimi belirtmeliyim. Bu kadar fark edecegini dusunmemistim. (arac icindeki gurultuden sikayetci Sahin/Reno sahiplerine duyrulur). Neyse Aracin alti yapildi. tekrar monte ederken eski izolasyon yerine, cam yunu (izo cam) kullanayim dedim. Neticede cok ucuz bir malzeme.

Neyse efendim, eskisinden dahada bol olmak uzere bol bol kullandik malzemeyi, 30 tl ye aldigim izocamin yarisi kaldi...

Herneyse, performansa gelince, Cam yunu izolasyon performansi eskisinden kotu. Su anda 100 km/s civari iceri ruzgar sesi aliyor. Eskiden duymazdim, difransiyel sesi ve bilimum seslerde cabasi. Tabiki hic izolasyonsuz halinden iyidir.

Neyse, benim eski izolasyon malzemem 2.5 cm kalinliginda kece ve ustune yapismis durumda yaklasik .5 cm kalinliginda plastikten olusan bir malzeme idi. Henuz aynisindan bulamadigim icin (kalin kece var Metresi 15 tl falan, plastiklisini goremedim bir turlu.) mevcut izolasyonu yeniliyemiyorum. (birde kis vakti ugrasmakta gozume cok geliyor).

Simdi benim anlamadigim Colt kadar kucuk bir aracin nersine ne gidiyor da bu 300 lu rakkamlar oluyor ?

Birde yetkilinin sozune inanmayin. 1 2 ay icinde olacak olan su. Kulaginiz sese alisacagi icin yadirgamiyacaksiniz...

Kolay gelsin...

• Ses izolasyonunu ben de düşünüyorum.

Ama rakamlar çok yüksek.

Kapı içlerine malzeme koymak, bagajın içini komple kaplamak, tekerlek davlumbaz yerleri ve aracın altını kaplamak bir de kapı fitillerinin içine serum tipi birşey sokunca ses gidiyor diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonk

Bir hafta önce ziebart tüm gövde ses yalıtımı yaptırdım. ARAÇ CİVİC 2006 OTM. LS. Yapacağım yorumlar sadece bu araçtaki başarısı içindir. Diğer araçlarda nasıl bir etki yapar onu bilemiyorum.

Moralinizi bozmak istemem ama, ben tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Öncelikle Civic'de arka tekerlerden gelen yol sesini unutun. Bu ses 1 gr bile eksilmeden aynen geliyor. Ses yalıtımıyla falan olacak iş değil, başka bir çözüm aramalı. Bazı arkadaşlar rüzgar sesi demiş, bu yalıtımın rüzgar sesiyle de bir alakası yok zaten. Dişli asfaltta içeriye gelen yol sesini çok az da olsa azalttı. Ama kulağınızla hissettiğiniz fark o kadar az ki, ha yalıtım var, ha da yok. Genel gürültü düzeyi içerisinde bu olumlu farkı anlamak oldukça zor.
    Tek tereddütüm, şu an nem atma döneminde 10 gün sonra faydasını daha çok hissedeceksiniz demişlerdi. Ben yaptıralı 6 gün oldu ama görünen köy kılavuz istemiyor sanki, pek de fark olacağını zannetmiyorum.
    Koku olayına gelince. İnsanı hiç rahatsız etmiyor, hatta parfüm karışımlı gibi kokuyor. Öyle zift kokusu falan yok. Bir de bagajı eskiden aracın altına uyguladıkları malzemeden yapıyorlarmış, şimdi levha koyuyoruz dediler. Koku daha ziyade bagajdan gelirmiş. Boya koruma yaptırmayı düşünenler varsa eğer hiç tereddütsüz yaptırabilirler. Geçen yıl ultra boya koruma yaptırmıştım, şimdi Diamond Gloss'a çevirdim. Tek kelimeyle muhteşem.
    Evet arkadaşlar, durum böyle. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.

dostum bukadar sıkıntı çıkarmaması lazım lastiklerin geniş olma ihtimali varmı geniş ve ince yanak kullanıyor olmayasın ben 15 jantlı 2005 hondaya bindim o kadar gürültülü bir araç değildi

• Arkadaşlar

ben 1974 model ford taunus a yaptım.

alttan zift ve pütür kaplaması yaptım.

içten de Almanyada Halamın oglu yalıtım malzemesi satıyor

4 farklı malzeme gönderdi gönderim ücreti kargo ücretide dahil 480 TL yi buldu.

Taban halısı ve koltukları söküp altına kaplıyorsun ve ziebart falan hikaye kalır o kadarını söylerim gidip paranızı boşa vermeyin.

su an taunus un içinde tıpkı Opel Vectra gibi sessiz bir şekilde yol alabiliyorum.
    motor sesi yol sesi cok az.

taban halısı ve koltukların sökülmesi en kıral arabada bile uygun takımlarınız varsa 2 saat sürüyor.
    kapı içleri için de uygun yalıtım malzemeleri var.

tek dikkat edilmesi gereken bütün arabayı kaplayın fakat küçük bir yer acık kalsın oradan ses aynen geliyor içeri heryeri özenle kapatmak gerekiyor.
    kaput un iç kısmından folyolu ve yanmayan bir malzeme ile kaplama yapılması gerekiyor.

Malzeme konusunda yardım isterseniz yönlendirebilirim yada adınıza yurt dışından göndertebilirim.

Gerçekten herkese tavsiye ederim.

ysf_kilic@hotmail.com
    Mail atarsanız kısa sürede cevap atarım isteyene foto da gönderebilirim yapım aşamalarını.

• ziebartın ses yalıtımı tamamen hikaye
    zamanında yaptırmıştım. her insanın cahiliye dönemi oluyor.
    aman aman uzak durun paranıza yazık.
    forum ne için var. tecrübemden yararlanın.
    aman ha .. o kadar diyorum.
  • Sakınn .....Yaptırtmayın ses yalıtımı ziftleme falan hikaye...Tecrübeyle sabittir.Hiç Bir faydası yok.Abi hemen ses değişimi bekleme zamanla ses kesilecek diye sizi avutuyorlar.Güya iyice kuruyacakmış malzeme.Zamanla bindiğin aracın sesine alışınca ses az geliyor, fakat fark asla olmadı.Ziebart parayı kesinlikle iade etmiyor.Yaptırıp ;"abi ses seda kalmadı " diyen duymadım...!!!
    Dost tavsiyesi...Yaptırma boşuna...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s70 -- 22 Ekim 2011; 1:08:39 >
  • Çevremde ziebart ses yalıtımı yaptırıpta memnun olan görmedim. O parayla aracınızdaki ses sistemini güçlendirin daha güzel olur.
  • Guncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Guncel

Pek bir faydasi olmuyor cihan.

Ben 2 kez putur attirdim hissedilir bir degisiklik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Guncel

Pek bir faydasi olmuyor cihan.

Ben 2 kez putur attirdim hissedilir bir degisiklik yok.

Nebilim abi ya

Memnun olanda var olmayanda kulakla ilgili bu sanki

Honda civiclerde cok basarili oluyormus

Leonda olurmu acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok para ya daha bugün sordum 699 lira diyor çok ciddi bir rakam ve artık kapı içleri yok koku oluyor diye kaldırılmış saadece davlumbazlar iç dış ve araç altı kaplanıyor bu paraya
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.