Şimdi Ara

ZİBRO DH DOSTLUK KULÜBÜ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
7
Favori
36.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mbirol bey O S2041 + S1526 klimaları ben aldım. Aslında sadece S2041 alacaktım ama ucuzluğu ve ihtiyacım nedeniyle bir de S1526 aldım. Bunda sizin etkiniz çok oldu. Klimaların değerlendirme tartışmalarında çok açık ve net belirlemeleriniz vardı. 10 Ekim tarihinde klimaları takacaklar. Umarım diğer arkadaşlar gibi ben de bir sıkıntı yaşamam. Eğer memnun kalırsam 1 adet S2041 yazlığın salonuna, 2 adet de küçük BTU lu odalara alacağım. Ayrıca evin 33 m2 lik salonuda bana da bir tane al diyor. Saygılar
  • Mbirol Bey ben Konyadayım. Yeni taşınacağımız evde LPG li kombi sistemi mevcut. Doğalgazın gelmesi 3-4 sene alcak. Bu nedenle 3 odaya klima takıp ısınmayı düşünüyorum. Bu odalar yaklaşık 18' er metrekare.Burada kışın gayet soğuk geçtiği için çalışma sıcaklığı düşük modelleri tercih etmem gerekiyor. Mitsubishi Electric'in Fd25VABH si -25 de çalışabiliyor ama fiyatı çok pahalı. Ben Zibro 2035 modelinden 2 adet almayı düşünüyorum. Fakat bunların ısıtmada minimum çalışma sıcaklıklarına bir türlü ulaşamadım. İzmir de çok fazla problem olmayabilir ama Konya için bu değerler çok önemli. Bir de örneğin 2035 serisi 0C dış sıcaklıkta ve 22C oda sıcaklığında 1 saatte 1 kw yakıyorsa dış sıcaklık -10C düştüğünde ne kadar yakar. Yani klimanın COP si ne kadar düşer. Normalde 2035 için 5,05 olan değer -10C çalışırken ne kadar olur?
  • iyi günler birol bey bu aralar kafam müthiş karışık yok zibroydu toshıbaydı mitsu derken beyin iflas :D en son zibroya karar kıldım bunda sızın yazılırınız çok yararı oldu.şimdi ben izmir yeşilyurttan yeni bi ev aldım son kat-ısıcamlı-çatı izalsyonu var ve çift cepe bir konumda...salona klima düşünüyorum 30 mt2 ne önerirsiniz? ben s2041 düşünüyordum ama siz bi arkadaşa Zibro S 1753İnv. önermişşiniz, hemen hemen aynı şartlara sahip kendi evime göre uygun olcak klimanın güncel fiyatlarını alabilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebel31 -- 10 Ekim 2009; 17:22:02 >
  • BEN 2041 İ ARA SIRA KULLANIYORUM ŞU AN DIŞ ÜNİTE ÇOK SESSİZ SORUN YOK GİBİ ANCAK ÜFLEME ESNASINDA BAYA BİR İLK AŞAMADA OTOMATİKDE AÇILIŞTA ÜFLEME SESİ OLUYORZİBROCULARIN YORUMLARI YOKMU
  • 30 m2 alanda 2041 de olabilir ama korunaklı bir alansa,çatı ve çift cephe dışarısı olunca 1753 bence daha doğru seçim olur.Keşif bence sizde önemli.
    quote:

Orijinalden alıntı: rebel31

iyi günler birol bey bu aralar kafam müthiş karışık yok zibroydu toshıbaydı mitsu derken beyin iflas :D en son zibroya karar kıldım bunda sızın yazılırınız çok yararı oldu.şimdi ben izmir yeşilyurttan yeni bi ev aldım son kat-ısıcamlı-çatı izalsyonu var ve çift cepe bir konumda...salona klima düşünüyorum 30 mt2 ne önerirsiniz? ben s2041 düşünüyordum ama siz bi arkadaşa Zibro S 1753İnv. önermişşiniz, hemen hemen aynı şartlara sahip kendi evime göre uygun olcak klimanın güncel fiyatlarını alabilirmiyim
  • Zibro Ürünlerinin yüksek fan hızları diğer cihazlara göre hava hızı daha yüksektir.Buradaki amaç hava sürkilasyonunu daha uzğa iletmektir.Özellikle ısıtma modunda yere olabidiğince sert üflemek çok daha başarılıdır.Egerki alanınız küçükse Auto fan yerine 2 .kademe fan hızını kullanın.2.kademe fan hızı birçok makinanın 3.fan hızınla aynı diyebilirim.Bu konu ile ilğili daha öncesindede soru oldu.Ölçüm yaptık verileri bulunca ekleyeyim.
    Buradan ölçüm sonuçlarını karşılaştırmasını görebilisiniz.Bir Zibro 2035 kullanıcısının birebir kendi gözlemidir.

http://forum.donanimhaber.com/m_28639536/mpage_1/key_//tm.htm#28639536
    quote:

Orijinalden alıntı: selefkos74

BEN 2041 İ ARA SIRA KULLANIYORUM ŞU AN DIŞ ÜNİTE ÇOK SESSİZ SORUN YOK GİBİ ANCAK ÜFLEME ESNASINDA BAYA BİR İLK AŞAMADA OTOMATİKDE AÇILIŞTA ÜFLEME SESİ OLUYORZİBROCULARIN YORUMLARI YOKMU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 15 Ekim 2009; 18:37:32 >

• zibroların hava debisi bir kere fujitsulardan düşük burada lütfen kataloglara bakara yazın elinizin altında internet var ITL nin düştügü hataya düşmeyin
  • Evet bencede kataloğları iyi incelemek lazım,Fujitsunun 18 lik inverter cihazı max.700 m3/h iken zibro 2041 ise 12,5 m3/min. yani 750 m3/h ,2053 ise 15,5 m3/min yani 930 m3/h dır.Buyrun inceleyin.
    İnce bir ayrıntıya da dikkat edin Zibro Cihazın soğutmadaki hava debisi ile ısıtmadaki hava debisi arasında da fark var.Neden acaba dersiniz.???

http://www.abkaygroup.com/katalog/wall%20maunted.pdf
    http://www.eskortltd.com/zibroteknik2

quote:

Orijinalden alıntı: Se2len

zibroların hava debisi bir kere fujitsulardan düşük burada lütfen kataloglara bakara yazın elinizin altında internet var ITL nin düştügü hataya düşmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 15 Ekim 2009; 17:56:31 >

• Oldumu şimdi arkadaşım, siz zibro 2053 yüksek performansla orta sınıf fujitsuyu mukayese etmişsiniz (kendi içinde orta)birde karşılaştırma hatası hadi bende hata yapayım bakalım anlayan olacakmı, sizin 18000 btu 2053 930 m3 degilmi az bence bakın fujitsu SY18FA 950 m3 nasılda fazla degilmi hemde buda orta klima,
    birde gerçek kalite ile bakalım (bence)nocria serisi 18000 btu ile 850 m3 bakın buna büyük en fan bu fan demiyorum ama karşılaştırmanızda hata var bende yukarda bilerek hata yaptım, ayrıca buradaki degerler %100 dogrumu diyede düşünüyorum, zibro kullanılan iki yer gezdim 2053 btu 7 metre ilerden bir şey anlamadım yüzüme hiç bir şey gelmedi ama 7 metre ilerden önünde ne var ne yok uçuran 14000 btu fujitsuda dikkatimi çekti artıları ilede tabii, burada biri birinin yanlışını bulacak, biri birinin dogrusuna onay verecek ki forum forum olsun, bu senin klimalar havy ve fujitsu bence.

http://www.abkaygroup.com/katalog/wall%20maunted.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edremit1945 -- 15 Ekim 2009; 21:11:44 >

• Arkadaşım gereksiz tartışma yapıyoruz.Eğer ki bu konu size çok özel geliyorsa,gelin beraber gidip iki cihazıda karşılaştıralım,bende Flowmetre var.Amacımız kimseylede marka kapıştırmak değil.Bu karşılaştırmayıda sadece siz yazdıgınız için yazdım.Bence tartışma gereksiz.Ses konusu kişiye görede değişir.Ben Fujitsunun kataloğunda yüksek fan hızındaki ses db göremedim.Belgeli olarak bilen varsa yazsın 18 lik ürün için.Amaç yinede Fujitsu ile yarıştırmak değil,siz örnek verdiğiniz için.

Zibrodaki değerlere gelince ,burada verilen değerler Avrupada aynıdır,hatta Japonya da TOYOTOMİ dede aynıdır.Biz %100 sonuna kadar arkasındayız verilen değerlerin.
  • zibro dostluk klubüne 2041 modeli ile ekleyeblirsiniz beni.

şu an için izmirde klima kullanılacak bir hava olmadığı için geçerli yorumlarım ilerki bir tarihte gelecektir. şu an için ilk yorumum klimanın bugüne kadar gördüğüm en sessiz klima olduğudur. dış ünitenin çalıştığını anlamnız için kulağınızı dayamanız gerekiyor. iç ünite de keza aynı. iç ünitenin boyutları da çok ufak ve az yer kaplıyor. şimdilik söyleyeceklerim bunlar. kullandıkça göreceğiz. şimdilik memnunum.
  • Klimanız hayırlı uğurlu olsun ,güle güle kullanın.Kulübümüze ekledim,hoş geldiniz.
  • BİROL BEY

BENİM BİR SORUNUM VAR 2041 KULLANIYORUM KLİMAYI KURAN ARKADAŞLAR İTİNA İLE KURDULAR YANLARINDAYDIM VAKUMLAMA YAPILDI KLİMA AMBALAJINDAN YANIMDA AÇILDI YANİ BU KONULARDAN AKLIMDA HİÇ BİR SIKINTI YOK.

SIKINTIM.....

ISITMA ESNASINDA 23-24 DERECEDE ÇALIŞMADA VE İNVERTIRA GEÇTİĞİNDE BEKLEMEDE SÜREKLİ SOĞUK ÜFLÜYOR HANİ ŞU AN DENEDİM AMA KIŞINDA BÖYLE BEKLEMEDE VE İL AÇILMADA SOĞUK ÜFLERSE SIKINTI OLACAK BU ŞEKİLDE ÇALIŞMASI NORMALMİ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selefkos74

BİROL BEY

BENİM BİR SORUNUM VAR 2041 KULLANIYORUM KLİMAYI KURAN ARKADAŞLAR İTİNA İLE KURDULAR YANLARINDAYDIM VAKUMLAMA YAPILDI KLİMA AMBALAJINDAN YANIMDA AÇILDI YANİ BU KONULARDAN AKLIMDA HİÇ BİR SIKINTI YOK.

SIKINTIM.....

ISITMA ESNASINDA 23-24 DERECEDE ÇALIŞMADA VE İNVERTIRA GEÇTİĞİNDE BEKLEMEDE SÜREKLİ SOĞUK ÜFLÜYOR HANİ ŞU AN DENEDİM AMA KIŞINDA BÖYLE BEKLEMEDE VE İL AÇILMADA SOĞUK ÜFLERSE SIKINTI OLACAK BU ŞEKİLDE ÇALIŞMASI NORMALMİ?

Arkadasım su anda bir cevap bekliyorsunuz bende size kendimden bir ornek vereyim. 27 m² de 12000 btu inverter klima var su anda calısıyor dıs sıcaklık 18-20 derecede ic oda ısısı ise 25°c ye ayarlı cihaz minumuma gecsede havalardan dolayı ısı kaybı olmuyor oda icerisinde vede kendini istedigi kadar kıssın içeriye sıcak hava vermeyi kesmek durumunda kalıyor bu asamada dıs unite duruyor, ic unite ise fan hızını minimuma alıp kanatcıklar yukarı dogru gelip fan minimumda calısmaya devam ediyor bu esnada oda ısısı 25 derece oldugu icin fan odadaki ısıyı surkule etmeye baslıyor. Bizim vucut isimiz 36 derece oldugundan uzerimize veya yukarı 25 derece uflendigi an soguk ufluyormus gibi hissederiz fakat esasında ic unite fanı odadaki havayı surkule eder minumum fanda. Birde siz 23-24 dereceye ayarladıgınızda daha fazla durur mecburen burada dıs unıteyi daha az durdurmak icin dereceyi yukseltmelisiniz buda terlemeye sebebiyet veriyor tabii... Bahar aylarında sık olusan bir durum kısın o soguk zamanlarında asla olmaz merak etmeyin. İnverter klimaların durmak zorunda kaldıkları bir hava sartı bu cunku kendini minimumada alsa 24 derece oda sıcaklıgında bir saat bu sekilde calıssa derece ister istemez 25-26 lara varacak cunku ısı kaybı neredeyse 0 o yuzden sabit 24 derece icin durmak zorunda kalıyor. Benim cihaz su ara ornegin 25 derecede 3,5 dak normal calısıp 3,5 dak duruyor sadece ic unıte fanı calısıyor bilginize... Birde bakın 27 m² de 12000 btu inverter klima diyorum 25 derece ayarlı olmasına ragmen minumumu bile oda sıcaklıgı 25 dereceyi gecmesin diye duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 20 Ekim 2009; 21:49:11 >

• @samet007tr arkadaşım çok güzel aaçıklamış.Tecrübeleri tamamen doğrudur.Problem yok.Soğukları bekleyin.
  • TECRÜBE ÖYLE DİYORSA DOĞRUDUR BEKLECEZ ARTIK :--))
  • zibro alan arkadaşların hepsi için hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. havalar hafifte olsa serinlemeye başladı. kullanan ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşları merakla bekliyoruz
  • mbirol hocam size bir sorum olacak? sizce 2.400-17.400 arası ısıtma veren klima ile 5.500-18.000 arası ısıtma veren klimalar arasında hangisi daha çok elektrik sarfeder? en alt degerler acısından 2.400 ile 5.500 ilk kw kalkış acısından demek istiyorum ve cop degeride birbirine çok yakın diyelim mesala örneğin? 2.400 den başlayan klimanın 4.40 olsun cop değeri, 5.500 den başlayan klimanın ise 4.80 olsun cop değeri?
  • KIŞA GİRDİK ZİBRO KULLANICILARINDAN ŞU AN KULLANAN VARMI PERFORMANS NASIL BEN AYDIN İLİNDEYİM HALA BURASI YAZ :--)))
  • bende izmirdeyim burda da hala klima çacak hava yok. dün eşim azcık üşüdü bi açayım dedim çok fena ısındı içerisi kapadım. beklemedeyiz yani..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.