Şimdi Ara

Zeki Olmanın Dezavantajları Nelerdir? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
6.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HAHAHAHAHAHA YORUMLARA BAK HERKES KENDINI ZEKİ BELLEMİŞ DE CEVAP YAZIYOLAR CİDDİ CİDDİ hahaha

BEN MALIM BEYLER MUHENDİSİM AMA MALIM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Sen kendini zeki sinifinda degerlendiriyorsun sanirim.

Alıntıları Göster
    Evet bir sorun mu var?

Zeki değilsem bile kendimi en azından "aptal olmayanlar" sınıfına rahatlıkla koyabilirim.

• Mutsuzluktur.Şöyle tarif etmeye çalışayım:Muhatap olduğun insanların tek hayat gayesi;geçinmek.Belirli bir hedefleri yok.Evden işe işten eve süregelen bir hayatları var.Monoton bir hayat süren kişiden fazla bir beklentimizin olmasını bekleyemeyiz.

Mesela fizik ile alakalı sohbet edebileceğim kişi sayısı yok denecek kadar az.Şimdi bu kişiyle Süpernovalar hakkında bir sohbete girsem zaman kaybı olacak.Bana bir şey katmayacak.Benim ilgi alanım farklı onların ki farklı.Orta yolu bulamadığımız için mutsuzluk baş gösteriyor.Kendim için söylüyorum tabi ki.Okuyup, araştırıp ufkunuz genişledikçe yalnızlaştığınızı hissediyorsunuz.Bu da mutsuzluğu beraberinde getiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

HAHAHAHAHAHA YORUMLARA BAK HERKES KENDINI ZEKİ BELLEMİŞ DE CEVAP YAZIYOLAR CİDDİ CİDDİ hahaha

• 1)Herkesle sohbet etmemek, genelde yalnızlığı tercih etmek

2) Yalanları görmek, haksızlık karşısında susmamak
  • quote:

HAHAHAHAHAHA YORUMLARA BAK HERKES KENDINI ZEKİ BELLEMİŞ DE CEVAP YAZIYOLAR CİDDİ CİDDİ hahaha

xd
  • Allahın sorunluları kendilerini zeki sanıyorlar xd.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alışkanlıklarım:
    -Sıklıkla kitap karıştırırım
    -Satranç bağımlılığı var
    -TV izlemiyorum
    -Origami hastasıyım
    -Uzak doğu hayranlığım var
    -Uykudan nefret ediyorum, uyku düzenim sürekli bozulur (geceleri çok yoğunlaşıyor bu durum, aklıma gelen bir düşünceyi fitili patlarmışçasına alıp götürüyor beni)
    -Strateji ve yaratıcılık üzerine oyunlar oynarım onlar da bazıları
    -Bazen Meditasyon yapıyorum, daha iyi düşünebilmek için
    -İnsan Beynini araştırırım, hobi olarak, maksadım kendi zihinsel yeteneklerimi geliştirmek
    -Hayalperestim , büyük hayaller içinde dolaşırım
    -Mükemmeliyetçiyim, yaptığım iş tutkuya dönüşür ve en iyi şekilde bitmediği sürece başarmamış sayarım
    -Çevrem beni en aptal ilan da etse en zeki ilan da etse bir şey hissetmiyorum, çünkü kendi zekamın farkındayım gayette aptalım bu yüzden beynimin yeteneklerini geliştirmeye çalışıyorum, hissediyorum zayıflığını aptallığımı görebiliyorum fakat bu sonu olmayan bir yolculuk gibi
    -Her an her şeye ilgi duyabilirim, mesele hayal gücümün nerede bir bağlantı bulmasıyla alakalıdır
    -Hızlı öğrenirim şu şekilde - Gün boyunca öğrendiklerimi gün sonunda zihinsel bir taramayla kavrarım, neler olup bittiğini ayrıntısı ayrıntısına inceler ve olasılıkları değerlendiririm ve bir sonuç belirlerim
    -Max potansiyelimi genelde kullanmam, bu da beni tembelliğe iter, kullanmaya ihtiyaç bir çevrenin içinde olmadığım sürece zihin gücümü boş yere harcamam
    -Zamana,bilgiye ve daha nicelerine kendi bakış açılarımı oluştururum

-Büyük miktarda sessiz ve içe kapanık biriyim, fakat yeri ve zamanı geldiğinde sosyalleşebilirim
    -bir konu hakkında tüm detaylara sahip olmadan o konu hakkında konuşmaktan uzak dururum
    -Asıl düşüncelerimi karşı tarafa aktarmakta zorluk çekiyorum, çünkü konuya dair bilgiler parçalar şeklinde, onları düzenleyip bir sıra halinde sunmak çok zorluyor beni , fakat bunu hayal gücümün yardımıyla aşıyorum ve düşünceler inanılmaz akıcı ve mantıklı bir şekilde ve (aşırı hızlı bunu da insan içine çıktığımda fark ettim) aktarabiliyorum
    -Kendi öğrenme tekniklerimi, düşünce tekniklerimi oluşturmaya çalışıyorum
    -Sık sık not tutarım, çok düşünce akıyor kaydetmem gerekli
    -Ya Hep, Ya Hiçtir benim için her şey. Ya sonunu getir yada hiç başlama

Asosyalim,yalnızım,depresyona her an kapılabilirim,(Sosyalleşmeyi çok denedim malesef sürekl iç güdüsel olarak yalnız kalmak istiyorum kaçıyorum bundan)

Fakat gerçekten zeki değilim özellikle matematiksel analitik yeteneklerim zayıf, IQ Testi yaptırabiliriz, benden daha zekisinizdir,
    Belki zeki olmayabilirim, fakat zekanın bir lanet olduğunun farkındayım

Acı dolu bir dünyanın daha fazla sorununu görmeye işe yarar, zeki bir beyin akıllı değilse kendi kendini bitirir. Mutluluysanız aptallıkta cehalette kabul edilebilir

Hiç sosyal bir ortama girmemiştim,fakat girdiğimde gerçekten zekasından etkilendiğim zeki olduğunu düşündüğüm insanlarla benzer özellikler gösterdiğimi görünce ayrıca onları anladığımda bir ara gerçekten zekamdan şüphelendim.

Sonradan aptal olduğumun farkına vardım, fakat aynı zamanda mutlu oldum buna, belkide başından beri bunu istiyordum

Zeki etiketi bence Hakarettir. Bir insan zeki ilan edilirse, o insan çevresinde rahat hareket edemez bence, sürekli davranışlarına dikkat eder ve baskı ortamında kalır baskıysa mutluluğu öldürür
    aptallığıma bir bahane de üretiyor olabilirim buda bir ihtimal tabi

-(Gelelim asıl kritik kısma, şunu sakın unutmayın, en aptal olduğunu iddia eden kişi dahi en temel düşüncesinde zeki olduğu yatar. Aksi taktirde bugüne kadar yaptığınız ve düşündüğünüz her şeyi çürütmüş olursunuz ve yıkılırsınız. Özgüveniniz zedelenir ve sizi ayakta tutan düşünce direkleri sarsılır. Eğer temel ana unsur aptallık olsaydı, yapacağınız her harekette davranışlarınızdan emin olamaz ve hayatınız berbat bir hale gelirdi.
    Zekayı boşverin artıp azalabilen bir şey o , hayal gücüne yönelin, merakınızı arttırın
    )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 6 Nisan 2019; 15:53:0 >

• Zeki olduğunu zannetmektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: neytullah1

Alışkanlıklarım:
    -Satranç bağımlılığı var
    -TV izlemiyorum
    -Origami hastasıyım
    -Uykudan nefret ediyorum, uyku düzenim sürekli bozulur (geceleri çok yoğunlaşıyor bu durum, aklıma gelen bir düşünceyi fitili patlarmışçasına alıp götürüyor beni)
    -İnsan Beynini araştırırım, hobi olarak, maksadım kendi zihinsel yeteneklerimi geliştirmek
    -Mükemmeliyetçiyim, yaptığım iş tutkuya dönüşür ve en iyi şekilde bitmediği sürece başarmamış sayarım
    -Çevrem beni en aptal ilan da etse en zeki ilan da etse bir şey hissetmiyorum, çünkü kendi zekamın farkındayım gayette aptalım bu yüzden beynimin yeteneklerini geliştirmeye çalışıyorum, hissediyorum zayıflığını aptallığımı görebiliyorum fakat bu sonu olmayan bir yolculuk gibi
    -Her an her şeye ilgi duyabilirim, mesele hayal gücümün nerede bir bağlantı bulmasıyla alakalıdır
    -Hızlı öğrenirim şu şekilde - Gün boyunca öğrendiklerimi gün sonunda zihinsel bir taramayla kavrarım, neler olup bittiğini ayrıntısı ayrıntısına inceler ve olasılıkları değerlendiririm ve bir sonuç belirlerim
    -Max potansiyelimi genelde kullanmam, bu da beni tembelliğe iter, kullanmaya ihtiyaç bir çevrenin içinde olmadığım sürece zihin gücümü boş yere harcamam

-Büyük miktarda sessiz ve içe kapanık biriyim, fakat yeri ve zamanı geldiğinde sosyalleşebilirim
    -bir konu hakkında tüm detaylara sahip olmadan o konu hakkında konuşmaktan uzak dururum
    -Asıl düşüncelerimi karşı tarafa aktarmakta zorluk çekiyorum, çünkü konuya dair bilgiler parçalar şeklinde, onları düzenleyip bir sıra halinde sunmak çok zorluyor beni , fakat bunu hayal gücümün yardımıyla aşıyorum ve düşünceler inanılmaz akıcı ve mantıklı bir şekilde ve (aşırı hızlı bunu da insan içine çıktığımda fark ettim) aktarabiliyorum

Asosyalim,yalnızım,depresyona her an kapılabilirim,(Sosyalleşmeyi çok denedim malesef sürekl iç güdüsel olarak yalnız kalmak istiyorum kaçıyorum bundan)

Fakat gerçekten zeki değilim özellikle matematiksel analitik yeteneklerim zayıf, IQ Testi yaptırabiliriz, benden daha zekisinizdir,

Acı dolu bir dünyanın daha fazla sorununu görmeye işe yarar, zeki bir beyin akıllı değilse kendi kendini bitirir. Mutluluysanız aptallıkta cehalette kabul edilebilir

Hiç sosyal bir ortama girmemiştim,fakat girdiğimde gerçekten zekasından etkilendiğim zeki olduğunu düşündüğüm insanlarla benzer özellikler gösterdiğimi görünce ayrıca onları anladığımda bir ara gerçekten zekamdan şüphelendim.

Sonradan aptal olduğumun farkına vardım, fakat aynı zamanda mutlu oldum buna, belkide başından beri bunu istiyordum

Zeki etiketi bence Hakarettir. Bir insan zeki ilan edilirse, o insan çevresinde rahat hareket edemez bence, sürekli davranışlarına dikkat eder ve baskı ortamında kalır baskıysa mutluluğu öldürür

-(Gelelim asıl kritik kısma, şunu sakın unutmayın, en aptal olduğunu iddia eden kişi dahi en temel düşüncesinde zeki olduğu yatar. Aksi taktirde bugüne kadar yaptığınız ve düşündüğünüz her şeyi çürütmüş olursunuz ve yıkılırsınız. Özgüveniniz zedelenir ve sizi ayakta tutan düşünce direkleri sarsılır. Eğer temel ana unsur aptallık olsaydı, yapacağınız her harekette davranışlarınızdan emin olamaz ve hayatınız berbat bir hale gelirdi.
    Zekayı boşverin artıp azalabilen bir şey o , hayal gücüne yönelin, merakınızı arttırın
    )
    Maşallah Manas Destanı gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: DallasPage

Zeki olduğunu zannetmektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

Evet bir sorun mu var?

Zeki değilsem bile kendimi en azından "aptal olmayanlar" sınıfına rahatlıkla koyabilirim.

Alıntıları Göster
    O zaman kendini zeki sinifinda degil, normal ve siradan sinifta degerlendiriyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 6 Nisan 2019; 15:46:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Child

Maşallah Manas Destanı gibi

Alıntıları Göster
    Dua et sadece giriş yaptım 😂😂
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

herşeyi bilme zorunluluğun vardır zekiysen.
    atıyorum çok zekisin ve iyi bir okula gidiyorsun.hedef tahtasındasın.
    herkonuda senle yarışırlar. kimseye bişey soramazsın.
    herkonuştuğun konuda süper bilgi sahibi olman beklenir.
    belki biraz da muhabbet için basit bir soru sorarsın. sen nasıl bilmezsin diye dalga geçer.

rastgele bir konuda atıyorum arabanın piston tasarımı yeniymiş dersin.
    çıkar sana hayır o pistonlar aslında mercedes bilmemne serisi bilmem ne motorda kullanıldı fakat verimli olmadığı için sağ ön pistonun iç çapındaki.... bi saat anlatır seni gömmeye çalışır. her konuda seni gömüp bak şurda okuyo ama şunu bile bilmiyo demeye çalışan tipler olur etrafında.

ev kalabalık diyelim, birisi evinde daha önce belgesel izlemiştir yıldızlarla galaksi ile ilgili. hava atmak iklimden girer ordan çıkar hava atmak için konuyu dönderip dolaştırıp belgesel izlediği konuya getirir. sonra sana Dünya ile Ay arasında ortalama yörünge uzaklığında ışığın yüzeyden yüzeye ulaşması için geçen süreyi sorar. yaklaşık ne diye sorar. sende 1,5 - 2saniye falan civarıdır heralde dersin. yüksek sesle Hayır diye yapıştırıp bikaç saniye bekledikten sonra 1,255 saniye der. ne geçirdim ama dercesine garip bir bakış atar. sanki senin işin gücün yok o süreyi aklında ezberinde tutacaksın.

bunun gibi her alanda yersiz gereksiz yarışlara maruz kalırsın.
    Bu kisilere zeki degil, inek diyorlar, düzeltme yapalim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Organismus

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben kendimi çok aptal görüyorum demissin, o zaman insanlar sana asosyal aptal diyorlarsa alinmaman gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 6 Nisan 2019; 15:52:58 >
  • Niye herkes zeki olduğunu düşünüp bu kadar döşemiş yorumlara?
    Ben zeki olduğumu düşünmüyorum genel kültürüm iyidir. duygusal zekamın ortalama üstü olduğunu fakat matematiksel zekamın ortalamanın oldukça altında düşünüyorum.
    Şuanda da matematiksel zekamı geliştirmeye odaklanmış durumdayım.

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Hozeis.

Niye herkes zeki olduğunu düşünüp bu kadar döşemiş yorumlara?
    Ben zeki olduğumu düşünmüyorum genel kültürüm iyidir. duygusal zekamın ortalama üstü olduğunu fakat matematiksel zekamın ortalamanın oldukça altında düşünüyorum.
    Şuanda da matematiksel zekamı geliştirmeye odaklanmış durumdayım.
    Normalsin, daha üstü degilsin, bir tik bile.

Eğitim iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: neytullah1

Alışkanlıklarım:
    -Satranç bağımlılığı var
    -TV izlemiyorum
    -Origami hastasıyım

)
    5 yaşında biri yazmis gibi, bunu yazan 7 yasinda ise zeki, degilse yazmayayim artik onu, normal diyelim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.