Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cihazda fan yokmu ? Bir film izledim uzerinde yemek pisirilir bu kadar isinmasi normal mi ? Odadan cikip girdigimde resmen yanik kokusu aldim.Ayrica kodi de hdd den bir film actigimda kendi playerina donuyor dolayisiyle altyazi indirmiyor yada ben mi birseyleri eksik yapiyorum anlamadim.pioneer bdp 140 var cfw yuklu, onun acmadigi hizli ofkeli 7 bluray iso yu acti ancak bluray menu leri orjinal degil pioneer daki gibi degil.Player in kendi menusu var ordan ayarliyabiliyorsunuz.Bir cinli cikip pioneer a yazili yapip orjinal menulu oynatiyor ama bu cihazlar oynatmiyor garip dogrusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semin1907 S kullanıcısına yanıt
    Cihazda fan olmadığını aylar öncesine konunun en başında yazdık ve hiçbir zamanda fan var demedik zaten.Hatta fan olmadığı için sessiz bir cihaz diye tanıttık.

Cihazda fan yok ama aliminyum bir kasaya sahip.Bu tip kasalarda aliminyum kullanılma sebebinin , kasa içindeki ısının aliminyum tarafından emilmesi olduğu söyleniyor zaten.

Fakat cihazın ısındığını ama bunun hiçbir sıkıntısını görmediğimi hep belirttim yazılarımda.Hatta buna başka bir örnekte verdim. Meslea evimde kullandığım MaraM9 uydu cihazı çok ısınıyor ama 2-2,5 yıldır sorunsuzca kullanıyorum dedim.

Burada önemli olan cihazın ısınması değil , ısınma sonrası bir sıkıntı yaratıp yaratmadığı.Şu ana kadarda bir sıkıntısını görmedim ben.

Öyle yanık kokusu aldığımı da hiç hatrlamıyorum açıkçası , o kadar da değil.

İkinci sorunuza gelince : Konu başlığınızı okumadığınızı anlıyorum yazdıklarınızdan.

Çünkü cihazın mkv ve mp4 dosyaları otomatik olarak ( en azından şimdiki yazılımlarda bu böyle ) kendi medya oynatıcısı ile açtığını , hatta KODI üzerinden açmaya çalışsanız bile otomatik olarak cihazın kendi medya oynatıcısının devreye girdiğini , sadece avi dosyalarını KODI üzerinden direk olarak açabileceğinizi en başında yazdım.

Ama siz herhangi bir dosyası özellikle KODI ile oynatmak istiyorsanız KODI menüsü üzerindeyken dosyayı seçip sağ tuş ile dosyanın KODI'de oynatılmasını sağlayabilirsiniz.KODI'de oynatma yaparken de istediğiniz altyazıyı indirebilirsiniz.

Bluray ISO dosyalar hakkında ise hiç yorum yapmadım , elimde olmadığı için yapamam zaten.

• Hocam bu tepkinizi anlıyamadım dogrusu.Sanki cihazı siz bana zorla aldirip ben sikayet etmisim gibi bir cevap yazmışsınız :)

Koku konusunda abarttığımı kastetmişsiniz ancak ben cihazın ısındığını odaya girdiğimde koku alınca cihaza elledim ve o şekilde anladım.Belki de yeni olduğu içindir bilemicem.

Aliminyum kasa cabuk ısınır cabuk soğur dedğiniz gibi ısı yalıtımından dolayı ancak cihazın bu kadar ısınması bence normal değil işlemcinin performansını etkiliyordur diye düşünüyorum.

Bluray iso ları siz kullanmıyor olabilirsiniz ben kullanıyorum ve kullanan arkadaşlara bilgi olsun diye yazmıştım.

Mesajımı lütfen yanlış anlamayın.
    Saygılarımla.
  • semin1907 S kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamadım tabii ki.

Ama öyle bir yazmışsınız ki sanki üzerinde fan olmayan bir cihazı size fanlıymış gibi lanse edip aldırmış gibi hissettim kendimi.

Yine aynı şekilde cihazın medya oynatıcısının mkv ve mp4 videolarda otomatik olarak devreye girdiğini en başında yazmama rağmen neden böyle diye sitem edince de haliyle şaşırdım biraz.

Oysa bunlar konu başlığındaki ilk tespitlerde zaten var.

Neyse iyi günlerde kullanın cihazınızı , benden yana sorun yok.

Selamlar...
  • Zidoo firması web sitesinde yaptığı bir güncelleme ile ; ana sayfasına " Zidoo X6 Coming Song " şeklinde bir yazı yazmış ve Zidoo X6'yı duyurmuş.

http://www.zidoo.tv/

Firmanın web sitesindeki detaylar şöyle :

http://www.zidoo.tv/Product/spec/model/X6/target/18jaPkicAyZKKmVViAFMcQ%3D%3D.html

Specification

Brand : ZIDOO
    Model : ZIDOO X6
    Shell Material : Aluminium alloy + Plastic
    CPU Model : Rockchip RK3368 Octa Core up to 1.6GHz (Cortex-A53 64bit)
    Operating System : Android 5.1, Built in Google Play Store,Support OTA Function
    GPU : SGX6110 support 4K*2K H.265/H.264
    Memory : 2GB DDR3
    Internal Storage : 16GB eMMC
    Wifi Connectivity : IEEE 802.11a/b/g/n/mimo, 802.11AC,4.900 GHz ~ 5.845 GHz (5.0 GHz ISM Band) AP6335 dual-band WIFI
    Ethernet : 1 * RJ-45 Ethernet Jack (10/100/1000Mbps)
    Bluetooth : BT 4.0
    HDMI Port : Standard HDMI female, v2.0 Support 4K@60fps Support HD Audio(7.1CH)
    Other Interface : 1 * TF card reader SD card interface . Support 1GB/2GB/4GB/8GB/16GB/32GB

2 * USB 2.0 port(one could be a OTG port)
    1 * IR receiver
    1 * Composite video and audio port
    1 * S/SPDIF (2CH, 5.1CH) PowerDC 5V/2AWhat's in the box1 x TV box
    1 x Remote control
    1 x HDMI cable
    1 x Power adapter (EU/UK/US/AU)
    1 x User manual

Video Format :DAT/MPEG/MPE/MPG/TS/TP/VOB/MP4/MOV/3GP/FLV/ISO/M2TS/BDISO/BDMV/WMV/WMA

Audio Format : DD/DD+/DTS /MP2/MP3/WMA/WAV/OGG /OGA/FLAC/ALAC/ APE/ AAC

Yani yakın bir dönemde Zidoo X6 adı ile yeni bir ürün çıkartıyorlar piyasaya.

Okuduğum kadarıyla Zidoo X6 ; RK3368 chipsetli bir ürün ve donanım özellikleri de oldukça iyi gözüküyor.

Mesela ; Android 5.1 Lollipop sürümü ile geleceği söylenen , Gigabit Ethernete sahip , HDMI 2.0 ve 4K 60fps destekli , 8 çekirdekli işlemciye sahip , 64 bit özelliğinde bir ürün olacağı belirtiliyor.

Şimdilik web'te bulabildiğim tek sayfa şu :

http://android.hdblog.it/2015/08/11/zidoo-x6-mini-pc-android/

Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Eylül 2015; 13:49:22 >

• Daha önce hiç Rockchip kullanmamış firmalar 3368'li cihaz yapmaya başladılar. İlginç, galiba 3368'de umut var.

• Ben alan birisi tarafından m195 ile yanyana test edilmeden veya kendim test etmeden m195i bu aletle değiştirmem ancak daha net görüntü verirse zidooda yazılım desteği malum anında zidooya geçerim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ,

Önceki gün Zidoo firmasından bir teklif aldım.

Benden Zidoo X9'a ait arayüzü Türkçe'ye çevirmem konusunda yardım istiyorlar.

Teklifi kabul ettim ve onlarda bana mailden yaptıkları dönüşte , çevirmem gereken dil dosyasını ilk fırsatta göndereceklerini belirtmişler.

Yakın bir dönemde ve bir aksilik olmazsa ; Zidoo X9'u Türkçe arayüzü ile kullanabileceğiz sanırım.

Bu müjdeli haberi de ilk ağızdan duyurmuş olayım sizlere.

Hadi bakalım hayırlısı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Arkadaşlar ,

Teklifi kabul ettim ve onlarda bana mailden yaptıkları dönüşte , çevirmem gereken dil dosyasını ilk fırsatta göndereceklerini belirtmişler.

Yakın bir dönemde ve bir aksilik olmazsa ; Zidoo X9'u Türkçe arayüzü ile kullanabileceğiz sanırım.

Hocam çok güzel bir haber bu.

Bende size tam fabrika ayarına döndürmeme rağmen, anlık takılma sorununun devam ettiğini ve firmanın forumunda böyle sorun yaşayan başkası olup olmadığını soracaktım.

Edit: Yazılımı baştan yükledim, şu ana kadar takılma olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracedy6 -- 12 Ağustos 2015; 15:07:05 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Vay... Küçük adımlarla yükselerek zidoo firmasında yakında satış danışmanı olarak göreceğiz herhalde sizi.
  • Biliyorsunuz , Zidoo X9 ait altyazı menüsü hakkında firma ile bayağı sıkı-fıkı olduk.

Zaman zaman oldukça sert mesajlar yazdım firmaya ve altyazı menüsünde olması gereken asıl eksiklikleri gidermelerini istedim.

Bu baskı sonucunda da kazanan taraf biz olduk ve altyazı menüsü tam istediğim hale geldi.Artık ayarlar kaydedilebilir durumda ve aynı isimdeki altyazıyı cihaz otomatik oynatıyor.

Gelelim Türkçeleştirme konusuna :

Cihazı aldığım günden bu yana üniversite mezunu oğlumun İngilizce'ye yaptığı çeviri desteği ile gerek özelden attığım maillerle gerekse forum sayfalarından sürekli yazdım firmaya ve herhalde dikkatlerini çektim ki hafta başında böyle bir teklifte bulundular.

Bu Türkçeleştirme sürecinde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım tabii ki.

Sonucu da zamanı geldiğinde hep birlikte göreceğiz...

• Bugün firmanın web sitesinde baktığımda ; kısa bir süre önce piyasaya sürdükleri X1 ile ilgili resimleri , Product yani ürün bölümünden kaldırdıklarını gördüm ne hikmetse !

Zidoo X1 , beklentileri mi karşılamadı yoksa başka bir sıkıntı mı var şu an için bilemiyorum.
  • Müthiş bir haber bu abi. Gün geçmiyorki ZIDOO X9 u daha çok sevmiyim : ))))))

Hadi hayırlısı inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Arkadaşlar ,

bana da çevirince gönder redakte edeyim

• yalnız x9 bile alev alev yanıyor arkadaş bunlar x6yı nasıl edecek plastic diyor

öte yandan model isimlendirmesi de tuhaf ismi x6 koyunca otomatik olarak x9dan daha düşük bir model demiş oluyorsun oysa daha gelişmiş bir cpu ve gpu var acaba kutusu plastik olacak diye mi x9dan daha düşük model ismi ile isimlendirdi firma ben merakla bekliyorum

nasıl olsa papirusa bir tane promosyon gönderirler ben de test ederim baksana adam zidoo türkiye masası şefi gibi çalışıyor
  • Ertuğrul X6yı gönderirken şu tişörtlerden de göndersinler ben xxl giyiyorum

bedavaya mı çevireceğiz arayüzü bugün x9u çevirtirler yarın x6yı

• Üstad ,

Çeviri işine bir başlayalım hayırlısıyla sana da gönderirim tabii ki.

Zidoo X9'un ısınmasına gelince. En dikkat çekici unsur bu cihazda , haklısın. Hakikaten ısınıyor meret , fakat hiçbir sıkıntı yaşamadım ısınma kaynaklı.

Ama işin garibi Eweat'te aliminyum kasaya sahip olmasına rağmen bu kadar ısınmıyor ne hikmetse.

Yeni çıkartacakları Zidoo X6 ise : plastik bir kasa ile nasıl olacak muamma ama bakarsın soğutma anlamında fanlı bir model olarak görürüz.

T-Shirt olayına gelince : Valla hiç aklıma gelmedi ama çingenlik yapar , 2 tane isterim.

İsteyenin bir yüzü kara, vermeyen zenci...

• quote:

Orijinalden alıntı: tracedy6

Bende size tam fabrika ayarına döndürmeme rağmen, anlık takılma sorununun devam ettiğini ve firmanın forumunda böyle sorun yaşayan başkası olup olmadığını soracaktım.

Edit: Yazılımı baştan yükledim, şu ana kadar takılma olmadı.

Valla ben anlamadım bu işi.

Az önce açtım yine aynı takılmaları gördüm , oysa dün gece sorun ortadan kalkmıştı.

Son yazılımı bir daha kurdum üstüne , hiçbir şey değişmedi.

Tekrar fabrika ayarlarına döndüm ve sorun yine ortadan kalktı.Ses ve görüntü sorunsuz.

Anlayamadığım bir detay var ama dur bakalım.

Yine de firmaya bir sormam lazım bunu.Muhakkak bir sebebi olmalı bu takılmaların.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Vay süper bi haber bu türkçe arayüz gerçekten güzel olur
    İnşallah en kısa sürede bu olayı gerçekleştirirsiniz.
    Ama bencede bedavaya yapma abi sonuçta bu kadar insana faydalı olacak çevirme işi

• Bakıcaz bakalım.

Baksana işe biz soyunuyoruz , birileri bizim sırtımızdan T-Shirt sahibi olmaya çalışıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 12 Ağustos 2015; 22:34:53 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.