Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zidoo X9'u AVR ile kullananlar cevap verebilir buna ama sanırım değişen birşey yok...
  • Zaten orada destek olsa dolby true hd ve dts hd ma yazar
    dts türevlerine destek diyor dts ex v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 1 Eylül 2015; 21:33:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi forum sayfasında ; 10 Ocak'ta bir kullanıcı tarafından aşağıdaki soru sorulmuş Zidoo'ya.

" Can Zidoo x9 passthrough DTS HD MA and True HD?

Just got this box for two days. Everything is working fine so far but i can't make this box passthough DTS MA and True HD no matter what i tried? Can Zidoo confirm that X9 can do that or not?

Thank you
    "

Gelen cevapta şöyle :

" hi , ZIDOO X9 just support passthough 5.1,DTSMA True HD can downmix passthough 5.1 output "

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/can-zidoo-x9-passthrough-dts-hd-ma-and-true-hd.13/

Özetle desteklemiyor diye anlıyorum ben....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 3 Eylül 2015; 15:24:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğru anlıyorsun maalesef

• Arkadaşım ,

Önceden de konuştuğumuz gibi bu işin altında lisans bedeli ile alakalı bir durum söz konusu olabilir ve belkide Zidoo'da iş tamamen yazılımsal olarak kapalıdır.

Mesela aynı chipset'e sahip diğer bir cihaz olan Egreat A9'un geekbuying'teki satış ilanında cihazın özelliklerine bakarsak şöyle bir ifade özellikle kırmızı ile belirtilmiş :

" Dolby TrueHD & DTS-HD MA 7.1ch RAW audio passthrough ( only this model support this in the market) "

http://www.geekbuying.com/item/Egreat-A9-Android-4K-Media-Player-Mstar-MSO9180-2G-RAM-16G-ROM-2-4G-5G-WIFI-7-1ch-Passthrough-SATA-USB-3-0-Bluetooth---Black-342066.html

Şeytan diyor indir Egreat A9'un yazılımını ya da Xtreamer 4K Prodigy'in yazılımını , çak Zidoo X9'a.Hazır M195 göçmüşken göçerse Zidoo X9'da göçsün.

Ne yapayım , kanımda var farklı yazılımları deneme dürtüsü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 3 Eylül 2015; 15:29:10 >

• kaşınma
  • quote:

Orijinalden alıntı: krizalit17

KODİ HARİCİ MEDİA MX PLAYER ( KODİ EXTERNAL MEDİA MX PLAYER ) KURMA REHBERİ

Zidooo hariç diğer android box lar için kodi de harici media player olarak mx player ve mx player pro nasıl kullanılır?

1. Öncelikle marketten es file uygulaması indirilir, kurulur, sonra ayarlar kısmından görünüm sekmesine tıklanır ve gizli dosyaları göster seçeneği aktif hale getirilir.
    2. Cihazın ana dizininde bulununan sırasıyla adroid-data-kodi-files-.kodi klasorlerine tıklanır.aşağıdaki bağlantıdan indirdiğiniz xml dosyası bu dizine yapıştırılır.

http://wiki.openhourlab.com/download/kodi/external_player/MXPlayerFree/playercorefactory.xml

3. Kodi açılır herhangi bir video dosyası oynatılır ve mx player ile izlenir.

Anlatım için ugoos başlığındaki guest arkadaştan faydalandım ona da teşekkürler.

Hocam kasma sorunu için bunu deneyeyim dedim harici oynatıcı etkin diyor , hiçbir şeyi oynatamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

• Şimdi kodi den bir film açmaya çalıştığında mx player dan mi açıyor. Eğer mx ile açıyorsa zaten oynatır.neden olduğunu anlamadım. Ben de herhangi bir sorun yok. Mx player free mi kullanıyorsun yoksa pro mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Zidooo hariç diğer android box lar için kodi de harici media player olarak mx player ve mx player pro nasıl kullanılır?

1. Öncelikle marketten es file uygulaması indirilir, kurulur, sonra ayarlar kısmından görünüm sekmesine tıklanır ve gizli dosyaları göster seçeneği aktif hale getirilir.
    2. Cihazın ana dizininde bulununan sırasıyla adroid-data-kodi-files-.kodi-user data klasorlerine tıklanır.aşağıdaki bağlantıdan indirdiğiniz xml dosyası bu dizine yapıştırılır.

http://wiki.openhourlab.com/download/kodi/external_player/MXPlayerFree/playercorefactory.xml

Anlatım için ugoos başlığındaki guest arkadaştan faydalandım ona da teşekkürler.

Yöntemde küçük bir hata tespit ettim ve duzelttim. ".kodi" dosyasını açtıktan sonra "user data" klasörüne kopyalamanız gerekiyor

• quote:

quote:

2. Cihazın ana dizininde bulununan sırasıyla adroid-data-kodi-files-.kodi-user data klasorlerine tıklanır.aşağıdaki bağlantıdan indirdiğiniz xml dosyası bu dizine yapıştırılır.

Yöntemde küçük bir hata tespit ettim ve duzelttim. ".kodi" dosyasını açtıktan sonra "user data" klasörüne kopyalamanız gerekiyor

Mx Player Free kurdum, external player active hatası diye baya meşhur Google'da da tam çözüm bulamadım.

• Bahsedilen kasma sorunu nedir ? Cihazın kendi oynatıcısında mı KODI'de mi ? Bende sıkıntı yok şu an için.

Ayrıca ayarları default olarak kullandığımdan beri kendi medya oynatıcısında ses ve görüntüdeki takılmayı görmedim. Düzeldi ama ne olduğunu , ne zaman tekrar edeceğini bilmiyorum.

• Aslında sorunun ne olduğunu ben de bilmiyorum. Ben kr-42 adında rockchip 3188 işlemcili bir box kullanıyorum. Kodi nin kendi player da takılma olmasında dolayı ki bu takılma işlemci performansından kaynaklanıyordu ben external player olarak mx player î kullanıyorum. Arkadaşımızın problemi zidooo ile ilgili olabilir.

Papirüs sen de dener misin harici player olarak mx î kullanmayı en azından sorun genel mi onu anlariz

• MX Player'ı yükleyip bağımsız olarak deneyebilirim ama KODI'ye bağlamam. Yeterli olur mu ?

• quote:

Aslında sorunun ne olduğunu ben de bilmiyorum. Ben kr-42 adında rockchip 3188 işlemcili bir box kullanıyorum. Kodi nin kendi player da takılma olmasında dolayı ki bu takılma işlemci performansından kaynaklanıyordu ben external player olarak mx player î kullanıyorum. Arkadaşımızın problemi zidooo ile ilgili olabilir.

Papirüs sen de dener misin harici player olarak mx î kullanmayı en azından sorun genel mi onu anlariz

Bazı kodi sürümü ile sorun olduğu için bu hata oluyormuş sanırım, tam nedeni çözemedim.

Hocam bende de varsayılan ayarlar mevcut, bir şeyi değiştirmedim. Kasma sorunu böyle film izlerken sahnede yavaşlama oluyor, ondan sonra düzeliyor.
  • Kasma probleminde KODI'den ni bahsediyoruz , yoksa cihazın kendi medya oynatıcısından mı ?

• Selamlar..
    Benim Zidoo X9 İstanbula varmış nihayet...Ama hala İzmir'e gelemedi:):)

PTT sayfasındaki.Notlar....

05/09/2015 11:18:59 Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi Receive item at office of exchange (Inb) Turkey

05/09/2015 14:18:38 Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen) Send item to customs (Inb) - - Turkey

05/09/2015 14:18:38 PTT İşyerine Girdi Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)

Bugün Şu Saate kadar hala çıt yok....
  • takip

• Zidoo firmasının Rockchip 3368 chipsete sahip yeni cihazı Zidoo X6 hakkındaki detaylar belli oldu ve 99$'lık bir fiyat ile piyasaya sürüldü.

http://www.geekbuying.com/item/ZIDOO-X6-Android-5-1-Lollipop-TV-Box-RK3368-Octa-Core-Cortex-A53-2G-16B-1000M-LAN-Dual-Band-WIF-HDMI-2-0-4K-2K-H-265-KODI-3D---Silver-353626.html

Öncelikle ilk olarak plastik olarak lanse edilen cihazın malzemesi sonradan Aliminyum Alaşımlı + Plastik olarak değiştirilmiş gözüküyor.Bu olumlu bir gelişme.

Cihazda Wi-Fi anteni yok gözüküyor ama Wi-Fi desteği tabii ki var.

Bluetooth 4.0 ve HDMI 2.0 ile geliyor.

Ayrıca 4K 60fps kare hızını destekleyen bir cihaz olduğunu görüyorum.

Üzerinde Android 54.1 Lollipop ile geliyor ve HDMI CEC hazır.

Üzerinde 2 Adet USB portu bulunan optik çıkışa sahip yaklaşık 11 cm'lik minik bir cihaz diye tarif edilebilir.

DTS HD MA ve DOLBY TRUE HD sesleri AVR'ye aktarma konusunda ise detaylı bir bilgiye maalesef ulaşamadım.

Böylesine bir fiyatla piyasada tutunabilir mi zaman gösterecek.

Arzu edenler aşağıdaki linkten tüm detayları okuyabilir.

http://www.zidoo.tv/Product/index/model/X6/target/18jaPkicAyZKKmVViAFMcQ%3D%3D.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 10 Eylül 2015; 13:15:13 >

• Zidoo firmasından yeni bir yazılım daha geldi bugün...

Firma Zidoo X9 için yeni yazılımları v1.0.3.9'u yayınladı.

Yayınlanan bu yazılımla ana ekrana bir navigasyon barı eklenmiş gözüküyor.Zaten bunu da yayınlama esnasında belirtmişler.

New firmware v1.0.3.9 for ZIDOO X9 release[Support the navigation bar]

Yazılımı güncellemek isteyenler aşağıdaki linkten ya da konu başlığındaki ilk mesajda bulunan güncel linkten indirip cihazlarına yükleyebilir.

http://apidl.zidoo.tv/x9_otaZIDOO_X9_v1.0.3.9_ota.zip

Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Eylül 2015; 14:04:11 >

• Harika adamlar hiç durmuyorlar, inşallah daha da başarılı bir cihaz haline gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karatepe -- 11 Eylül 2015; 15:41:28 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.