Şimdi Ara

ZİBRO DH DOSTLUK KULÜBÜ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
442
Cevap
7
Favori
36.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: merok

Mbirol bey merhaba yazilarizi cok beğendim benimde bi sorum olacak 10 m2 oturma odasi ara kat doğu cepheli gunde ortalama 15 saat çalisacak bucada oturuyorum klima tavsiye edermisiniz

Bizde Bucadayız ,buyrun gelin burada bakalım.
  • Evet arkadaşlar klimamı birol ustadan aldım ve kurulumu kendisi gerçekleştirdi.

10 kasımdan itibaren 16:00-23:30 arası ortalama 28-30 derecelerde tam 32 gün çalıştı. Eşimde kansızlık var bu yüzden çok üşür ve 28 dereceden aşağı asla düşürmeyiz klimayı. 32 günde tam 99 kilowatt tüketimim mevcut.

Bu arada klima kurulumunda birol ustam, sadece klimaya ayrı bir elektrik sayacı bağlamıştı (sayacı ben temin ettim- birol ustama rica ettim kendiside taktı sağolsun). ordan bakarak söylüyorum.

Kilowatı 35 kuruş sanırım. 99*0.35 tl= 32 günde toplam 35 tl civarında yakmış.

Manisa merkezde yaşıyorum, odam 16 metrekare çatı katı (çatıda izolasyon var) tüketimden çok memnunum. klimam zibro sp7526.

kullanıcıyım sadece bilgilendirmek amacıyla yazdım, herkese iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rotasiz_45

Evet arkadaşlar klimamı birol ustadan aldım ve kurulumu kendisi gerçekleştirdi.

10 kasımdan itibaren 16:00-23:30 arası ortalama 28-30 derecelerde tam 32 gün çalıştı. Eşimde kansızlık var bu yüzden çok üşür ve 28 dereceden aşağı asla düşürmeyiz klimayı. 32 günde tam 99 kilowatt tüketimim mevcut.

Bu arada klima kurulumunda birol ustam, sadece klimaya ayrı bir elektrik sayacı bağlamıştı (sayacı ben temin ettim- birol ustama rica ettim kendiside taktı sağolsun). ordan bakarak söylüyorum.

Manisa merkezde yaşıyorum, odam 16 metrekare çatı katı (çatıda izolasyon var) tüketimden çok memnunum. klimam zibro sp7526.

siz günde ortalama 7 saat çalıştırmışsınız, eger 24 saat çalışsa idi düz mantık 140 tl gelecekti veya hadi ınverterı yakaladı 120 tl gelecekti azmı çokmu kullanıcılar karar versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angel Girl

quote:

siz günde ortalama 7 saat çalıştırmışsınız, eger 24 saat çalışsa idi düz mantık 140 tl gelecekti veya hadi ınverterı yakaladı 120 tl gelecekti azmı çokmu kullanıcılar karar versin.

24 saat kullansa idi,max 2 katı olurdu ,oda 70 TL yaparki,klimada asıl olan 24-25 lerdir.Bu kullanım şartı neredeyse max. da .

Tabi 24 saatlik kullanım,dereyi oynayarak olur.

Bu sizin düşündüğünüz aynen düz mantık zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 13 Aralık 2012; 22:43:54 >

• bu sene yazın almış olduğum s6550 klimayı geçen ay kullandık. elektrik tüketimimiz tam 2 katına çıktı. 78tl gelmişti geçen ay. bu ay 165 tl geldi. tüketimde kullandıgımız elektriğe baktım faturadan,, 2 katına cıkmış.

acaba yanlış mı kullanıyoruz diye buraya yazma gereği duydum.

akşamüstü saat 4-5 gibi açıp gece 11 veya 11,30 gibi klimayı kapatıyorduk.

fatura geldiğinden beri hiç kapatmıyoruz. gecede açık kalıyor.

gunduzleri evde yokken 16derecede bırakıyoruz. akşam 28e çıkarıyoruz. 1.fanda kalıyor.

klimayı nasıl kullanalım lütfen yardım. izmirde oturuyorum.

kapatıp kapatmama,, ısı derecesi ,, fan ayarı gibi konularda yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasansekerci

bu sene yazın almış olduğum s6550 klimayı geçen ay kullandık. elektrik tüketimimiz tam 2 katına çıktı. 78tl gelmişti geçen ay. bu ay 165 tl geldi. tüketimde kullandıgımız elektriğe baktım faturadan,, 2 katına cıkmış.

gunduzleri evde yokken 16derecede bırakıyoruz. akşam 28e çıkarıyoruz. 1.fanda kalıyor.

kapatıp kapatmama,, ısı derecesi ,, fan ayarı gibi konularda yardımlarınızı bekliyorum.

Evde yokken 16 eve gelince 28 olmayacak iş, arada 12 derece fark çok, evden çıkarken 22 derecede bırakın arada büyük derece farkı büyük fatura farkı yapar.

Ayrıca flaplar aşağıda ve yüksek fan hızında ilk olarak kullanın sonrada isterseniz oto fana alın.

• yardımın için sağol.

evde yokken 22,, akşamları 26derecede orta fanda. başka şekilde kullanıp verim alan var mı?
  • quote:

yardımın için sağol.

evde yokken 22,, akşamları 26derecede orta fanda. başka şekilde kullanıp verim alan var mı?

- İlk eve geldiginizde yüksek fana alırsanız mükemmel şekilde istediginiz değere daha çabuk gelir.
    - Devamlı çalıştırma arada uçurum olmayacak şekilde hiç kapamama daha az fatura bedeli demektir.
    - Oda istediginiz ısıya gelince ister düşük fana ister orta fana veya esas olanı oto fana alın.
    - Diyelim klima 24 dereceye ayarlı ve fanda düşük seviyede siz üşüdüm daha ısınamadım derece artırayım yerine fan hızını artırırsanız ısının nasılsa değiştigini hissediceksiniz.
  • quote:

bu sene yazın almış olduğum s6550 klimayı geçen ay kullandık. elektrik tüketimimiz tam 2 katına çıktı. 78tl gelmişti geçen ay. bu ay 165 tl geldi. tüketimde kullandıgımız elektriğe baktım faturadan,, 2 katına cıkmış.

Arkadaşım kullanım alanınız ne kadar.Birde 28 derece gerçekten de yüksek,26 da kullanın %20-30 daha az tüketirsiniz.Doğru olan kapatmamak,evde yokken bile 20-22 aynen devam.Eve gelince 24 yeter,ama max. 26 .

• hocam yardımlarınız için sağolun. aynen uyguluyoruz şu anda. 26 derecede kalıyor,, ama mesela bugun burası (izmir) çok soguk ondan şimdi 27de. ama birazdan 26ya düşürüp öyle bırakacam. gündüzde evde olmadıgımız zamanlarda 23 derecede bırakacam. yani 23-26 arası kullanacağız.
  • quote:

hocam yardımlarınız için sağolun. aynen uyguluyoruz şu anda. 26 derecede kalıyor,, ama mesela bugun burası (izmir) çok soguk ondan şimdi 27de. ama birazdan 26ya düşürüp öyle bırakacam. gündüzde evde olmadıgımız zamanlarda 23 derecede bırakacam. yani 23-26 arası kullanacağız.

Dışarı soğuk olunca neden dereceyi artırıyorsunuz ki? İçerinin de derecesi düşmüyor ki sonuçta yine 26 derece. Aksine dereceyi düşürmeniz lazım. Bu şekilde sarfiyatı daha da artırıyorsunuz.
  • Ben şu anda 24 dereceye alsam klimayı içeride sıkıntı başlıyor.Tabi devamlı kullanımda.Evin her yeri sıcak.Koridor ise 26 da çalışıyor,oda kapıları tamamı açık ,her zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: Angel Girl

quote:

24 saat kullansa idi,max 2 katı olurdu ,oda 70 TL yaparki,klimada asıl olan 24-25 lerdir.Bu kullanım şartı neredeyse max. da .

Tabi 24 saatlik kullanım,dereyi oynayarak olur.

Bu sizin düşündüğünüz aynen düz mantık zaten...

yurdum insan mantıgını yazdım benim düşüncem değil algıda seçicilikle bakmak lazım olaya.

• 25e düşürdüm sıcaklığı. şimdilik sıkıntı yok. sürekli açık konumda kaldığı için 25 yetiyor. (hatta zorlasam 24 bile yeter)

biz geçen ay akşamüstü aç gece kapat yapmıştık.

dolayısıyla dereceyi 27 hatta 28lere bile çıkarttığım oldu. çünkü içerisi anca ısınıyordu. 3-4 saat içinde odanın içi istenilen sıcaklığa ulaşıyor,, daha sonra dereceyi düşürüyorduk.

sonrası malum; 88tl olan fatura 165 oldu.

22-25 de kullanıyorum şu an.

aralık faturası ocak başlarında gelecek. unutmazsam gelen tutarı yazarım.
  • evet yeni model zibro 7535 klimanın bugun tam anlamıyla ne kadar elektrik tüketimini gelen fatura ile teyit ettim geçen ay 20 tl faturama ek gelmişti tam çalıştırmadık birde havalar pek soğuk değildi bu ayki fatura klimanın ne kadar yakacağını aşağı yukarı belli etti...

gelen fatura 104 tl (290 KW)
    klimadan önceki ortalama fatura 60 tl

KLİMA TÜKETİMİ 44 tl

klimayı 30 gün boyunca neredeyse hiç kapanmadı. ısınma performansından şimdilik memnunum. tüketim açısından da sorun yok gibi inşallah hep böyle devam eder. izmir neredeyse son 20 gündür soğuk yani klima gerektiği gibi çalıştığını düşünüyorum.
  • Ben de 7535 almıştım, geçen ay 3-4 gün kullanmıştım 75 tl fatura geldi. Bu ay sadece 1 gün kapattım 24 saat açık kaldı, büyük ihtimalle yarın fatura gelecek. 33 günlük bebeğimiz var o yüzden 26-27 bazen 28 derecede kullandık, merakla faturayı bekliyoruz. Fatura gelince sizlerle paylaşacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar fatura geldi 145tl, tahmini 150 tl gelir diye düşünüyordum. Tahminim ile paralel geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey45 -- 19 Aralık 2012; 17:37:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende klima tavsiyesi ve fiyatı için bilgi almak istiyorum...

Evim İzmir de rüzgar alıyor 7.kat çatı katı klimayı salona alıcam 35m2 çatım kremit 4 tarafı açık izalosyon yok, gündüz 5 yada 6 saat güneş görüyor. Ayrıca yatak odam 15 m2 ara oda önünde aptman var rüzgarı kesiyor orayada tavsiye istiyorum
    Genelde hafta içi akşamları 5 yada 6 saat çalışıcak hafta sonları 10 yada 15 saat olabilir.
  • dükkanımız için Zibro FSDC 6048 salon tipi klimayı yaklaşık altı ay önce aldım . yazın soğutmasından çok memnun kaldık. kışın ise havalar sıfırın altına düşene kadar ısıtması iyidi ancak sıfırın altına düştükten sonra klima ekranında H1 denen bir arıza kodu çıkmaya başladı ve ısıtma performansıda eskisi gibi değil . klima yaklaşık bir bir buçuk saatte bir ekranda H1 yazıp durup bir kaç dakika sonra tekrar çalışmaya başlıyor . H1 arıza kodunun anlamı ne oluyor.
  • Ben devamlı okuyorum bu sayfayı,bu 3 cü kışım zibro sp2041 ile ama eski msajlar silinmiş (2010 ağstos) sp 2041 i almamda mbirol ark ve sayfanın etkisi ile aldım o zamanlar kendisinede belirtmiştim,,bu yaşıma kadar çok klima kullandım,o flaş markalar dahil ama performans ve ekonomik olarak bu derece memnun bırakmamıştı,2 oda bir hol,yaklaşık 27-30 mt sabah 10 açarım gece 01 kapatırım 24 satlik evin toplam tüketimi dün 01 itibarı ile 12 kw dereceyi 21 tutuyorum fan auto da konfor bana yeterli geliyor, dereceye bakınca 22 olduğunda cihaz kendini kısıyor ama durmuyor işte güzellik burda başlıyor,sonra bi ara yeniden fan hızlanıyor ,yine düşüyor ama hiç durmuyor, hiç şaşmıyor 3 senedir banamısın demedi valla taş gibi maşallah, daha defros görmedim maşallah,ki şu an izmir çok soğuk,fan auto da ve cihaz kendini kasmış durumda rülantide çalışıyor bunuda yana 2 led lambasından göebiliyorum,,en güzel tarafıda bu zaten dış ünitenin start-stop görebiliyosunuz,alt kat boş,camlar diconing,yalıtım yok ama 2041 var,çooook memnunum arkadaşlar kısaca,belki kumandası çok afilli değil belki iç ünite çok ciks değil ama plastik kalitesi mükemmel hiç deformasyon yok şu ana kadar,,bir reklam değil kullanıcı memnuniyeti olarak yazdım iyiki bu modeli almışım,,selamlar,,,,

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.