Şimdi Ara

Zidoo UHD5000’de OpenWRT Eksikliğini Nasıl Giderdim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zidoo X20 Pro modelinde OpenWRT bulunuyordu ve oldukça işlevsel bir sistemdi. Arka planda sorunsuz çalışan bu işletim sistemi sayesinde, cihazı bir nevi mini sunucu gibi kullanabiliyordum. İçinde gelen torrent yazılımlarıyla doğrudan bağlı HDD’ye film indirebiliyor, böylece PC veya NAS açmak zorunda kalmıyordum. Üstelik düşük elektrik tüketimi sayesinde oldukça ekonomik bir çözümdü.

Ancak UHD5000 modelinde ne OpenWRT var ne de bir web arayüzü. Bu eksiklik ilk başta beni düşündürse de pratik bir çözüm ürettim.

Öncelikle, UHD5000’in kendi işletim sisteminde Google Play Market bulunmuyor. Bunu aşmak için modlu bir sürüm indirdim ve bu sayede Google Play’e erişim sağladım. Market sorunsuz çalıştı ve hatta YouTube bile 4K çözünürlükte akıcı şekilde oynatıldı.

Bir sonraki adımda, Transmission’ı kurarak artık torrentleri doğrudan UHD5000’e indirebilir hale geldim. İndirdiğim filmleri, arşivimi tuttuğum NAS’a aktarıyorum ve böylece cihazın OpenWRT eksikliğini büyük ölçüde telafi etmiş oldum.

Sonuç olarak, UHD5000’in sunduğu donanım avantajlarını kaybetmeden OpenWRT’nin sağladığı pratik çözümleri kendi yöntemlerimle yeniden kazandım. Artık hem ekonomik hem de kullanışlı bir medya merkezi oluşturmuş oldum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

MacBook Air / iPhone 16 Pro MAX / Sony PlayStation® 5 Slim / Anthem AVM 60 / Mark Levinson Proceed 5 Channel / Lexicon LX-7 / SVS Ultra Tower Speaker - SVS Ultra Center and Atmos 11.1 Sound System / Zidoo UHD5000 / Zidoo x20Pro / Zappiti Reference 4K / Apple TV 4K / Xiaomi Tv Max 86" Tv L86M7-Esme / Synology DS2419+ / THECUS N7710 Nas Server / PSN: haQQoroma Twitter: haQQo / Diablo: haQQo 2635

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.