Şimdi Ara

zengin değilsen Türkiye birincisi olsan da boş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
8
Favori
8.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ağlayıp zırlayanlar,bayılanlar,intihar edicem diyenler neyin kafasındasınız siz.
    Hayal aleminden çıkın artık, eğer zengin bi ailede doğmadıysanız yarışa hiç başlamadınız zaten kaybettiniz sayıldı.Kuzenim TR 20.si oldu gece 2 de yatıp sabah 7 de kalkıyodu ders çalışmaktan başka hiçbi şey bilmezdi, hacettepe ingilizce tıpı bitirdi 9 bin liraya çalışıyo daha arabası bile yok herifin.

(ilk 1000 deyim cengi bitirip amazonda 30 bin dolara çalışıcam) bekle çalışırsın.Gerçekler çok acı maalesef, daha 4 işlem yapmayı bilmeyen hiçbi halta yaramayan ama babası zengin olan adamlar sizin patronunuz olucak.Siz sabah akşam çalışırken,parayı o herif karı kızla yiyecek,hayatın gerçeği bu işte.

girişimci olup zengin olucam,paran yoksa hiçbi halt yapamazsın maaşlı adam hiçbi zaman zengin olamaz.Zenginlerin %90 ı zaten babadan zengindir.Sıfırdan zengin olmak için ya dahi olucan ya da aşırı şanslı.Diyiceksiniz ki boğaziçi,bilkent mezunu herif şu kadar kazanıyo çünkü oraya giden adamlar 12 sene boyunca en iyi kolejlerde okuduğu için salak değilse iyi bi derece yapıyo sonra baba parasıyla iş kuruyo onun için diploma biraz süs yani.

çoğu kişi sinirlenicek çünkü her zaman iyiyi düşünmeyi kendimizi mutlu etmeyi istiyoruz,herkes o üniversitelere girince hayatının mükemmel olucağını,zengin olucağını düşünüyo bi süre sonraysa bu oğlum zengin olacağa dönüyo

tavsiyem bu sınava hayat memat meselesi gibi bakmayın,ailenizin size anlattığı hayallerdense gerçeklere bakın,okumazsanız hayatınız berbat olur okursanız daha az berbat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9F4BCB80 -- 27 Ağustos 2020; 4:19:39 >

• Odtu-bilkent-bogazici-koc-sabanci muhendislik mezunlarinin nerede calistigina bak istersen :D

Geçen sene tanidigim birisi 66. oldu medipol tip yazdi bu sene hazirligi bitirdi senin hacettepe mezunu doktor un maasi kadar yaklaşık burs aliyor

Mezun olunca onun eline geçecek olanakları düşün bir

Kendi saçma sapan seçimlerinizin sonuçlarını sisteme yüklemeyin, yapan gene yapıyor başarıli olup para içinde yüzüyor.
    Bu kadar tepki gelmesine şaşırdım. Maalesef arkadaşın söylediklerinde bir kelime yanlış yok. Karşı çıkanlar ya pek mezun tanımıyor ya da çevreleri fazla parlak. Herkes kendini bilgisayar mühendisliğine uygun görmeye çalışıp uygun gördü. Aslında kendilerine ona inandırmak için uğraştıklarına da eminim. Sanıyorlar ki bir program yazıp milyoner olacaklar. Adım gibi eminim forumda şu an takılıyoruz burdaki insanların hepsini topla anca 1-2 tanesi zengin olacaktır. Allah aşkına başarılı insanlara bir bakın. İlkokuldan beri sizden nasıl farklı yetiştiklerini göreceksiniz "ama bende tam girişimci kafası var" diye düşündüğünüze eminim. Milyonlarca insan böyle düşünüyor zaten. Bu lafları etmek de boş tabii birçoğunuz daha üniversite okurken bu işlerin kolay olmadığını anlayacaksınız. Bir kısmınız da yıllarını harcadıktan sonra anlar belki. Benim size verebileceğim tek tavsiye, maaşlı çalışmak istemiyorsanız buna mezun olur olmaz hatta olmadan başlayın. Yaşınız ilerledikçe hele aile kurunca bu işlere girme ihtimaliniz çok az. Bu sefer de 30 yaşına gelip doğru düzgün iş tecrübeniz olmadığı için işsiz kalma şansınız var. Çoğunuzu vazgeçirecek olan şey de bu ihtimaller zaten. Şu an bir sorumluluğunuz olmadığı için kolay geliyor. Ben sadece hayalkırıklığına uğramamanız için söylüyorum. Umarım gönlünüzce yaşarsınız
    Yahu yapma Allah aşkına şimdi. Attıklarından iki kişi yurt dışında, birisi akademisyen. Akademisyenlik tek bir alana has bir şey değil. Kaldı ki John Hopkins profilinde bir okulda PHD kabulu almak öyle rahat bir iş değil. Yani bunu atıp Bilkent mühendisleri rahat ediyor diyemezsin. Bilkent'in, ODTÜ'nün, Boğaziçi'nin, Koç'un vs. ciddi manada iyi mühendisleri böyle işler yapıyor. Küçük bir kalabalık bu yani, genel değil.

Diğer kişi akademisyen değil belki fakat yine doktoralı. Bilkent'ten çıkıp Facebook'a ya hadi beni al dememiş.

Bir bölümün en yukarıdaki profillerine bakarak burası iyi, yurt dışına rahat çıkılıyor denemez. Bilkent, ODTÜ gibi okullar evet size bu kapıyı açar fakat tek hedefi yurt dışı olan birisi ya mükemmele yakın bir ortalama tutturmalı ya da direk lisansı orada okumaya çalışmalı. Diğer senaryolarda şansınız kalmaz diye bir şey yok, elbette kalır fakat ciddi anlamda düşer.
    %100 haklı bir konu altına imzamı atarım. üniversite zengin olma ve meslek edinme yeri değildir ancak zenginlik (en azından ortalama üstü bir hayat) hayali kurmak artık bu ülke için imkansızlaştı.

babadan zengin olanlarla benim gibi işçi çocukları arasında fark andromeda ile samanyolu arasındaki fark gibi artık. ister bilgisayar okuyun ister tıp, eğer %1'lik dahi veya şanslı kesimde değilseniz maaşlı çalışan olup 35 yaşınıza kadar sürüneceksiniz. 30 yaşından sonra belki ortalama bir araba ve ev alabilirsiniz.

sabancı ve koç yıllık 100.000 lirayı aşmış, çıplak eğitim parası sadece bu... 1 sene içinde bu paraları harcayan ailelerin çocuklarının yaşadığı yaşam şartlarına siz it gibi çalışarak 35 yaşınızda "belki" erişebilirsiniz.
  • Fırsat eşitliği asla yok zaten. Faradayin hikayesine bakın Teslanin hep ezilmisler dahi bile olsan fakir olarak ölüyorsun ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle doğru

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    hocam fakirsen özel üniversitede burslu okumanın da bi bedeli var,18 yaşındaki çocuk okula 1 milyon liralık arabayla geliyo sen bimden makarna alıyosun bu psikolojiyi kaldırmak çok zor bi iş
  • Odtu-bilkent-bogazici-koc-sabanci muhendislik mezunlarinin nerede calistigina bak istersen :D

Geçen sene tanidigim birisi 66. oldu medipol tip yazdi bu sene hazirligi bitirdi senin hacettepe mezunu doktor un maasi kadar yaklaşık burs aliyor

Mezun olunca onun eline geçecek olanakları düşün bir
    zengin değilsen Türkiye birincisi olsan da boş

Kendi saçma sapan seçimlerinizin sonuçlarını sisteme yüklemeyin, yapan gene yapıyor başarıli olup para içinde yüzüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 26 Ağustos 2020; 20:51:20 >

• hocam gerçekler bu ve suçlusu ben değilim, ha bi mühendis 0 dan milyon dolarlık şirket kurabilir mi?Evet ama dediğim gibi ya dahi olması lazım ya da aşırı şanslı bu ise milyonda 1 çıkacak bi şey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünyada çok fazla kız var ya
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • katılıyorum, herkes yurt dışı hayali ile yazıyor, ama yurt dışına giden kişilerin aileleri genellikle hep sosyo ekonomik seviyesi yüksek insanlar oluyor
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt
    lise hocam aynısını söylemişti biliyo musun fen lisesinde okudum koç,odtü,hacettepeye giden adamlar vardı hiçbi şey olmadı
    forumdaki cengciler ne hikmetse üniversite 2.sınıfta 10 bin lira kazanıyo
  • hocam forumda ya da çevremde gördüğüm kadarıyla insanlar genelde zengin olacağının umudu içerisinde ondan söyledim :)
    işsiz kalmaz ama maaşla çalışan bi adam zengin olamaz ortalama bi hayat yaşar ne kadar başarılı olursa olsun
  • https://www.linkedin.com/uas/login?session_redirect=https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2Fm%2Fin%2Fbiaydin

https://www.linkedin.com/uas/login?session_redirect=https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2Fm%2Fin%2Fvolkan-yazar-m-sc-ph-d-36699034

https://www.linkedin.com/uas/login?session_redirect=https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2Fm%2Fin%2Fgozdeorhan

Bilkentin linkedinde yaptığı bir paylaşımın altına yorum yazan kişiler, aralarından seçtiklerim daha doğrusu. BIRAZ araştırırsan bu okullardan mezun kişilerin nerede çaliştıklarını öğrenebilirsin

• cheers darlin kullanıcısına yanıt
    linkedine kayıtlı değilim bakamadım ama yabancı bi şirket falan olduğunu düşünüyorum,orda çalışan adam para içinde mi yüzüyo ?
    bilkentteki adamların çoğunluğu babadan zengin olduğu için para içinde yüzüyo olabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

lise hocam aynısını söylemişti biliyo musun fen lisesinde okudum koç,odtü,hacettepeye giden adamlar vardı hiçbi şey olmadı
    forumdaki cengciler ne hikmetse üniversite 2.sınıfta 10 bin lira kazanıyo
    Aynı şekilde itü bilgisayarda arkadaşlarım var ve hiç böyle şeyler duymadım hani çalışanlar elbet var ama aldıkları ücret stajyer maaşından çok değildir ama buraya bakıyorum maşallah herkes 2. sınıfta 10bin lira kazanmaya başlamış.Millet burada sallamayı çok seviyor

• Tartışmayla ilgili tüm tezleri ve antitezleri bir kenara koyun, yaşamı sadece maddi değerler üzerine kuran insanlar için tartışmaya değmez. Yazık.
  • hocam kocası/eşi de hekim olasa bu tutarı 2 ile çarpın
  • enuşe kullanıcısına yanıt
    aynen, millet sabah akşam test çözmekten ya da 6-7 sene okul,yurt,ders çilesi çekmekten aşırı keyif alıyo o yüzden tıp yazıyolar parayla hiçbi alakası yok
  • 9 bin yalan hocam. doktorların hepsi 20k alıyor. size söylemiyorlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.