Şimdi Ara

Zeki Önder Özen > Rıdvan Dilmen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Rıdvan Dilmen'in Türkiye'de spor yorumculuğuna yeni bir boyut kazandırdığını düşünüyorum. Özellikle Arif'i, İbrahim Üzülmez'i filan gördükten sonra kendisinin değeri iyice anlaşılıyor. Akıcı konuşması, yorumlarken pek mantık yapmaması kendisinin olumlu özellikleri ama ;

Kendisinin Dünya'da ne oluyor, ne bitiyor. Real Madrid ve özellikle Barcelona hariç hiç bir takım hakkında bir fikrinin olmaması Fenerbahçe'yi de bir anlamda özetleyen bir vizyon kaybı. Yeni bir işletme kurarken bir motto vardır : "Think global, act local(Küresel düşün, yerel davran)" şeklinde. Rıdvan dilmende, yerel düşün, yerel yorumla şeklinde bu mevzu. Kendisi sanıyorum sadece 3 büyüklerin iş icabı maçını ve diğer maçların da özetlerini izlediği için dünyada ne oluyor, trend ne, hangi oyuncu çıkışta pek bilmiyor. Hatta Meireles'i de iyi tanımadığını belirtmişti. Bu nedenle Gökhan Güleç ve Bobo geldiğinde, "Gökhan bu takıma yıllarca hizmet eder, Bobo ? Bobo'nun da ismi güzel xDDDD" yorumculuğundan daha çok itibar etmeme rağmen eskisi kadar kulak veresim gelmiyor kendisine.

Zeki Önder Özen'i Fenerbahçe'nin gözlemci kadrosundan biliyorum. Eskiden beri futbolun teknik-taktik yanının içinde olduğu için dünyanın bir çok yerine oyuncu ve takım izlemeye gittiği için konuya olaya ve dünyaya çok hakim. Hiç polemiğe girmeden, sadece ve sadece taktik teknik yorum yapması bir insanın beni gerçekten mutlu ediyor. Örneğin : Spartak maçında Romulo'nun gelişim sürecini, yine Manu-Gs maçından önce İngilizlerin neden bir kupada başarılı olamayacağını güzel bir şekilde izah etmişti ki, iddaa ediyorum, şu anda Türkiye'deki hiç bir TD, Önder Özen kadar yetkin değildir bu piyasaya.

Şimdi diyeceksiniz ki, Önder Özen neden TD olmuyor, olamaz. Bazı özelliklerinizin iyi olması sizin Teknik Direktör olabileceğiniz anlamına gelmez. Bazı ekstra şartları da sağlamanız gerekebilir, bu nedenle esasen çok kötü taktisyen olan hocalar bazı birebir ve insani ilişkilerde iyi olabilmesi sebebiyle başarılar kazanabilmiştir.

Bana kalırsa Del Bosque, Lippi ve Mustafa Denizli bu hocalardan.

• İngilizler neden basarili olamazmis merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lippi taktik anlamda kötü bir hoca. Bir elini yüzünü yıka sanırım uykudan yeni kalktın yada ateşin filan var.
  • Bir kaç kere seviyenin düşmediğini görünce umutlanmıştım buralar iyiye mi gidiyor diye acaba ama, gözden geçirmem lazım sanırım kararımı.

Yaşım küçük değil üslübumdan anlaşıldığı gibi. Dede de değilim, ama futbolu takip ederim. 2005'ten beri buraya da bu anlamda katkılar vermişimdir. Lippi'nin Juventus'ta kazandığı bazı başarılar, onun yenilikçiliğinden değil, kıta Avrupa'sına yakın bir taktik izlemesi yüzündendi, İtalyan'ların klasik Catenaccio'sunu terketmesiyle gelişen. O başarılarda da oyuncu kalitesi ön plandaydı. Keza 2006'da İtalya müthiş bi top oynamamıştı. Özellikle yarı finaldeki Almanya maçını bence hiç haketmemişlerdi ki zaten Del Piero'nun uzatmalardaki güzel golüyle kazandılar. Ben Lippi'ye kötü hoca demiyorum. Taktiksel başarı, başka bir şeydir. Lippi'nin başarısı daha çok takım kimyası yakalanırken bir kement görevi görmesi gibiydi.

Otto Rehagel ve Marcelo Bielsa daha iyi taktisyenlerdir bana kalırsa Lippi'den.

• Zicolu dönemdeki başarının gizli kahramanı. Keşke tekrardan katılsa aramıza.
  • bu adam aykutun yardımcısı olsa aykut bile iş yapar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlhan Selçuk neden gözaltında?
    17 yıl önce açıldı
    Hamza hocayı anlamak
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.